Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חברה שלי היא בת 27, והיא עולה חדשה. יש לה רשיון נהיגה אמריקאי 12 שנה.

היא עשתה עליה לפני 9 חודשים. לפני כן היתה שנתיים בארץ.

האם אתם יודעים מה הפרוצדורה לגבי הוצאת רשיון נהיגה ישראלי? (איזה מסמכים צריך, לאן לגשת וכו').

והאם כשאני עושה ביטוח חובה ומקיף על הרכב שלי, הוא מכסה גם אותה?

תודה

פורסם

תודה רבה, אני כמובן מכיר את הלינק הזה.

אבל שמעתי פשוט מאנשים רבים שעולה חדש נדרש לטסט נהיגה, ואפילו לקחת מספר שיעורים לפני הטסט. אבל בלינק ששלחת לא מצויין כלום לגבי זה.

לכן אני שואל כאן אנשים שיש להם יידע קצת יותר עמוק בנושא הזה

פורסם

ללכת לאפטומטריסת מורשה משרד תחבורע ולעשות בדיקת עיניים. הוא ינפיק טופס ויצלם. עם הטופס לבוא לרופא משפחה, שיחתום שאין קושי ומניעה. עם שתי החתימות לבוא למשרד הרידוי בחולון בימי ב' וד' בין 8 ל 11, לעמוד בתור של כמה שעות ולעשות המרה. לרוץ לפני שתיגמר שנה מיום קבלת תעודת הזהות בפעם ראשונה.

פורסם

מה עם טסט נהיגה? הבנתי שצריך.

כמו כן הבנתי שכדי לעשות טסט אתה חייב רכב של מורה לנהיגה. ומורים לנהיגה נותנים להשתמש ברכב שלהם רק עם עשית 2-3 שיעורי נהיגה איתם... (בשיעורים אלה טוב לעולה חדש להתאמן על שלטים וחוקים שהוא לא מכיר ממדינת המוצא שלו)

ואיפה המשרד רישוי הקרוב לחדרה?

פורסם

לפי מיטב הבנתי, יש צורך במבחן שליטה, שזה טסט, אבל קליל יותר. וכן כמובן שיש צורך במורה נהיגה ולא יזיקו 2-3 שיעורים. אם היא באמת 12 שנה על הכביש כבר זה קטן עליה, והבוחן ירגיש את זה מיידית גם.

אגב, היחידים שפטורים ממבחן שליטה בהמרת רישיון הם ישראלים שבעבר היה להם רישיון ישראלי.

פורסם

באתר של משרד התחבורה כתוב במפורש שיש צורך לבצע מבחן מעשי (טסט).

חברה שלך צריכה לפנות למורה נהיגה, לקחת מספר שיעורים ובבוא הזמן יגישאותה לטסט.

אין צורך לעבור מבחן תיאוריה. אבל – אם נכשלת ב-2 מבחנים מעשיים (2טסטים) – תיאלץ לעשות גם מבחן תיאוריה.

ציטוט של קטע רלוונטי מאתר משרד התחבורה (הדגשתי מה שרלוונטי):

לדרגות רכב מסוג אופנוע עד 500 סמ"ק, פרטי ומשא קל עד 15 טון, כל המרת רישיון נהיגה מחייבת מבחן שליטה (מבחן מעשי בנהיגה).למבקש קיימת אפשרות להיבחן פעמיים במבחן שליטה לסוג הרכב המבוקש, לאחר שניכישלונות, עליו לעמוד מחדש במבחן עיוני ובמבחן מעשי רגיל ככל מבקש רישיון נהיגהאחר (הוא פטור מחובת שיעורי מינימום).

פורסם
מה עם טסט נהיגה? הבנתי שצריך.

כמו כן הבנתי שכדי לעשות טסט אתה חייב רכב של מורה לנהיגה. ומורים לנהיגה נותנים להשתמש ברכב שלהם רק עם עשית 2-3 שיעורי נהיגה איתם... (בשיעורים אלה טוב לעולה חדש להתאמן על שלטים וחוקים שהוא לא מכיר ממדינת המוצא שלו)

ואיפה המשרד רישוי הקרוב לחדרה?

אם תמשיך לחפור בשכל ולא תעשה את זה בשנה ראשונה יהיה גם טסט גם תיאוריה וגם שיעורים.

כתבצי לך במפורש STEP-BY-STEP, כנראה אני יודעה מה אני כותב.

המרת רשיון יש לך גם בחיפה, אבל אני לא מכיר שעות וימים שם.

פורסם

עניין קטן אבל חשוב - יש לה רשיון 12 שנים, אבל האם יש לה ניסיון בנהיגה על רכב ידני? אם כן - אין בעיה. אם לא - כמה שעורים על רכב ידני כדי לרענן את הזכרון (ואפילו להכיר משהו חדש). כמוכן ירגילו אותה לסביבת הנהיגה הישראלית, ששונה מהותית מהאמריקאית, הן מבחינת החוקים והן מבחינת הנהגים. המשפט האחרון משמעותי לא רק למבחן השליטה\נהיגה אלא גם להשרדותה במהלך השנים הבאות בג'ונגל הישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אם תמשיך לחפור בשכל ולא תעשה את זה בשנה ראשונה יהיה גם טסט גם תיאוריה וגם שיעורים.

כתבצי לך במפורש STEP-BY-STEP, כנראה אני יודעה מה אני כותב.

המרת רשיון יש לך גם בחיפה, אבל אני לא מכיר שעות וימים שם.

איש יקר,

אם אני מעמיק בזה, יש לי סיבה.

אני יודע הכל, רק רוצה לוודא לפני שאני עושה נסיעה ארוכה ומיותרת לחיפה וכו'.

אני מבקש שלא תכתוב לי יותר דבר וחצי דבר.

השפה שלך לא לעניין, ולא מעניין אותי כמה ועל מה אתה יודע. וכמה אתה חושב שאתה עוזר לי. אתה לא. לקבל גועל על הבוקר לא באמת עוזר לי. והמידע שאתה נותן, אקבל אותו ממקורות נעימים יותר.

ולמרות שפירטת, לא כתבת כלום לגבי מבחן מעשי, אז על מה אתה מדבר? התשובה שלך, דווקא בגלל שהיא כביכול מפורטת אבל למעשה מחסירה פרט חשוב, יכולה להטעות את מי שאין לו מושג בעניין. לכן נדרשתי להמשיך לשאול בפורום.

אני לא חבר שלך, והשפה שלך לא מכובדת. לאדם שאתה לא מכיר.

אני לא צריך את עזרתך. תודה

עריכה אחרונה על ידי sivanez
  • תוכן חדש...