Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, בעיתון ידיעות אחרונות, יש כתבה נרחבת על נושא גנבות של רכבי אספנות, ולכן כל אמצעי יהיה טוב ע"מ לשמור על הרכבים. למעט, כמובן, העמסה על מכונית גרר, שבמקרה זה - גם איתוראן ,לדעתי ,לא יעזור.

מצא

מצא משה

פורסם

חברות איתור הרכבים, עושה הון אדיר על גב הפרנויה של בעלי הרכבים וחברות הביטוח-מנסיון מעשי

ברוב המקרים, לא יעיל, יקר ומיותר...ואינו פותר את הבעייה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
חברות איתור הרכבים, עושה הון אדיר על גב הפרנויה של בעלי הרכבים וחברות הביטוח-מנסיון מעשי

תודה!

הראשון שהעז לצעוק "המלך הוא עירום".

הנושא נדון עשרות פעמים, כאן, בפורומי אופנועים, בפורומי ג'יפים ובפורומי רכב בכלל:

דבר ראשון - להרחיק מעיני העוברים ושבים, מיקום דיסקרטי.

דבר שני - כיסוי לרכב.

דבר שלישי - מיגונים פיזיים, כל המרבה, הרי זה משובח (אזעקות, מנעולים, ניתוקים, סנדלים....).

דבר רביעי - מי שיכול לאפשר לעצמו - עיגון לקרקע או לכל עצם סטאטי גדול אחר.

דבר אחרון - עירנות, סקרנות וחשדנות.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

בנוסף, משהו, שאני מציין תמיד: ברכב, שעומד הרבה זמן, כל דבר, שמחובר למצבר - פשוט יפרוק אותו, ולא רק, שלא יהיה יעיל - יגרום נזק למצבר! מניסיון עם האופנוע, שעמד כל ימי השבוע, מלבד שישי-שבת - כל פעם הייתי צריך להניע עם כבלים, עד שבסוף הייתי צריך ליזרוק את המצבר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ידוע לי שיש מערכת אזעקה שברגע שמתעסקים עם הרכב שחונה ליד הבית או בחניה פרטית(פותחים דלתות או שהרכב מוזז או מורם ע"י מנוף או גרר) מתקשרת לטלפון הסלולרי (או לשלט מיוחד- במערכת של רב-בריח)ומודיעה לבעלים והוא יכול לטוס להציל את הרכב.

עם מערכת כזאת לא צריך לסמוך על חברות האיתורן למינהן.

למישהו יש ניסיון עם מערכות משדרות כאלה ?

ניר.

NIR .Y

פורסם

מערכת של רב בריח... מומלץ בחום. טווח פעילות של השלט הוא כ800 מטר. המערכת מתריעה כל פעם על נגיעה ברכב. החל מחתול שעבר בין הגלגלים והתחכך באוטו לפתיחת דלת.

בשלט עצמו יש חיווי או יותר נכון ציור של מכונית , שכשפותחים דלת למשל נראית הדלת בשלט פתוחה והשלט מצפצף בטרוף.

המערכת עובדת על משקולת תזוזה לכן כל תזוזה ברכב נקלטת ומדווחת לשלט.

עולה כ900-1100 שח ושווה כל שקל.

ניתן לעשות ניתוק סוויץ' דרך המערכת ועוד פעילויות חשמליות שונות שלא כל כך יעילות לרכבים שלנו(פתיחת תא מטען וכו').

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רבותי,

עקב המגמה ההולכת ומתמשכת של גניבת רכבי אספנות

אני וחברי חשבנו עם מספר שיטות אשר יעזרו לנו למצוא את רכבנו האהוב

מתחת לבית בבוקר:

1- התקנת נעילה מרכזית וביטול המנעולים החיצוניים:

אני מאמין שבשניה שרק אגיד את המילה "החלקה" אקבל יותר תגובות נזעמות מאשר

אם אולמרט יתן לרשות את מגדלי עזריאלי, אבל רבותי חשבו דקה בהגיון,

ההחלקה עליה מדובר היא ביטול המנעולים בדלתות (המנעולים שדוחפים אליהם את המפתח על מנת לפתוח את הדלת).

