Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה יש מקומות (לא חאפרים, עם ציוד מתקדם) שניתן לבצע אצלם בדיקת ראייה ואפילו לקבל את תוצאות הבדיקה, בלי שיעשו לך טובה או שישאירו אצלם את התוצאות?

רוב המקומות מבצע בדיקה בחינם אבל לא משחרר הדפס עם תוצאות הבדיקה.

יש מקום מומלץ שעושה את זה במחיר הוגן?

פורסם

לא ביקשתי בחינם, רשמתי בדיקה תמורת מחיר הוגן.

מקום מסודר שאין לו בעיה לנפק תוצאות מבלי להחמיץ פרצוף.

בארץ אין דבר כזה חינם, גם ילד בן 5 יודע.

פורסם

אזור מגורים?

אם חיפה מתאים, אני ממליץ על טראנס אופטיק, רחוב חורי 40 חיפה

אחרת, לך לדלפק קרוליין למקה הקרוב למקום מגוריך ותשאל עם מי הם עובדים.

פורסם (נערך)
לא ביקשתי בחינם, רשמתי בדיקה תמורת מחיר הוגן.

מקום מסודר שאין לו בעיה לנפק תוצאות מבלי להחמיץ פרצוף.

בארץ אין דבר כזה חינם, גם ילד בן 5 יודע.

מה נקרא אצלך שכר הוגן?

תתחשב בעובדה, שמגיע לאופטומטריסט שכר הוגן (בהתאם לשנות לימודיו והשכלתו), "פיצוי" עבור שימוש במכשירים ובמקום (חשמל, ארנונה וכיו"ב) ופתאום ה 300 ש"ח נשמעים לא כל כך יקר.

אל תשכח שברגע שקבלת מרשם למשקפיים האופטומטריסט ערב לבדיקה, אם הכנו לך משקפיים לפי המרשם והם נמצאים כלא מתאימים לך, האופטומטריסט הוא זה שיפצה אותך.

וציינתי בפניך מקום שבו יש ממש חינם, אף לא שקל אחד.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

לפני שנה-שנה וחצי רציתי להוציא משקפיים, הבנתי שהראייה שלי טובה אך כאשר אני נמצא באוניברסיטה ויושב בשורה האחרונה אני מתאמץ יתר על המידה בשביל לקרוא מה שכתוב על הלוח.

לאור העובדה שאני לא הולך להשתמש במשקפיים על בסיס יומי, לא רציתי להשקיע יותר מידי כסף בנושא, ולבסוף החלטתי שאני ארכוש משקפיים ב"קרולינה למקה", (200 שקל למשקפיים כולל עדשות).

הבעיה הייתה שקרולינה למקה לא מבצעים בדיקות ראיה, אלא דורשים או משקפיים קיימות או בדיקה חתומה.

אם תילך לכל רשתות האופטיקה, יבצעו בשבילך בדיקה בחינם ללא בעיה (בחלקם הבדיקה יותר חאפרית ובחלקם פחות), אך טופס תוצאות חתום ינתן רק בתשלום של 150-400 ש"ח נוספים.

הרעיון הוא כמובן לגרום לך לקנות את המשקפיים אצלם.

לא הייתי מוכן להשתתף בחגיגה הזו, והגעתי לבית הספר לאופטומטריסטיים באוניברסיטת בר אילן, התקשרתי, קבעתי תור ואמרו לי מראש שהבדיקה עלולה לקחת שעתיים-שלושה.

הבדיקה היא הרבה יותר מקיפה מאשר כל הבדיקות שביצעתי ברשתות האופטיקה, והתוצאות שאתה מקבל הן יותר מקיפות גם כן.

הרעיון הוא שמגיע פרופסור לאופטיקה, עושה לך בדיקה ולאחר מכן מכניס סטודנט שבעצם מבצע את הבחינה שלו עליך, ובודק אותך גם כן.

במידת הצורך אם עלו חילוקי דעות בין התוצאות של הבוחן לנבחן הפרופסור מבצע בדיקות נוספות.

לאחר סיום הבחינה אתה מקבל הסבר מפורט מהפרופסור על הראייה שלך וכמו כן טופס תוצאות חתום.

