Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ לכם לקרוא את הספר הבא:

http://www.text.org.il/index.php?book=0904061

אני לא נוסע הרבה, אבל בכל זאת התפשרתי מבחינת נוחות ובחרתי לקנות פג'ו 107 רובוטית. (רכב לא הכי נוח בלשון המעטה)

בסה"כ אני לא נוסע הרבה והחסכון מתבטא "רק" בכ-20 - 200 שקל (תלוי בנסועה החודשית אני מאמין שזה יחסוך לי יותר)

"זה לא משמעותי, זה חיסכון שמסתכם בכ-100 ש"ח בחודש עד 1000 ש"ח בשנה)

יחסית לאחזקת רכב זה באמת שולי ולא משמעותי אבל, מבחינה כלכלית ה- 100 ש"ח שאתה מוציא על דלק הן בדיוק אותן ה- 100 שקלים שאתה מוציא על ביגוד, מזון, לבוש וכד'...

אין שום הבדל אם אתה קונה שווארמה בצלחת ב- 50 ש"ח או אם אתה מתדלק ב- 50.

זו אשליה פסיכולוגית, אלו אותם 50 ש"ח בדיוק עם ערך נקוב זהה.

פורסם

מי טען שזה לא אותם ה-50 ש"ח?

הכל בחיים זה פשרות. אנשים אולי טוענים שהפרש זניח [50 שקלים בחודש] לא שווים כאבי גב ובעיות בריאותיות. ולכן למי שהנסועה שלו נמוכה סביר שישקול רכב מעט יותר בהזבזן, אך נוח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מכונית א' צורכת ליטר דלק ל-10 קילומטר, מכונית ב' צורכת ליטר דלק ל-20 קילומטר.

אם אתה נוסע 5,000 ק"מ בשנה במכונית א' תתדלק 500 ליטר ובמכונית ב' תתדלק 250 ליטר.

ההפרש בין המכוניות 250 ליטר כפול מחיר הליטר נניח 7 שקלים = 1,750 ש"ח בשנה ו-145 ש"ח לחודש.

אז משנה זה כן השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו האם זה שווה את החיסכון.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אין שום הבדל אם אתה קונה שווארמה בצלחת ב- 50 ש"ח או אם אתה מתדלק ב- 50.

זו אשליה פסיכולוגית, אלו אותם 50 ש"ח בדיוק עם ערך נקוב זהה.

אם מסתכלים על אותם 50 ש"ח, אני מעדיף לקנות ב-20 ש"ח מתוכם אוכל בסופר, ועוד 30 ש"ח לשרוף על דלק ברכב חזק / נוח יותר.

אבל יש לא מעט כאלה יעידו שאני משוגע.

פורסם

השאלה היא מה הטרייד-אוף. הרבה פעמים אנשים רוצים רכב חסכוני, ותמורת זה מוכנים לשלם יותר, או לוותר על בטיחות, או לקנות רכב שמבחינת הגודל לא מתאים להם.

ברור שחסכון הוא חסכון, אבל צריך לבחון את מכלול הדברים, ולדרג את סדר העדיפויות מבחינת הדרישות לרכב.

ועל כן, ברור שאדם שנוסע מעט, חסכון בדלק פרמטר שיורד בסדר העדיפויות, ביחס לגורם אחר.

אך אם היה ניתן למצוא גם וגם וגם וגם, ברור שכולם היו מעדיפים גם יפה, גם נוח, גם זריז, גם הכי זול, גם תחזוקה זולה, גם חסכוני בדלק, וגם בטוח ביותר. תמצא לי את החיה הזו.

פורסם

אל תגזימו עם בעיות גב.

אולי תגידו תיכף שרכבים זולים עושים סרטן?

אם אתה נוסע מעט אז אפילו אם יש לך מראש בעיות גב, אתה לא תסבול יותר מדי.

בכל אופן לדעתי פותח השרשור מפספס נקודה אחת: ההוצאה הגדולה ביותר על רכב היא לרוב איבוד ערך.

הרבה יותר מ200 ש"ח בחודש למכוניות בנות 0-4 שנים.

ולכן אם אתה נוסע מעט עדיף לרכוש מכונית שתאבד פחות מהערך שלה: ישנה יותר וזולה יותר ואולי מותג חזק.

פורסם

בספר, דן אריאלי מדבר על הכשל של חשיבה באחוזים, כאשר הסכום המוחלט הוא קבוע.

אין לזה קשר לנושא שאתה מדבר עליו.

נניח שקילומטר במכונית נוחה ומפנקת יעלה לך 2 ש"ח.

ונניח שאותו קילומטר ב107 שלך עולה 1 ש"ח.

אז אם אתה נוסע 1000 ק"מ בחודש, תשלם 2000 או 1000 ש"ח בהתאמה.

ואם אתה נוסע 100 ק"מ בחודש, זה יוצא 200 או 100 ש"ח.

ופה נכנסת הבחירה האישית: אחד מחליט שתמורת 100 ש"ח בחודש, הוא מעדיף לנסוע בנוחות ולאחר זה שווה גם 500 או 1000 ש"ח בחודש.

