Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם ,

אז ככה לפני כחצי שנה רכשתי סיוויק 2005 עם 182,000 ק"מ.

לרגל הקנייה ביצעתי יישור קו הכולל : החלפת שמנים , פילטרים , שמן גיר , ברקסים , תושבת גיר , פלאגים , טיימינג + משאבת מים והחלפת נוזל קירור .

הרכב מתקרב ל- 191 ועוד מעט מגיע זמן הטיפול , משום מה אני מעדיף לטפל במורשה , אני מכיר שם את האנשים והעבודה מתבצעת בצורה מקצועית ביותר ואני מאוד אוהב את היחס שם . ( כמובן בהתחשבות למחיר הגבוהה )

קיבלתי הצעת מחיר לטיפול יזום שאני רוצה לעשות :

החלפת שמן + פילטר שמן מקורי , מסנן אוויר מקורי , החלפת מסנן דלק (הוחלף פעם ראשונה ואחרונה ב 60K ואני לא יודע תכלס אם צריך )

+ החלפת נוזל בלמים 1300 ש"ח כולל עבודה וכולל מע"מ.

אשמח לשמוע אם המחיר נשמע סביר , כמובן החלקים מקוריים .

הנושא היחיד שמטריד אותי הוא מסנן הדלק שאני לא יודע עד כמה חשוב להחליף אותו בסיוויק ואם יש צורך באמת כי רק הוא יעלה לי סביבות 550 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

כמובן על הדרך אני מחליף 2 בוקסות למשולשים (מקוריים) ב 800 ש"ח כולל עבודה .

נשמע סביר?

פורסם

לגבי המסנן דלק לא הייתי נודע אם הכל תקין...באמת שחבל על הכסף!

מעבר לכך אתה מתאר פה טיפול ממש בסיסי וקטן שבמידה ואתה מוריד את מסנן הדלק המחיר יעמוד על 750 ש"ח + 800 ש"ח על בוקסות משולשים עם עבודה יוצא הכל 1550 ש"ח. צר לי לאכזב אבל המחיר בהחלט מופקע מכל זוית שתיסתכל. אני לא רואה שם סיבה שבעולם לבצע טיפולים במורשה ברכב שכזה בן 10. מצא לך מוסך לא מורשה יבואן ותרגיש מייד את הפערים במחירים.

מעבר לכך אני יכול להבטיח לך שאם היית קונה את החלקים בעצמך ומוצא מישהו מבין שיבצע איתך את העבודה לא היית מגיע אפילו לחצי מהמחיר הכולל!

פורסם

מאור , לגבי הטיפול עצמו אני יכול להתווכח איתך .. בוא נשים את השמן בצד , מסנן שמן מקורי 100 ש"ח , פילטר אוויר עוד 70-80 ש"ח , + עבודה ? נגיד 150 ש"ח .

בוקסות למשולשים אני חושב שרצוי לשים מקורי .. ומקורי המחיר בהתאם ..

כמה כבר מוסך לא מורשה יבואן יקח על החלפת בוקסות למשולשים ? נראה לי שאותו מחיר כולל מע"מ ועבודה .

פורסם

להחליף בוקסות למשולשים הרבה יותר זול מלהחליף את כל המשולש. בוקסה לא מקורית היום עולה סביב ה 50 שח. מקורית בוא נהיה לארגים קח פי 3 כלומר ביחד 300 שח. עבודה נעשית בחילוץ עם פרס החרט שלי לוקח 50 שח לאחד חילוץ והרכבה של החדש. עכשיו תעשה את החשבון פחות או יותר כמה המורשה יבואן מרוויח פה. למה לגבות על בוקסות עם עבודה עליהם 800 שח??

פורסם
להחליף בוקסות למשולשים הרבה יותר זול מלהחליף את כל המשולש. בוקסה לא מקורית היום עולה סביב ה 50 שח. מקורית בוא נהיה לארגים קח פי 3 כלומר ביחד 300 שח. עבודה נעשית בחילוץ עם פרס החרט שלי לוקח 50 שח לאחד חילוץ והרכבה של החדש. עכשיו תעשה את החשבון פחות או יותר כמה המורשה יבואן מרוויח פה. למה לגבות על בוקסות עם עבודה עליהם 800 שח??

