Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שצמצמתי אפשרויות, נהגתי קצת על גטס 06, שמרגישה קצת כמו משהו שיצא מביצת הפתעה (גם מבחינת איכות חומרים וגם קצת מבחינת המנוע), החלטתי לצמצם את האופציות שלי ל206.

ההתלבטות היא בין:

* פיג'ו 206, שנת 2008 יד 3 100,000 קילומטר 1.4 ONE LINE

* פיג'ו 206, שנת 2006 יד 2/1 140,000~ קילומטר 1.4 xline

השאלה העיקרית היא, האם כדאי ללכת שנתיים אחורה ולקחת רכב שעבר פחות או ידיים, או שאין כל דבר רע ברכב מ2008 יד 3? ראיתי כמה כאלה, לא אחת.

אפשרות שנייה, היא לקחת מ05/06 את דגם הXS 1.6 , האם הוא זללן דלק לעומת הדגמים האחרים ?

תודה לעוזרים.

פורסם

יד שלישית לרכב שנת 2008 זה טיפה גבוה אבל ממש לא חריג.

ברכבים האלו הרבה יותר חשובים הדברים שבכלל לא התייחסת אליהם - אופי הטיפול שקיבל הרכב, המצב המכאני, תאונות, תקלות שעומדות להופיע וכו'.

צריכת הדלק של ה-XS קצת יותר גבוהה משל ה-1.4 ליטר אבל הביצועים טובים משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יד שלישית לרכב שנת 2008 זה טיפה גבוה אבל ממש לא חריג.

ברכבים האלו הרבה יותר חשובים הדברים שבכלל לא התייחסת אליהם - אופי הטיפול שקיבל הרכב, המצב המכאני, תאונות, תקלות שעומדות להופיע וכו'.

צריכת הדלק של ה-XS קצת יותר גבוהה משל ה-1.4 ליטר אבל הביצועים טובים משמעותית.

עוד לא ניגשתי למוכר, רק שוחחנו בטלפון, מטופלים במוסכים מורשים ורק במורשים, מתחייבים בבדיקה על הכל ויש ספרי טיפולים, בסה"כ עוד לפני שניגשתי נשמע מעולה. פשוט ה2008 קצת רחוקה, ככה שאני שוקל עוד לפני שאני נוסע.

מה ההבדלים בצריכות דלק? לפי KML ה1.4 אוכל 1/13.7~ , ה-XS של 06 אוכל 1/12.1~ ושל 2005 1/13.7

בכלל שווה ללכת 3 שנים אחורה בשביל עוד 2 שניות מ0-100 ? קילומטראז' גבוהה יותר (130-140~), ורכב שכנראה היה בבעלות צעירים וקרעו אותו?

ומה הכוונה ב"תקלות שעומדות להופיע"?

פורסם

אתה קונה פיג'ו 206 ישנה, לא סוזוקי בלנו ולא סובארו DL. אלו רכבים רגישים וגם כשהם תקינים, הם לא באמת תקינים ב-100 אחוז. תמיד יש איזה משהו שעובד אבל עוד מעט יתקלקל, קצת מגמגם או סתם מקולקל ולאף אחד לא אכפת. סתם דוגמא, בדגמי ה-XS יש רגישות ידועה במשולשים. יכול להיות שהרכב עכשיו נוסע, אבל בעוד שלושה חודשים יש טסט ותצטרך להחליף. ברוך הבא לעולמם המופלא של צרפתיות ישנות. עולם כיפי, עם המון אופי והתנהגות כביש, אבל גם דרישה לאחזקה קצת יותר קפדנית מאשר ביפניות.

אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום, יש המון שרשורים כולל דיווחים של אנשים עם צריכות דלק אמיתיות של כל הדגמים. כולל שלי אחרי כמה שנים עם ה-XS. כולל שרשורים עם עלויות אחזקה, תקלות נפוצות ומה לא. תעשה שיעורי בית.

האם שווה ללכת אחורה בשביל עוד 2 שניות? תלוי. אם תשאל את אבא שלי או אותי היום - כנראה שלא. אני נוסע בג'ימני, האצה מ-0 ל-100 ב-30 שניות. אבל מה אכפת לי? נוסע בכיף.