למי שאין בעיה להגיע פיזית לאוניברסיטת בר אילן, ולהשקיע כמה שעות, אני חושב שזה פתרון מעולה.

גם בחינם, גם מאוד מקצועי ואני אישית מאוד נהניתי מהתהליך, היה משעשע למדי (ואפילו הצלחתי "לעזור" לאיזה סטודנט שעלה על נקודה שהפרוספור שלו לא עלה).

http://www1.biu.ac.il/index.php?id=555&pt=1&pid=539&level=4&cPath=10,539,555

ממליץ.

פורסם

אתה לא מפספס כלום.

בקופת חולים כללית :טלפון למוקד, לבקש בדיקת ראיה, יומיים לאחר מכן בדיקה, מרשם חתום ובא לציון גואל.

פורסם

מזה בדיקת ראייה בשבילך? חדות ראייה בלבד? ניתן לבדוק במחשב,חפש בגוגל(נחמד מאד, מדוייק מספיק).

אם זה צילנדר, קונוס ונוספות, זה אצל קופת החולים, במידה ותרצה משהו יותר מפורט תצטרך לעשות מיפוי קרנית דרכה(רופא-מיפוי-רופא).

פורסם

פעם אחרונה שרציתי להחליף עדשות, גם הייתה לי את הדילמה הזאת.

המשקפיים שלי הם של זני אופטיקל (סיניות), עם העתק של מרשם מלפני 5 שנים, שכבר לא ראיתי בהם טוב.

ביררתי רק החלפת עדשות בהלפרין (אני מניח שהן תוצרת הארץ), כולל בדיקה, כי המסגרת הסינית, די חדשה. וזה עולה בסביבות 200 שקלים לעדשות 1.61, אבל הם ציינו עובדה שהם לא אחראיים אם המשקפיים ישברו.

בסוף החלפתי עדשות אצל האופטיקאי הרגיל שלי ב-450 שקל, לעדשות "יפניות" אבל לפחות אני בטוח שהוא לא חיפף, ואני רואה טוב, סוף כל סוף.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

רופא עיניים זה לא אופטומטריסט.

לא תמיד רופא עיניים יכול לתת מרשם סובייקטיבי להכנת משקפיים.

בד"כ מציינים במרשם אם הוא סובייקטיבי או אובייקטיבי, כאשר למיטב זכרוני, רק עם סובייקטיבי עושים משקפיים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לפי המידע שקיבלתי כשעשיתי את המשקפיים, המרשם שמתקבל מרופא של כללית אינו תקף/תקף אך ללא אחריות לטובת יצירת עדשות למשקפי ראייה.

הייתה אפשרות לקבל בדיקה מתאימה דרך כללית, אך גם היא הייתה בעלות כספית.

אשמח לשמוע אם הדברים השתנו מאז\הטעו אותי

פורסם

אתם בטוחים שרופא עיניים במרפאות נותן מרשם למשקפיים?

אני (דיי) בטוח שלא ראיתי אצל הרופא עיניים את הציוד הנדרש כדי לבצע בדיקת ראיה שכפלט נותנת מרשם למשקפיים, ז"א שבלי קשר לעלות אינני חושב שרופא עיניים במרפאות קופת החולים (כללית) נותן מרשם למשקפיים.

פורסם

מה שהוצע לי בזמנו לטובת מרשם דרך הכללית זה היה הפנייה לאחת הרשתות אופטיקה שהם עובדים איתם ביחד ואתה מקבל הנחה (בזכות הכללית מושלם).

פורסם

בדיוק כשם שאורתופד אינו פיזיותרפיסט רופא עיניים אינו אופטומטיריסט - זה לא תחום ההתמחות שלו. גם אם יש לו הציוד אין לו הידע והניסיון הדרושים.

אני מסופק אם קופות החולים מספקות את השירות לאוכלוסיה הכללית. לפחות בספר השירות של הכללית לא מצאתי שירות כזה (בעם כן - במקום אחד, בבית שמש).

סביר שאם הקופה בה אתה חבר מספקת את השירות מחירו יהיה סביר. נסה את מוקד השירות או את אתר האינטרנט של הקופה, אבל אני פסימי לגבי התוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...