מאור היקר ,

אני מאוד אוהב את התגובות שלך כי אני לומד מהם המון אז לשאלות ,

1. אני מניח שיהיה הבדל בין בוקסה למשולש מקורית ותחליפית? ( אורך חיים , נסיעה חלקה )

2. חוץ מזה שחרט לוקח על זה 50 ש"ח כמו שאתה אומר מה עם פירוק והרכבה וכל שאר השטויות ?

3. בנוגע למסנן דלק , מה אני עושה? שווה או לא? התכנון להחלפה היה רעיון לטיפול שגרתי שלא הוחלף מזמן סה"כ.

פורסם

יש הוראה של הונדה להחליף פילטר דלק כל 100.000 ק'"מ.

בנוגע לבוקסות למשולש-מעניין כמה הן החזיקו אצלך?

אצלי כבר באיזור 90.000 ק"מ הן היו קרועות. החפתי לטייוניות, עלה 600 ש"ח בערך כולל כיוון פרונט. כל העבודה בוצעה במכון פרונט. צריך כמובן לפרק את המשולשים מהרכב ועם פרס לחלוץ את הבוקסות הישנות ולהכניס חדשות, סביר שיחקו על זה כ 150 ש"ח לצד.

פורסם

החזיקו לי כמעט 190K ... ואז התחילו רעשים מכיוון המתלים והחשד הוא בבוקסות הנראות קרועות כשהעלתי את הרכב לליפט.

פורסם

לגבי מסנן אוויר, קנה לבד, תחליף לבד - זה לוקח דקה וחצי.

לגבי שמן ופילטר, למה שלא תעזר בכנופיית הטיפולים (שמאור הוא חלק ממנה)?

או לחילופין תעשה בכל מוסך נורמאלי (וכאן תקבל המלצה אם תפרסם את איזור מגורייך).

לגבי המשולשים, בהמשך למה שנאמר קודם, מכון פרונט מומלץ באיזורך יכול לעשות את העבודה לדעתי.

נשארנו רק עם מסנן דלק, את זה ספציפית אולי יש טעם לעשות בחברה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לגבי מסנן אוויר, קנה לבד, תחליף לבד - זה לוקח דקה וחצי.

לגבי שמן ופילטר, למה שלא תעזר בכנופיית הטיפולים (שמאור הוא חלק ממנה)?

או לחילופין תעשה בכל מוסך נורמאלי (וכאן תקבל המלצה אם תפרסם את איזור מגורייך).

לגבי המשולשים, בהמשך למה שנאמר קודם, מכון פרונט מומלץ באיזורך יכול לעשות את העבודה לדעתי.

נשארנו רק עם מסנן דלק, את זה ספציפית אולי יש טעם לעשות בחברה.

עכשיו חידשת לי משהו .. כל מכון פרונט מכובד יכול לבצע את העבודה הזו ? אם כן אני יבדוק את האפשרויות.

ומה ההבדל בין בוקסה מקורית למשולש לתחליפית? מבחינת נסיעה כמובן ? (בורים, באמפרים וכאלה)

פורסם

כאשר אתה מחליף משולש בשלמותו ללא מקורי אתה אולי תחוש בהבדל מבחינת אורך החיים שהוא יחזיק לך אבל עם בוקסה חליפית בלבד אני לא רואה שום בעיה. לא מעט פעמים הרכבתי ברכבים את הבוקסות חליפיות ולא מקוריות. ולא הייתה עם זה שום בעיה. בהחלט מומלץ להיעזר במישהו מבין עניין שיעזור לך עם העבודה ואז תבין את המשמעות של ה 800 שח שעליהם בעיקר דיברתי.

ולא ציינת עדיין את מקום מגוריך!

פורסם

מבחינת נסיעה לא הרגשתי שום הבדל בין בוקסות מקורית לתחליפיות, תחושה בהגה הייתה ונשארה מאוד מעורפלת ולא מדוייקת, העברת שיבושי דרך - אותו דבר. מבחינת אורח חיים - עוד מוקדם לאמור, החלפתי יחסית לא מזמן.

מאור - לא הבנתי את ההסבר שלך.

למה יש הבדל באורך חיים בין משולש לא מקורי לבין משולש מקורי עם בוקסות לא מקוריות? הרי מה שמתבלה שם זה רק הבוקסות בעיקרון.

• תוכן חדש...