Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי כאן סרטון (מצטער אבל ברוסית) של סדנא שמשפצת ומשפרת גירים אוטומטיים, ומה שהם אומרים ומראים בסרטון זה שחברות הרכב פשוט מרמות אותנו (ידוע, אני רוצה להעלות ספציפית את מה שמדובר עליו בסרטון) ועושות שימוש בחלקים שמתבלים במהירות תוך זלזול מלא בלקוחות, ולא צריך להיות מהנדס כדי להבין שזה לא תקין.

למשל הם אומרים שהפלטות של הקלאץ עשויות מחומר מאוד חלש ושאותו קלאץ עם חומר הרבה יותר חזק עולה להם בדיוק את אותו המחיר, וטענה נוספת שלהם היא שהיצרן משתמש בגומיות (בצורה של אלה שיש על האוזניות ששמים באוזניים) בתור קפיץ וכמובן שהגומיה מאבדת את היכולת הזאת מאוד מהר (ויש כ 20 כאלה בגיר) והשיפור שהם עושים זה להתקין קפיצים אמיתיים ממתכת במקום הגומיות האלה.

אשמח לשמוע את דעתכם אחרי שתראו את הסרטון.

ומעניין לדעת אם גם בארץ יש כאלה סדנאות שמשפרות ככה גירים אוטומטיים.

פורסם

לצערי יצא לי לשפץ גיר אוטומטי ואכן זה המצב, נאמר לי בפירוש שאחרי השיפוץ הגיר יחזיק במקרה הטוב 100K.

שאלתי למה לא משתמשים בחומרים חזקים יותר שיחזקו יותר? אין מה לעשות, זה מה שמייצרים.

לייצר את החלקים האלה באופן עצמאי יקר מאד ואני בספק אם משתלם בכלל.

בנוגע לשיקולים בבחירת החלקים, אני מניח שיש מזימה של היצרן שהגירים לא יסעו לנצח וכך תקנה רכב חדש מתישהו,

אבל אני רוצה להאמין שיש עוד שיקולים שנובעים (להערכתי) מסיבות טכניות

- גיר עם קפיצי מתכת בתוכו, כשהקפיץ קורס בתוכו, הוא לוקח איתו ביחד את כל הגלגלי שיניים ומכלולי הגיר. (בגומי לא)

- גירים מקוריים מחזיקים בדרך כלל 200K, הרבה יותר ממה שהיצרן יכול לצפות.

- חומרים רכים לדיסק הקלאץ' כדי לאפשר תנועה חלקה\משקל עדיף\דיוק בתנועה ואולי אפילו לא להרוס את גלגלי השיניים של הילוכים בכל החלפה לא מדוייקת.

כל הנאמר הוא בגדר היגיון בריא והשערות, אני לא בעל מקצוע בתחום ולא מתיימר להיות.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אתה חייב להגיב אה

אמרתי שידוע

אני מדבר על דברים ספציפיים שהם בגדר חוצפה וזלזול באינטליגנציה ובכלל בלקוחות החברה, ולא על התיישנות של חלקים בעלי משמעות נמוכה ביחס לגיר אוטומט.

פורסם

צורת העריכה וההגשה של הסרטון לא מאפשרת להתייחס אליו ברצינות. יותר כמו קטע בידורי ברמה נמוכה.

זה בלי קשר לנושא עצמו.

אני לא להשתכנע ממשהו שמועבר בצורה כזאת.

מגיש שמנוול את הפה ועובדים שכל מילה שניה שלהם היא "בלאט" שנמחקה בעריכה והוחלפה בציפצוף לא משאירים רושם אמין יותר ידי.

אני יודע כמובן שזו צורת קיבור מקובלת ואין אם זה שום בעיה, אבל כשאתה עורך סרטון בו אתה רוצה להעביר מסר לציבור, אפשר להתאמץ ולדבר כמו בן אדם.

פורסם (נערך)

הסירטון מועבר בצורה נמוכה מאוד, פשוט מזעזע. אחרי כ5 דקות רציתי להפסיק לראות את אוסף קללות הזה

אבל מאוחר יותר, כאשר הם התעמקו בגיר, הרבה דברים התחילו להתבהר. נתן להסיק שבגירים שהולכים למיין סטרים משתמשים בחלקים שנועדו להחזיק מעט מאוד זמן. עכשיו אני מבין מה ההבדל לאומת גירים שנחשבים heavy duty, פשוט אותו גיר, אבל חומרים של מצמדים, טבעות וכד׳ אחרים.

זה אומר שמברית הגירים מהונדסים נכון, פשוט הכניסו בהם נקודות כשל. עכשיו גם ברור מה זה גיר אוטומטי מחוזק ברכבים משופרים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא downgrade ולא כלום...

אפשר לתכן אורך חיים של כל מכלול.

אפשר לבנות גיר שיחזיק מיליון ק"מ או 1000 ק"מ.

ברור לכולם שמכלולים שנגמרים מהר מידי זה פגיעה במוניטין וברמת המכירות. יותר גרוע מהפסד על מכירת חלפים, אם לא יהיו מכירות של רכב חדש, לא יהיה למי למכור חלפים אחר כך.

לכן יצרנים בוחרים את "שביל הזהב" בין שני הפרמטרים האלו.

פורסם

אתה מתפלא?

