Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם,בקצרה,

תקנו אותי אם אני טועה..בסופו של דבר,אחזקה של רכב ישן מול רכב חדש (אני מדבר על רכבים ממוצעים ולא יוקרה) בסופו של דבר יעלה אותו דבר לדעתי...רכב ישן זה רכב שיש לו בלאי,תקלות,טיפולים תדירים יותר אכילת שמן וצריכת דלק גבוהה,רכב חדש לרוב יהיה עם תשלומי מימון וטיפול פעם בשנה,לדעתי לרוב זה מסתכם בכ-2000-2500 שח בחודש אחזקה לא משנה איזה מהם,חדש או ישן..יכול להיות שאני טועה? לדוגמא: אני קניתי רכב שהוא חדש עם מקדמה ומימון,התשלום החודשי+ביטוח+טיפולים תקופתיים+בנזין יוצא בסביבות ה2000-2200 שח בחודש,חבר שקנה לעומת זאת מאזדה 3 משנת 2006 מדווח על אותו סכום אחזקה חודשית,ועוד חבר שקנה סיטרואן C4 2008 גם מדווח על אותו סכום אחזקה חודשית,אז למה בעצם לא לקנות רכב חדש כי הרי רוב בני האדם מחזיקים רכב במשך רוב חייהם ומשלמים את הסכום הזה באופן קבוע...תקנו אותי אם אני טועה,לדעתי עדיף אם כבר כשמשלמים אותו סכום במשך כלכך הרבה שנים פשוט להחזיק רכב חדש,ולחדש כל כשלוש שנים.

פורסם

לא במדינת "ארץ אוכלת יושביה" ישראל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רק שכחת דבר אחד חשוב וזה ירידת ערך.

רכב חדש מאבד כמעט 50% מערכו לאחר שלוש שנים ומדובר בהמון כסף שמשום מה אנשים נוטים לא להכליל בחישובים של העלויות.

פורסם

נכון שיש את ירידת הערך,אבל אם אחריי 3 שנים הרכב נמכר הרי שאפשר להשתמש בו כטרייד אין ולהמשיך באותו תשלום חודשי או למכור ולעשות מימון חדש,לא כך?האם ירידת ערך הוא פקטור כל כך חשוב כשמשווים רכב ישן וחדש,?בסופו של דבר.. משלמים בכל חודש אותו סכום אחזקה,עם ירידת ערך או בלי.

פורסם

האחזקה ברכב חדש. תמיד גבוהה יותר.

הביטוח יקר יותר, הרישוי יקר יותר.

ו כמובן אתה נכפה לטפל במוסכי היבואן.

אם תרכוש רכב משומש בן 3. רוב הסיכויים שהוא יהיה מאוד אמין וגם אם התקלקל לך חלק כמו גיר. עדיין ה6k של הגיר זה בדיחה לעומת ה60k שהבעלים הקודם זרק לפח.

פורסם

אני חושב שהבנת אותי לא נכון,מה שאני מנסה להסביר וגם ממה שאני רואה,עם עלויות מימון וכמובן שיש את ירידת הערך,בסופו של דבר האחזקה החודשית של רוב בני האדם במדינת ישראל עם מכוניות משפחתיות ממוצעות,ישן או חדש,עולה סכום דומה בכל חודש,כמובן בנסועה ממוצעת. לכן לא עדיף הרי לשלם את הסכום הדומה הזה לרכבים חדשים כל הזמן?אפילו גם אם זה יקר יותר להחזיק רכב חדש,הוא לא יהיה יקר כלכך לעומת רכב בן 3 כי בסופו של דבר הסכום החודשי הוא סכום דומה.

פורסם

ההשוואה שלך קצת בעייתית לדעתי.

אתה יוצא מנקודת הנחה שרכב ישן (גם כן ישן, כולה 7-8 שנים על הכביש) יעשה תקלות. אני מסכים שברכב ישן הסיכוי לתקלות הוא גבוה יותר מברכב חדש, אבל זה עדיין לא אומר שיהיו כאלה.

