Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע: לפני כחודש ביצעתי פוליש ולאחריו ציפוי אופטיקואט לרכב, ולכן אני לא מעוניין בשמפו אגרסיבי מדי.

ניסיתי בעבר MR PINK, כרגע יש לי ONR (ירוק, אבל יש גם כחול). שני השמפואים לא חזקים מספיק בשביל הרכב לצערי (סובל כרונית מכתמים כתומים על הצבע, שמסרבים לרדת בשטיפת 2 דליים עם השמפואים ודילול לפי הגדרת יצרן או אפילו חזק יותר).

הדילול שהשתמשתי בשטיפה האחרונה היה 60 מ"ל ל10 ל' (הגדרת יצרן למיטב ידיעתי: 30 מ"ל ל7.5 ל'). מלא כתמים נשארו בתום העבודה - באסה.

אשמח להמלצות / עצות ייעול במידה ויש.

(נ.ב. אני משתמש בONR בדילול QD עבור הג'נטים ועבור שיטת מטליות, וזה עובד די בסדר, במטליות אני עדיין צריך להיאבק בכתמים האלו, ראו תמונה).

IMG_20150314_143351.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תהנה- http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=359447

בסוף אני חושב שאני אקח את השמפו V7 של CG בגלל שיש בו מסנני קרינה.

בנוסף, שאלתי את הנציג של זינו בפורום שם אם הZ7 בטוח לוקסים והוא אמר שכן (לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה, אבל מצמצם קצת את הסיכון)

אם תרצה להזמין את השמפו בגירסה המיוחדת של דיטיינלינג וורלד שהמליצו שם דבר איתי, אולי אני אקח ממך דוגמית :) (יוצא יקר המשלוח, יש כמה חנויות שלא היה להם במלאי, אולי עכשו יש)

ונראה לי שגם זה יעניין אותך, על הדרך - http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?p=4890036&posted=1#post4890036

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מתעלק, אני חונה בחניה יחסית סגורה.

פעם בשבוע אני שוטף את הרכב ידני, מחפש שמפו שלא יסיר לי את הווקס/הגנה.

הזמנה מחו"ל גם באה בחשבון.

פורסם
שאלה שקצת קשורה - השמפו של V7 לא מכוון להגיע לאוטוסטור במקרה?

מכוון.

סוגוד- יש מלא. גם בשירשור ששמתי וגם ב1000 שרשורים שנפתחו פה בפורום. בתאכלס בדילול הנכון אף שמפו רכב נורמאלי לא אמור להוריד וקס

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

CG יצאו עם שמפו חדש ואגרסיבי מאוד שנועד לשטיפות המיועדות ליישום הגנה. (עם כל מיני תוספים להסרת חרקים, ולכלוכים קשים).

בתכל'ס? עוד גימיק לדעתי, לליין האינסופי שלהם.

פות"ש, אתה מוזמן להגיע ולקבל דוגמיות של הסיטרוס / האנידיוו

לגבי הכתמים - יש סיכוי שאתה שוטף תחת שמש?

הייתי מציע לך לעשות ניסיון לפני שתוציא עוד כספים. נסה לייבש את הרכב תוך שימוש בONR בתקן של QD.

M-TECH E46

פורסם

אלי, שני סוגי הניקיונות שאני מבצע:

1. 2 דליים, אחה"צ מאוחרים (מסיים כשחשוך) ככה שאין שמש והפח לא חם. ONR בדילול כפי שהצגתי לעיל, בתכלס זה מרגיש כאילו למים אין כמעט סיכוך אבל אולי זה סתם פסיכולוגי כי החומר לא מקציף. בכל מקרה, הרבה לכלוכים לא יורדים וזה מבאס, במיוחד בהתקשב בכך שאני משתמש בחומרים שאמורים להיות איכותיים ובכך שאמור להיות ציפוי איכותי על הרכב (אני ממש מקווה שזה לא וודו)

2. שיטת מטליות עם ONR בדילול QD, מבוצע או מוקדם בבוקר (לפני יציאה לעבודה) או בשעות ערב מאוחרות כשאני חוזר, ככה ששוב אין ממש שמש והפח לא כ"כ חם. את הONR אני משפריץ על הנקודות המזוהמות ונותן 30-60 שניות זמן עבודה, ואז מנגב. בפועל, הלכלוכים הכתומים האלו יורדים בניגוב שני-שלישי במקרה הטוב, במקרה הרע רק כאשר אני מפעיל טיפ'לה (ממש טיפה) כוח דרך המטלית עם ציפורן.

אני מאזור הצפון (עמק יזרעאל), לכל החברים הנחמדים שהציעו בדיקה/סיוע - האם יש מישהו מאזור הצפון?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חבל, אתמול הייתי באזור.

