Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עליות סחיבה - פול גז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני נמצא בעלייה ממש מתונה, האם כדאי לתת פול גז כדי להגיע למהירות נורמאלית (כמובן כמה שיותר בגדר החוק וההגיון) ולהגיע לסל"ד ממש גבוה או להשאר על סל"ד נמוך?

כמובן שאני מדבר מבחינה של צריכת דלק\בלאי מכאני.

אם זה משנה, אימפרזה 2001.

פורסם (נערך)

פול גז הוא מצב נורא לצריכת הדלק.

לפני/לקראת עלייה קצרה האץ למהירות סבירה. אם יש לך אפשרות בהילוך מתאים ומעט גז לשמור על האטה מתונה מאוד לכל אורך העלייה, ובהתאם לשיפועה (כמעט לשמור על אותה מהירות תוך הפחתת קמ"שים בודדים, מבלי להציק לתנועה).

סל"ד נמוך לא מתאים לעליות תלולות.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם
להשאר על סלד קבוע ונמוך

פול גז הוא מצב נורא לצריכת הדלק.

לפני/לקראת עלייה קצרה האץ למהירות סבירה. אם יש לך אפשרות בהילוך מתאים ומעט גז לשמור על האטה מתונה מאוד לכל אורך העלייה, ובהתאם לשיפועה (כמעט לשמור על אותה מהירות תוך הפחתת קמ"שים בודדים, מבלי להציק לתנועה).

סל"ד נמוך לא מתאים לעליות תלולות.

אז כן סל"ד נמוך או לא סל"ד נמוך..?

פורסם (נערך)

לא גבוה ולא נמוך,

סל“ד ביניים בטווח של 3000-3500 בהילוך המתאים יהיה מספיק טוב עבור רוב העליות שתתקל בהם.

הילוך מתאים=הילוך נמוך ככל האפשר בו אפשר להתנייד בסל“ד שהזכרתי.

תזכור שהמשוואה פשוט:

הילוכים נמוכים=מהירות נמוכה ומומנט גבוה.

הילוכים גבוהים=מהירות גבוהה ומומנט נמוך.

כשאתה בעליה אתה צריך מומנט יותר מאשר מהירות ומכאן הסיבה שעליך להשאר בהילוך נמוך ככל האפשר כדי שתוכל לשמר את המהירות במהלך העליה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני נוהג באוטומט

איזה רכב? ברוב הרכבים המודרניים יש OD OFF או שליטה ידנית כל שהיא.

עריכה: עכשיו שמתי לב שאימפרזה. אין כפתור OD OFF על ידית ההילוכים? אין הילוך 3/2/L?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אז תן גז כמה שצריך בהתאם לצרכים שלך ולמגבלות הרכב.

במצב הזה, בעלייה המתונה שאני מדבר עליה, אני יכול לעבור את ה5000 סל"ד. אני לא חושב שזה טוב.

איזה רכב? ברוב הרכבים המודרניים יש OD OFF או שליטה ידנית כל שהיא.

עריכה: עכשיו שמתי לב שאימפרזה. אין כפתור OD OFF על ידית ההילוכים? אין הילוך 3/2/L?

אני לא בטוח למה אתה מתכוון בOD OFF אבל כן יש הילוכים 1\2\3.

על איזה הילוך כדאי לעלות את העלייה ואם בכלל כדאי להתעסק עם זה?

יש לי גם כפתורים בקונסולה של POWER וHOLD באימפרזה שאני לא בטוח לגמרי מה הם עושים אבל הבנתי שקשורים להילוכים.

פורסם
במצב הזה, בעלייה המתונה שאני מדבר עליה, אני יכול לעבור את ה5000 סל"ד. אני לא חושב שזה טוב.

יכול להית שאתה מנסה לעלות במהירות שהמנוע פשוט לא מסוגל.

באיזה דגם מדובר? מנוע, שנה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יכול להית שאתה מנסה לעלות במהירות שהמנוע פשוט לא מסוגל.

באיזה דגם מדובר? מנוע, שנה?

למה לא מסוגל? הרכב סוחב כמו שצריך ומסוגל להאיץ בצורה מצויינת בעליות. השאלה כמה זה נכון לעשות את זה.

אימפרזה ניו אייג 2001 מנוע 1.6

• תוכן חדש...