יש המון רכבים בשנתונים המדוברים שלא עושים תקלות כמעט בכלל כך שכל מה שיש לעשות זה טיפולים שוטפים (בדיוק כמו רכב חדש), דלק, ביטוח וכו'. כל הגורמים האלה הם זהים ברכב חדש וברכש ישן. הפקטור היחידי שיכול אולי להשתנות, וגם זה לא בהכרח נכון, זה צריכת הדלק.

רכבים חדשים לאו דווקא חסכוניים יותר, ויש המון דוגמאות לכך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

העלות הגבוהה ביותר ברכבים בני עד 3 שנים היא בד"כ ירידת הערך החודשית. רכבים בני 4-5 יגרמו להפסדים הרבה יותר קטנים בערך הרכב, מצד שני, ידרשו על פי רוב יותר תיקונים, אבל גם מביאים בחשבון את התיקונים, עדיין ירידת ערך של רכב חדש תהיה על פי רוב גבוהה יותר מירידת ערך של רכב ישן + התיקונים הנובעים מהיותו ישן.

מצד שני, רכב חדש מקנה בד"כ שקט נפשי והוא דבר סובייקטיבי לחלוטין, כל אחד מכמת אותו בכסף כאשר הוא רוכש רכב ומוסיף אותו למשוואה. שלא לדבר על כך שבמדינה שלנו יש המון מוסכים לא מקצועיים שחווית השירות בהם היא נוראית ועושה חשק לשלם איזה מחיר שלא יהיה על רכב חדש, העיקר לא להתקרב אליהם.

כמו כן, יש לא מעט אנשים, חלק גדול מאד ממכריי לדוגמא, שמבחינתם לרכוש מוצר משומש זה חילול הקודש ופגיעה בכבודם העצמי. מבחינתם משומש = פגום.

בסיכומו של דבר, להחזיק רכב משומש עפ"י רוב יהיה זול משמעותית מאחזקה של רכב חדש לחלוטין.

להערכתי רכב בן 5-6 שנים שטופל היטב מבעלות פרטית הוא הקניה המשתלמת ביותר כאשר משקללים את אובדן הזמן וימי העבודה העשויים להיות כרוכים בתיקונים בלתי צפויים.

ההשוואה שלך קצת בעייתית לדעתי.

אתה יוצא מנקודת הנחה שרכב ישן (גם כן ישן, כולה 7-8 שנים על הכביש) יעשה תקלות. אני מסכים שברכב ישן הסיכוי לתקלות הוא גבוה יותר מברכב חדש, אבל זה עדיין לא אומר שיהיו כאלה.

יש המון רכבים בשנתונים המדוברים שלא עושים תקלות כמעט בכלל כך שכל מה שיש לעשות זה טיפולים שוטפים (בדיוק כמו רכב חדש), דלק, ביטוח וכו'. כל הגורמים האלה הם זהים ברכב חדש וברכש ישן. הפקטור היחידי שיכול אולי להשתנות, וגם זה לא בהכרח נכון, זה צריכת הדלק.

רכבים חדשים לאו דווקא חסכוניים יותר, ויש המון דוגמאות לכך.

לי יש רכב בן 10 שנים (פנדה)... צריכת דלק 1/18. חוץ מטיפולים שוטפים ודלק, הרכב לא ראה מוסך ב-3 שנים האחרנות. גם אני חששתי מאד מעליוות תיקון בלתי צפויות כאשר רכשתי אותו, מכיוון שהפרוטה לא הייתה מצויה בכיסי ובשל התכיפות בה נזקקתי לרכב נאלצתי לרכוש אותו. הופתעתי מאד לטובה לנוכח האמינות של הרכב. היום לדוגמא, אני מוצא את עצמי מייחל בסתר ליבי לכך שהרכב יתקלקל בכדי שאוכל לרכוש רכב יותר רציני. ניסיתי למכור אותו, אך הגעתי למסקנה שזה טירוף למכור בעבור נזיד עדשים רכב תקין מכנית ללא תקלות.

