Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתחיל מזה שהתקציב הוא כ 400 ש"ח לצמיג.

נושא הצמיגים הוא לא מוכר לי, שכן הרכב הקודם היה עם כאלו סטנדרטיים לחלוטין, אמנם לא סינים אך דאגתי לרכוש איכותיים.

כעת ברכב הנ"ל לדעתי יש את הצמיגים המקוריים, כלומר משנת 2010, עברו המון כ 70K ואני רוצה להחליפם בדחיפות, הסוליה נראית טוב ולא אכולה, אך הצמיג יבש ויש מעט חתכים קטנים שמעידים על גילו. (סוג הצמיג הוא הנקוק אם אני לא טועה בקדמיים ובאחוריים קונטיננטל)

אשמח לקבל הצעה על צמיגים אוחזים וספורטיביים יחסית לרכב הנ"ל שיתאים לגרסת ה 1.4 כמובן בתקציב שניתן.

הצמיג אצלי הוא הסטנדרטי למנוע 1.4 -

185/55R15

תודה רבה

Opel Adam S 2017

פורסם

שלום ליאב,

באתר טייר-קלאב תוכל למצוא את ה-Toyo T1R הספורטיביים,

בעלות של 389 ש"ח לצמיג כולל מע"מ, איזון והתקנה.

הצמיגים זמינים במלאי לרכישה מיידית תוך יום עסקים.

נשמח לעמוד לרשותך פה או במוקד הטלפוני שלנו - 03-9005838.

פורסם

למרות שלא מדובר במידה נדירה במיוחד, נראה שאין כרגע היצע גדול מידי ברמת התקציב שלך לפי אתרים כמו טיירס4יו, טיירדיל וטיירקלאב.

ברף המחיר הנמוך יותר שעוד איכשהו ניתן לצוות את המילה "ספורטיביים" נגיד, יש לך את הפאלקן ZE912 והטויו T1R.

לפחות לגבי הטויו אל תצפה ממנו להחזיק 70K, אולי חצי, וגם היו תלונות עליו לגבי דופן רכה מדי שניתנת לתיקון משהו ע"י לחץ אוויר גבוה יותר.

צמיגים קצת יותר מנהלתיים יכולים להיות דנלופ בלו-ריספונס או גודייר אפישנט-גריפ פרפורמנס, קלבר דינקסר HP3, ואולי גם פירלי P1.

מעבר לזה אתה כבר חורג מהתקציב.

הקונטי פרימיום 2 לדוגמה ימכר קרוב יותר ל-500, ובפועל יש יצור במידה הזו של דגם ה-5 המתקדם יותר (וגם אקו-קונטקט 5).

בנוסף אני מציע לעשות סבב צמיגיות (יכול להיות גם טלפוני) כדי לבדוק אם קיימות במקרה אפשרויות נוספות.

פורסם

תודה על התשובות וההסבר TOM

TIRE CLUB - תודה רבה על ההצעה, יש לי שאלות קטנות:

1. האם ה TOYO R1 יהוו שיפור משמעותי בכל אספקט מהצמיגים שנמצאים כרגע על הרכב? (הם לא מרעישים למרות הק"מ)

2. מה שאני מחפש בעקרון זו אחיזה טובה (בכל זאת מדובר ברכב שמרגיש כמו עגלת קרטינג בסיבובים), צריכת דלק טובה +- , ופחות רעש אם קיים.

אני לא מתכוון לסחוב איתם 70K, פשוט וידאתי את זה עם בעל הרכב והוחלפו רק 2 צמיגים לאורך הזמן שהרכב על הכביש, אני מעוניין בלהחליף את ארבעתם כדי להיות בראש שקט, גם אם ההשקעה בכסף גדולה יותר.

נ.ב - הצמיגים שהחלפתי לסופר לנסר שהיתה לפני, היו דנלופ SP703, ממה שאני רואה הם גם יקרים יותר מהטויו, לא איכותיים באותה רמה?