אם תשאל את החבר לעבודה שיושב פה לידי הוא יגיד לך שכן. מה אכפת לו, הוא קנה פיאט פונטו והתעקש על מנוע טורבו במקום לקנות את הדגם החלש עם מנוע 1.2 ליטר בנזין בלי טורבו ובלי נעליים.

ואם אני שואל אותך, מה אתה אומר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם תמצא XS שנתונים 2005 - 2006 תעדכן אותי :)

קח בחשבון שהיא בעלת 3 דלתות. זה לא נוח אם אתה רגיל להסיע אנשים.

אצלי הרכב עושה 1-12 בערך.

והוא לטעמי עדיף פי 40 על הגטס 2009 שהייתה לי.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

ה 1.4 האלו אוטומטיות?

אם כן אז זה שילוב עגלתי למדי, יותר מגטס.

בגדול, אני ממליץ על 1.4 ידנית חדשה ככל הניתן, כלומר 2008. עוד יד זה שטויות. לדעתי זה הדגם הכי אמין והכי מוצלח מבחינת עלות/תועלת למי שלא מחפש ביצועים.

לקנות אך ורק רכב מטופל עם הסטוריה מתועדת מיום עליה לכביש ועד היום.

פורסם
אם תמצא XS שנתונים 2005 - 2006 תעדכן אותי :)

קח בחשבון שהיא בעלת 3 דלתות. זה לא נוח אם אתה רגיל להסיע אנשים.

אצלי הרכב עושה 1-12 בערך.

והוא לטעמי עדיף פי 40 על הגטס 2009 שהייתה לי.

יש ביד 2 כמה, תעשה חיפוש

אתה קונה פיג'ו 206 ישנה, לא סוזוקי בלנו ולא סובארו DL. אלו רכבים רגישים וגם כשהם תקינים, הם לא באמת תקינים ב-100 אחוז. תמיד יש איזה משהו שעובד אבל עוד מעט יתקלקל, קצת מגמגם או סתם מקולקל ולאף אחד לא אכפת. סתם דוגמא, בדגמי ה-XS יש רגישות ידועה במשולשים. יכול להיות שהרכב עכשיו נוסע, אבל בעוד שלושה חודשים יש טסט ותצטרך להחליף. ברוך הבא לעולמם המופלא של צרפתיות ישנות. עולם כיפי, עם המון אופי והתנהגות כביש, אבל גם דרישה לאחזקה קצת יותר קפדנית מאשר ביפניות.

אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום, יש המון שרשורים כולל דיווחים של אנשים עם צריכות דלק אמיתיות של כל הדגמים. כולל שלי אחרי כמה שנים עם ה-XS. כולל שרשורים עם עלויות אחזקה, תקלות נפוצות ומה לא. תעשה שיעורי בית.

האם שווה ללכת אחורה בשביל עוד 2 שניות? תלוי. אם תשאל את אבא שלי או אותי היום - כנראה שלא. אני נוסע בג'ימני, האצה מ-0 ל-100 ב-30 שניות. אבל מה אכפת לי? נוסע בכיף.

אם תשאל את החבר לעבודה שיושב פה לידי הוא יגיד לך שכן. מה אכפת לו, הוא קנה פיאט פונטו והתעקש על מנוע טורבו במקום לקנות את הדגם החלש עם מנוע 1.2 ליטר בנזין בלי טורבו ובלי נעליים.

ואם אני שואל אותך, מה אתה אומר?

אני חושב שעדיף שנתון גבוהה, ביצועים פחות קריטי לי , פחות קילומטראז' וכן, אם כבר להסיע אנשים אז 4 דלתות.

ה 1.4 האלו אוטומטיות?

אם כן אז זה שילוב עגלתי למדי, יותר מגטס.

בגדול, אני ממליץ על 1.4 ידנית חדשה ככל הניתן, כלומר 2008. עוד יד זה שטויות. לדעתי זה הדגם הכי אמין והכי מוצלח מבחינת עלות/תועלת למי שלא מחפש ביצועים.

לקנות אך ורק רכב מטופל עם הסטוריה מתועדת מיום עליה לכביש ועד היום.

כל הדגמים מתייחסים לידני בלבד.

וכמובן שארכוש רק ממישהו שטיפל עם היסטוריה מתועדת.

