Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 או הונדה אקורד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

אימי מחפשת רכב חדש. היא רגילה למכוניות מנהלים - רצוי יפניות ואמינות.

אני הצעתי לה את שני הדגמים שמתפרסמים במוטודיל במבצע ליסינג 0 ק"מ:

הלא הן מאזדה 6 - ב-147,500 והונדה אקורד - 153,000. שתיהן בדגמים הבסיסיים.

נראה לי שמכל הבחינות החשובות, המאזדה טובה יותר.

היא נאה יותר; מרגישה (לאחר נסיעת מבחן) זריזה יותר; מרווחת (הרבה) יותר; מאובזרת הרבה יותר; חסכונית יותר; זולה יותר במוסך; ואפילו נראה לי שהיא אמינה מעט יותר.

אתם מוזמנים לתקן אותי ולחלוק עליי באבחנות האלה, אבל כרגע זו התרשמותי.

לכאורה, מה השאלה? - המאזדה גם טובה יותר וגם זולה יותר - אז ברור שהיא משתלמת יותר?

אז זהו, שכאן קבור הכלב: נראה לי שהונדה אקורד שומרת על ערכה הרבה יותר טוב מאשר מאזדה 6. כך מהשוואה למשל בין ה-6 לאקורד בשנתון 2010. המחיר הממוצע של המאזדה בשנתון הנ"ל הוא בערך 80, בעוד שהאקורד נסחרת בערך ב-100.

אם אכן אלו הפערים, ברור ששווה לשלם 5000 ש"ח יותר על האקורד וליהנות משמירת ערך טובה כ"כ.

מצד שני, ייתכן שהפערים בשנתונים שציינתי נובעים מכך שהאקורד 2010 היא בעצם אותה אקורד שמשווקת כיום בישראל, לעומת המאזדה 2010 שהיא כבר "דגם קודם". אם אכן זה ההסבר - אזי בשנים הקרובות כנראה המצב יתהפך - המאזדה תשמור על ערכה כי היא דגם חדש, ואילו האקורד תסבול מירידת ערך לאור התחלפות הדגם הצפויה מתישהו בקרוב.

מצד שלישי, המאזדה נמכרת לחברות הליסינג שמציפות את השוק בדגמים שלה, ולכן תתקשה להתמודד עם השוק העתידי כנראה.

נ.ב. אני יודע שכמה יקפצו ויגידו שלא ניתן לצפות ירידת ערך וכו' וכו'. אבל לדעתי זו אמירה לא נכונה בלשון המעטה - כלומר ברור שא"א לצפות במדויק, אבל זה כמעט ודאי ב-100% שטויוטה (לדוגמה) תשמור על ערכה יותר מרנו או סקודה מקבילות.

נ.ב. (2) האם באמת לא כדאי לרכוש מאזדה 6 עכשיו, ולחכות לשדרוג הקטנטן בפנים הרכב שאמור להתבצע בקרוב?

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

בס''ד

בתור אוהב הונדה אני יכול להגיד שאף אחת לא תאכזב והדגם הזה של המאזדה ישמור על הערך טוב מאד

הדגם הקודם ירד משמעותית בגלל שהוא דגם ישן .

מה שכן אלו מכוניות גדולות ואם אמך נוסעת לבד אולי כדאי לה לרכוש ג'יפון במחיר כזה יותר קל לתמרון וחניה

עם ראות יותר טובה לכל כיוון וגם הכניסה והיציאה הרבה יותר נוחות מאשר ברכבים שציינת

נ.ב ההונדה והמאזדה יהיו עדיפות על כל ג'יפון אבל אני לא מאמין שאמא שלך נוסעת על 140 בסיבובים ו200 בישורת ...

אז אולי רכב יותר גבוה וקצר יהיה לה עדיף וגם אולי אפילו יותר זול .

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובה.

לגבי ג׳יפונים למיניהם, אימא שלי דווקא טוענת (לאחר שהיה לה פעם ג׳יפון, בתחילת עידן הגיפונים) - שהם מרגישים לה מגודלים מדי. תכלס, היא לא מעוניינת בזה.

לגבי שמירת הערך, יש למישהו תובנות נוספות?

הליסינג לא ישחוק את המחיר בצורה חדה?

פורסם

קודם כל, בנוגע להונדה אקורד:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4583399,00.html

ההבדלים בשמירת ערך זה באמת כמו שכתבת, בעיקר בגלל התחלפות הדור. באופן כללי, אם שמירת ערך זה משהו שאתם שמים עליו דגש, אז "רכבי מנהלים" הם אופציה ממש לא טובה. זה שהם יפניות זה לא יציל אותך במכירה (מנסיון).

אתה מוזמן להיכנס ליד2 ולראות כמה רכבים כאלה מוכרים ובאיזה מחיר. כשיש הרבה היצע, כל פרט שלילי הופך את הרכב שלך לפחות אטרקטיבי באופן משמעותי, ואז אתה צריך להתגמש במכירה.