בכל מקרה, הנקודה היא שהסכום שתשלם על אחזקת רכב חסכוני, הוא לא קבוע, אלא תלוי בנסועה שלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שלושת הספרים שלו מצוינים אגב. יש לו גם מספר הרצאות מעניינות ב-TED [קישור לצפייה]. מומלץ בחום.

פות"ש אם התחום מעניין אותך, אז יש גם את רציונליות, הוגנות, אושר: מבחר מאמרים / פרופ' דניאל כהנמן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכל שאלה של כמה אתה רוצה לחסוך יש כאלה שבשבילהם לחסוך את ה 100 ש" בחודש זה לא מעט.

אני נוסע 25 אלף קילומטר בשנה, הרכב הקודם שלי היה עושה 1-9 ,1-10 (ניסאן פרימירה ). היום אני מתנייד בסיאט איביזה ידנית מאותו שנתון כמו הפרימיירה שעלתה לי את אותו הכסף ( שניהם שווים 20 אש"ח) האיביזה צורכת 1-14.5 לפעמים 1-14. כסטודנט החיסכון של כ350-400 ש"ח בחודש בערך, ושל כ-5500-6000 ש"ח בשנה זה המון!!!

פורסם

פותח השרשור,

אין תשובה אחת שמתאימה לכולם, לכל אחד צרכים ורצונות שונים כמו גם יכולות כלכליות שונות, אני נוסע כ-11K קילומטר בשנה, היתה תקופה שנמנעתי לגמרי מלרכוש רכב כי זה לא היה צורך אמיתי וההוצאה היתה גדולה מדי (לא בגלל רכיב הדלק) וכעבור זמן רכשתי רכב שהוא פחות או יותר הכי לא חסכוני בדלק כי במערכת שיקולים רחבה החלטתי שאני יכול להרשות לעצמי את הפינוק הזה.

אני מסכים עם הטיעון שברכב מיין סטרים ממוצע זה מיותר לעסוק יותר מדי בצריכת הדלק כשקונים רכב חדש, ירידת הערך של השנתיים-שלום הראשונות עתידה להיות ה"הפסד" הכספי העיקרי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה לא רק צריכת דלק. השקלול המלא זה מחיר הרכב פלוס ירידת ערך פלוס תחזוקה ואז גם דלק.

כשחיפשתי רכב לאשתי החלטנו ללכת על רכב באיזור ה 30 אש"ח שיהיה קטן וחסכוני בדלק למרות שהיא נוסעת רק 10 קילומטר ביום ורק 5 ימים בשבוע..

בסופו של דבר קניתי לה וולוו 940 שנת 96 ב 3000 שקל עם צמיגים מצבר רדיאטור ממיר וטיימינג חדשים וטסט לשנה.

הוצאות הדלק שלה לא עוברות את ה 300 שקלים בחודש.

והרכב אצלה כבר 3 חודשים ללא תקלה.

ככה שיש עוד הרבה משתנים אחרים שצריך לקחת בחשבון.

פורסם

מחזק את אייל.

הגישה שלי לרכישת רכבים קצת קיצונית, לדעתי רוב הצרכנים (כולל הישראלים) שמים דגש מאוד חזק על צריכת הדלק ועל שנתון גבוה כאילו עובדת היות הרכב חדש תוזיל את העלות התפעולית שלו עקב פחות הוצאות על תחזוקה.

הם מפספסים 2 דברים- ראשית, הרכבים כיום מאוד טכנולוגיים וריבוי הטכנולוגיות מעלים את הסיכוי להווצרות תקלות גם ברכב חדש, דבר שני זו ירידת הערך שכבר הזכרנו, "נוח" להתעלם מהנתון הזה הרי כולם רוצים לקרוע ניילונים.

אם חושבים לרגע מחוץ לקופסא מגלים שבמחיר של משפחתית ממוצעת חדשה (נניח 120-130K שקלים) אפשר לרכוש רכב משומש בן 3-5 שנים שיהיה לא פחות טוב, זה גם יפתח את האופציה לרכוש רכב מפואר יותר או גדול יותר (במידת הצורך) ומחירו כולל יישור קו יסודי עדיין יהיה זול יותר מזה של המשפחתית הממוצעת החדשה.

לצורך העניין, במקום מאזדה 3 תקנה ב.מ.וו סדרה 3 משנתוני אמצע שנות ה-2000, תעשה לה יישור קו יסודי עם חלפים שתזמין מחו"ל- כולל כל ההוצאות הסדרה 3 עדיין תעלה פחות מהמאזדה ואתה תהנה מרכב טוב יותר (כמובן שזו סתם דוגמא, במקום סדרה 3 זו יכולה להיות פורד מונדאו או כל רכב אחר שנחשב ליוקרתי\מפנק יותר).

הבדלי צריכת הדלק לא אמורים להיות דיל ברקר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הם מפספסים גם דבר שלישי - בטיחות!

גם בטיחות ראשונית ("אקטיבית") שמתבטאת גם במרכיבים אחרים כמו נוחות ישיבה ונוחות תפעול, וגם בטיחות משנית בזמן התנגשות ולאחרונה גם בטיחות "פרו אקטיבית" כמו כל אותן מערכות לשמירת נתיב וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...