Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני בזמן האחרון קורא בפורום הזה (טכני, אחזקה וטיפולים) הרבה שרשורים , חלקם על בעיות גיר.

בחלק מהשרשורים אנשים פה מתארים שהגיר נכנס ל-"מצב חורף" ובגלל זה הוא מתחיל נסיעה בהילוך 2\3 וכו'.

במונדאו שלי בתקופת החורף הייתה בעיה שהוא לא נכנס לרוורס. הנה השרשור שפתחתי בנושא:

פורד מונדאו 2002 - לא סוחב בהילוך ראשון + אין הילוך אחורי

אז לרכב היה 170K קילומטר פחות או יותר (נקנה ב-169K, זה קרה שבועיים אחרי).

שמור בצורה בלתי רגילה וכמעט הכל עבד.

פרט שלא ציינתי אז, כי לא חשבתי שיש קשר,

המד טמפרטורה לא עבד ונורות שלג (אדומה + צהובה) דלקו באופן קבוע (זיהה טמפרטורה נמוכה מ-0 מעלות).

השאלה שלי היא האם יכול להיות שבכלל לא הלך לי הגיר, וזה קשור למצב חורף הזה?

הגיר עבד באופן מושלם, העביר באופן מדוייק וחלק הילוכים קדמיים.

הרכב נקנה מאישה מבוגרת שהיא הייתה היד הראשונה, אז אני לא מאמין שהוא עבר התעללות.

כל הטיפולים היו בזמן על השעון במוסך מורשה.

כבר לא קריטי, כי הגיר הוחלף , אבל אני מרגיש שאני צריך לשאול את זה.

במידה ולא היתי ברור מספיק אני אבהיר שהשאלה שלי היא האם באופן כללי, זיהוי טמפרטורה לקוי יכול לגרום לבעיות בגיר,

ולא האם זה היתה הבעיה בגיר או לא.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

סתם שאלה, למה לא לתקן את התקלה המקורית ואז לראות?

לשאלתך, אם הנורות דולקות גם בחורף וגם בקיץ אז מקורה של הבעיה לא בחיישן.

האם לאחר התחממות הגיר ושמן היר ההילוך נכנס?

שמן גיר הוחלף מתי? איזה שמן הכניסו (חשוב מאוד להקפיד על הסוג) פילטר הוחלף?

נתקלתי בעבר בבעיה דומה שנפתרה עם תוסף לשמן הגיר של חברת BG, רבים סולדים מתוספים לשמן הגיר אבל שהברירה היא תוסף או פירוק גיר... הרבה ברירה לא היתה ולמרבה ההפתעה התקלה נעלמה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
סתם שאלה, למה לא לתקן את התקלה המקורית ואז לראות?

לשאלתך, אם הנורות דולקות גם בחורף וגם בקיץ אז מקורה של הבעיה לא בחיישן.

האם לאחר התחממות הגיר ושמן היר ההילוך נכנס?

שמן גיר הוחלף מתי? איזה שמן הכניסו (חשוב מאוד להקפיד על הסוג) פילטר הוחלף?

נתקלתי בעבר בבעיה דומה שנפתרה עם תוסף לשמן הגיר של חברת BG, רבים סולדים מתוספים לשמן הגיר אבל שהברירה היא תוסף או פירוק גיר... הרבה ברירה לא היתה ולמרבה ההפתעה התקלה נעלמה.

לא היה לי בכלל כיוון מה יכול לגרום לזה, הרי גם לא היה שום סימן (הגיר עבד כמו חדש, ובכלל הרכב הזה כמו חדש).

חיפשתי בלי סוף ברשת, והמון תוצאות הובילו לאתר הזה ובאופן כללי כולם אמרו שהבעיה זה או שמן גיר או שהלך הגיר.

מהמוסך המרכזי הבנתי שהיה טיפול ב-160K לכן אני חושב שהחליפו פילטרים ושמנים. (בבעלותי לא הוחלפו שמנים)

גם מבדיקה שלי לא היה חסר שמן.

המוסכניק אמר שהלך גיר אבל הוא קבע את זה בעשירית השניה ..

אבל לא חשוב, רק רציתי לדעת אם זה קשור איך שהוא לחיישן טמפרטורה.

אז תודה לך.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

יש חבר פורום מקצוען בשם ספי, בעל מכון גירים בסגולה בפתח תקווה.

רק שבחים יש עליו, ממליץ להרים טלפון או להגיע לבדיקה.

לא ענית על השאלה - האם לאחר חימום הגיר התופעה נעלמת?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
יש חבר פורום מקצוען בשם ספי, בעל מכון גירים בסגולה בפתח תקווה.

רק שבחים יש עליו, ממליץ להרים טלפון או להגיע לבדיקה.

לא ענית על השאלה - האם לאחר חימום הגיר התופעה נעלמת?

אין לי מה להגיע אליו כי זה קרה לפני חצי שנה..

מצטער שלא עניתי, למה אתה מתכוון חימום גיר? גם כשכרכב היה חם הגיר לא שילב רוורס.

פורסם

אז זה הסתדר?

פורסם

גירים עם פיקוד ממחושב יכולים להתנהג מאוד מוזר שיש תקלות חשמליות אלקטרוניות בגיר או אפילו במנוע ואני לא יכול לתת תשובה לגמרי מוסכמת כי אני לא בקי בפורד אבל מניסיוון כללי עם גירים אוטומטיים תקלות של חיישני טמפרוטה זה משהו מוכר וזה גורם לבעיות בהעברות הילוכים לא טובות מכות בהעברות ועוד דברים אבל שלא ישתלב הילול רוורס ? זה דיי תמוה

• תוכן חדש...