החסרון היחידי הוא שאני מתפדח לאסוף בנות זוג פוטנציאליות עם הרכב, משתדל להגיד שזה הרכב של אחותי או משהו בסגנון, כי בדיוק נתקעתי בלי רכב וכו'... לא ניראה לי שהן אוכלות את זה. :lol:

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

מצטרף לדיון ממקום קצת אחר. אני אמנם לא סטודנט, אבל זקוק לרכב לנסיעות ממש קצרות (15 קמ ביום, הלוך וחזור) ו-450 ק"מ בחודש בלחץ.

אני מרפרף ביד-2 ומסתכל על אאודי A3/A4 משנת 2000-2002.

רכב אמין לכל הדעות, בטיחותי יחסית, נראה מצויין ובטח תענוג לנהוג.

יש מכוניות שנמכרות ב-15 ו-12 אלף שקל.

ביטוח - צד ג' וחובה סביבות ה-2000 וקצת שקל.

כמה תעלה אגרת רישוי? לאיזה קבוצה הרכב הזה שייך? (יש בכלל דרך מסודרת לבדוק את הנושא של קבוצת רישוי? לגבי כל רכב).

מן הסתם שלא אטפל בו במוסך של אאודי...

אז למה לא? מה דעתכם?

* אני לא מדבר בהכרח רק אל אאודי, אלא על כל רכב שפעם היה שווה במיוחד אבל אבד מהערך שלו לחלוטין!

נכון, צריך להשקיע מאמץ מסויים בחיפוש..אבל אולי זה שווה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברר כמה עולים חלפים מקוריים לאאודי וחזור לדווח.

הרכב עתיר הטכנולוגיה גם לא "אמין לכל הדעות" אחרי 13 שנה. עניין של רמת האחזקה ומזל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקנות רכב ישן זה פשוט לקנות חתול בשק, או שיחנה אצל המוסך או שיתמזל מזלך וישרת אותך נאמנה.

בכל אופן אי אפשר לצאת אתו מחוץ לעיר, אלא אם אתה רוצה לחזור עם גרר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך להיות כ"כ אבסולוטי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא הצלחתי להבין איך הרוב פה אומר שזול יותר להחזיק רכב חדש על פני ישן.

.

מסכים עם כל מילה של האיטלקי.

רכב ישן ממודל שמפגין אמינות טובה ושטופל לפי הספר יהיה לאין שיעור זול יותר לאחזקה מרכב חדש שבו מובטחתת ירידת ערך אסטרונומית במדינתנו האיךלאמראתזהלאמדהימהבכלהנוגעלמהשקשורברכביםובכלל.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
נכון שיש את ירידת הערך,אבל אם אחריי 3 שנים הרכב נמכר הרי שאפשר להשתמש בו כטרייד אין ולהמשיך באותו תשלום חודשי או למכור ולעשות מימון חדש,לא כךי.

זה פקטור שבא לידי ביטוי כשאתה מתקדם לרכב הבא.

לא בטוח שערך הרכב פחות היתרה בתום שלוש שנים ייכסו את עלות המקדמה לרכב חדש, וככה פעם ב3 שנים תצטרך להוסיף עוד כמה אלפים/עשרות אלפים, ואם תיקח הלוואה על הסכום הזה, אז ברכב הבא תגיע עוד הלוואה, וככה הם יצטברו כמו כדור שלג.

ניסיתי למכור אותו, אך הגעתי למסקנה שזה טירוף למכור בעבור נזיד עדשים רכב תקין מכנית ללא תקלות.

בדיוק המסקנה שהגעתי אליה, כשניסיתי למכור מיצובישי לנסר קלאסיק.

המחירים שהציעו לי עבור אוטו תקין ואמין היו פשוט מעליבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...