פורסם

האם מדובר על גיר אוטומטי? הXS מגיעה רק בידני.

על הנייר ההבדלים בין ה1.4 לXS גדולים, בשטח זה מאוד תלוי באופי הנהג ובסביבת הנהיגה.

כדי לקבל מה1.6 את מה שיש לו להציע צריך ללחוץ חזק ולתת למנוע לעבודה בטורים גבוהים, ה1.4 גמיש יותר ובתנאים עירוניים או בנהיגה רגועה הוא דווקא מרגיש מתאים יותר מה1.6.

לXS מושב נהג מוצלח יותר, אך מתלים נוקשים יותר, נחמד בפניות, פחות ברחוב משובש.

צריכת הדלק בXS די טובה כל עוד אתה נוהג רגוע יחסית, בנהיגה אגרסיבית אני משיג כ12 ק"מ לליטר במשולב, בימים רגועים יותר (וכשהרכב היה חדש יותר) הייתי מתקרב ל14 ק"מ לליטר. אין לי מספיק ניסיון עם ה1.4 ע"מ להשוות.

אני חושב שאם אתה נהג רגוע אתה יכול להסתפק ב1.4, במיוחד אם אתה מוכן לקנות ידנית, אם אתה חובב נהיגה מעט ספורטיבית יותר אז הXS היא בחירה מעולה.

לא הייתי נותן לעובדה שרכב מודל 2008 הוא יד 3 להפריע לי, המצב בשטח חשוב הרבה יותר.

פורסם
האם מדובר על גיר אוטומטי? הXS מגיעה רק בידני.

על הנייר ההבדלים בין ה1.4 לXS גדולים, בשטח זה מאוד תלוי באופי הנהג ובסביבת הנהיגה.

כדי לקבל מה1.6 את מה שיש לו להציע צריך ללחוץ חזק ולתת למנוע לעבודה בטורים גבוהים, ה1.4 גמיש יותר ובתנאים עירוניים או בנהיגה רגועה הוא דווקא מרגיש מתאים יותר מה1.6.

לXS מושב נהג מוצלח יותר, אך מתלים נוקשים יותר, נחמד בפניות, פחות ברחוב משובש.

צריכת הדלק בXS די טובה כל עוד אתה נוהג רגוע יחסית, בנהיגה אגרסיבית אני משיג כ12 ק"מ לליטר במשולב, בימים רגועים יותר (וכשהרכב היה חדש יותר) הייתי מתקרב ל14 ק"מ לליטר. אין לי מספיק ניסיון עם ה1.4 ע"מ להשוות.

אני חושב שאם אתה נהג רגוע אתה יכול להסתפק ב1.4, במיוחד אם אתה מוכן לקנות ידנית, אם אתה חובב נהיגה מעט ספורטיבית יותר אז הXS היא בחירה מעולה.

לא הייתי נותן לעובדה שרכב מודל 2008 הוא יד 3 להפריע לי, המצב בשטח חשוב הרבה יותר.

תודה רבה על הפירוט .

אכן הדגם ידני, ממש לא אוטומט.

אני חושב שאלך על ה1.4

אתה יודע המקרה מה ההבדל בין רמת גימור xline לone line pk?

פורסם
תודה רבה על הפירוט .

אכן הדגם ידני, ממש לא אוטומט.

אני חושב שאלך על ה1.4

אתה יודע המקרה מה ההבדל בין רמת גימור xline לone line pk?

מה ההבדל בין רמת גימור xline לone line?

וקרוב משפחה שמבין קצת טוען להתרחק מהפיג'ו ואפילו לרדת בתקציב ולקחת אולי אקסנט משנתונים נמוכים יותר או אפילו הונדה סיוויק. גם אם הן אוטומטיות.

להקשיב? לא?

פורסם

לא, אל תקשיב לו.

הסיויק יקרה מאוד וגדולה יותר, האקסנט מכונית אמינה, אבל בינונית מאוד מכל בחינה ולא חסכונית.

יש עוד מכוניות מוצלחות שאתה יכול לקנות כמו פאביה, פונטו ועוד, אך ל206 בהחלט יש קסם משלה.

ה-206 תהיה נוחה ובטוחה יותר מאקסנט/סיויק שתוכל לקנות באותו מחיר, חסכונית יותר, וכיפית יותר לנהיגה (היגוי, מתלים, בלמים).

