Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות רכב מיני/סופר מיני חדש - רכב ראשון שאני קונה לאחר מספר שנים של שימוש בליסינג מהעבודה.

95% מהנסיעות הן לעבודה וחזרה. כלומר אני לבד באוטו, בכבישים בין-עירוניים, כ-110 ק"מ ליום. פעם-פעמיים בשבוע עולה לחיפה, בשאר הזמן הנסיעה במישור.

אני לא מתכוון לעלות עם הרכב לחרמון או לרדת לאילת, כך שהוא ישמש בעיקר לנסיעות לעבודה (ללא ילדים).

מכיוון שהקילומטראז' החודשי גבוה (כ-2500 ק"מ לחודש) חשובה לי צריכת דלק ובטיחות. עדיפות לידנית בגלל צריכת דלק - אלא אם כן יש אוטומטית במחיר שפוי שאני לא מכיר עם צריכת דלק טובה יותר.

בהתחלה המליצו לי על החשודה המיידית - קיה פיקנטו. לאחר חיפוש בפורום גיליתי שהרבה אנשים מאוכזבים מצריכת הדלק האמיתית שלה, כך שהיא ירדה מהפרק.

לפני שנה נהגתי על סוזוקי אלטו בהשכרה בחו"ל בנסיעות עירוניות ובין עירוניות. צריכת הדלק היתה מצוינת ובסה"כ הייתי מרוצה, אבל הרכב מקבל רק 3 כוכבים במבחני ריסוק, אז אני מעדיף שלא לנסוע איתו בכבישי ארצנו...

כעת אני בכיוון של סקודה סיטיגו, וכאן יש לי כמה שאלות:

1. האם הרכב מתאים לנסיעות שרובן לא בתוך העיר אלא בין עירוניות? כלומר האם הוא יתפקד טוב בנסיעות יומיות ארוכות לתקופה ממושכת?

2. מאז שהתחלתי להתעניין בנושא (לפני שבועיים בערך) אני מסתכל יותר על רכבים בכביש ועד היום ראיתי רק סיטיגו אחת (!) לעומת אינספור פיקנטו או i10, האם הרכב נחשב פחות אמין בארץ? או שזה רק עניין של מיתוג? מה זה אומר לגבי הסחירות העתידית שלו?

3. איך אפשר להעריך מה תהיה ירידת המחיר של הרכב? כי אם הרכב יאבד מערכו נניח 30K בשלוש שנים, אז האם יש רכבים ברמה גבוהה יותר שגם יאבדו 30K מערכם בשלוש שנים? או שרכבים יקרים יותר בהכרח יאבדו מערכם יותר? אם כן, אולי עדיף לי למתוח את התקציב ולקנות רכב ב 80K (פאביה? פזו 208?) ובעצם "לאבד" את אותו הסכום על פני שלוש שנים.

בקרוב אבצע נסיעת מבחן על הסיטיגו, אבל אשמח להמלצות נוספות.

תודה!

פורסם

אני במקומך הייתי קונה דיזל ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לך המלצה לרכב דיזל ספציפי?

לפי מה שבעלי סיטיגו מדווחים כאן בפורום הם מקבלים צריכת דלק של בערך 1:19. לא מצאתי דיזל עם צריכת דלק טובה יותר משמעותית.

בנוסף, האם רכב דיזל דורש יותר תחזוקה/יותר טיפולים? והאם הם יקרים יותר?

פורסם

יש לך למשל את הפלואנס,סיטרואן C3 דיזל,שלנסיעות הארוכות גם תהיה נוחה מהסיטיגו,דבר שני זה הירידת ערך,כשתמכור את הסיטיגו יהיה לך ק"מ מאוד גבוהה ולרכב כזה זה המון,אתה תאבד הרבה כסף במכירה,בדיזל זה פחות קריטי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא התכווונתי לחדשות.

פורסם

הסיטיגו מכונית מבריקה פשוט חסרת כח.

במקרה שלך אם אתה עושה הרבה נסיעות מחוץ לעיר תוכל להגיע לצריכה של 13-14 במשפחתית רגילה.

אני הייתי מחפש משהו עם יותר כח אם כי חסכון מאוד יורגש במקרה לך.

אולי אפילו תתפרע ותחפש איזו ספארק 1.2 ידנית. רכב מבריק.

לא כל כל נח אבל אחד החזקים לעומת המשקל.

