Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
להציע את הדגם כמתחרה למונדיאו החדשה ולא ל-C קלאס

פסאט פונה לפלח שוק D, בדיוק שם נמצאת מונדאו וזו תחרות הוגנת.

עם מונדאו החדשה יש בעיה, לא בתור רכב, אלא בגלל בעיות של יצרן: הם סגרו מפעל וכרגע למעשה מוכרים את המלאי של מונדאו הישנה, בעוד רק מתחילים לקבל הזמנות לחדשה. הרכב אמור להיות זמין לקניה ב2015.

מונדאו החדשה היא רכב גלובאלי, אותו רכב כבר מוצע בארה"ב בתור פורד פיוז'ין וניראה הרבה יותר טוב מהדגם היוצא.

הבעיה בתחרות של פסאט מול המונדאו, שבארץ הפסאט מתומחר הרבה יותר גבוה. מונדאו מציעה הרבה יותר בפחות כסף, מנוע טורבו 2 ליטר עם 240 סוסים בגירסת טיטניום חזק יותר ממנוע 1.8 של הפסאט.

כך, למרות התחרות על אותו סגמנט, לא ברור כיצד הפסאט תתחרה עם מחיר גבוה בהרבה.

ולגבי תחרות עם הC קלאס - זה לא נשמע רציני. הדגם המאובזר של C קלאס זו ליגה אחרת לחלוטין (בדגמים המאובזרים יש בסאלון עץ אמיתי). ובכלל C קלאס זה רכב אחר לחלוטין, זה הנעה אחורית, זה מרצדס עם מערכת מתלים מדהימה וזה... מרצדס. זה כרטיס ביקור, זה לא רק רכב.

מה שצריך לקרות לדעתי, זה מחיר של הפסאט צריך לרדת לכיוון ה170K עבור גירסת בסיס, אז יהיה אפשר לדבר על תחרות כלשהי.

למען האמת, הייתי שמח להזדמנות לבדוק את הפסאט החדשה. יש לי עם מה להשוות, גם עם הרכב שהיה שני דורות אחורה וגם עם המתחרה מונדאו/פיוז'ין.

דרך אגב, פיוז'ין זמינה לקניה בארץ דרך היבואן המקביל, הרכב לשוק האמריקאי הרבה יותר מאובזר. אני ממתין לקבל את שלי ולכתוב עליה ביקורת כאן בפורום.

בפלח שוק הזה יש גם קאמרי. אותי במיוחד מענינת גירסא ההיברידית של הפסאט. מקווה שיביאו אותה ארצה במחיר טוב (נכון לעכשיו על רכב היברידי יש מס של 30% ולא 80~90% כמו על הרכבים הרגילים, זה אומר שעם קצת רצון הרכב יכול ליהות מתומכר נכון).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היבואן נותן 3 שנים אחריות לפולקסוואגן.

לא יודע מה איתך, מנועי ה-TSI מוכיחים לי את עצמם בכל פעם שאני נוהג עליהם. הם בטוח לא החוליה החלשה בפולקסוואגן.

חבל שחבר שלי שקנה שירוקו והחליף לה מנוע לא מרגיש כמוך.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

לפאסאט איכותית יותר יש בהחלט מקום ונישה. סמל נחות הוא לא פעם יתרון.

ברמה האישית, אני מרגיש שסמל הפרופלור והכוכב מעיקים עלי. מעצם היותם סמלים, יש להם משמעויות חברתיות שלא תמיד נוח להתמודד איתם.

על אותו מישור, מעצם קטגוריית ה"מנהלים", לא חסרים נושאי משרה שמקבלים רכב מהעבודה ורוצים להנות ממכונית איכותית, אך החברה שבה הם עובדים לא יכולה להרשות לעצמה להחצין באמצעות סמלי נהנתנות. והסביבה היום רגישה מאי פעם.

