Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירים אמיתיים של רכבי יוקרה יד 2- אוקטובר 2014

כמדי חודש, אנו בלוח מוטורקאר רכבי יוקרה מציגים מס' עסקאות אחרונות בשוק היד שנייה, כדי לתת נתונים אמיתיים של מחירי המכירה של רכבים.

כידוע לכולם, מחירון לוי יצחק לא תמיד מייצג את השוק, ישנם רכבי ספורט שנמכרו בכמויות קטנות עם ביקוש גבוה, שמחיר המחירון איננו רלוונטי עבורם, מצד שני, ישנם רכבים שמחיר המחירון שלהם אינו קשור למציאות, ולכן הרכב נמכר מתחת לו.

בסקירה נתאר את דגם הרכב כולל נתוני הרכב ומקוריות הרכב(קנייה בארץ/יבוא אישי), מחיר המכירה לעומת מחירון משוקלל לוי יצחק(ללא התייחסות להפחתה עקב יבוא אישי) ואת זמן המכירה.

מרצדס SLK55AMG מודל 2009

נתוני הרכב: מנוע 5.4 ליטר V8 עם 360 כ"ס ומומנט של 52 קג"מ ב-4000 סל"ד.

תאוצה מאפס למאה תוך 4.9 שניות וצריכת דלק ממוצעת של 8.3 ק"מ לליטר.

תיבת ההילוכים אוטומטית עם 7 הילוכים.

הרכב נקנה בארץ, יד שלישית, פרטית, 100 אלף ק"מ.

מחירון משוקלל לוי יצחק- 210,000

מחיר המכירה- 204,000

הרכב נמכר תוך חודשיים

מחיר רכב חדש 2014 היום- 699,000

ניתוח: דגמי המרצדס SLK מבוקשים למדי בעיקר בשנים 2006-2009 בשל מחירם הנמוך משמעותית מעלות רכב חדש, הגג הקשיח מוזיל את עלויות הביטוח משמעותית לעומת רכב מקביל עם גג קבריולט העשוי מבד. דגם ה- SLK55AMG הוא דגם הקצה בסדרה באותה שנה, עם מנוע אטמוספירי גדול וחזק ועם מומנט שופע. לפי נתוני המומנט של הרכב, הוא מתחיל לתת דחיפה משמעותית אחרי 3500 סל"ד.

הרכב נמכר ב- 5 אלף מתחת למחיר המחירון, המשקף הפחתה של כ-3%.

מחיר המכירה מייצג את מחיר המכירה של הרכב, במידה והיה מדובר ברכב מיד ראשונה, ניתן היה למכור אותו גם מעל למחיר המחירון.

מרצדס SLK55AMG מתחרה בדגמים:

פורשה בוקסטר, אלפא רומיאו ספיידר, במוו Z4

אאודי A3 1.8 מודל 2008

נתוני הרכב: מנוע 1800 מודגש טורבו בהספק של 160 כ"ס ב-5000 סל"ד ומומנט בין 25.4 קג"מ ב- 1500 סל"ד. תאוצה מאפס למאה תוך 7.5 שניות וצריכת דלק ממוצעת של 15 ק"מ לליטר.

הרכב נקנה בארץ, יד ראשונה, פרטית, 85 אלף ק"מ, דגם 3 דלתות

תוספות: לרכב חבילת שארפ שכוללת גג פנורמה כפול, שליטה מההגה על מערכת השמע ותיבת ההילוכים, מחשב דרך ופנסי קסנון.

מחירון משוקלל לוי יצחק- 81,000

מחיר המכירה- 85,000

הרכב נמכר תוך שבוע ימים.

מחיר רכב חדש 2014 היום- 218,700

ניתוח: דגם זה עם 3 דלתות ומנוע 1800 מבוקש בעיקר ע"י חובבי נהיגה, בשל צורת ה-3 דלתות הספורטיבית וכן בגלל מנוע ה-1.8 שמהווה בסיס לשיפורי מנוע רבים. תוספת חבילת השארפ מגדילה אף היא את הביקוש לרכב.

הרכב נמכר ב 4 אלף מעל למחירון, המשקף תוספת של כ-5%.

