Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אם מ A ל G החיסכון הוא 0.65 L אז מ B/C ל G זה פחות מ 0.65 חבל שאי אפשר ממש לדעת את הפערים בין A B C עד G במדוייק

דירוג B למשל יכול להיות 0.55 ודירוג C יכול להיות 0.45 וכך הלאה ...

כל אלה עם הרכבים של מאזדה נדפקו אף גלגל בעולם חסכוני בדלק לא יציל אותם .

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תעבור לאוטובוס. :roll:

תסתכל שוב בתמונה שצירפתי קודם.

יש הפרש מקסימלי של 0.1 עד 0.15 ליטר למאה ק"מ בין כל דרגה.

הנתון הזה נכון בלעדית עבור רכב עם צריכת דלק של 8 ליטר למאה ק"מ (1/12.5 ק"מ לליטר).

מה שנמדד בפועל בצמיג הוא מקדם ההתנגדות לגלגול (יחס בין ההתנגדות לעומס על הצמיג).

פורסם (נערך)

אז כל מה שמוכרים באתרים אונליין צמיגים ECO ורשום " צריכת דלק טובה " זה חארטה ? סתם גימיק שיווקי ?

לפי מה שהבנתי מכל הסיפור זה שאם הרכב שותה דלק הוא ימשיך לשתות וצמיג לא יציל אותו

זה יותר מתאים לרכבים חסכוניים שעושים 1:12 ומעלה אז הבונוס זה עוד ק"מ או ק"מ וחצי לליטר דלק .

צריך להוסיף הודעת אזהרה על הצמיגים : " לא רלוונטי לבעלי מאזדה , MG " .

עריכה אחרונה על ידי Moss Travel
פורסם

ההבדל בין צמיג חסכוני לצמיג רגיל הוא קטן.

ההבדל בין צמיג חסכוני לצמיג ספורטיבי (כלומר לא חסכוני) גדול יותר, אבל עדיין לא משהו משמעותי יחסית לשאר הפרמטרים שמשפיעים על צריכת דלק כמו נפח מנוע, משקל הרכב, בלאי ואופי הנהיגה.

בסופו של יום צמיג חסכוני לא ישנה צריכת דלק באופן משמעותי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אם הצמיג היה משנה את הצריכה מ 1:7 ל 1:8 זה היה טוב מאוד אבל הוא בקושי מגיע ל 1:7.3

שאתה רושם " לא משמעותי " אתה נותן ליצרן קרדיט יותר מדי , ההבדל כמעט 0 לא קיים צריך לנסוע כמו מונית כדי להרגיש משהו בכיס.

לפחות הצריכת דלק ירדה מהפרק עם 0.65 לליטר עדיף לחשוב על אפיקים אחרים , זאת בדיחה .

אני זוכר הסתכלתי על הצריכת דלק של הגלגלים שלי הסינים E חרב עולמי חשבתי בהתחלה שהסינים האלה דפקו אותי בדלק מסתבר שאין ממש הבדל בין סיני לאמריקאי בקטע הזה

דרך אגב שכנה שלי קנתה מש. סיקסט טויוטה קורולה ויש לה צמיגים FEDERAL הם ניראים בלויים בצד ממש משופשף בקושי רואים את הכיתוב " פדרל " באנגלית .. שהערתי לה היא עוד באה לי בהתלהבות " לא מזמן החלפתי צמיגים חדשים " FEDERAL ? בחייאת זום זום .

פורסם

בחיאת זום זום תכתוב בגוגל federal 595 rs-r. אגב מוכרים כאלה באוטוסטור.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

1 . הבנתי ממכם שחריצים בגלגל זה בשביל מים - אז בקיץ אין משמעות לחריצים בגלגל ? אם בגלגל יש 3 מ"מ או 4 מ"מ בקיץ זה לא משנה ? החריצים בגלגל זה רק למים ? זה לא קשור ליציבות בכביש ?

2 . הבנתי מקריאה ברשת שגם אם צמיג על הנייר נראה טוב ואין לו נזק צריך להחליף אותו אם הוא " זקן " גלגל בן 4 שנים נחשב זקן ? כי היבואנים של הצמיגים נותנים אורך חיים של 6 שנים , מה הנתון האמיתי ? אני אישית ראיתי בצמיגיה גלגל בריגסטון ששרד 10 שנים ללא בעיה היה עליו תאריך 05 שנת 2005 .

