Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, ממש לפני רגעים ספורים העירו לי זוג שוטרים, {אולי מתנדבים?}, כאשר נסעתי עם האיביזה החדשה שלי ותוך כדי הפניית ההגה נדלק פנס ערפל אחד. הם טענו שיש לי פנסי ערפל דלוקים וזה נגד החוק. לאחר מכן אחד מהם התבלבל ואמר ש"צד אחד מנורה שרופה"?!

כשנסעתי אחורנית כדי לצאת מהחנייה נדלקו שני הפנסי הערפל, וזה ממש הרגיז אותם, והם טענו ש"גם לאחר שהערנו לך אתה עושה בכוונה?"

לאחר שהראתי להם {כ-20 דקות} שאני לא מפעיל שום דבר, והרכב מבצע את הפעולות הללו אוטומטית, הם וויתרו אך לא לאחר שהראו לי פסקה בדבר איסור נסיעה עם פנסי ערפל, בתנאי ראות טובה. {250 שקל קנס}.

אשמח לקבל עזרה או תשובות לשאלות הללו:

1-כיצד מנתקים את פונקציית הדלקה בנסיעה אחורנית, כאשר אורות הדרך דלוקים?

2-כיצד מנתקים את "עוקבי הפנייה", שלא ממש עוזרים לי אישית?

3-האם ניתן לקבל מהיבואן מכתב על לקיחת אחריות במקרה של דו"ח, או אישור ממנו{בתאום עם משרד התחבורה}על אישור המשך נסיעה ברכב כפי שהוא נקנה?

הרכב הוא אינו ישן, אלה מדובר בשנת ייצור 2014. הפנסים הם כמובן מקוריים.

תודה על עזרתכם, ומקווה שלא חפרתי יותר מדי.

יוסי.IMG_0477.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם ראשונה שאני נתקל במקרה/דיווח על כך שפנסי ערפל אחוריים נדלקים בנסיעה לאחור . ראשית לא אמור להיות פיצ'ר כזה , זה לא בטיחותי ואפילו מוזר כאשר יש רק פנס ערפל אחורי בודד באיביזה - האם אתה בטוח שזה לא אורות הבלימה ? אם אלו אכן אורות הערפל - לדעתי באג/תקלה - גש למוסך.

לגבי ניתוק אור ערפל עוקב פנייה אין איך לנתקו ואתפלא אם צ'מפיון יאותו לנפק מכתב לקיחת אפשרות.

פורסם

השוטרים רק מפגרים בכמה שנים אחרי הטכנולוגיה. פייר, אתה מופתע?

אני מכור לאורות האלו, עד כדי כך שנראה לי מוזר לנהוג ברכב שאין בו כאלו. לא רק השוטרים מתבלבלים, אפילו כתב מקצוען של מגזין "אוטו" כינה את האורות (החסרים בדגם הזול) כמיועדים לערפל: "

בגרסה המוזלת הקראנס מוותר על החישוקים הקלים הנאים המוחלפים בכיסויי פלסטיק פשוטים למראה ועל פנסי הערפל, וזה הכל בערך.

"

לא יודע לגבי הסיאט, אבל אצלי היה קל מאד "לנתק". האורות הפסיקו לעבוד כשהנורות נשרפו. אז גיליתי שאלו נורות זהות לאור מעבר, כלומר אור חזק מאד שאינו דומה בכלום לנורות החלושות של אור הערפל.

פורסם (נערך)

באיביזה אכן יש פנס ערפל אחד מאחורה אך הוא לא אמור לדלוק בנסיעה אחורה.

ואין לך מה לנתק את הפנסי עוקבי חניה, אם שוטר יעיר לך פעם הבאה, כל שתצטרך לעשות הוא תוך כדי עמידה לסובב את ההגה ימינה\שמאלה ולהוכיח לו שזה נדלק לבד, אם תהיה לו בעיה, שיפנה לסיאט להתלונן.

אם בכל זאת אתה רוצה לנתק את הפיצ'ר הזה, עליך להתחבר למחשב הרכב בעזרת vag-com ולנטרל את האופציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם
חפש בספר רכב ותראה שהפנסים לא נקראים פנסי ערפל

את האמת בקטלוג סיאט זה מצוין כ:"פנסי ערפל קדמיים עם תפקוד סיוע בפנייה".

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היה פה כבר פעם שרשור בדיוק על זה, תחפש אותו, אולי היו שם מסקנות שיעזרו לך.

אני לא יודע לגבי האיביזה, אבל בחלק מהמכוניות נורות הערפל ואלה עוקבות הפניה הן לא אותן נורות. הן נמצאות באותה מנורה אבל יש נורות ייעודיות לזה.

אייל, הכתב של אוטו צדק. בקארנס המדובר באמת אין פנסי ערפל. אני לא יודע אם באותו גוף תאורה נמצאות גם הנורות עוקבות הפניה, אבל אורות ערפל בוודאות נמצאים שם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
פעם ראשונה שאני נתקל במקרה/דיווח על כך שפנסי ערפל אחוריים נדלקים בנסיעה לאחור . ראשית לא אמור להיות פיצ'ר כזה , זה לא בטיחותי ואפילו מוזר כאשר יש רק פנס ערפל אחורי בודד באיביזה - האם אתה בטוח שזה לא אורות הבלימה ? אם אלו אכן אורות הערפל - לדעתי באג/תקלה - גש למוסך.

לגבי ניתוק אור ערפל עוקב פנייה אין איך לנתקו ואתפלא אם צ'מפיון יאותו לנפק מכתב לקיחת אפשרות.

הכוונה היא לאורות ערפל קדמיים עדיין ולא אחוריים. בנסיעה אחורנית כמובן כשיש אורות דרך גם.