לפאסאט חסר דבר בסיסי בכדי להשתייך לצמד המובילות מבחינת היכולת הסגולית שלה - הנעה אחורית.

זה לא באמת משנה כשמדברים על על קטגוריית המנהלים, זה כן משנה למי שמחפש מנהלים חזקה עם קריצה ספורטיבית.

המכונית הזו תמדד בהפגנת איכויות גימור גבוהות, חומרים משכנעים, רמות בידוד ושיכוך גבוהות - מה שפולקסווגן בהחלט יודעים לעשות ומה שמצפים מהם. אני בטוח שהיא תצליח בזה.

בכדי לזכות בהמלצה - היא תצטרך להיות מתוחמחרת נכון. שזה לא דווקא נמוך אלא לא מוגזם. אם היא תצליח לתת ערך מוסף לנהג החובב, היא בהחלט תפתיע ואז תעניין. גם אותי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היא צריכה להיות אמינה. בלי טריקים ובלי שטיקים.

העיצוב קיים - בוגר ואלגנטי, וכך גם הטכנולוגיה.

פורסם

צ'מפיון מוכרים אאודי ופולקסווגן למרות כל הבעיות המוכרות בפורום. לגבי אמינות זה לא משהו שיש מידע רציני לגביו בהולדת המוצר. שמועות וספקולציות, בוודאי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין הרבה מכוניות שעברו מהפך תודעתי כמו הפאסאט.

הפאסאט הראשונה הוצגה ב 73׳ ולא היתה אלא גירסת פאסטבק לאודי 80 שהוצגה אף היא באותה שנה.

ההבדל העיקר בין הפאסאט לאודי 80 היה בגירסאות - לאודי 80 לא היתה גירסת סטיישן ואילו בפאסאט היא היתה הנמכרת ביותר.

בשנת 81׳ הוצג הדור השני, שהתבסס אף הוא על האודי 80, ולמעט גירסת הסטיישן לא הפכה ללהיט גדול, וגם הצגת גירסת ה 3 קופסאות שנקראה סנטנה לא ממש שיפרה את המצב.

הדור השלישי הוצג ב 88׳ ובניגוד לדגמים הקודמים היתה מכונית עצמאית ולא התבססה עוד על שלדת האודי 80.

בדור השלישי קבלה הפאסאט מנוע רוחבי ותיבת הילוכים צידית מופעלת כבלים.

למרות עיצוב נאה ומרחב פנימי עצום, גם בגרסה זו לא זכתה הפאסאט להצלחה, בעיקר עקב מנועים חלשים וביצועים בינוניים, כמו גם עיצוב פנים מדכא ואבזור קמצני, כמיטב מסורת פולקסווגן באותם הימים.

הגרסה היחידה שתזכר ממנה היתה ה vr6 שעשתה שימוש במנוע הנפלא, והציעה ביצועים מצוינים.

הדור הרביעי (או החמישי, אם להיות מדויקים) הוצג ב 96׳, וסוף סוף הציעה הפאסאט עיצוב נאה, תא נוסעים מעוצב ומאובזר ומנועים מודרניים וראויים.

ההצלחה היתה מיידית, וסוף סוף נפטרה הפאסאט מתדמית המכונית ״ שמשהו דפוק בה״.

בגרסה זו שבה הפאסאט להשתמש במנוע אורכי.

הדור השישי המשיך הלאה והעלה את הפאסאט קומה נוספת למעלה, ושב להשתמש במנוע רוחבי.

העיצוב היה נאה ומרשים, תא הנוסעים מוקפד ויחידות ההינע מתקדמות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא מבין בכלל למה הם רוצים להתחרות באודי. איך שאני רואה את זה, הם צריכים בידול כלשהו. ל C קלאס החדשה תא נוסעים שנראה מדהים. הסדרה 3 מהנה לנהיגה. חוץ מהגרמניות יש גם שתי יפניות לא רעות בכלל בקטגוריה. לדעתי עדיף להם להיות במשבצת של וולבו - קצת פרימיום.

emotion of motion

פורסם

וולבו מוכרים את ה-S60 ה"פשוטה" ב-200K.