הלכלוכים שאתה מדבר עליהם, הם נמצאים בכל שטיפה? (הבעיה? כנראה חניה במקום בעייתי כמו עצים / ציפורים), או שהפח במצב סביר (הבעיה? פלסטלינה שלא עשית הרבה זמן?)

נסה לתת לשמפו לנוח כמה דקות על הרכב כדי שירכך במעט את הלכלוך, או שתנסה לעשות שימוש במים חמימים במעט.

M-TECH E46

פורסם

כל שטיפה - לכן רשמתי 'כרוני'. כנראה בגלל שהחניה הפרטית שלי צמודה לעץ לימון יפה ומניב (לא, אני לא כורת את העץ בשביל הרכב XD )

הפח אמור להיות במצב יותר מסביר - כאמור לפני חודש עבר פלסטלינה+פוליש דו שלבי+ציפוי אופטיקואט, ומאז מתוחזק ברמה השבועית/דו-שבועית (לקחתי הפסקה מהתחזוקה של שבועיים אחרי שהתעללו לי ברכב עם מפתח, אבל החלטתי לחזור).

בשטיפה של אתמול הגדלתי ראש וחיברתי מחבר לצינור שמערבב סבון (60 מ"ל ONR כחול) עם המים, שטפתי את הרכב ונתתי למים לעמוד לפני שהתחלתי את המעבר עם הכפפה והשמפו (ONR ירוק בדילולים שפורסמו לעיל). אני יותר ויותר מאמין שהבעיה היא בחומר יחסית למצב, ולא בי.

פורסם

לא נראה שתימצא שמפו שגם יסיר לך את המשקעים של עץ הלימון

שנחשבים קשים להסרה כי מדובר על חומצות - וגם שלא יהיה אגרסיבי. בעיה.

אתה משתמש בקוויק דיטיילר כלשהו? זה משהו שיכול לתרום להגנת הצבע.

פורסם
כל שטיפה - לכן רשמתי 'כרוני'. כנראה בגלל שהחניה הפרטית שלי צמודה לעץ לימון יפה ומניב.

ORYO, לדעתי זה לא קשור לעצים או ציפורים. בזמנו היה שרשור בנושא זה:(http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521863-%D7%9C%D7%A9%D7%9C%D7%A9%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9&p=4697362#post4697362)

ושם כתבו לי:

"

אתה חונה באיזור עם דבורים. הנקודות הצהובות, אלו הן שאריות צוף ודבש שנופלות על הרכב תוך כדי מעופן. קשה מאוד לניקוי.

"

הבנתי שזו

תופעה תקופתית, במיוחד באביב כשיש פעילות מוגברת של הדבורים. לי יש רכב לבן ורואים ממש טוב את כל הכתמים החומים/צהובים וזה תלוי באזור בו אני חונה - יש אזורים שאני יכול לחנות חודש ימים ולא יהיה אפילו כתם אחד, ויש אזורים שתוך כמה שעות כל האוטו מתמלא בכתמים מסוג זה וזה אזור שאין בו שום עץ או חוט חשמל בקבת המקום.

לא יודע כמה זה עוזר, אבל לפחות מסביר את מקור הבעייה.

פורסם (נערך)

תודה על ההסבר, מעניין לראות אם זה ישתנה במהלך עונות השנה. השאלה היא מה אני עושה לבינתיים?

מצ"ב תמונות מהיום בבוקר - שימו לב שזה אחרי שטיפה אתמול בערב, ועוד מעבר זריז (ויחיד) של ONR QD לפני התמונה.

IMG_20150503_091511.jpgIMG_20150503_091503.jpg

נ.ב. אציין שטרם ראיתי דבורה באזור הבית שלי... אפילו לא פעם אחת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
תודה על ההסבר, מעניין לראות אם זה ישתנה במהלך עונות השנה. השאלה היא מה אני עושה לבינתיים?

אני מאמין שזה כן ישתנה כי בעבר לא ראיתי שזה קורה הרבה, זה התחיל לפני כמה חודשים. בינתיים אני עובר עם ONR נקודתית ומנקה את הכתמים. אם יש יותר מדי (כשכל הרכב מכוסה בכתמים) אז אני כבר ממתין לשטיפה הקרובה ומנקה את כל הכתמים במהלך השטיפה. הבנתי שזה לא משאיר סימנים או צריבות כמו הלשלשת של הציפורים אז אין ממש בעיה להמתין כמה ימים עד שבוע לשטיפה.

מצ"ב תמונות מהיום בבוקר

זה בדיוק הכתמים שיש לי גם...

נ.ב. אציין שטרם ראיתי דבורה באזור הבית שלי... אפילו לא פעם אחת

גם אני לא ראיתי אפילו דבורה אחת, כנראה שזה באמת קורה תוך כדי מעופן של הדבורים מעל האזור שלך, ז"א האוטו נמצא במסלול שלהן...אני די בטוח שאם תתבונן בשאר הרכבים באזור שלך תוכל לראות את אותה התופעה.

• תוכן חדש...