היא בסה"כ מכונית אמינה, במיוחד שמדובר בגיר ידני.

לי יש אחת בת 11.5, עם 215 א' ק"מ, נתקעה פעם אחת בגלל אזעקה ששבקה (התקנה מקומית כמובן), היו כמובן עוד כמה דברים שדרשו תשומת לב (ידית איתות, רדיאטור מזגן, צינור מים).

אני דואג לעשות טיפול כל 15 אלף ק"מ ולא 30 ומבסוט מהמכונית, ומכיר עוד כמה בעלי 206 מרוצים בהווה ובעבר.

אינני מכיר את ההבדלים בין רמות הגימור, תנסה להסתכל במחירון יצחק לוי, אבל קח את המידע משם בעירבון מוגבל.

חשוב לקנות אחת שטופלה כהכה

פורסם
לא, אל תקשיב לו.

הסיויק יקרה מאוד וגדולה יותר, האקסנט מכונית אמינה, אבל בינונית מאוד מכל בחינה ולא חסכונית.

יש עוד מכוניות מוצלחות שאתה יכול לקנות כמו פאביה, פונטו ועוד, אך ל206 בהחלט יש קסם משלה.

ה-206 תהיה נוחה ובטוחה יותר מאקסנט/סיויק שתוכל לקנות באותו מחיר, חסכונית יותר, וכיפית יותר לנהיגה (היגוי, מתלים, בלמים).

היא בסה"כ מכונית אמינה, במיוחד שמדובר בגיר ידני.

לי יש אחת בת 11.5, עם 215 א' ק"מ, נתקעה פעם אחת בגלל אזעקה ששבקה (התקנה מקומית כמובן), היו כמובן עוד כמה דברים שדרשו תשומת לב (ידית איתות, רדיאטור מזגן, צינור מים).

אני דואג לעשות טיפול כל 15 אלף ק"מ ולא 30 ומבסוט מהמכונית, ומכיר עוד כמה בעלי 206 מרוצים בהווה ובעבר.

אינני מכיר את ההבדלים בין רמות הגימור, תנסה להסתכל במחירון יצחק לוי, אבל קח את המידע משם בעירבון מוגבל.

חשוב לקנות אחת שטופלה כהכה

תודה רבה על התגובה.

עוד מישהו?

פורסם
מה ההבדל בין רמת גימור xline לone line?

וקרוב משפחה שמבין קצת טוען להתרחק מהפיג'ו ואפילו לרדת בתקציב ולקחת אולי אקסנט משנתונים נמוכים יותר או אפילו הונדה סיוויק. גם אם הן אוטומטיות.

להקשיב? לא?

תלוי כמה אתה מוכן לסבול . לי יש 206 xs ואני מרגיש שהסבלנות שלי עומדת לפקוע. לאמא שלי יש אקסנט 2002 והיא סוס עבודה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
תלוי כמה אתה מוכן לסבול . לי יש 206 xs ואני מרגיש שהסבלנות שלי עומדת לפקוע. לאמא שלי יש אקסנט 2002 והיא סוס עבודה.

הבנתי. כנראה שאני מקבל הצעה טובה על פונטו ספייס 2003 100k קילומטר. החלטתי לחסוך קצת בקנייה כדי שיישאר לישור קו אם צריך

פורסם (נערך)

ה206 2008 זאת האחת שבתל מונד? נסעתי בה, בתאוריה הרכב נשמע מצויין, מאישה מבוגרת שנסעה מעט והיה ספר טיפולים שהראה על תחזוקה שנתית, מעט מאוד מכות בפח ושמור מבפנים. אבל בנסיעה עצמה הוא היה רועש, זאת הייתה ה206 היחידה שנסעתי בה אז אני לא יודע אם זאת בעיה בה או בכל ה206. המוכר היה בחור נחמד מאוד.

לגבי ההבדלים בגימור, חיפוש ארוך בפורום אמר משהו על לחפש רק One Line אם הולכים על השנים האחרונות כי יש בה יותר כריות אוויר, אבל אני לא זוכר באיזה שרשור קראתי את זה.

עריכה אחרונה על ידי Eddard
  • תוכן חדש...