פורסם

אתה לא תראה את הנזקים של צמיג יבש אם אין עליו עומס. הגומי מתייבש והרבה מהתכונות שלו נעלמות.

לגבי החריצים, רק השכבה החיצונית מיועדת למגע עם הכביש. אם החריצים כבר לא שם (נשחקו) בוודאות הצמיג כבר לא יתנהג כמו שצריך וזה לא בטיחותי לנסוע איתו.

יש צמיגי מרוץ למסלול יבש שבאים מלכתחילה בלי חריצים.

פורסם (נערך)
קח, זה יעסיק אותך קצת: http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

חיפשתי את זה תודה

============================================

דבר אחד לא הבנתי אם הרכב שלי על פי היצרן לא יכול לעבור את ה 170 גג , למה יש לו גלגלים ברישיון H שזה עד מהירות 210 ?

מי בכלל מגיע בארץ למהירויות של 170 ? גג 110 למה התקן הוא H ? ולא נמוך מזה בהרבה בטח לרכב כל כך כבד

M 130 קמש , N 140 קמ"ש לא מבין בכלל את משרד התחבורה .

בגלל שלמשאית יש קג"מ מטורף בפתיחה משאית ( קטנה 5 טון ) עקפה אותי בכביש בקילומטרים הראשונים :)

פורסם (נערך)

קוד המהירות קשור בין השאר ליכולת פיזור החום בצמיג ולא בהכרח למהירות הננהגת בפועל.

קרא את האספקט החוקי במסמך שצירפתי לך (בסוף) כדי להבין מעבר (ובקצרה, ברכבים חדשים הדבר נקבע ע"פ היצרן).

קח עוד קצת חומר קריאה (4 עמודים):

http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

אגב, את התלונות שיש לך לגבי סחיבה וצריכת דלק, הייתי לוקח למוסך שמתמחה ברכבך (ומוסך מורשה יבואן אינו בהכרח כזה).

ולא, אין לי המלצה לגבי כזה מפאת חוסר היכרות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

עוד 2 שאלות חשובות :

1. קראתי מאמר של יואב קווה " עיתונאי רכב " שרכב חדש לא צריך לחמם את המנוע בבוקר בתחילת נסיעה כדי להגיע לטמפרטורת עבודה

יש לי שכנה שיש לה מזדה דור שני שנת 2010 היא ובעלה מחכים בבוקר 5 דקות שהמנוע יתחמם עד שהם נוסעים

שלי שנת 2007 זה נחשב רכב ישן ? או שגם במקרה שלי אני יכול להתניע וישר לנסוע ? או שצריך לחכות שהמד חום של המנוע יגיע לחצי ? שהרכב קר המד ממש למטה .

2 . יואב קווה רשם במאמר שלו שאפשר לכבות רכב ברמזור אדום כדי לחסוך דלק וכל העניין של סטרטר שיהרס זאת אגדה אורבנית משהו שלא הוכח , שווה לכבות את הרכב ברמזור ? זה יחסוך לי דלק ?

http://blogs.haaretz.co.il/yoavkaveh/198/

תודה

פורסם

יואב קווה רשם במאמר שלו שאפשר לכבות רכב ברמזור אדום כדי לחסוך דלק וכל העניין של סטרטר שיהרס זאת אגדה אורבנית משהו שלא הוכח , שווה לכבות את הרכב ברמזור ? זה יחסוך לי דלק ?

http://blogs.haaretz.co.il/yoavkaveh/198/

תודה

מעבר לסוגית החסכון בדלק, אם אתה בדיוק נעצרת ברמזור (בקו העצירה או בסוף טור המכוניות) ורכב מאחוריך עומד, איך לומר, לדרוך לך על הזנב, מה תעשה עם מנוע כבוי חוץ מלהתכונן נפשית?

יש גבול דק בין נהיגה חסכונית בדלק לבין קמצנות גרידא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

1. מתניעים ונוסעים, אבל לא בקיקים.

2. הסטרטר כן מתבלה בשימוש תכוף ברכב שאין בו מערכת עצור וסע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...