Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

אני זקוק להמלצה לרכב שישרת אותי לנסיעות לירושלים, כאשר הפרמטרים החשובים הם חיסכון בדלק ובתחזוקה, בטיחות ונוחות יחסית.

עשיתי נסיעת מבחן על היונדאי i10 החדשה והאוטומטית מנוע 1.25, אבל היא המרווח בין ההילוכים, גורם לה להרגיש עצלה לטעמי.

לכן אני מתלבט בין האיביזה החדשה דגם AM5, לבין הקאיה פיקנטו 1.25.(עליה עשיתי נסיעת מבחן, אך לא הספקתי לעשות על האיביזה)

יתרונות לאיביזה- מנוע חזק וחסכוני, מרווחת ובטיחותית.

חסרונות לאיביזה- ירידת ערך חזקה, שמועות על טיפולים וחלקים יקרים, ורק שנתיים אחריות.

יתרונות לפיקטנו- הרגישה זריזה יחסית בנסיעת מבחן, צריכת דלק דומה לאיביזה, שמירת ערך טובה, 3שנות אחריות+4 חלקיות.

חסרונות לפיקנטו- פחות מרווחת מהאיביזה וחלשה ממנה.

אשמח להמלצה לטובת אחת מהם, ואם יש המלצה על משהו בסגנון דומה בתקציב של 80,000, אני יותר מאשמח לשמוע!

תודה רבה לכל העונים!

יהונתן.

פורסם

אם מה שאתה מחפש זה חיסכון בדלק ותחזוקה אז את לא בכיוון.

הפיקנטו האוטומטית זהה מבחינת מנוע וגיר ליונדאי i10 האוטומטית עליה נהגת ולכן ההבדל בתחושה הוא בעיקר סוביקטיבי. שתי המכוניות סובלות מצריכת דלק גבוהה יחסית, בסביבות ה-11 קילומטרים לליטר בנסיעה עירונית/משולבת. לא ממש מצדיקות את הגודל הפיזי שלהן מבחינת צריכת דלק.

האיביזה כמו שציינת מגיעה עם שנתיים אחריות, לא מאוד בטיחותית (רק 4 כריות אוויר) ועם שילוב מנוע גיר שכבר זכה ללא מעט ביקורות בפורום מבחינת אמינות לטווח רחוק.

מחפש רכב זול וחסכוני? חפשי מיצובישי ספייס סטאר, 16 קילומטרים לליטר צריכת דלק אמיתית בדגם האוטומטי ואבזור בשפע. שלוש שנים אחריות ומוניטין אמינות מצוין של היצרן (אין עדיין מידע לגבי הדגם הספציפי הזה).

אפשר גם "להתפשר" על ניסאן אקו-מיקרה מ"יד ראשונה 0 קילומטרים" או על רכב מיני ידני (למשל פיקנטו ספורט).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם מה שחשוב לך זה גודל ומנוע חזק, אז אין לאיביזה מתחרות במחיר הזה, החסרון העיקרי שלה הוא שיש רק 4 כריות אוויר בעוד שלמתחרות יש בד"כ 6. לגבי האמינות, יש לי חבר עם איביזה אוטומטית בת שנתיים ולא היתה לו אף פעם תקלה. אולי יש לו מזל ואולי באמת אין כבר תקלות, אני לא יודע.

פורסם

גם ספייס סטאר לא ממש בטיחותית...

גם אני מחפש סופר מיני חדשה... אני לא יודע אם שווה לחכות למרץ שתגיע מאזדה 2 מתי מתיחת הפנים של הפיאסטה צריכה להגיע?

ואולי במרץ יהיה מבצעים....

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אבל הביטוח שלה זול יותר,אין מוניטין גרוע כמו ל dsg,והיא באמת חיסכונית ומשמעותית מאובזרת יותר מהאיביזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם כל הכבוד ההשוואה בין איביזה 1.2 למיטסובישי הזו אינה פחות ממופרכת. האיביזה היא פשוט כמה ליגות ממעל גם בהנעה וגם בהתנהגות. היתרון הממשי היחיד של היפנית הוא כנראה חיסכון בצריכת דלק ואיבזור עודף, הגם שבענין האחרון אני לפחות מרגיש נבוך ליד מיטסובישי כזו עם פסים לאורך וג'אנטים מושחרים.

פורסם

רועי -

אתה צודק שאין מה לעשות השוואה בין הרכבים אבל בזמן שעשיתי נסיעת מבחן על הספייס סטאר ועל האיביזה, האיביזה למרות הגודל שלה ולמרות שהיא נחשבת כסופר מיני בניגוד לספייס סטאר שהיא בין לבין...לנהג כמעט ואין מקום לזוז באיביזה, אני 1.87 והרגשתי שאני יושב בתוך קופסת גפרורים ומשום מה בספייס סטאר לא הייתה לי הרגשה כזאת {וכמובן ששיחקתי עם הכסא ומשענת הנהג וכו' וכו'}.

המנוע של האיביזה לא פחות רועש מזה של הספייס סטאר ובהילוך ראשון באיביזה {אני מדבר על ידני כמובן} הרגשתי שעוד שניה המנוע עושה לי חור בעור התוף.

המושבים של האיביזה לא הכי נוחים בעולם וכבר אחרי 20 דקות תקף אותי כאב גב.

אז למרות שהאיביזה נשמעת טובה יותר בכל פרמטר, עדיין יש איפה לעשות השוואה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...