Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בשיטוט בפורום bobistheoilguy ניתקלתי בכתבה הבאה : זוג האקרים שמצאו דרך ליפרוץ ולהישתלט על גיפ צ'ירוקי חדש ואיפשר להם לישלוט על מערכות רבות ברכב החל מבקרת אקלים, מערכת שמע, סיבוב הגה, בלמים ועוד- מה דעתכם על המכוניות המודרניות הללו שמשלבות חיבור לאינטרנט וכו'?

לדעתי זה באמת נושא בעייתי שצריך להיתגונן מפניו.

http://www.wired.com/2015/07/hackers-remotely-kill-jeep-highway/?mbid=social_fb

IMG_0724-582x437.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

רק לי נראה הזוי שהיצריניות מתחילות לחבר דברים בטיחותיים כמו היגוי ל"רשת" של האוטו?

מערכת כזאת צריכה להשלט אך ורק בידי הנהג, ואם קיימת מערכת לחנייה אוטומטית אז גם אותה לנתק לחלוטין מרשת האינטרנט.

לגבי בקרת אקלים.. מה זה נותן שזה מחובר לרשת? שתוכל לבחור לך את הטמפרטורה כבר מהבית?

אולי קצת חרגתי מכל הנושא שמדובר עליו אבל לדעתי אין צורך לחבר שום מערכת של האוטו לרשת האינטרנט מלבד מערכת המולטימדיה ברכב, במקרה הכי גרוע מישהו אחר יקבע לך מה לשמוע עד שתוציא את הסים או תכבה את חיבור הנתונים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה גם מה שאני לא מבין, בסרטון הם ניתקו לו מנוע, גם ניתקו בלמים ובטח עוד דברים שהם לא היו רוצים לחשוף יותר מידי בשביל לא לאתגר מוחות צעירים.

אשכרה מה שראינו בסרטי מדע בדיוני מתחילים להיתגשם, רק לחשוב איזה אסון יכול ליגרום האקר שבלחיצת ENTER יבטל בלמים לעשרות אלפי מכוניות בכבישים שמסביבם כמה מאות אלפי מכוניות, זה פשוט טימטום שהיצרנים כניראה לא לקחו ברצינות אם בקלות כזו שתי האקרים מצאו שיטה ליפרוץ ולקבל שליטה על מערכות בטיחות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא קראתי את הכתבה במלואה, אבל ההגיון הפשוט אומר שבדר"כ כלל מערכות כאלו אינן מחוברות לאופציה של שליטה מרחוק אלא אם כן מראש מישהו התקין את זה כך.

בכל רכב פרטי היום אפשר להתקין מערכות שתשלוט בהגה , בגז ובבלמים באופן אלחוטי, אבל כדי שזה יקרה מישהו יצטרך להתקין את המערכת באופן פרטי.

זאת אומרת שכשהרכב מגיע סטוק מהמפעל זה לא אמור להיות אפשרי מעשית בכלל אלא אם מישהו התעסק לך ברכב.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

פאשלה בתכנון , למשל , מערכות מחשב רגישות לא מחוברות לאינטרנט.

גופים שבאמת יש להם מידע רגיש , מנותקים פיזית מהאינטרנט למנוע מקרים כאלו.

וכאשר צריך מעבירים למערכות האלו מידע פיזית (דיסקים \ כבלים \ וכו').

מערכות רגישות כאלו ברכבים (מטוסים וכו') צריכות לעמוד באותם סטנדרטים.

זה מעלה נקודה , מה עם הרכבים האוטונומים? הם בכלל פירצה שקוראת לגנב :)

פורסם
לא קראתי את הכתבה במלואה, אבל ההגיון הפשוט אומר שבדר"כ כלל מערכות כאלו אינן מחוברות לאופציה של שליטה מרחוק אלא אם כן מראש מישהו התקין את זה כך.

בכל רכב פרטי היום אפשר להתקין מערכות שתשלוט בהגה , בגז ובבלמים באופן אלחוטי, אבל כדי שזה יקרה מישהו יצטרך להתקין את המערכת באופן פרטי.

זאת אומרת שכשהרכב מגיע סטוק מהמפעל זה לא אמור להיות אפשרי מעשית בכלל אלא אם מישהו התעסק לך ברכב.

לצערי כניראה ככה זה מגיע מהמיפעל, לכן קרייזלר עובדים על פיתרון למניעת הפריצה.

בנוסף האם ראית את הכיוון שבלנדרובר רוצים לקחת?:

היכן שיהיה ניתן לישלוט ברכב ע"י היצרן יהיה גם ניתן ליפרוץ אליו, לכל מנעול יש מפתח ולצערי היצרנים כן רוצים מכוניות עם שליטה מרחוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייצרנים וגם הצרכנים. רוב אנשים לא אוהבים לנהוג ויעדיפו שהרכב יקח אותם ממקום למקום בעצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכי מצחיק יהיה שהגנבים יפסיקו ללכלך ידיים ויתחילו ליגנוב מכוניות יוקרה בשלט רחוק חח.