אני רואה את עצמי שם 200K על ה-S60 הרבה לפני שאלך לשלם אותם על פאסאט.

פאסאט צריכה לסמן לה למטרה את המשפחתיות הגדולות סטייל מזדה 6, מונדאו, אונסיס. בשוק הזה היא נהנית ממותג יותר "יוקרתי" בארץ - שייתנו קצת אבזור, מחיר הוגן ויש להם להיט.

מצד שני שיש לך קהל שבוי - לא משנה מה תעשה - אנשים יקנו

פורסם

פאסאט צריכה לסמן לה למטרה את המשפחתיות הגדולות סטייל מזדה 6, מונדאו, אונסיס. בשוק הזה היא נהנית ממותג יותר "יוקרתי" בארץ - שייתנו קצת אבזור, מחיר הוגן ויש להם להיט.

המשפחתיות הגדולות שייכות לפלח שוק "מת" כמעט לחלוטין.

רכבי הכבישטח תפסו את מקומם, ודי אם תבדוק כמה מאזדה 6 נמכרו לעומת CX, שלא להזכיר את הקאיה אופטימה או היונדאי I40.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הדור השישי המשיך הלאה והעלה את הפאסאט קומה נוספת למעלה, ושב להשתמש במנוע רוחבי.

העיצוב היה נאה ומרשים, תא הנוסעים מוקפד ויחידות ההינע מתקדמות.

אני חולק על זה. דור השישי היה ירידה ברמה: במקום פלטפורמה פרמיום של אודי אי4 הפסאט ירדה לפלטפורמה של רכב מרמה אחת מתחת. נעלמו מנועי w8 ודגמים לפלח שוק הגבוהה יותר. הרכב נעשה צפוף בפנים עד כדי כך, שהדלתות היו שקעים מיוחדים לרגליים, עשו דוושת גז על הרצפה, אבל לא היה מקום לרגל שכל הזמן חבטה בפלסטיק הקשיח של טורפדו, משענת יד הייתה בגובה שונה מאשר משענת ליד ימין על הדלת. מתלה היה קשיח בצורה מוגזמת שאומנם תרם לאחיזה, אבל הגה סינטטי הוריד את כל הכיף.

הרכב הגרוע ביותר שהיה בבעלותי. בנוסף לזה היה לא אמין, אותן תקלות שהיו לי, היו גם לשער בעלים שדיברתי איתם. מיילא זה, אבל אפילו הכפתורים בסאלון התקלפו. הרכב הזדקן בצורה לא מכובדת.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מבחינת טכנולוגיה, אין ספק שהם שם. הפאסאט החדשה תציע שלל טכנולוגיות חדשות ומתקדמות למדי, אותן אפשר למצוא בדרך כלל רק במכוניות יקרות יותר. טכנולוגיות אלו כוללות בין היתר פנסי חזית בטכנולוגיית LED מלאה כולל אופציה לתאורת חזית אקטיבית, מערכת בלימה אוטומטית עם זיהוי של הולכי רגל, תצוגה עילית, מערכת חניה אוטומטית, התראה על תנועה חוצה מאחור ובקרת שיוט אקטיבית עם היגוי אוטומטי לנסיעה בפקקים.

אני רק רוצה להבין, מה מהפכני או סתם חדשני בטכנולוגיות האלה? כל זה קיים באירופה גם ברכבים רגילים מסגמנט נמוך יותר, כמו פוקוס למשל. אולי לא הכל ברכב אחד, אבל אלה דברים שנמצאים ברכבים זולים יותר ולא יקרים יותר.

