Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת טורים לבעלי sx4.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאשר נוסעים נניח 70 קמש, מורידים רגל מהגז, ולוחצים שוב הכי בעדינות שאפשר, ניתן להבחין כי הטורים עולים 250 סלד ויורדים 250 סלד חזרה.

השאלה מדוע יש את העליה הזו(גם אם מלטפים את דוושת הגז) ולשם מה זה קיים?

הרכב מטופל כראוי עם 40 אלף קילומטר.

בנוסף קראתי באתרים בחול כי יש רעשים קטנים שמגיעים מהבולמים מקדימה במהירויות נמוכות כשהרכב קר. רציתי לדעת אם מישהו טיפל בזה. בחול אומרים שיש לשים גריז על הגומיות או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי chenrp
פורסם

נהגתי על תיבות אוטומטיות שמשחררות נעילת מומנט כאשר מורידים את הרגל מהגז ונועלות חזרה כאשר חוזרים לגז.

אם אצלך הממיר מומנט נעול ב70קמ"ש אז אני מאמין שזה בדיוק המקרה.

יום טוב גם לך

פורסם

אין להשוות אין אופן עבודת הגיר הרציף לגיר אוטומטי פלנטרי.

התופעה שפותח השרשור מדבר עליה היא תקינה ומתרחשת בהילוך הרביעי (ואולי גם בשלישי, לא זוכר) ב SX4 ולמעשה ברוב הרכבים עם תיבה פלנטרית בהילוך השיוט האחרון (ובתיבות מסויימות גם בהילוכים נמוכים יותר, כמו ה AL4 הצרפתית), שם ננעל ממיר המומנט לשם חיסכון בדלק וקבלת מירב הביצועים מהמנוע ללא הפסדי כוח. לחיצה על הגז משחררת את הנעילה ובעת ההרפייה הממיר שב להינעל. זו בדיוק הקפיצה הקטנה הזו בסל"ד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לחיצה על הגז משחררת את הנעילה ובעת ההרפייה הממיר שב להינעל.

הכל נכון רק המשפט הזה מנסיוני הפוך,

עזיבת גז משחרר את הנעילה,

בחזרה לגז הממיר ננעל.

מה שמסביר יפה את הקפיצה כי ברגע הראשון של הלחיצה הממיר פתוח, הסל"ד עולה ואז הממיר ננעל והסל"ד יורד טיפה.

יום טוב גם לך

פורסם

לא הפוך. כאשר נמצאים בשיוט ועם לחיצה מינימלית על הדוושה הממיר נעול. לחיצה חזקה יותר על הגז משחררת את הנעילה וכאשר מרפים מעט הממיר שב ונעעל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז תגיד ״חזקה״ :-)

זה לא סותר את מה שאמרתי, ולדעתי מה שפות״ש מתאר היא התופעה שאני מדבר עליה

יום טוב גם לך

פורסם

ושוב אני שואל,

אני לוחץ הכי לאט ובעדינות שאני יכול ועדיין אני רואה עליה לרבע שניה של הטורים וירידה חזרה. מה זה? ולמה זה?

ד. א. אני יודע איך הרציף עובד, פשוט הזכרתי אותו כי לא נסעתי על פלנטרי רגיל המון זמן.

פורסם

זה כי גם תיבה אוטומטית פלנטרית וגם תיבה רציפה משתמשות בממיר מומנט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...