Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשך שנים רבות החזקתי רכבים ישנים.

זה לא משנה כמה הרכב מטופל, אם הוא ישן יש בלאי של רכבים ישנים - מצמות חשמל ועד לחיישנים, ממיר קטליטי, בולמים ועוד המון דברים שמתפגרים, שבכלל לא שומעים מהם ברכב חדש יותר.

עשיתי חשבון כמה כסף הוצאתי כל חודש במוסך, כדי לנסוע ברכב תקין - וזה יצא סביבות 500 ש"ח.

מכיוון שאין לי חיסכון בסדר גודל שמאפשר רכישה של רכב חדש יותר, אני מסתדר עם הלוואה שבה אני מחזיר קצת פחות מ-500 ש"ח.

מאז שעברתי לרכבים חדשים יותר, נעלמו ההוצאות המיותרות והפסקתי לבקר במוסכים, למעט טיפולים שוטפים.

מהבחינה הזו - אנשים שאין להם יכולת לקחת הלוואה אוכלים את הלקרדה שלוש פעמים - גם משלמים את הכסף, בצורה כזו או אחרת, למוסך - גם מבזבזים זמן יקר על הטיפולים וגם נוסעים ברכב מיושן עם אמינות מפוקפקת.

אם יש לך את היכולת לרכוש רכב מיני ידני בן שנתיים-שלוש, אל תחשוב אפילו על הכיוון של רכב בן 11.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון חשבתי על רכב סביבות ה- 25K, אבל אם להחזיק רכב ישן (לתקופה של כ-3 שנים) יקר יותר במצטבר, כולל ירידת ערך אז אולי שווה לי להעלות את ההשקעה.

אז השאלה אם שווה לחשוב על 35K לדוגמא.

לדעתי סביב 30K יש אפשרויות לא רעות ממודלים מתקדמים.

פורסם
פעם שמעתי על משפט שאומר "צריך להיות עשיר בכדי להחזיק רכב ישן" ...אולי זה לא תקף על יפניות...

מכרתי לפני שנה סיוויק שנת 2000 עם מעל ל 325,000ק"מ בסכום של 9,900 ש"ח, הרכב שירת אותי בצורה נהדרת במשך 7 שנים והקונה התקשר לפני מספר ימים ומשבח את הסיוויק וכמה שהוא נהנה ממנה ובמיוחד בנושא האמינות.

גם לטיפולים יש נטייה להיות זולים יותר ומוצאים מוסכים קטנים, נראה לי דשאתה מגיע למוסך עם רכב חדש הם ישר מבינים שאתה אמיד ומחייבים בהתאם :wink:

נוסע בפריוס 2008

פורסם

שאני אספר על הרנו לגונה 2003 שהיתה ברשותי ושירת אותי נאמנה ? אבל הטיפולים ... מחיר ללא תחרות.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

מכוניות מיני משמעותית יותר זולות מסופר מיני למרות ההבדל הזניח לאחד כמוך שלא נוסע הרבה (אם כבר יהיה עדיף לך רכב קטן יותר לחניה קלה וצריכת דלק עדיפה)

לדוגמה הציעו לך פה סופר מיני כמו I20 ב45 מודל דיי ישן (2009 אם אני זוכר נכון), באותו כסף אתה קונה נגיד פז'ו 107 או קיה פיקנטו מודל 2012 (ידני), יותר חדש - יותר אמין.

בגלל שאתה נוסע מעט לא הייתי חושב על שום דבר שהוא לא האוטו הכי קטן וזול שאתה יכול למצוא אבל כמובן תמצא אחד שמור שטופל בזמן ולא אחרי שנתיים ו30 אלף ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
שאני אספר על הרנו לגונה 2003 שהיתה ברשותי ושירת אותי נאמנה ? אבל הטיפולים ... מחיר ללא תחרות.

אם כך, שירתה נאמנה את משפחת קרסו :wink:

נוסע בפריוס 2008

פורסם

רכב הכי משתלם להחזקה לדעתי,הוא רכב בן ארבע שנים שמאבד כמעט תמיד 50 -60 אחוז

מערכו השיקלי והירידה אחרי 4 שנים (מערכו) פחות משמעותית באחוזים ומצד שני עדיין לא חדש

אבל יחסית אמין ולא התעייף ומציג בלאי מוגבר כמו רכב ישן יותר.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות המפורטות!

גם לפי חישוב שלי רכב בן 4-5 שנים יוצא הכי משתלם מבחינת ירידת הערך שהוא כבר ספג

אבל אני צריך שתעזרו לי לחשב את זה לעומת היונדאי אקסנט 2002 שאני מחזיק עכשיו

ירידת ערך בשנה: 1500 ש"ח

עלות ביטוח: 2400 ש"ח מקיף + צד ג' (ביטוח זול דרך וועד עובדים)

אגרת רישוי: 1200 ש"ח

תיקונים: 1000 ש"ח וגם זה בהגזמה, הרכב אמין מאוד ובקושי נדרשים תיקונים, וגם אותם אני עושה במוסך שכונתי

דלק: 6400 ש"ח, בנסועה שנתית של 10 אלף ק"מ ומחיר דלק 6.4 לליטר

סה"כ: 11,000 שח לשנה, בערך 920 שקל לחודש כולל הכל

מישהו יכול לעשות לי חישוב דומה עבור קיה פיקנטו או יונדאי i10 (או כל רכב מיני מתאים אחר בשנתון 2009-2010)

פורסם

מאיפה מישהו יכול לחשב כמה יעלה לך מקיף לרכב? מישהו יודע מה הנתונים שלך? באיזה וועד עובדים אתה מבוטח?

תיקונים לא יהיו בכלל ברכב חדש.