פורסם (נערך)

זה לא משנה אם המערכת מחוברת לשליטה מרחוק. במקרה של הג'יפ לפי המפרט של היצרן הם לא מחוברות לשליטה מרחוק.

הנקודה היא שכל המערכות מחוברות למחשב שליטה מרכזי ברכב (זה אותו מחשב שמדליק נורות התראה בלוח המכוונים ואותו אחד שאליו מתחברים בשקע הדיאגנוסטי). הדגמים החדשים כיום לרכיבים של המחשב יש חיבור לאינטרנט ע"י סים שיושב ברכב או באמצעים אחרים, מספיק שהוא שם בשביל שתוכל לראות יוטיוב במערכת של הרכב. האקרים פשוט פורצים את חומת ההגנה שקיימת בין הרכיב שמחובר לאינטרנט לבין שאר המערכות של הרכב והתוצאה היא מה שרואים בסרטון.

זה בדיוק כמו שיש לך ראוטר שמחובר בבית לאינטרנט ודרכו פורצים למחשבים שונים בבית.

עריכה אחרונה על ידי matanya cahana

A3

A4

פורסם (נערך)

כן אני מבין זאת, הדוגמא לשלט רחוק באה בשביל להציג את העובדה שכיום רכיבים חשובים כמו ההגה, דוושת גז/ברקס, כיבוי והדלקה של המנוע וכו' מחוברים יחדיו וניתן להישתלט אליהם, לדעתי זו תחילתה של מלחמת כמו שקיים בין אמצעי תקיפה והגנה, כמובן שזה לא נפוץ עכשיו אבל בעתיד אני כן חושב שזו תיהיה מכת הפריצות החדשה לעומת הפריצות הפיזיות כיום לרכבים, בעתיד זה יהיה בשלט רחוק כולל הסעה למקום היעד הרצוי.

כבר כיום יש:

הגה חשמלי.

דוושת גז חשמלית.

בלם יד חשמלי.

GPS ברכבים+ חיבור לאינטרנט.

מצלמות (בטוח שיהיו גם עם מצלמות קידמיות).

הנעה מרחוק.

בקיצור יהיה מעניין מאוד בעתיד , תדמיינו דיונים בעתיד הרחוק שניפתחים בסיגנון כמו:

"מבקש המלצה על אנטיווירוס/חומת אש לרכב" :-).

או:

"אני חושב שיש מישהו בשכונה שמישתלט לי כל הזמן על הרכב ושם לי חימום בשיא הקיץ!".

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם

היה פה שרשור על משהו כזה לפני איזה חצי שנה. אנשים צחקו מהאפשרות שיהיה אפשר לפרוץ לרכב.

האמת, באמת מפתיע שאין הפרדה ברמת החומרה ממש בין המחשבים ברכב, או לפחות לא חיבורים שהם One way.

hwgeek, אני מתאר לעצמי שמי שנכנס עכשיו לתחום ומצליח לייצר מערכות הגנה טובות, בהחלט ירוויח מזה לא מעט בעתיד הקרוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האמת, באמת מפתיע שאין הפרדה ברמת החומרה ממש בין המחשבים ברכב, או לפחות לא חיבורים שהם One way.

לא הגיוני ולא כלכלי לבצע הפרדה של חומרה. התצורה תישאר של מחשב מרכזי שמעבד אותות ונתונים.

בגלל שהטכנולוגיה היום הולכת לכיוון של מערכת מידע שמרכזת נתונים ומגיבה בהתאם לתנאי הדרך (למשל סטיה מנתיב, האטה למניעת תאונה וכו') גם חיבורים One way לא רלוונטים.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה ניתוק פיזי בין רכיב התקשורת לבין מחשב הרכב, אבל הצורה הזו לא טוב ליצרנים שרוצים לאסוף עליך מידע ולהציע לך שירותים

A3

A4

פורסם
הכי מצחיק יהיה שהגנבים יפסיקו ללכלך ידיים ויתחילו ליגנוב מכוניות יוקרה בשלט רחוק חח.

יכולים להיות המון שימושים לזה, גם לטובה וגם לרעה.

לדוגמא שוטר שבא אליך, משתלט על הרכב שלך ומכריח אותו לעצור בצד.

או במקרה של אי עמידה בתשלומי הלוואה, האוטו מתניע את עצמו, ונוסע בחזרה למוכר.

או במקרה של מישהו שלא ממש מזוהה עם העמדה של השלטונות, אז באמצע הנסיעה האוטו נועל את הדלתות, נותן גז ברצפה ומנווט את עצמו לתוך העמוד הקרוב.

אני גם צופה בתחום של מכירת רכבים, מעבר ממודל מוצר מוגמר למודל שירות (היום קיים בעיסקאות ליסינג למיניהן, שבהן הרכב לא שייך לך), כדי לספק כסת"ח משפטי לכל זה, ועל הדרך לתבוע ולזרוק לכלא את כל אלה שינסו להשבית את מערכות השתלטות מרחוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...