דווקא בשביל אנשים לא צעירים שמחפשים רכב נוח ואמין להחזיק הרבה זמן, הכי משתלם לקנות רכב מהקבוצה הזאת יד ראשונה.

בכל מקרה, היום בין האקורד הנוכחית וה6 החדשה, הייתי הולך על ה6 בלי ספק. לדעתי סגנון העיצוב הנוכחי של מאזדה ילך חזק מאוד בארץ, ויהיה מבוקש גם ביד2.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

״דווקא בשביל אנשים לא צעירים שמחפשים רכב נוח ואמין להחזיק הרבה זמן, הכי משתלם לקנות רכב מהקבוצה הזאת יד ראשונה״.

-- לא לגמרי הבנתי את המשפט. אתה מתכוון לקנות כזה רכב משומש?

פורסם

כן, נשמטה לי אות. התכוונתי "מיד ראשונה".

יש הרבה רכבים טובים, הביקוש נמוך, ירידת הערך גבוהה. בארץ, מספיק להשוות את ירידת הערך של הCRV והCX5 לאלה של האקורד וה6, בשביל להבין שאחד בא על חשבון השני. גם בחברה שבה אני עובד אני רואה שמנהלים שעולים קבוצה מעל למשפחתית, לוקחים רכב גבוה ולא רכב מנהלים (אני לא יודע אם זה נקרא ככה או פשוט משפחתית גדולה היום).

עד הרכב הנוכחי שלי (בין מיני לסופרמיני), היו לי רק מכוניות מנהלים. גם הפעם היה לי מאוד מפתה לחזור לאור ההיצע של מאזדה6 והונדה אקורד ביד2. בסוף קבלתי החלטה שאני באופן אישי פשוט לא צריך כרגע כזה רכב גדול. את אמא שלך לא יהיה אפשר לשכנע וגם לא צריך, אז למה שלא תקנה מיד ראשונה אקורד או 6 שמורה 4-5 שנים על הכביש? שתתפנק איתו 5-6 שנים ותמכור בכמה שייתנו, או להעביר הלאה בתוך המשפחה. ככה זה היה אצלי.

פורסם (נערך)
כן, נשמטה לי אות. התכוונתי "מיד ראשונה".

יש הרבה רכבים טובים, הביקוש נמוך, ירידת הערך גבוהה. בארץ, מספיק להשוות את ירידת הערך של הCRV והCX5 לאלה של האקורד וה6, בשביל להבין שאחד בא על חשבון השני. גם בחברה שבה אני עובד אני רואה שמנהלים שעולים קבוצה מעל למשפחתית, לוקחים רכב גבוה ולא רכב מנהלים (אני לא יודע אם זה נקרא ככה או פשוט משפחתית גדולה היום).

עד הרכב הנוכחי שלי (בין מיני לסופרמיני), היו לי רק מכוניות מנהלים. גם הפעם היה לי מאוד מפתה לחזור לאור ההיצע של מאזדה6 והונדה אקורד ביד2. בסוף קבלתי החלטה שאני באופן אישי פשוט לא צריך כרגע כזה רכב גדול. את אמא שלך לא יהיה אפשר לשכנע וגם לא צריך, אז למה שלא תקנה מיד ראשונה אקורד או 6 שמורה 4-5 שנים על הכביש? שתתפנק איתו 5-6 שנים ותמכור בכמה שייתנו, או להעביר הלאה בתוך המשפחה. ככה זה היה אצלי.

אוקיי. קיבלתי את עצתך (תודה).

חיפשתי מכוניות מנהלים מיד ראשונה.

ברשותך, כמה שאלות (כולם מוזמנים לענות):

1. אמינות מאוד חשובה לאימי - האם לחפש לה רכב יפני אמין ישן יחסית, או רכב שנחשב פחות אמין (כמו מונדאו), אבל יותר חדש? -- כלומר, מבחינת אמינות, איזה רכב עדיף?

2. האם להתעקש על יד ראשונה פרטית, או שגם ליסינג זה בסדר? -- כי מבחינתה יש יתרון גדול מאוד לליסינג, שרוב הרכבים מסוגו נמכרים ע״י החברות הגדולות שגם מעניקות אחריות לכמה שנים - פלוס גדול מאוד עבורה.

3. מונדאו - על פניו, זו העסקה הכדאית ביותר. אפשר למצוא חדשה יחסית (2011-2012), במחירים ממש מצחיקים. השאלה היא האם ללכת על הדגמים היותר חדשים שבאו עם הטורבו והתיבה הרובוטית, או לרדת מהם אם אמינות לאורך זמן היא קריטית?

ואם הולכים על המונדאו מהדגם נטול האספטמוספרי הרגיל, האם יש בעיות מיוחדות בדגם? -- הוא נחשב לאמין כמו מקבילותיו היפניות? צריך לבדוק משהו ספציפי?

אודה מאוד לעונים!