ניתן לראות רכב הנמכר מעל למחירון, בשל היותו יד ראשונה ועם חבילת שארפ. דגמים דומים עם ק"מ גבוה יותר וללא חבילת שארפ יכולים להימכר במחירון או מתחתיו, אך לא בשיעור משמעותי.

אאודי A3 מתחרה בדגמים:

מרצדס A קלאס, במוו סדרה 1, לקסוס CT200

פולקסווגן שירוקו 1.4 2010

נתוני הרכב: מנוע 1400 מוגש טורבו בהספק 160 כ"ס ב- 5800 סל"ד ומומנט בין 25.4 קג"מ ב- 1500 סל"ד. תאוצה מאפס למאה תוך 8 שניות וצריכת דלק ממוצעת של 15.8 ק"מ לליטר.

תיבת ההילוכים הוא רובוטית כפולת מצמדים DSG עם 6 הילוכים.

הרכב נקנה בארץ, יד שנייה, פרטית, 45 אלף ק"מ

מחירון משוקלל לוי יצחק- 117,000

מחיר המכירה- 108,000

הרכב נמכר תוך חודש ימים

מחיר רכב חדש 2014 היום- 189,900

ניתוח: השירוקו שהוא גרסת הקופה לגולף, החל להימכר בארץ בשנת 2009 וזוכה לפופולאריות גבוהה. העיצוב הספורטיבי עם המרכב הנמוך והרחב מן הגולף, יחד עם מנועי 1400 עם טורבו אחד( בגרסת ה-122 כ"ס) ושניים (בגרסת ה-160 הנסקרת), מושכים חברה צעירים המסתפקים בארבעה מקומות ישיבה.

הרכב נמכר ב-9 אלף ₪ מתחת למחיר המחירון, המשקף הפחתה של כ-8%.

המחיר משקף את מצב הרכב, עם ק"מ נמוך של 45 אלף ק"מ. רכבים עם ק"מ גבוה יותר יכולים להיסחר במחירים נמוכים יותר עם זמן מכירה ארוך יותר.

מנוע ה-1400 מבוקש יותר ממנוע ה-2000 מכיוון שמיוחסת לו צריכת דלק נמוכה יותר.

הפולקסווגן שירוקו מתחרה בדגמים:

אלפא רומיאו מיטו, פגו RCZ, יונדאי ולוסטר, אופל אסטרה GTC, במוו סדרה 1, מרצדס A קלאס.

אשמח לתגובות

דרור

1 (2).jpg1 (Medium).jpg1.jpg

פורסם

כל הכבוד על השיתוף המלא והשקיפות. יש לכם בהחלט רכבים שהם מציאות בשפת העם. תמשיכו כך, אולי יום יבוא וגם אני אשים עין על רכב מהלוח שלכם (אני מאמין שלא רק אני עוקב אחריו).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה רבה על השיתוף, מעניין מאד ועוזר לכל מי שמחפש רכב יותר נישתי.

רק דבר אחד ביקורתי - מאיפה הבאתם את נתוני צריכת הדלק ההזויים האלה?

SLK AMG V8 בנפח 5.4 ליטר עושה בממוצע 1:8!? אוודי 1.8 עושה 1:15?!

לא רוצה להשתמש במילים בוטות אבל זה פשוט לא נכון.

פורסם

סחטיין על השקיפות, אבל ממתי שירוקו ו-A3 נופלים בקטגוריה של "רכבי יוקרה"? הם על גבול הליסינגיות...

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
אם אלו הנתונים הרשמיים על הנייר, אז אין מה לבוא בטענות.

כשהיצרן מפרסם נתונים לגבי צריכת הדלק, אתה מבין לבד שהם אופטימיים מידי ומפוקפקים.

כשמגרש / לוח רכב יד שנייה מציגים את אותם נתונים שוב כנכונים - זה פשוט נראה לא טוב.

פורסם
תודה רבה על השיתוף, מעניין מאד ועוזר לכל מי שמחפש רכב יותר נישתי.

רק דבר אחד ביקורתי - מאיפה הבאתם את נתוני צריכת הדלק ההזויים האלה?

SLK AMG V8 בנפח 5.4 ליטר עושה בממוצע 1:8!? אוודי 1.8 עושה 1:15?!

