Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעת רכב עם כבלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות חשובות :

-יש את הרכב התקין ויש את הרכב התקול , זה משנה לאיזה מהם קודם מחברים את הכבלים ?

- זה משנה הסדר שבו מחברים את הכבלים ? אם כן מה מחברים קודם את הפלוס או המינוס

- אחרי שחיברתי את הכבלים , צריכים להניע גם את הרכב התקין וגם את הרכב התקול ורק אז לנתק ? או שאפשר להניע רק את הרכב התקול ולהשאיר את התקין מכובה ולנתק את הכבלים

- אחרי שסיימנו להניע את הרכב התקול והכל בסדר , זה משנה איזה כבלים מנתקים קודם (פלוס /מינוס ) ?

אשמח אם מישהו יוכל לרשום לי באופן מפורט את השלבים , כי בסרטונים ביוטיוב כל בנאדם אומר אחרת וזה מבלבל.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

אומנם אתה כבר שנה חבר בפורום אבל לפי מספר ההודעות שלך אתה עדיין חדש.

הנושא דובר כאן רבות. בקישור למטה תוכל לראות שירשורים בנושא המדובר. קרא בעיון ואם עדיין יצוצו לך שאלות אתה מוזמן לשאול כאן שוב.

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=863129

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום וברוך הבא לפורום.

אומנם אתה כבר שנה חבר בפורום אבל לפי מספר ההודעות שלך אתה עדיין חדש.

הנושא דובר כאן רבות. בקישור למטה תוכל לראות שירשורים בנושא המדובר. קרא בעיון ואם עדיין יצוצו לך שאלות אתה מוזמן לשאול כאן שוב.

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=863129

קודם כל תודה.

אבל הקישור שהבאת לי לא תקין. אני לא מצליח להכנס אליו.

פורסם

אני עושה את זה ככה:

מחבר פלוס ברכב תקין לפלוס ברכב תקול

מינוס ברכב תקין למינוס ברכב תקול.

מניע תקין , מעלה סל"ד ל 3000 +-

מניע תקול , מוריד סל"ד בתקין.

מנתק מינוס מתקול ואחרי זה מינוס מתקין

מנתק פלוס מתקול ואחרי זה פלוס מתקין

סע לשלום ידידי מפתוח בפנים.

פורסם

הסדר הנכון הוא:

1. רכב עם המצבר המלא כבוי. נשאר כבוי במשך כל התהליך, מפתח מחוץ לסוויץ' אצל הנהג בכיס על מנת שלא ינעל בתוך הרכב אם במקרה האזעקה תפעל.

2. ברכב עם המצבר המלא מחברים כבל אדום ל (+) של המצבר.

3. מחברים את הכבל האדום ל (+) ברכב עם המצבר הריק.

4. מחברים כבל שחור ל (-) ברכב עם המצבר המלא.

5. מחברים כבל שחור לגוף הרכב ברכב עם המצבר הריק. זו חייבת להיות נודה עם פח לא צבוע, מקום שמאפשר חיבור טוב של הכבל. אם אין ברירה ולא מוצאים מקום כזה, מחברים ל (-) של המצבר.

6. מניעם את הרכב עם המצבר הריק.

7. מנתקים את הכבל השחור (-) בשתי המכוניות.

8. מנתקים את הכבל האדום (+) בשתי המכוניות.

אם בתהליך הנ"ל לא מצליחים להניע, מוודאים שכל החיבורים יציבים ומהודקים טוב.

במקרה ולא עוזר, לפני ביצוע סעיף 6 מניעם את הרכב עם המצבר המלא ומאפשרים לו לעבוד כ 10 דקות. ואז מכבים אותו ומנסים להניע רכב עם המצבר הריק.

פורסם

אותי לימדו שטוב טיפה להעלות סל"ד ברכב מניע כי אז האלטרנטור נותן את המקסימום כוח שלו ויעזור להנעת הרכב התקול.

אני טועה?

פורסם
אותי לימדו שטוב טיפה להעלות סל"ד ברכב מניע כי אז האלטרנטור נותן את המקסימום כוח שלו ויעזור להנעת הרכב התקול.