פורסם (נערך)

איני רואה סיבה לבטל פונקציות שאמורות לסייע לך כנהג. גם אם לכאורה אתה לא מרגיש בהבדל.

תאורה עוקבת פניה יכולה לדוגמה לסייע לזהות הולך רגל בעת פניה.

תאורה שנדלקת בעת תמרון לאחור יכולה לסייע לזהות מכשול קדמי/צידי במקום צפוף.

כמו שאמר רועי, אם קיימת אפשרות לביטול, זו תהיה כנראה דרך סורק התקלות הייעודי.

השוטרים שנתקלת בהם ממש לא מעודכנים.

היו הרבה התקלויות כאלו כשהפונקציה רק נכנסה לשוק לפני כ-4 שנים אני מעריך.

יש המון שרשורים שעסקו בכך, חלקם אפילו נמצאים ב'נושאים דומים' למטה.

אתה תמיד יכול לשמור את ספר הרכב באוטו ולהראות להם את הפונקציה המדוברת שם, או להדגים להם כפי שהוצע.

אגב, סתם אנקדוטה שקראתי עליה - בחלק מרכבי VAG בהעברה לרוורס, הסירקולציה של האוויר עוברת למצב פנימי כדי שלא יכנסו גזי פליטה לחלל הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לא מפתיע, למרות שכמו שכבר הסבירו לך - אתה יכול להראות להם שזה פיצ'ר של הרכב.

דבר שני - אני אישית מאוד אוהב את התאורה העוקבת בפניה, והלוואי והייתי יכול להרכיב כזה דבר (אפטרמרקט) גם ברכבים שלי.

חוץ מזה שזה מדליק (תרתי משמע), זה גם תורם במידה מסויימת לבטיחות (ניראות וראות).

בנוגע לניתוק - אם פשוט תנתק את החיבור לנורות האלו (החיבור מאחורי הנורה, בתוך הפנס עצמו), יקרה משהו ?

אם ברכב שלך אין מערכת להתראות מפני נורות שרופות, לא תהיה לך בעיה לנתק את השקע-תקע מהנורה, ושלום על ישראל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

TOM אתה צודק בהחלט. בהעברה להילוך אחורי האיוורור עובר לסירקולציה פנימית. תמיד שאלתי את עצמי למה זה קורה וחשבתי שיש תקלה אבל מכיוון שנתת הסבר מתקבל על הדעת...

לגבי פנסי הערפל הקדמיים שנדלקים בנסיעה אחורנית, אני לא כל כך מוצא היגיון כל שהוא אבל לך תדע מדוע הם עשו זאת. בספר לא רשום איך לנתק את הפונקצייה של "עוקבי הפנייה".

מחר אתקשר לשרות הלקוחות ואבקש "גיבוי" בדמות מכתב שיישלח אליי לגבי הדברים הללו, כדי שיהיה אצלי עבור רשויות החוק.

ושוב מקווה לא להגיע שוב לעימות איתם.

פורסם

לא התכוונתי שתשתמש בספר רכב כדי למצוא איך לבטל את הפונקציה, אלא כדי להוכיח לשוטר מזדמן ולא מעודכן שזו פונקציה מהמפעל.

הביטול כפי שנאמר, אם קיים יתאפשר דרך חיבור סורק. לדעתי, שינוי כזה לא אמור להיות כרוך בעלות אבל אולי צ'מפיון חושבים אחרת.

תחשוב על זה שזה מאיר נמוך וקצת הצידה ויכול לגלות בפניך או לעזור לזהות טוב יותר מדרכה גבוהה מהרגיל, בטונדה עגולה/עמוד וכיוצב'. יכול להיות שבתמרונים שיוצא לך לבצע, זה לא רלוונטי ואם כך, כאמור הביטול הוא דרך סורק.

את עוקבי הפניה הייתי משאיר בכל מקרה.

פורסם

ממש לא הייתי ממהר לנתק פנסים עוקבי פניה. בטח שלא בגלל טיפשות (לא פחות) של שוטרים. פנסים עוקבי פניה הם מנגנון בטיחותי מן המעלה הראשונה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כפי שכבר ציינתי, אבקש מחר מצימפיון מכתב מפורט לגבי אופי פעולתם של הפנסים הללו, כאשר הם פועלים לפי כל החוקים בארץ לרבות חוקי משרד התחבורה ומכון התקנים. כולי תקווה שמשטרת ישראל תעביר קורסים או הסברים בנושא, לשוטרי הסיור, לגבי הרכבים ששיכים לקבוצה, ולגבי רכבים אחרים שמשתמשים בשיטות התאורה הללו.

אמשיך לעדכן על ההתפתחות בנושא.

יוסי

פורסם (נערך)

החוק קובע בפירוש שאין להשתמש באורות ערפל אלא רק במקרה ערפל או גשם כבד.

מה לעשות, הטכנולוגיה מתקדמת יותר מהר מהחוק ולעיתים ישנה טכנולוגיה ששימוש בה יוצר סתירה לחוק.

במידה ותקבל דו"ח על שימוש בפנסי ערפל בעקבות כך שהרכב הדליק אותם אוטומטית עקב הפניית הרכב, מכתב למפנ"א יעזור לבטל אותו (על אף שבפועל התקיימה עבירה, עם כל הצער שבדבר).

אני באופן אישי בחיים לא הייתי נותן דו"ח למישהו על עבירה שכזאת.

אם אתה רוצה לעשות שירות לקהילה, פנה למשרד התחבורה ודרוש מהם הסברים בתקווה שהחקיקה בנושא תשתנה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05

• תוכן חדש...