Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב,

מצאתי לנכון לפתוח שרשור חדש ע"מ שכולם יראו ויפנימו.

קרה מקרה, ולאחר 7 שנים בוכנות הגז של דלת תא המטען בסקודה פאביה דור 2 משנת 2008 נהרסו, והן לא מסוגלות להעלות את הדלת כלפי מעלה, היא נשארת תקועה בחצי המהלך, ואם זה לא מספיק הבוכנות דופקות ומרעישות בסגירה.

ביררתי בתחילת החודש שעבר כמה יעלו לי זוג בוכנות של דלת תא המטען מאיפה שקניתי את הרכב כחדש, מהיבואנית, לאחר בדיקה של שעתיים בישרו לי שהן עולות 756 ש"ח, וגם זה לא כולל עבודה (אפשר לחשוב איזו עבודה צריך שם) - שאז אפשר להתקרב בקלילות לאזור ה- 1,000 ש"ח...

חשקה נפשי לא לצאת פראייר, ופתחתי שרשור בפורום.

העניינים התגלגלו, וביררתי גם בפירוקיות מתוך כוונה לחסוך כסף: 216 ש"ח לזוג בוכנות משומשות ב"מאגר" מאיזה רכב שעבר תאונה מאחור.

החלטתי לפתוח אתר בינ"ל ולאתר את המק"ט של החלק המקורי של היצרן. לאחר האיתור בוצע חיפוש פשוט באיביי, שאיתר זוג בוכנות חדשות של חברה מוכרת ב- 160 ש"ח כולל משלוח מלטביה.

**

אני רוצה לפנות מעל דפי פורום זה ליבואנית: האם זה בסדר מבחינתכם לתת ללקוח שקנה מכם רכב חדש מחיר כזה? הנציג איתר את פרטי ההזמנה של הרכב כחדש ויודע שאני הוא הלקוח, אז גם אם מכניסים את אלמנט הרווח שלכם ועלויות שכ"ד ומשכורות לעובדים, זה עדיין לכאורה עושק. גם למוכר מלטביה יש דמי משלוח.

גם כל היבואנים אותו דבר, כולם מפקיעים לכאורה מחירים. האם אנחנו הפרה החולבת שלכם?!

לפירוקיות: אתם מוכרים חלקים ממכוניות שעברו תאונה, חלקים משומשים. תהיו ראליים...

ולמוכר מלטביה שהזמנתי ממנו ותמיד שולח לי הודעות של "מקווה שאתה מרוצה" - עוד לא החזרתי לך פידבק, אבל מבטיח לתת לך חיובי עם אחלה תיאור והסברים שם.

שימו לב ואל תהיו פראיירים. מצ"ב החלק שהגיע בדואר.

החלקים נבדקו ונמצאו מתאימים 1:1, אך לא הותקנו עדיין אלא בסופ"ש מכיוון שאין לי זמן כרגע לטפל בזה.

העלאה.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
תיקון ניסוח
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה חידשת? הם לא רוצים שיקנו מהם חלקים.

חלקים לVAG קונים רק באיביי.

קח בחשבון שמה שקיבלת זה לא חלק מקורי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סתם סיבכת לעצמך את החיים, אני רציתי לקנות זוג כאלה, ניגשתי לחנות חלקי חילוף, שאל מה האורך, מה העומס (בניוטון, זה רשום על הבוכנה) ומה צורת החיבור בקצוות ולאחר שקיבל את כל התשובות שלף לי שתיים מיצרן בוכנות אוניברסליות (ככל שזכור לי, מברזיל), 145 כל בוכנה כולל מעמ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אבל אין לי פה חנויות חלקי חילוף, זה חור. אם הייתי לוקח את הרכב ומתחיל לטייל איתו לחפש חנויות הדלק היה עולה לי יותר. מה אני אעשה... אז התקשרתי למחסן חלקים במוסך.

ואני יודע שזה לא חלק מקורי, מספיק לי שהעומס 440N זהה, כשהבוכנות פתוחות מדובר באותו הגודל בדיוק ואותם חיבורים. זאת חברה איכותית מאוד של חלקי חילוף וזה מספיק לי. כולה פאביה...

פורסם

אתה וכל השאר מעניינים לצ'מפיון את הלאו לאו.

חוץ מזה, אין מקום להשוות בין מוצר מקורי לתחליפי טוב ככל שיהיה. הפרש המחירים יהיה משמעותי (גם בלטביה).

פורסם

למיטב ידיעתי, ספק ה-OEM של הבוכנות האלה עבור VAG הוא STABILUS. אתה רכשת בוכנה מתוצרת MAGNETI MARELLI.

לא שזה רע - מגנטי מרלי הוא יצרן מכובד ביותר, אבל תפוזים יש להשוות לתפוזים - לא לעגבניות.

ועדיין, הפער הזה מטריד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דווקא מה שמעניין אותי לדעת הוא כמה עולה בוכנה מקורית באי-ביי. נניח אחד שמוכר בזול ואחד ביוקר. בדקת ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תראו, אם הייתי משווה בוכנה "מקורית" לבוכנה סינית, הייתי מבין.

אבל ביצעתי השוואה בין בוכנה "מקורית" למגנטי מרלי, לא ל- made in china. למה במרכאות? כי פולקסווגן לא מייצרת את הבוכנות בעצמה, אלא ספק חיצוני.

לשתי הבוכנות יש עומס של 440 ניוטון, 2 הבוכנות מתאימות באורך מהלך הבוכנה והחיבורים - מבחינתי זה מספיק. אין שום הבדל בין הבוכנה המקורית לכאורה לזאת שקניתי, בהנחה כמובן שהיא תקינה ותעבוד לאורך זמן.

חוץ מזה יש לי פאביה ישנה, לא פרארי חדשה. בשביל מה לקנות חלקים מקוריים? והעלויות חלקים אצל היבואן לא היו בהכרח מקוריים, המחסנאי לא ציין זאת. לכו תדעו.

בכל מקרה - יש פה פער מחירים ענק (!) שגם תירוצים של חלק מקורי לא יעזרו כאן, וזה לא ייחודי רק לצ'מפיון, אלא כללי בענף הרכב.

פורסם

אתה נותן דוגמא על הבוכנות גז לתא המטען, נחש כמה צ'מפיון רצו על מתג חלון לפולו קלאסיק 2001 ? 500 שקל !! 500 שקלים מזורגגים ועל מה ? הזמנתי מאיביי ב52 שקלים כולל משלוח ותודה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם (נערך)

גם קניתי בוכנה כזאת למכסה מנוע, של חברה ידוע (topran) לגולף ב46 שקל כולל משלוח מאנגליה, אפילו לא התאמצתי לשאול כמה עולה ב

צ'מפיון

:lol:

מתעלק. איך אני מוצא את המקט של הבוכנות האלו עבור פיג'ו 206 XS 2002?

http://www.mister-auto.co.uk/en/boot-struts/peugeot-206-hatchback-2a-c-1-6-16v-109hp_v15705_g219.html

עריכה אחרונה על ידי garay

Hyundai i20 CRDI

פורסם

כל כך קשה להגיד , זו גניבה בריש גליי, בפרצוף, למה כי הם יכולים.

זה לא תחרות בשוק זו גניבה.

כולם רוצים להרויח, גם בלטביה וגם בבריטניה, לכולם יש הוצאות ומשלוחים, ופילגש - אותנו גונבים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...