Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי איזה שער\מדד מתבצעת ההמרה?

על המדד\שער הנכון ליום העסקה או המדד ב10 לחודש\1 לחודש שבו יורד האשראי?

פורסם

בדרך כלל ההמרה תתבצע ביום החיוב של המוכר.

מבחינת השערים בדרך כלל לפי שער קניה העברות המחאות

יש על זה עמלות תלוי בחברת האשראי

פורסם

בדיוק אתמול קראתי שחברות האשראי הקפיצו את העמלות/שער באיזה 140%, אחפש לך את הכתבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בדרך כלל ההמרה תתבצע ביום החיוב של המוכר.

מבחינת השערים בדרך כלל לפי שער קניה העברות המחאות

יש על זה עמלות תלוי בחברת האשראי

מה זה יום החיוב של המוכר? הוא אמור להיות מזוכה, בוא ניקח לדוג' רכישה מאמזון - החיוב לא מתבצע מיידית?

השער של המטבע שלפיו עושים את ההמרה (אותה אני משלם כביכול בשקלים) היא לפי שער קניה ולא שער יציג?!

בדיוק אתמול קראתי שחברות האשראי הקפיצו את העמלות/שער באיזה 140%, אחפש לך את הכתבה.

קראתי את הכתבה (היתה בכמה אתרים), בשורה תחתונה לא אמור להשפיע על מי שמזמין מחו"ל, מה שכן זה חידש לי שיש עמלה נוספת על המרה מיורו או ליש"ט או כל מטבע אחר שהוא לא דולר - אתה משלם פעמיים עמלה (0.5% על דולר ו1.75% על מטבע אחר + 0.5% להמרה על הדולר)

שייחנקו עם העמלות האלה, נמשיך לקנות מאיביי\אמזון\עליאקספרס.

פורסם

אכן, שייחנקו! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בינתיים אנינו מחנקים. אבל אלה ההוראות של בנק ישראל שאמורות להגביר את התחרות והשקיפות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה זה יום החיוב של המוכר? הוא אמור להיות מזוכה, בוא ניקח לדוג' רכישה מאמזון - החיוב לא מתבצע מיידית?

השער של המטבע שלפיו עושים את ההמרה (אותה אני משלם כביכול בשקלים) היא לפי שער קניה ולא שער יציג?!

קראתי את הכתבה (היתה בכמה אתרים), בשורה תחתונה לא אמור להשפיע על מי שמזמין מחו"ל, מה שכן זה חידש לי שיש עמלה נוספת על המרה מיורו או ליש"ט או כל מטבע אחר שהוא לא דולר - אתה משלם פעמיים עמלה (0.5% על דולר ו1.75% על מטבע אחר + 0.5% להמרה על הדולר)

שייחנקו עם העמלות האלה, נמשיך לקנות מאיביי\אמזון\עליאקספרס.

החיוב לא נעשה בהכרח ביום הקניה שלך. המוכר מגיש את החשבון לחברת האשראי במועד שהוא מבצע את המכירה וזה לא תמיד חופף את יום הרכישה.

ברכישה בכרטיסי אשראי החיוב מתבצע לפי שער קניה של העברות והמחאות לא לפי הציג

פורסם

כבר אין המרות לפי שער המחאות, רק לפי שער יציג, לפי הנחייה של הפיקוח על הבנקים.

זאת אומרת "שער יציג" פלוס "עמלה חדשה" פלוס "עמלת המרה לשקל"

שהעמלה החדשה זה בעצם מה שהיה מקודם המרווח בין היציג לשער ההמחאות.

לפחות בצורה כזאת זה שקוף יותר כמה עמלה אתה משלם, כי היא קבועה, ולא איזה שער המחאות ערטילאי.

לדוגמא ישראכרט לוקחים 2.4% מהיציג ולאומי כארד לוקחים 2.5% מהיציג.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
כבר אין המרות לפי שער המחאות, רק לפי שער יציג, לפי הנחייה של הפיקוח על הבנקים.

זאת אומרת "שער יציג" פלוס "עמלה חדשה" פלוס "עמלת המרה לשקל"

שהעמלה החדשה זה בעצם מה שהיה מקודם המרווח בין היציג לשער ההמחאות.

לפחות בצורה כזאת זה שקוף יותר כמה עמלה אתה משלם, כי היא קבועה, ולא איזה שער המחאות ערטילאי.

לדוגמא ישראכרט לוקחים 2.4% מהיציג ולאומי כארד לוקחים 2.5% מהיציג.

עד לפני שלושה חודשים בקניה האחרונה שלי החישוב היה לפי המחאות העברות והעמלה בישראכרט היתה של 0.5%

יכול להיות שבשם השקיפות זה התייקר.

פורסם

אז עכשיו אני רוכש באשראי במטבע יורו, לפי מה אני עושה חישוב כמה שורה תחתונה זה עולה לי?

עד עכשיו הייתי מחשב לפי השער היציג + איזה עמלה של 3₪.

לא שאמור להיות הפרש משמעותי, אבל לדעת איך לחשב נכון

פורסם

החישוב:

P * Y * 1.024 * 1.005 = SHEKEL

p = מחיר עלות

y = שער יציג

1.024 עמלת ישראכרט

1.005 עמלת המרה יורו שקל

shekel = מחיר בשקלים שירד מהכרטיס

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...