Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת מזגן במאזדה 323F

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לפרק את המדחס של המזגן...הוצאתי את הבורג של המותחן לגמרי ועדיין שום דבר לא זז הרצועה מתוחה.

1. יש עוד בורג במותחן הזה?

2. מה שאמור לזוז זה המדחס או החלק שמעליו(אני לא יודע איך קוראים לו)?

3. האם החלק זז כלפי פנים או כלפי חוץ?

תודה לעונים..

פורסם

איזה מנוע יש לך שם? 1800 ?

בד"כ במותחן יש בורג במרכז הפולי, צריך לפתוח אותו מעט, ואז מאחוריו יש בורג ארוך שאותו אתה פותח ותוך כדי המותחן עצמו זז אחורה ומרפה את הרצועה.

Stay Dirty

פורסם

ברכבך קיימים 2 רצועות.

המתיחה של רצועה אחת היא באלטרנטור ישנם 2 ברגים, אחד כיוון מתיחה והשני נעילת המתיחה.

המתיחה של הרצועה השניה נמצאת על משאבת הגה כוח עם אותה שיטה.

פורסם

המנוע הוא 1.6 הדגם עם הפנסים הנפתחים... אסף, אתה מתכוון לבורג בפולי מנוע או במשאבת הגה?

ולגבי השאלה השניה... נראה לכם אפשרי לשים מדחס מתקדם יותר?

פורסם

רגע הצלחת לבלבל אותי,

לפי אוטודאטה אין מנוע 1.6 בדגם ה-BA (בדיוק כמו הכינוי של יקיר שהגיב מעליך).

מנוע 1600 נכנס רק מ-98 בדגם BJ.

מה דגם מנוע אצלך לפי רשיון רכב?

בכל מקרה מה שיקיר מתכוון אליו נראה ככה בדגם מנוע ZM:

103189.png

ואכן אין מותחן נפרד למדחס, אלא משאבת ההגה שנמצאת ממש מעל המדחס, זזה בעצמה ומשמשת כמותחן.

Stay Dirty

פורסם (נערך)
רגע הצלחת לבלבל אותי,

לפי אוטודאטה אין מנוע 1.6 בדגם ה-BA (בדיוק כמו הכינוי של יקיר שהגיב מעליך).

מנוע 1600 נכנס רק מ-98 בדגם BJ.

.

בהחלט קיים מנוע 1600 בשלדת BA, הדגם הוא B6 חיצונית נראה בדיוק כמו BP.

לגבי מדחס מתקדם יותר לא חושב שאפשרי, המדחס המותקן ברכבך מצויין אין צורך לחפש משהו מתקדם יותר משום שמערכת המיזוג במצב תקין מקררת בכל תנאי מזג האוויר מצויין מניסיון.

תמצא לך מדחס שמתאים שזהה לקיים לשלך משומש/חדש.

רצוי להחליף גם קולט מייבש עם החלפת המדחס ולבצע שטיפה למערכת + וואקום עמוק למערכת המיזוג.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

תודה..סליחה על הבורות אבל מה זה קולט מייבש?

ועדיין לא הבנתי מה אני צריך לעשות כדי לשחרר את הרצועה?

בינתיים פירקתי את המדחס בלי לשחרר את הרצועה אבל זה לא צריך להיות ככה וזו תהיה בעיה להחזיר....אז אני אשמח לתדרוך מלא

אסף, התמונה זהה לרכב שלי....דגם הרכב BG14E 323F דגם מנוע B6

פורסם (נערך)

ברדק שלם מה שהולך עם 323 באוטודאטה.

מאיפה אתה בארץ ?

בהמשך ליקיר, פה יש הסבר אומנם על מיצובישי אבל העקרון זהה:

בנוסף סרטון על לנטיס, בחו"ל נקראת PROTEGE, בתחילת הסרטון הוא מראה איך להזיז את משאבת ההגה, זה אמור להיות זהה לשלך:

[video=youtube;2uIdrcal-Ic]

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

לצערי בארץ הביאו סוג של כלאיים בין ה323F(שילדה) לסדאן(מנוע) והמדינה רשמה את ה323F בשנים האלה כ סדאן...אני מדבר על 92-94

פורסם

המדחס במצב תקין ממש לא חלש, יש לו דחיסות ממש מסיבוב איטי ביותר, תסתום עם האצבעות את הפתחים שלו ותסובב את הקלץ ותבין על מה אני מדבר.

קח מדחס מתקדם יותר בעל ספיקה משתנה לדוגמה SD5/6/7V16 ולא תרגיש בכלל דחיסה עם סיבוב ידני ומבלי שיש גז במערכת.

המדחס הזה הוא ללא ספיקה משתנה ותמיד הוא פועל על תפוקה גבוה.

המדחס במערכת הוא לא הכל, יש חלקים אחרים הרבה יותר חשובים כמו גודל מעבה, מאווררים, מאייד, שסתום התפשטות, מפוח וכו, שמשפיעים על תפוקת הקירור של המזגן.

ואיך קבעת שהמדחס לא תקין? בדקת כמות קרר ולחצים?!

פורסם

יש לי שניים 1 אמרו לי שהוא תפוס בגלל רעש שהוא עושה 2 הוא מקרר ממש טוב אבל לפעמים פשוט מפסיק לעבוד הלכתי לחשמל רכב והוא אמר שבחיבורים הכל תקין

• תוכן חדש...