הנורות המסחריות הראשונות היו בעלות אורך חיים אין סופי (פשוטו כמשמעו ויש תחנת כיבוי בארה"ב שם יש נורה שדולקת ברציפות מ 1901, הנה האתר של המנורה, הנה הווב-קאמ של המנורה ), זה רק בשלב (לא הרבה) יותר מאוחר שהתחיל ה PLANNED OBSELERSENCE.

הצפיה מומלצת מאוד!

[video=youtube;vfbbF3oxf-E]http://www.youtube.com/watch?v=vfbbF3oxf-E

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זה כלכך נפוץ והתיקון כלכך פשוט למה אין בארץ סדנאות שמבצעות את השדרוג הזה בכל שיפוץ גיר, משפצי הגירים האוטומטיים לא מודעים לפתרון או עושים ראש קטן?

אני בטוח שאנשים היו משלמים אפילו קצת יותר עבור תיקון כזה.

פורסם

דבר ידוע, מזמן כבר משתמשים בחומרים זולים ולא בונים אף רכב שיגיעה למיליון בל תקלות...

לגבי חיזוקים יש כמה חברות שמיצרות חלקים איכותיים מחומרים כמו שצריך כמו DODSON וכו..

הכל לפי הזמנה ועולה באלפי$

סירטון קצת משעמם וטיפשי יש לך את dragtimes, total race, turbo drive ,altechno שבאמת עושים דברים מעניינים רובם

משתתפים ב Unlim 500 אם אתה מכיר..

סתם סירטון יפה:

פורסם (נערך)

אני חשבתי עוד בנושא ולא בטוח שמצמדי קרטון האלו הם בהכרח דבר רע. מצמד זה דבר שאמור להשחק, אם הוא עשוי מחומר יותר מידי קשיח, אז תשחק המתכת שמסביב, זה ייצור מדרגות, שבבים ושאר דברים בלתי רצויים.

לקרוא לזה קרטון זה ממש לא מדוייק, זה חומר שמבוסס על קרטון אומנם, אבל כולל בתוכו חומרים שהופכים אותו לחומר עמיד מאוד.

וגם רחוק ולא בכל גיר המצמדים עשויים מקרטון.

אני בכלל לא בטוח שפתרון הקסם של להחליף מצמדי קרטון לקבלר מאריך את אורך חיי גיר. וגם אם במידה מסויימת זה נכון, אני חושד שזה גורם לשחיקה בלתי הפיכה, במקום החלפה של מצמדים שהם חומר מתכלה, יהיה תיקון הרבה יותר יקר כי ידרוש החלפה של מכלולים יקרים בהרבה.

יותר מזה, לגבי גירים HEAVY DUTY וגירים שמיועדים לגירסאות חזקות, הבנתי שפשוט יש יותר מצמדים.

ולגבי להחליף גומיה בקפיץ, זה גם נשמע כמו פתרון קסם עד שחושבים על זה. הרי גם בקליפר מה שמחזיר את הבוכנה חזרה זה לא קפיץ, אלא גומיה ולרוב זה מחזיק המון שנים, חום ותנאים קשים מאוד.

המצבר ההידראולי הזה עם גומיה אמור לבלום לחץ שמן לפרק זמן מסויים, לקפיץ אני בכלל לא בטוח שיש אותן תכונות ולא אותו פרק זמן. זה עלול לגרום לשחיקה מוגברת והעברות הילוכים פחות חלקות.

אז אומנם הסירטון נשמע כמו פתרון קסם, אבל אין בו שום סימוכין לכך שהפתרון שלהם מחזיק יותר ומה ההשלכות של פתרון הזה. ביחד עם הנימה שכל הסירטון הזה מועבר, כאשר כל מילה שניה היא קללה, זה לא נשמע רציני. גם ברמת בידור הם נמצאים מאוד נמוך, לא יודע לאיזה קהל היעד זה מיועד. אני יצאתי מסירטון הזה בהרגשה לא נעימה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מצאתי כאן סרטון (מצטער אבל ברוסית) של סדנא שמשפצת ומשפרת גירים אוטומטיים, ומה שהם אומרים ומראים בסרטון זה שחברות הרכב פשוט מרמות אותנו (ידוע, אני רוצה להעלות ספציפית את מה שמדובר עליו בסרטון) ועושות שימוש בחלקים שמתבלים במהירות תוך זלזול מלא בלקוחות, ולא צריך להיות מהנדס כדי להבין שזה לא תקין.

למשל הם אומרים שהפלטות של הקלאץ עשויות מחומר מאוד חלש ושאותו קלאץ עם חומר הרבה יותר חזק עולה להם בדיוק את אותו המחיר, וטענה נוספת שלהם היא שהיצרן משתמש בגומיות (בצורה של אלה שיש על האוזניות ששמים באוזניים) בתור קפיץ וכמובן שהגומיה מאבדת את היכולת הזאת מאוד מהר (ויש כ 20 כאלה בגיר) והשיפור שהם עושים זה להתקין קפיצים אמיתיים ממתכת במקום הגומיות האלה.

אשמח לשמוע את דעתכם אחרי שתראו את הסרטון.

ומעניין לדעת אם גם בארץ יש כאלה סדנאות שמשפרות ככה גירים אוטומטיים.

מה ניפחת את הסיפור?מי שהפיל את הגיר בכלל לא מוסכניק.בתוכנית מדובר על אדם שניסה ללמוד מה זה גיר.

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

• תוכן חדש...