לא רוצה להשתמש במילים בוטות אבל זה פשוט לא נכון.

מניח שאת הנתונים אכן קיבלו ממידע של היצרן שזמין באינטרנט, בכל מקרה אלה נתונים שלא ממש קרובים למציאות למרות שדווקא הנתון של המרצדס עוד יותר ריאלי מזה של האאודי.

בנהיגה ממוצעת המרצדס תעשה ממוצע באיזור 1:5-1:6, תלוי כמה לוחצים ובאיזו תדירות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על השיתוף.

אשר לשירוקו - מנוע ה-1.4 המסויים הזה להבדיל מאחיו בעל ה-122 כ"ס ידוע כבעייתי, מתפלא שציינת אותו כמבוקש יותר ממנוע ה-2.0

פורסם

זה ידוע שהוא מבוקש יותר כי הוא זול משמעותית מדגם ה-2 ליטר, ומספק מאוד מבחינת האצות וצריכת דלק (כל עוד הוא נוסע).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה על השיתוף. ואולם, עם הרישא שבפוסט הראשון אין בידי להסכים שכן הנתונים שציינת מראים דווקא כי ניתן ללמוד שמחירון לוי יצחק נותן אינדיקציה טובה לגבי המחיר האפשרי למכירת הרכב (שלא כמו מחירון יד 2 אשר ניזון מגחמתם של המוכרים בעת הורדת המודעה).

למשל, המרצדס (שהיא הרכב היחיד שבאמת נדיר כאן) נמכרה מעט מתחת למחירון (ופה אתה טועה בכך שאתה אומר שבנתונים יותר טובים אולי הייתה נמכרת במחירון או מעליו, זאת מאחר ואם הנתונים היו טובים יותר, גם המחירון היה גבוה יותר, מעבר לספקולציה נטו). מדובר בהנחה סבירה ולא משמעותית בעת המכירה.

לסיכום,

מחירון לוי יצחק, המשוכלל כמובן, מהווה, לטעמי, את קו פרשת המים. מכאן ואילך, רכב יוקרה או לא, מצטרפות הנסיבות שמשפיעות על מכירת הרכב, כגון: מצבו, נדירותו ויתרונותיו ע״פ אקזמפלרים זהים שנמכרים באותה נק׳ זמן או אלטרנטיבות אחרות ועוד.

עד 10% הבדל, לא מלמד אותי על ״מחיר אמיתי״ ביחס למחירון, ואני מסופק עד כמה ניתן ללמוד מהדברים ככלל.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני לא חושב שהשירוקו היא רכב יוקרה, גם האאודי לא ממש נופלת למשבצת הזאת אבל אני עוד יכול לקבל אותה ברשימה הזאת.

המרצדס קצת יוצאת דופן משום שמדובר ברכב סופר נדיר בארץ ויכול להיווצר מצב שמישהו ממש חיכה לרכוש רכב כזה והתביית על הרכב ושילם כמעט את מלוא הסכום שנדרש.

ברכבי יוקרה קלאסיים כמו בקטגוריית הסאלון (סדרה 5, אאודי A6) וגם בפאר הגדולות (סדרה 7 ו-S קלאס) המצב דיי קשה, הרוב המכריע של העיסקאות נעשה מול מגרשי טרייד אין ושם הרכבים עומדים לא מעט זמן עד שהם מחליפים ידיים.

קרוב משפחה שלי הוזמן ע"י יבואנית ב.מ.וו לפגישה כדי להחליף את הסדרה 7 שלו, הרכב היה בן שנה וקצת עם 40 אלף קילומטרים בצבע שחור ובלי תוספות משוגעות, הוא בחר להחליף את הרכב לחדש בעיסקת טרייד אין והרכב הישן עמד קרוב לחצי שנה בטרייד אין עד שנמכר - כמעט נצח לדעתי אבל לא נדיר בכלל בשוק רכבי היוקרה.

פורסם
סחטיין על השקיפות, אבל ממתי שירוקו ו-A3 נופלים בקטגוריה של "רכבי יוקרה"? הם על גבול הליסינגיות...

זה הרכבים שעליהם הם בונים מחזור.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...