זכור לי שכ 15K הייתי מאז שנפרדתי מהרכב אבל הם היו דיי צווחנים

Opel Adam S 2017

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

ה-T1R בוודאי יהיו טובים יותר ממה שיש לך עכשיו (לפי מה שאתה מתאר גם לינגלונג חדש יהיה יותר טוב :)),

אבל הם בהחלט לוקים במה שקשור לעמידות. האחיזה איתם מצויינת ורמת הרעש נמוכה יחסית, אבל אתה יכול להביא

אותם בלי יותר מדי מאמץ אחרי 15-20 אלף ק"מ לירידה די מוחשית בביצועים.

אני "דרדרתי" אותם בפחות מזה אבל הנהיגה לא מאוד עדינה. זה עדיין לא צמיג להחלפה בקמ"ז כזה אבל כן פחות אוחז.

בדוק את ה-T1Sport.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

dts2 - המידות הלא מודגשות באתר שצירפת הן קומבינציות אפשריות באופן כללי (ותאורטית) בניגוד לאלו שכן מודגשות שמאושרות ע"י היצרן (אם כי אין הבטחה ל-100% תאימות בפועל בארץ).

איתמר - למיטב ידיעתי לא קיים T1Sport במידה זו.

ליאב - אתה יכול להוסיף לרשימת ה"קצת מעל התקציב" את היוקוהמה S.Drive (או למנהלתי את ה-C.drive) אם כי הם לא אמורים להיות שקטים במיוחד (ויש מי שלא מתחבר אליהם).

הדנלופ אינם ספורטיביים במיוחד ומיוצרים באינדונזיה או משהו כזה. אולי ה-SP01 יהיה בסדר אם כי הביקורות עליו

ב-http://www.tyrereviews.co.uk/ לא מרשימות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה חברים :)

האם יש השפעה של הצמיגים על צריכת דלק משמעותית או משהו "בקטנה"? כי אם זה כך, זה לא משנה לי.

בנוגע ל T1SPORT לא מצאתי כאלו ברשת במידה הזו

יוקוהמה - כנ"ל - הסתכלתי באתר TYRES 4 U אולי החיפוש שאני עושה לא נכון?

בכל אופן אני לא מאלו הנוהגים המשוגעים, שלוקחים סיבובים במהירות גבוהה (טוב, אולי קצת), מצפה מהצמיגים להחזיק לי באיזור ה 30-35K, האם זה יותר מדי לבקש מהטויו T1R?

Opel Adam S 2017

פורסם

ראה את השרשור הזה. אולי יכול לעזור ואולי יש תקווה למידה ש-dts2 ציין (למרות שהרכב אחר).

בנוגע ל-T1R ראה גם את השרשור הזה.

היוקו מופיעים באתר tires4u מעט מעל התקציב שלך ותחת שם קוד אחר. בשביל זה בין השאר ייעצתי לדבר עם צמיגיות ישירות.

לענין הדלק, תיוג ה-EU Label "מבטיח" הבדלים של עד כ-6.6 ליטר לכל 100 ק"מ בין הדירוג הגבוהה ביותר (A) לבין הנמוך ביותר (G), כאשר אין קטגוריה D ו"רכב המבחן", אם אני זוכר נכון, הוא בעל תצרוכת של כ-1/12.5.

יש מספר צמיגים חסכוניים במידה שלך עם תיוג C (אולי B) והספורטיביים יותר הם E-G, מה שבסה"כ הגיוני כי מדובר על התנגדות לגלגול והרכב הגומי.

תקינות הרכב ומשקל רגל ימין שלך יהיו כנראה משמעותיים יותר.

פורסם

אז אם זה ה"ירוק" של החיסכון אני מעדיף להשקיע את השקלים בירוק אחר.. (צוחק, לא נוגע בזה :p )

אז עדיף צמיג ספורטיבי בכמעט כל קנה מידה אחר אם כך.