פורסם

זכור לי טור שכתב פעם טל שביט ז"ל על מיצוב ומותגים, המסקנה הייתה ברורה: שום דבר לא ברור. מה שברור הוא שבמשך השנים דברים משתנים: אודי A4 למשל היא היורשת התיאורטית של אודי 80 שאף פעם לא חשבו להשוות לבמוו 3.

פולקסווגן תמיד מיצבה את עצמה בקצה העליון של הקטגוריה (גולף, ג'טה, פאסאט), אבל הג'טה (שלקרוא לה משפחתית זה כמו לקרוא ליאכטה סירה: נכון אבל קצת מעליב... למי שזוכר) כבר הייתה קרובה מדי לפאסאט והפיתרון הוא לדחוף את הפאסאט מעלה לקבוצה מעל. אני מצטרף לדעות מעלי שזה לא ילך. פולקסווגן (מכונית העם, בגרמנית) היא מותג חזק ומוערך אבל לא מספיק יוקרתי. ראו פייטון שהצליחה במכירות כשיצאה לשוק (30% ממכירות הסגמנט בגרמניה) אבל לא כבשה מקום בצמרת. אבזור וטכנולוגיה זה חשוב אבל לא מספיק, וכמו שציין עידן82 הרכב שיגיע לארץ לא יכלול חצי מהאופציות.

פורסם

ככל שאני מעמיק את החשיבה בדבר אני באמת לא מוצא סיבה שהפאסאט תתחרה בגרמניות הבכירות, הרי יש הקונצרן מחזיק 4 מותגים שמייצרים מכוניות דומות שפונות לקהל לקוחות שונה:

סיאט- פונה ללקוחות הצעירים ויותר ספורטיביים.

סקודה- פונה לקהל היעד שמחפש מכונית איכותית עממית

VW- פונה ללקוחות שמחפשים רכב איכותי עם תחושבת פרמיום מסויימת.

אאודי- פונה ללקוחות שמחפשים את היוקרתיות.

אם נתעלם מסיאט לרגע אפשר לומר שסקודה מתחרה ברכבים עם התמחור ה"עממי" כמו הונדה סיוויק, טויוטה קורולה ודומיהן כולל בקטגוריות אחרות.

VW מתחרה בסגמנט שהוא הביניים בין סקודה לאאודי, כלומר לא מנסה ללכת ראש בראש עם היוקרתיות מבית מרצדס וב.מ.וו אבל לא מנסה להתחרות עם הסיוויק והקורולה אלה מנסה למשוך את הלקוחות הפוטנציאלים של אלה האחרונות לשלם קצת יותר ולקנות "פרמיום".

אחרונה חביבה אאודי שבעצם היא המתחרה של מרצדס וב.מ.וו.

אז מה, עכשיו מציבים לה גם מתחרה מבית?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני יכול לאמר שפה בשוק האמריקאי לפולקסוואגן יש הצלחה לא רעה עם עסקאות ליסיניג ומימון מצוינות, מבחינת ירידת ערך, הן מאבדות המון בעיקר בגלל בעיות אמינות. כנ"ל אאודי, אבל כשרוב העסקאות בליסינג זה לא כזה מעניין , תן לבן אדם לשלם 199 בחודש על פאסאט וירידת הערך לא מזיזה לו.

הפיוז'ן של פורד היא מכונית מצויינת אשר מאובזרת למשעי, מכר שלי לקח את האנרג'י הנטענת לפני כחודש, החליף שברולט וולט, הוא משלם עליה 370 בחודש ונהג כ1500 מייל על פחות מ15 גלון של דלק.

haters will hate

פורסם

הפאסאט היא סוג של איקון עבור אוהדיה ויש לה קהל נאמן ומסורתי לאורך השנים שמחליף אותה בדגם חדש, כמו שקורה בלא מעט מותגים אחרים. היא מעולם לא הייתה הלחם והחמאה של היצרן אלא נישה בעלת חשיבות אסטרטגית מבחינת התדמית יותר מאשר כלכלית.

• תוכן חדש...