Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיוף ועשן כשהמנוע קר - 307 2.0L

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביומיים האחרונים (מאז שחיברתי את המחשב ולחצתי בטעות על "טיפול"..) אין עשן חריג והרעידות ירדו משמעותית, לא יודע מה המשמעות של זה..

הרכב תמיד אכל שמן, זה לא חדש, למרות שיש לי הרגשה שאולי אוכל מעט יותר שמן מבעבר, אבל בכל זאת - 280K ק"מ..

לגבי הנתונים שהצגתי בתמונות - הם נלקחו כשהרכב לא מונע אם זה משנה משהו.

מה זה אומר תיקון מרימים הידראוליים - הוצאת ראש או רק פירוק מכסה?

בריאות לכולם!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי להחליף את המרימים צריך לפרק את הראש,לא את המכסה.

חבל שהחלפת לחצי סינטטי,אני בשלי שם אמנם שמנים יקרים מאד,אבל רק 10W40 סינטטי מלא,ואכן המנוע מאד מאד שקט{מבחוץ},לא להאמין שזה רכב בן 13.

פורסם

אחרי איפוס תקלות היום ובדיקה עם מנוע מונע - תקלה מספר 2 נעלמה, תקלה מספר 1 עדיין קיימת. החיישן חמצן בסעפת היניקה משחק עם הערכים ויורד עד 70.. החיישן שבאגזוז עומד די יציב באיזור ה 700. כמו שנראה לי כרגע -או שחיישן סעפת יניקה דפוק/מקצר או שקויל דפוק.. בכל מקרה, מחר נפרק ונבדוק את המצתים וסימנים על הקויל.

בריאות לכולם!

פורסם

לאחי היתה בעיה דומה בפורד פוקוס (קושי בהנעה בבוקר - בהמשך התדרדר עד למצב שצריך להניע עם המון גז ) , התברר שחישן ה MAF היה מזוהם .

יותר נכון נדבקו שאריות פיח/שמן על תייל הלהט של החיישן.

הוא ניקה אותו עם ספרי יעודי ל MAF והרכב חזר לעבוד מעולה .

פורסם

פירקתי פלגים - הנה התמונות אחרי 10,000 ק"מ.. משהו בבירור לא בסדר, גם אחרי 30,000 הם לא נראו ככה אף פעם. איך בודקים את הקויל?

פלגים1.jpeg

פלגים2.jpeg

בריאות לכולם!

פורסם

דרך אגב, גם פתחתי בית צערת וניקיתי את כל המעברים ואת החיישן, יש גם חיישן על סעפת היניקה - ניקיתי גם אותו.

בריאות לכולם!

פורסם

שלב ראשון:

מרווח הפלאגים (האלקטרודה) עצום. אתה חייב לכוון את המרווח (צריך להיות 0.9 ממ). בתמונה נראה שהמרווח ה-ר-ב-ה יותר גדול מזה.

הפלאגים ששמת מתאימים מבחינה טכנית, אבל מגיעים במרווח גנרי של 1.1 ממ, ואתה צריך 0.9 ממ.

תמיד תעדיף פלאגים כמו אקווים אבל אם אין בנמצא אפשר לחפש גם NGK מדגם LFR5B ולכוון ל 0.9 ממ.

תטפל בנושא מרווח המצתים ואז נתקדם.

דרך אגב, גם פתחתי בית צערת וניקיתי את כל המעברים ואת החיישן, יש גם חיישן על סעפת היניקה - ניקיתי גם אותו.

מצויין.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק! אני אטפל בזה, יש מד מתאים :mm_yeah: עדכון קטן: נשלל קויל וחיישן על סעפת יניקה - שניהם הוחלפו והתוצאה לא השתנתה. מישהו זרק שאולי מדובר על מזרק מספר אחת (כי התקלה מופיעה על צילנדר #1)

בריאות לכולם!

פורסם

צימצמתי מרווחי פלאגים והחזרתי את הישנים, נראה מה יהיה בבוקר. (דרך אג, יצאתי שניצל - הלכלוך על הפלאגים נגרם בגלל השמן ששמתי על ההברגה כשהכנסתי את הפלאגים בטיפול..שכחתי מזה. הצבע של החלק החשוב בפלאגים נראה טוב דווקא :) )

אני מניח שאם היתה בעית קומפרסיה הייתי מרגיש שינוי כללי במנוע - ואין כל שינוי.

עכשיו מצאתי את זה:

hi there all

i work as a master tech in a Peugeot dealer and this fault is very common on 2 litre RFN engine vehicles , its caused by the hydraulic tappets over pumping when the oil is cold and thicker , some sucess may be found by changing to a 5w30 oil for a while , the fault is usually worse in winter from a cold start but will be there all year round !!, bringing the revs up off idle usually stops it and as you have noticed only a few minutes of running the car will be ok , The permanent cure is to replace the hydraulic tappets with ones from the 1.8 litre engine (ew7) the peugeot part numbers for 2 litre engine has been superceded to the 1.8 ones, do not use pattern parts as some of our customers have found to their cost they do not cure the fault . hope this helps

כמו שזה נראה - הבחור מדבר על מרימים הידראוליים (כמו שכתבתם..) וההמלצה היא להחליף למרימים של 1.8L..

בריאות לכולם!

פורסם

אמרתי לך כבר בהתחלה: פלאשינג ושמן 5W40 זה STEP 1 בשביל להתקדם הלאה כי המנוע הזה לא סובל מבעיות "בברזלים" מעבר למרימים הידראוליים שלעיתים עושים בעיות בחורף עקב צמיגות השמן ו/או ליכלוך שמצטבר עם הזמן במעברים. 5W30 גם בא בחשבון (מבחינתי, עדיף). הדבר השני שיכול לקרות זה מזרק - אבל מזרק עולה 250-300 שח חדש ולהחליף אותו זה 3 דקות על השעון (ומזרק הוא לא חלק ב"ברזלים" של המנוע).

הפלאגים לא במרווח הנכון - זה ברור כשמש - אבל סידרת את זה (אני לא בונה על זה שזה יפתור את הבעיה, פשוט ישמור לך על הקוייל וגם לא יגרום לבעיות בעתיד).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתבתי לך בתחילת השירשור, המרימים ההידראולים נתפסים במצב פתוח כתוצאה מבוצה שהצטברה בשסתום המרים, טלכן בהנעת בוקר כאשר השמן צמיג יותר הם נפתחים יותר מידי ומשאירים את השסתומים מעט פתוחים.

מניסיוני, ברוב המקים פלאשינג ומעבר לשמן בעל צמיגות נכונה עוזר לשבוע שבועיים, ואז יש צורך בפירוק המרימים מהמנטע.

אנחנו בניני מכשיר מיוחד לפירוק המרימים לגורמים על השולחן לצורך ניקוי, עד כה יש 100% הצלחה בעשרות מנועים.

אורן

• תוכן חדש...