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

פות"ש,

1) לאמא שלי (עד 120 שתחיה) קנינו אקורד. היה רכב אחר בזמנו שנתן פייט זה היה פיג'ו 407. מבחינת נוחות ומראה ותחושה, אני חושב שהוא היה עדיף עבורה, אבל המוניטין הכריע. את שני הדגמים האחרונים של האקורד אני מכיר מנסיון ואני רק מבסוט מהם. מאזדה 6 מכיר רק את הדגם הראשון, גם ממנו מבסוט, והבנתי שהדגם שבא אחריו טוב משמעותית. לאחרונה חקרתי קצת על הפיג'ו 407. לא הייתי פוסל רכישה שלו לעצמי היות והרכב מפנק, ושמעתי שהם נמכרים הרבה מתחת למחירון אפילו ביחס לקטגוריה, אבל בשביל אמא שמחפשת אמינות, אולי לא כדאי. אם אני לא טועה יש לרכב הזה גיר AL4, שהצליחו להפחיד אותי ממנו.

2) אני שומע את ההעדפה לחברות ליסינג בגלל האחריות, ומצטמרר. קודם כל, זה לרוב שנה אחת בלבד. אם רב שנתי, אז לפחות חלקית יהיה על מנוע וגיר בלבד. בקטגוריה הזאת, ההיצע מיד 1 ו2 פרטי כל-כך טוב כרגע, שקניה מליסינג נראית לי טעות טעות טעות. יש עשרות מוכרים עם רכבים טובים מאוד שהרכב שלהם עומד כבר חודשיים שלושה (לקחו ליסינג תפעולי\סבא הפסיק לנהוג וכו'), והם מוכנים להתפשר. תן לרשתות של חברות הליסינג לפתות את חסרי ההון העצמי. אתה לא זבוב.

3) אני לא יודע כלום על מונדאו. לא נהגתי ברכב ולא מכיר מישהו שיש לו. יענו לך אחרים. מה שכן, לא ברור לי כמה שנתונים אתה יכול לעלות. אתה אומר שניתן למצוא מונדאו 2011 במחיר של אקורד 09? שים לב שאתה משווה "תפוחים לתפוחים", כלומר רכבים במצב ועם היסטוריה דומה.

פורסם

תודה.

1. לגבי פיג׳ו - נשמע לי מפחיד מדי.

2. ראשית, יש חברות ליסינג לא מעטות שנותנות שנתיים אחריות מלאה. שנית, הרכבים שלהן זולים משמעותית מהפרטיים. נכון שניתן להתמקח וכו׳, אבל אני מאמין שעדיין יישאר פער של יותר מעשירייה לפחות.

השאלה אם הפער הזה + האחריות לא שווים את הליסינג - ואני מחפש רק קילומטראז׳ נמוך יחסית.

3. אני משווה תפוחים לתפוחים. ניתן למצוא מונדאו 2012 מהדגם האטמוספרי (2300), במחיר נמוך או זהה לאקורד 2009 עם נתונים דומים.

פורסם

קילומטארז' נמוך בחברות ליסינג\טיירדים זה דבר נדיר אך קיים. אם אתה אומק שהרכב גם יותר זול מפרטי וגם עם אחריות רב שנתית מקיפה, לך לקבל הצעה. מההיכירות שלי זה נשמע לא נכון, אבל אולי אתה צודק. גם אנחנו קנינו רכבי מנהלים שהיו בליס, אבל בזמנו לא היה היצע מפרטי כמו היום. זה נכון שבמכירה אתה סופג את רישום הליסינג\חברהת אבל כשאתה מוכר רכב בן 9-10, לפעמים זה לא כ"כ משמעותי. מי שיקנה ממך קובר את הרכב בכל מקרה, ויסתכל בעיקר שהוא במצב טוב.

מציע לך לחפש על המונדאו פה בפורום. בטוח שיש המון מידע מבעלי רכב.

פורסם
הונדה כבר מיושנת,וזה מורגש,בלי ספק הייתי בוחר במאזדה החדישה והטובה.

מסכים, תא הנוסעים כבר לא ברמה של המתחרות והאבזור קמצני. גם אני הייתי בוחר ב-6. היא גם נוחה וחסכונית יותר מהאקורד

פורסם

אני מניח שShlonuda ו Gugy מתייחסים למצב של קניית רכב חדש, ולא לרכב בן 4-5. לא מתיישב לי מה שאתם אומרים אם משווים אקורד ו 6 דגמי שנת 2010 אחד לשני.

פורסם

תכלס, דעתכם המקצועית היא שהמאזדה עדיפה (כחדשה) - גם אם התכנית היא לשמור אותה ליותר מחמש-שש שנים?

-- אני שואל בעיקר בהיבט של אמינות ושמירת ערך.

ראיתי איזו כתבה מחו"ל, בה נכתב שהמאזדה החדשה גילתה אי-אילו בעיות בבלמים ובחשמל. עדיין נכתב שם שהאמינות היא גבוהה מהממוצע.

יש לציין שהכתבה הנ"ל נכתבה על מודל 2013, וייתכן שהליקויים תוקנו מאז.

תודה

• תוכן חדש...