אני טועה?

ברכבים החדישים צריכת הזרם הריגעית בזמן הנעת הרכב התקול עלולה לשגע את המערכות האלקטרוניות של הרכב.

לכן לא מומלץ להניע בזמן "שהרכב התורם" מונע, אלא רק כשהוא כבוי.

בזמן הטעינה של המצבר התקול אתה יכול להעלות קצת סל"ד

יום טוב גם לך

פורסם
הסדר הנכון הוא:

1. רכב עם המצבר המלא כבוי. נשאר כבוי במשך כל התהליך, מפתח מחוץ לסוויץ' אצל הנהג בכיס על מנת שלא ינעל בתוך הרכב אם במקרה האזעקה תפעל.

5. מחברים כבל שחור לגוף הרכב ברכב עם המצבר הריק. זו חייבת להיות נודה עם פח לא צבוע, מקום שמאפשר חיבור טוב של הכבל. אם אין ברירה ולא מוצאים מקום כזה, מחברים ל (-) של המצבר.

במקרה ולא עוזר, לפני ביצוע סעיף 6 מניעם את הרכב עם המצבר המלא ומאפשרים לו לעבוד כ 10 דקות. ואז מכבים אותו ומנסים להניע רכב עם המצבר הריק.

1)האם משנה הצבע של הכבל שחור או אדום, שאותו מחברים לפלוס ולמינוס(לדוגמא אם יחברו את כבל האדום ל מינוס והשחור לפלוס בשני הרכבים)?

2)בסעיפים 7 ו 8 מה סדר ניתוק הכבל מהרכב התורם והרכב התקול?

3) בסעיף 5, לאיזה מקום הייתה ממליץ לחבר את המינוס ברכב התקול?

פורסם

צבע הכבל לא משנה. הצבע נועד למנוע טעויות ובהרבה מקרים קיימת גם הטבעה או חריטה על התנין של הכבל עם הסימן '+' על החלק המתכתי.

בחשמל נהוג לסמן כבלים שמחוברים לפלוס באדום ומינוס בשחור.

איזה כייף לי :)

פורסם
הסדר הנכון הוא:

תודה רבה על ההסבר המפורט.

יש הסבר לכל התהליך הזה?

פורסם

שים לב שבשוק מסתובבים הרבה כבלים סינים זולים, שלמראית עין נראים עבים, אך הכל גומי עבה ובפנים ישנו חוט דק שמתקשה לעביר את המתח הרצוי, ולכן הרכב לא יניע. כדאי להצטייד בכבלים איכותיים, לשים לב לזה, כבל הוא לא פשוט כבל.

פורסם

2)בסעיפים 7 ו 8 מה סדר ניתוק הכבל מהרכב התורם והרכב התקול?

3) בסעיף 5, לאיזה מקום הייתה ממליץ לחבר את המינוס ברכב התקול?

בסעיפים 7,8, אין חשיבות לסדר הניתוק.

בסעיף 5 - תלוי ברכב. האמת שיכול להיות קצת בעייתי למצוא מקום כזה ורוב האנשים מחברים ל (-) של המצבר.

הביעה בחיבור ישירות ל (-) של המצבר היא בכך שזה גורם לניצוצות ויכול ליצור דלקה של הגזים הנפלטים מהמצבר.

אם אתה מחבר למקום אחר כמו שאומרת ההנחיה, אתה מרחיק את הניצוצות מאיזור המצבר.

יש הסבר לכל התהליך הזה?

כשהרכב התורם כבוי עם סוויץ' סגור סיכוי לנזק למערכות האלקטרוניות שלו עקב קפיצות מתח ו/או חיבור לא נכון של הכבלים - קטן יותר.

חיבור (+) לפני חיבור (-) נועד למנוע קצר במקרה של כבל (+) נוגע בטעות בגוף הרכב או במנוע בתהליך החיבור.

אם המצבר של הרכב ה"נעזר" ריק לגמרי והוא לא מצליח להניע למרות חיבור כבלים, מטעינים אותו קצת במשך כמה דקות על ידי הפעלת מנוע של הרכב התורם.

• תוכן חדש...