מעבר לזה שאני אישית בכלל הייתי הולך על הפיזו או הסיטרואן מהסיבה ששניהם בדגמים החדשים הפציצו במבחנים מבחינת נוחות ,צריכה ואבזור למרות אובדן הכח אבל אתה אומר שהבעיה היחידה שלך עם אלטו זה הבטיחות אז אני מניח שנוחות נמצאת בעדיפות תחתונה למרות המרחק.

פורסם

הדיזל החדש הכי זול שאתה יכול לקנות זו פיאט פיורינו או אחותה סיטרואן נמו, וגם זה ב106 אלף שקל וזה תודות למיסוי על הדיזל.

הכי חסכוני באזור שמונים אלף זו כנראה הספייס סטאר כמו שיש ליוליאן, שהיא בנזין רגיל.

פורסם

תודה על העזרה!

מה צריכת הדלק האמיתית של הספארק? ושל הספייס סטאר? בהנחה שרוב הנסיעות הן בין עירוניות, בנסיעה רגועה עד 110 קמ"ש.

מה היתרונות של הרכבים האלה על פני הסיטיגו, מלבד נפח המנוע?

פורסם

הספארק רכב מבריק??? ממש לא ו אפילו רחוק מכך, לא חזק במיוחד, מנוע שהספקו המרבי בסל"ד גבוה, לא נוח לנסיעה, לא חסכוני במיוחד ו באופן כללי מיושן, הi10 עדיפה ובהרבה, אבל המלצה שלי חפש סופר מיני אני נוסע הרבה (200ק"מ+ביום) ובחרתי בפיקנטו אוטומטית הרכב סבבה (הפיקנטו השניה שלי כבר) אבל במבט לאחור הייתי לוקח משהו קצת יותר גדול שיהיה יותר נוח, מבחינת סחיבה ואיבזור הפיקנטו מצויינת ומשיטת במהירויות שלילה ללא כל מאמץ אבל עדיין לדעתי לא נוחה ברמת השימוש המסיבי,

נקודה נוספת זה המיכל דלק הקטן שביזות לתדלק פעם ביומיים.

פורסם

בבין עירוני אם אתה נהג רק רגוע יחסית אפשר לקבל1/18-19,בשיוט גם יותר.

היתרון של הספייס סטאר לעומת סיטיגו זה איבזור, גיר רציף נעים משמעותית מהרובוטי, מרווחת יותר, וזריזה יותר.

אבל שוב אני הייתי לוקח דיזל.

פורסם

קראתי את הפוסט שלך על הספייס סטאר ובהחלט החכמתי :mm_yeah:

לא ידעתי שיש רכבים אוטומטיים (שאינים היברידיים) עם צריכת דלק כזו.

מדוע בחרת בדגם האוטומטי של הספייס סטאר על פני הידני? האם בגלל נפח מנוע/אבזור? האם צריכת הדלק של הידני תהיה טובה יותר? יש הבדל של 13K בין שני הדגמים...

באתר יד2 הדגם האוטומטי של 2014 נמכר באיזור 60K, האם זה הגיוני שהוא מאבד מערכו 20K בשנה אחת?

באופן כללי אני חושש לקנות רכב יד 2 (לא מבין גדול במכוניות...) אלא אם כן זה מחברת ליסינג. עד עכשיו חיפשתי מיני ידנית אז הנחתי שלא אמצא כאלה מליסינג. עכשיו הצטרפה ספייס סטאר אוטומטית לרשימה אז אולי אצליח למצוא אחת כזו מליסינג?

פורסם

ראשית הייתי צריך אוטומט,דבר שני היא חזקה ומאובזרת יותר.

פורסם

אם אתה מחפש חיסכון ולא רוצה דיזל, אז סיטרואן C1 היא המכונית החסכונית ביותר. כך על פי YNET.

אבל אני מציע לך להסתכל על הדברים מעט אחרת. חשוב לך חיסכון כי אתה נוסע הרבה, אבל בגלל שאתה נוסע הרבה אתה חייב גם לתת משקל לסעיף נוחות הנסיעה. כיום בחלק מהדגמים הפער בין מיני לסופרמיני בצריכת הדלק לא כל כך גדול, ולעומת זאת הפער בנוחות הנסיעה, בנוחות המושבים, ברעש בתוך המכונית, כן משמעותי.

אני במצבך לא הייתי מסתכל על קטגוריית המיני בכלל. זה לא שאין מכוניות מיני טובות, אלא שבתוספת קטנה יחסית אתה יכול לקבל רכב שישרת אותך טוב יותר במהלך התקופה. האפשרויות אגב, עדיין רבות.

• תוכן חדש...