נ.ב פרט ש"השמטתי" - מפאת קפיצה מעל התקציב ברכישה של S.DRIVE, או שלל "שבירת ראשים" בסיבובים ומציאה של צמיגים שקשה להשיג, אני נוסע בשנה בקושי 6-8 אלף ק"מ. אז אני מתאר לעצמי שהנ"ל יכול לספק בתנאים נורמטיבים של נהיגה 4-3 שנים בכיף עם ה T1R לא כך? לשם השוואה הרכב אצלי מאוגוסט ועד עכשיו עשיתי 3500 ק"מ שרובם של התלהבות על רכב חדש

אני רואה שהצמיג הנ"ל נגיש יותר וקיים במלאי לרוב

Opel Adam S 2017

פורסם

באחוזים אם תרצה (לגבי הדלק), מדובר על הפרש של עד סביב ה-8%.

ה-T1R אמורים לספק את הסחורה.

העיקר הוא שאתה מודע לחסרונות המדוברים שלהם ולא תהיה מופתע.

פורסם

עד כה רכב היה אצלי כ 3 שנים מקסימום 4, זו המטרה של הישארות עם רכב, ביחס לק"מ שאני עושה בכללי עם הרכב לדעתי הצמיגים יספיקו, מקווה שאיני טועה (בכל זאת זה 6 ק"מ הלוך חזור מהעבודה לדירה אולי נסיעות פה ושם לדרום פעם בחודש מראשל"צ וטיולים באיזור).

בנוגע למה שכתב DTS - ראיתי את האתר הזה בעבר, לא כ"כ הבנתי, אבל כשכתוב לי 195 זה קוטר הצמיג עצמו? כלומר הוא שמן יותר מה 185 אך צר יותר כיוון והוא 50 במקום 55.

האם לא משפיע על הנהיגה וחוקי בכלל? אעשה סיבוב בעיר בצמיגיות לבדוק, על הדרך - מקום מומלץ בראשל"צ?

בעבר החלפתי אצל צמיגי עמיאל אבל זה היה לפני שנתיים+, האם הוא מומלץ?

Opel Adam S 2017

פורסם

195 (או 185) הינו רוחב הסוליה. 50 (או 55) הינו החתך, ובפועל המשמעות היא גובה הכתף באחוזים מרוחב הסוליה.

מידות מאושרות שומרות על קוטר כללי של הגלגל זהה או דומה. במקרה הנ"ל יש הפרש של 1.3% שאינם משמעותיים במיוחד.

הבדלים זניחים יחסית מעבר לכך, חוץ מאפשרויות לצמיגים נוספים.

לגבי חוקיות - לא. זו איננה מידה מאושרת באופן פורמלי עבור רכבך, אבל בדיוק בשביל זה צירפתי לינק מקודם לשרשור לבחור עם מידה זהה לשלך (אבל פונטו ולא 500) שקיבל אישור מהיבואן למידה האחרת. עם האישור הזה ניגשים לכל מכון רישוי (טסט) ושם מבצעים את השינוי ברשיון בתמורה לכ-30 ש"ח.

לא מכיר את הבחור או צמיגיות אחרות בראשל"צ מנסיון אישי.

אבל כמו שאמרתי קודם, אפשר להרים טלפון, לא חייב להתרוצץ ישר בין כולם.

נדמה לי שראיתי פעם המלצה לצמיגי כחלון ליד בית דגן אולי (?!).

יש גם סיפורי אלף לילה ולילה על פנצ'ריית דורון שאולי מציעים מחיר זול לצמיגים, אבל אז דוחפים עלות של ונטילים ושטויות אחרות.

פורסם

בוקר טוב,

כולם ענו יפה לגבי ה-T1R.

מדובר בשיפור ניכר בכל פרמטר מהצמיגים שיש לך עכשיו על הרכב.

הצמיג הוא צמיג חד כיווני בעל ביצועים מעולים - הרבה יותר ספורטיבי ואוחז בפניות,

גם בתנאי דרך רטובים וגם ביבש ולכן כאמור נשחק קצת יותר מהר מצמיגים "רגילים".

אתה מציין שאתה לא נוסע הרבה לכן שיקול השחיקה לא אמור להוות תנאי קריטי בשבילך.

לגבי רעש הצמיג, במידה זו קיבל הצמיג דירוג של 71db לפי התיוג האירופי,

משמע לא מהצמיגים השקטים אך גם לא מהרועשים מדי.

לכל שאלה או התלבטות, נשמח לעמוד לרשותך.

• תוכן חדש...