Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם יש רופאים או רוקחים בין חברי הפורום, אז אשאל לכל מקרה. לאחרונה יש לי תופעות אלרגיות שבאות לביטוי בעיניים מגרדות, עקצוצים באף וכו׳. כשהייתי בחו״ל רכשתי בהמלצת קרובת משפחה (רופאה בארה״ב) כדור בשם zyrtec - 10 מ״ג לכדור. אחרי שימוש של כשבוע זה פשוט עשה פלאים - אין זכר לאלרגיה. לא התעטשתי ולו פעם אחת מאז התחלתי.

יש את הכדורים האלה בארץ? משהו דומה?

האם קיים סיכון כלשהו בשימוש קבוע?

אודה לכל מידע מועיל.

פורסם

הכדור למעשה הוא אנטי-היסטמין מה"דור החדש".

לא יודע אם הוא נמכר בארץ בשם המסחרי הזה, אבל ישנם כדורים המכילים את אותו חומר פעיל גם בארץ.

משיטוט מהיר בגוגל מצאתי לך כמה דפי מידע שתוכל לעיין בהם:

http://www.infomed.co.il/Drug-241/#

http://en.wikipedia.org/wiki/Cetirizine

פורסם

יש בארץ את התרופה. הרכיב הפעיל cetrizine . נמכר בשמות zyllergy או histazine נמכר ללא מרשם. בעקרון התרופה יחסית בטוחה ולא בעייתית לשימוש ממושך אך בכל שימוש כרוני גם בכדור ללא מרשם כדאי להועץ ברופא, אם אתהסובל קבוע מאלרגיה בדרך כלל ההמלצה תהיה להחליף את הטיפול מפעם לפעם כדי להמנע מתופעות לוואי מצטברות של תכשיר אחד. אם הביטוי של האלרגיה הוא רק בנזלת אז אפשר לשקול גם תרסיס אנטי אלרגי שהוא מהווה טיפול מקומי יחסית ולכן יש פחות תופעות לוואי.

אה כן בפורום יש כמעט הכל- וגם רוקח אחד..

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בקש מהרופא לורסטין\לורטדין.

נוגד אלרגיה בשיחרור מושהה. כדור אחד ביום ואתה מסודר.

לא פועל ברגע אחד, אחרי כמה ימים תחוש שיפור, כמו כן הוא לא פיתרון מיידי להתקפה אלרגית חריפה, הוא רק מונע אלרגיה בצורה איטית.

המעלה העיקרית שלו שהוא לא מרדים כמו רוב האנטיהיסטמינים.

(ולא, אני לא רוקח...)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אכן מקביל לזילרג׳י

אותי אגב הוא ממש הפיל מעייפות כל פעם אחרי שלקחתי אותו (מה שלורסטין/לורטדין לא עשו לי בכלל)

כאמור - יעוץ רופא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התגובות.

אלך לרופא להתייעץ מה מומלץ, עייפות תמידית זה לא משהו שאני רוצה. לשבוע הקרוב קניתי זילג׳י.

פורסם

אני משתמש לאחרונה ב desloratadine, אבל הוא דורש משרשם רופא. ישנם גם משאפים לאף וטיפות עיניים שאמורים להקל על התופעות שציינת.

אני ממליץ גם ללכת ולהיבדק אצל רופא, ישנם "חיסונים" שעוזרים לחלק מהאנשים.

אישתי רוקחת, אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול ולהתייעץ.

פורסם

אני סובל מאלרגיות כבר הרבה זמן, ועבדתי בצבא בסביבה מאוד מאובקת, גם בעבודה אני נחשף לאבק, הרופא המליץ על כדורים שנקראים אריוס, דווקא בסדר, לא מרדימים אותי וגם מה שנאמר על ידי הרופא זה שכדורים מסוג זה מאושרים לטייסים אפילו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי,

אני לפני שבועיים הפסקתי לקחת אלרג'י מהסיבה שפשוט הוא עשה אותי עייף, והייתי ישן יותר מ-12 שעות ביממה.

ואני בדרך כלל עם מרץ שלא נגמר.

כמובן הכדור הופסק באישור הרופא.

רועי

פורסם

אומנם יש לי אלרגיה לאבק אבל זה לא האבק שגורם לי לאלרגיה, אלא דווקא כשאני עובר מסביבה קרירה ונעימה לשמש או להפך. מוזר, אני יודע, אבל כשאני יוצא לשמש אני מתחיל להתעטש בשילוב גירוי וגירוד באף והעיניים דומעות. בשבוע האחרון מאז שהתחלתי עם הכדורים התופעות נעלמו. אני ממש אדם חדש. עייף, אבל חדש

פורסם

רוב האלרגיות הינן בעיות בתזונה

תשנה אותה וסביר להניח שהרוב יעלם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
רוב האלרגיות הינן בעיות בתזונה

תשנה אותה וסביר להניח שהרוב יעלם

לא מסכים איתך כלל.

יש לי אלרגיות קשות מאז שהייתי צעיר, כאשר יש לי אח תאום והאלרגיות שלו קלות בלבד ובלתי מורגשות כמעט.

אני לא אומר שאיו אלרגיות בגלל תזונה, אבל האלרגיות שלי לא קשורות לתזונה כלל אלא לעונות השנה, לפריחות שונות, בע"ח וכדומה.

יש הבדל גדול מאוד בחומרת האלרגיה בין העונות השונות.

אגב - הייתי לפחות אצל 4 מומחים שונים בארץ (מהצפון ועד הדרום) בתחום האלרגיה, ולא זכור לי אפילו אחד ששאל אותי על התזונה שלי או שניסה לקשור את התזונה שלי באלרגיות שיש לי.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
  • תוכן חדש...