ובכן מתקינים נעילה מרכזית שפותחת את הדלתות (בעלי רכבים עם שני דלתות שקנו מערכת ל4 דלתות

יכולים להשתמש בשני מקבלי הפקודה לבגאז' ומכסה מנוע נפתחים חשמלית (מישהו העיר על זה שאין לנו כאלה)).

בודקים שהמערכת אכן פותחת את הדלתות כראוי ובלי שום תקלות,

ואז מסירים בעדינות את המנעולים ושומרים בצד ועל החורים מדביקים מבפנים נייר דבק חזק (רצוי בסיס בד)

ממלאים בשפכטל פחחים, מחליקים וצובעים.

התוצאה אגב לפעמים נראית טוב יותר מהמקורית ולפורץ יש כבר דרך חשובה אחת פחות להכנס לרכב.

2- פסי מתכת על החלונות:

מי שראה סרטים אמריקאים בודאי ראה לא פעם איך פורצים לרכבים בעזרת סרגל מתכת ארוך עם וו חתוך בקצה,

אותו מכניסים בין החלון של הדלת לגומיה ומרימים בעזרתו את המוט שמוביל לכפתור הפתיחה בפנים.

הפתרון לבעיה הנ"ל הוא פס מתכת שמקבעים צמוד לחלון כך שבעצם לא תהיה אפשרות לדחוף שום דבר בין הפס

מתכת לחלון.

חשוב להקפיד לעבד את הקצה שנוגע בזכוכית עם נייר זכוכית ומברשת פלדה מסתובבת על מנת שהפס

לא ישרוט את החלון.

3.מתגים נסתרים, העברת הסוויץ', ביטול פונקציית הנעה מהסוויץ', מפסקים או ניתוק כבלים חיוניים:

- המתג נסתר הכי ידוע הוא מתג שמתלבש על המינוס של הסליל, את האוטו שלי קיבלתי עם כזה בזמנו,

הבעיה בניתוק הסליל היא פשוטה מאוד: המנוע מסתובב ומנסה להניע, מגיע דלק אך אין ניצוץ.

רוב הסיכויים שהאשה או חבר שתבקשו ממנו להניע לא יהיו מודעים למתג, ינסו להניע, יראו שזה מסתובב

אבל לא מניע, ינסו שוב, ושוב, ושוב, ו... הלך הסטרטר, המנוע מוצף וזה במקרה הטוב. (חוץ מזה שגם לי הייתה

נטיה לשכוח לפעמים באיזה מצב המתג ולנסות להניע ולא להבין מה קרה)

- מתג נסתר שני זה רעיון הרבה יותר נחמד והוא לשלב מתג על ה+ של הסטרטר

דבר שימנע את סיבובו של המנוע ובכך את כל שאר הבעיות.

רצוי לא לחתוך את הכבל של הצמה המקורים באמצע ולשלב לתוכו סוויץ' אלא להכין המשך קצר לכבל

עם חיבור תואם לכבל המקורי כלומר אם החיבור של הפלוס בסטרטר שלכם הוא חיבור חשמל פשוט

של זכר/נקבה שימו על החוטים המובילים לסוויץ' חיבור אחד זכר ואחד נקבה בהתאמה

וכך תוכלו לחבר את הכבל המקורי לסטרטר דרך הסוויץ' מבלי לפגוע בצמה המקורית.

זכרו!: מתגים נסתרים הינם ההגנה הכי פשוטה לרכב והינם פועלים רק על רכיבים חשמליים

כמו כן ניתן לעקוף בצורה הכי פשוטה כך שחשוב לשמור על מספר כללים:

1. העבירו את החיווט של המתגים במקומות קשים להשגה ככל היותר

2. אל תעבירו את החיווט ליד או על מקומות חמים כגון חלקי מנוע (המעטפת של החיווט תשרף והחיווט יקצר)

3. מקמו את המתגים במקומות נסתרים אך בהישג ידו של הנהג, כך שהפעלתם לא תבלוט לעין

ותראה כחלק מהליך הנעה רגיל

(דוגמא: אם תחברו את החיווט לגשש כלשהו נניח האור של המאפרה (האור שנדלק כאשר פותחים את המאפרה)

פתיחת המאפרה בתחילת הנסיעה תראה טבעית ולא מחשידה, אך המאפרה תצטרך להשאר פתוחה כל הנסיעה)

- ניתן לנתק רק את כבל ההנעה מהסוויץ וכך המפתחות ישמשו לפתיחת הסוויץ' וכפתור נסתר

נוסף או אולי אף מתג עם מפתח יהיו אחראיים להנעת הרכב

-אגב ככל שיהיו יותר מתגים שינתקו יותר דברים כך הגנב הפוטנציאלי יוותר מהר יותר

אך אל תשכחו שאתם הלקוחות המיועדים של הרכב ואין להרבות באמצעים שאתם

בעצמכם תתקשו לתפעל.