דלק לא יהיה הפרש היסטרי. אולי 500-600 ש"ח פחות. אתה לא נוסע הרבה בכלל.

ירידת ערך היא בערך 15% בשנה, ממחיר של 69 אלף ש"ח. תקנה רכב משומש בפחות, תשלם פחות ירידת ערך.

בכל מקרה אתה לא מחשב דברים ששווים כסף - כמו כריות אוויר, בטיחות עדיפה, רכב שנראה יותר טוב, פחות פוטנציאל לתקלות שישביתו אותך בצד הדרך ועוד ועוד.

פורסם

השוואה לקיה פיקנטו אוט' 2011

בדקתי לגבי הביטוח, 3500 לשנה (מקיף)

ירידת ערך: 6000 לשנה

דלק: 4700

אגרת רישוי: 1450

סה"כ: 15,500 ש"ח לשנה

חישוב דומה לפיג'ו 107 יוצא לי 12,500 לשנה

בהפרש החודשי זה יוצא 920 לעומת 1300 שקל, הפרש לא זניח אבל אולי שווה את זה

אחזקה של רכב ישן עדיין יותר זולה ממה שאני מחשב פה

פורסם

זה לא חוכמה להשוות רכב ישן לחדש כאשר יצא לך המזל והוא לא עושה לך בעיות.

אתה יכול גם לעשות את החישוב הזה על פונטו 98 שעולה בערך 2000 שקל. שם הירידת ערך תהיה לך 0 שקל בשנה.

פורסם (נערך)

הכל שאלה כמה אתה נוסע ? למי שלא נוסע הרבה אז רכב ישן (2000-2004)

ברכב ישן לא צריך מקיף,אין כמעט יריד ערך, אגרת רישוי זולה יותר, עלות חלקים וטיפולים זולה בדר"כ יותר זול (זה תלוי בסוג הרכב )

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
תודה רבה לכולם על התגובות המפורטות!

אבל אני צריך שתעזרו לי לחשב את זה לעומת היונדאי אקסנט 2002 שאני מחזיק עכשיו

ירידת ערך בשנה: 1500 ש"ח

(או כל רכב מיני מתאים אחר בשנתון 2009-2010)

הירידת ערך הזו לא מדוייקת - לדעתי הרבה יותר גבוהה:

אם הרכב מתוחזק ברמת השבר או רק 1000 ש"ח בשנה כשתמכור יורידו לך הרבה יותר על צמיגים, מצבר ושאר דברים שהם לא קשורים ישירות לצד המכני אז תוסיף את העלויות הללו ל"ירידת ערך"

במידה והרכב מתוחזק ברמה גבוהה אז אולי תפסיד 1500 ש"ח לשנה בירידה (נתון אופטימי לדעתי) אבל האחזקה תעלה פלאים.

פורסם (נערך)

לא הצלחתי להבין איך הרוב פה אומר שזול יותר להחזיק רכב חדש על פני ישן.

אם אני שומר על איזון, ולא משווה בין קורולה 2012 לקורטינה 1976 אז אני אתן דוגמא מחיי.

ב 2010 קניתי מאזדה 3, 2.0 שנת 2005 שעברה 32 אלף קילומטר. במחיר של 78 אלף ש"ח.

מכרתי אותה ביולי 2013 ב 42 אלף ש"ח בערך במחיר מחירון. נמכרה עם 77 אלף קילומטר.

ירידת ערך בלבד, 35 אלף ש"ח.

תיקונים: תושבות מנוע בעלות של 2000-2500 , בלמים בעלות של 1100. בולמי זעזועים בקירוב 700 ש"ח לזוג תחליפיים. צירייה 900 ש"ח. משולשים - 600 ש"ח לזוג. מדובר על בלאי סביר לרכב בן 5-8 שהיה ברשותי.

רק תיקונים ללא ירידת ערך-5500-6000 בקירוב.

רכב שני, יונדאי אקסנט 2005 נקנתה ב ספטמבר 2011 במחיר של 23 אלף.

משרת אותי נאמנה עד היום. שווה להערכתי בערך 10 אלף אולי קצת יותר.

הוחלפו בעיקר ציריות וטיפולים שוטפים. רכב אמין בטירוף.

רכב נוסף: פיז'ו 306 2001, נקנתה במחיר שאני מתבייש לכתוב. מלצרית בסנוקר תוכל לרכוש אותו ולהישאר עם עודף לחופשה במיקונוס.

משרת אותי נאמנה ללא דופי.(כיום הוא הרכב המועדף עליי מבין כולם) כמובן שרכשתי רכב שמור מאד. חסכונית יחסית. לנסיעה משולבת בקיץ עם מזגן, אני רואה 1.10.5 בצריכת הדלק, משוכנע שאוכל לסחוט יותר.

כמובן שרכישת רכב משומש (בעיקר ישן) זה חתול בשק, וצריך לבדוק הייטב.

המסקנה הפרטית האישית שלי היא, שבישראל פשוט לא משתלם לרכוש רכב חדש. בטח שלא מהנילון.(כלכלית נטו)

אני מטפל ברכבים בעצמי, אבל גם אם אדם פרטי יטפל במוסך, הוא עדיין לא יגיע להוצאות שיהיו לו על רכב חדש. ביטוחים, אגרות רישוי,ואפילו כניסות למוסכים. שלא נדבר על ההוצאה הראשונית במעמד הרכישה.

עריכה אחרונה על ידי ג'ובני

ג'ובני

פורסם

מילת המפתח היא איזון. כפי שכתבתי סביב 30-35 אלף יש אופציות לא רעות לרכבים שהם לא כ"כ ישנים וכבר "חטפו" את ירידת הערך הגדולה וככה אתה "נהנה" מרכב חדיש ובטיחותי יותר מאשר רכב ב 10K.

• תוכן חדש...