Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...והרכב בסדר ? הצליחו להניע אותו ?

לגבי המצבר - אולי כדאי לנסות להשיג חלק מפירוק ? (הערכת מחיר שלי להכנת תושבת כזו - מאות שקלים בודדות).

ולגבי מיכאל - מכונאי מזן נדיר ביותר ! (לטובה כמובן). אין כבר הרבה כאלה לצערי.

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן הרכב בסדר גמור והכל תקין ...

אפילו לא הצטרכתי להגיד לאחראי על הרכב במוסך המרכזי את הקודן - הוא עדיין זוכר אותו :)

אמר לי שהקצר שנוצר מהקפיצה של הרכב היתה כל כך גדולה שהוא שרף את הנתך של 70A !

בכל מקרה הכל סודר.

אני מצרף העתק מעלויות התיקון במקרה שמישהו מתעניין

20150204_205836.jpg

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם (נערך)

אני שואל ברצינות - חוץ מנושא של החלפת הנתיך, חיזוק תפס המצבר ובדיקת המחשב היה צריך לעשות גם הדברים האחרים - בדיקת אלטרנטור ובדיקת מינוסים וחיזוקם ?

האם צריך היה לגבות 0.3 שעות עבודה על בדיקת האלטרנטור, לא ניתן לבדוק דרך המחשב שכבר חובר וחוייב ? למה לחייב 20 דקות עבודה על בדיקה של 5-10 דק', לא?

למה בדקו את המינוסים - האם היה חשד שיש בעיה נוספת ? חייבו על חצי-שעה עבודה האם מעבר למינוסים בתא-המנוע בדקו מינוסים גם אחרים שממש דורשים פירוק פנלים וכל מיני. לא מכיר הרכב הזה - האם לחזק מינוסים בתא-המנוע באמת לוקח חצי-שעה ?

האם חשמלאי ודיגנוסטיקאי מומחה וסבלני, לפי תיאור הבעיה לא יחפש ישר אם יש פיוז שרוף ?! כלומר לעבור על כל הפיוזים ייקח 10-20 דקות. ואז הנעה, חיבור למחשב לאיתור ואיפוס תקלות, בדיקת מצב הזרם והמתח דרך המחשב ועל האלטרנטור והמצבר עצמו ואז עניין תפס המצבר - גם זה: 42 דקות עבודה על זה. באמת?

יבואו בעלי-מקצוע יגידו - כן אבל המוסך לא עובד חינם והשקיעו פה זמן ועבודה - לא מגיע להם תשלום ?

אני אומר - גם מוסך צריך להיות חכם ולא תמיד צודק. האם באמת עבדו על הרכב קרוב ל- 2.1 שעות? האם החשמלאי - עובד 19 - עבד על הרכב 1.4 שעות?

האם הם חושבים שבהכרח כל לקוח אחרי חיוב כזה עוד יחזור אליהם.

אם טעיתי אז מבחינתי אפשר למחוק ההודעה.

רק אגב - מחיפוש באי-ביי נתיך מקורי כזה עולה 24 ש"ח. 42 ש"ח כולל משלוח לישראל. עצוב מאוד שמחיר החלק הפשוט והקטן הזה הוא פי 3 מחו"ל ? גם פה יגידו שיש על זה מיסים ?!

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פות"ש - בשביל מוסך מרכזי יצאת בזול. שים לב שהבעיה לא היתה כל כך פשוטה, עובדה שהמכונאי הראשון שהלכת אליו לא מצא את הבעיה.

סטודנט - זה חוכמה קטנה מאוד להשוות מחיר של מוסך מרכזי בישראל לאיביי. צריך להשוות תפוחים לתפוחים, כלומר מה המחיר של הנתיך במוסך מרכזי אלפא ברומא או בכל עיר גדולה אחרת לבחירתך. לא שאני טוען שאין פה בעיית יוקר מחייה, אבל כשהולכים למוסך המרכזי מקבלים את כל השטאנגה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא מתלונן על המחיר בכלל... רק רציתי לשתף את מי שהתעניין וביקש עדכוו.

האחזקה של הרכב גבוהה מאוד - הטיפול הכי קטן יעלה לפחות 1500 שקל .... לקחתי את זה בחשבון כשקניתי את הרכב.

תודה למי שהגיב,ניסה לעזור ולמי שהפנה אותי לאנשי מקצוע.

סוף שבוע נפלא לכולם

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני לא רואה פה שום מחיר גבוה. עשו בדיקה מקיפה למערכת החשמל לראות שהיא לא ניזוקה ובדיקת אלטרנטור לא עושים דרך מחשב הרכב אם רוצים בדיקה מקיפה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)

להבהרה - לא חשבתי לרגע שאלפא מתלונן על המחיר ואני מבין מה הייתה מטרת החשבונית. הרגיז אותי לראות חשבונית שלדעתי חלקה מוגזמת.

מה שאלפא כתב אחרי זה הזכיר לי חבר שהיה לו רכב "צפון אירופאי" כלשהו שאמר שכל פעם שעושה טיפול "משאיר" כבר אצל הדלפק 1000 שקל ואם הטיפול עלה פחות הוא אפילו לא שאל מה עשו וברח מהר שלא יגלו אולי ששכחו לחייב אותו על משהו.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...