4. תמיד נחמד להוסיף ברזון קטן על צנרת הדלק

כמו כן כאשר אינכם מתכוונים להשתמש ברכב זמן מה רצוי לפרק ממנו מצרכים בסיסיים כגון: מצבר,

כבל חשמל מהסליל למפלג וכל דבר נוסף העולה על רוחכם, שמעתי על אנשים שמפרקים את הזרוע של המפלג

אבל זאת כבר התעללות.

שתהיה לכולנו חופשת קיץ בטוחה ונעימה, רצופת הצלחות והישגים.

נ.ב.

כפי שצויין פה קודם אין שיטה טובה יותר מלכסות את הרכב ולא לחשוף אותו יותר מדי

לאלפא של החברה שלי דקרו את ארבעת הצמיגים פעמיים עד שהיא לא כיסתה את האוטו

לצערי הרב יש אנשים שלא מחפשים להשיג אלא להרחיק את האחרים מן ההישגים.

פורסם

הבעיות האלה פותרות רק כאשר באמת מנסים לגנוב את האוטו בעזרת הנעה אבל הרבה מהגניבות נעשו על ידי הזמנה של הרכב ופשוט הכניסו את המכוניות למשאיות או על גררים וכל השיטות האלה לא עוזרות בכלום לבעיה הזאת.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

וגם חלק מהן מיותר ולא אפשרי לישום,

כמו, ביטול המנעולים, ימי גיימס בונד נגמרו אף אחד לא באמת פורץ את המנעול של הדלת, משתמשים בפס המתכת...

מניעת החדרת פס המתכת בין החלון לדלת לא אפשרית היות ואי אפשר לבטל לחלוטין את המרווח בין החלון לדלת, ואם יהיה מרווח או לא תמיד אפשר לעקם את הדלת כך שיהיה מרווח...

מתג חבוי ומוסתר ככל שהיה לא יעזור היות ואפשר לעשות מעקף, מי שגונב בשילוב נהיגה יודע זאת.

תמיד יהיה ניתן לפענח ולפרוץ רכב מה שאפשר זה רק להקשות את התהליך ולקוות לטוב.

ספר ממולץ "סודות ההצפנה"

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

חברים, כל השיטות האלה מועילות אך ורק נגד "ילדים"- כל גנב "מקצועי" אפילו ברמה הכי נמוכה- יידע לעקוף כל, אבל כל דבר, בטח ברכב ישן! שלא לדבר על ההרמה באמת... :?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

באותו עניין, בררתי לאחרונה את האפשרות לבטח רכב אספנות בביטוח מקיף מסוג "גניבה/שריפה". נאמר לי כי חברות הביטוח דורשות התקנת איתורן (ברכב אשר שוויו מעל סכום מסויים) או אזעקה וקודנית בסכומים נמוכים יותר.

הבעיה: ברכב שלי, כמו רכבי אספנות רבים אחרים, אני נוהג לנתק את מצבר הרכב במהלך ימות השבוע, שכן לאחר עמידה ממושכת ללא תנועה המצבר מתרוקן. המשמעות המעשית - אין אפשרות לחבר את הרכב לאיתורן ו/או למערכת אזעקה אחרת.

האם יש לכם פתרון לבעיה?

בנוסף, משהו, שאני מציין תמיד: ברכב, שעומד הרבה זמן, כל דבר, שמחובר למצבר - פשוט יפרוק אותו, ולא רק, שלא יהיה יעיל - יגרום נזק למצבר! מניסיון עם האופנוע, שעמד כל ימי השבוע, מלבד שישי-שבת - כל פעם הייתי צריך להניע עם כבלים, עד שבסוף הייתי צריך ליזרוק את המצבר!
  • תוכן חדש...