Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

כמו שידוע לכם, שבוע שעבר התקנתי שעון חום בפיג'ו שלי.

עקבתי אחרי חום המנוע והמחוג רוב הזמן עומד על 70 מעלות בנסיעה בין עירונית ובעמידה הוא כמעט מגיע ל80 מעלות.

לדעתי הטמפרטורה הזו לא תקינה והמחוג צריך להיות יציב על ה90 מעלות.

האם אני צודק? או שבפיג'ו הזו זה צריך להיות ככה?

חשבתי על זה שאולי זה בעיה של טרמוסטט, כי דבר ראשון אני לא יודע מתי החליפו טרמוסטט ברכב שלי. ודבר שני בפיג'ו 306 שהייתה לי בעבר בנסיעות בלילות החום מנוע היה צונח עד הסוף ואפילו חימום לא היה לי. וברגע שהחלפתי טרמוסטט המחוג היה יציב על 90 מעלות ולא משנה באיזה נסיעה או מה הטמפרטורה בחוץ.

אז חיפשתי בפורום מידע על זה ואני לא יודע אם הבנתי נכון. טרמוסטט מקורי של 205 נפתח ב82 או 89 מעלות?

תודה רבה ויום טוב.

עריכה אחרונה על ידי מורפיום
פורסם

הבנתי, תודה.

אבל אני חושב בכל אופן להחליף את הטרמוסטט כי אני לא יודע מתי הוא הוחלף ובנוסף נדלקה לי מנורת הSTOP פעם אחת בעליה.

האם אתה יודע איזה טרמוסטט לקנות לדגם הנ"ל? (82 או 89)

פורסם

לפי vernet יש שני סוגים.

אם תעלה את מספר השלדה אוכל לתת לך תשובה ומק"ט מדויקים.

פורסם

התרמוסטט

המקורי שהגיע היה נפתח ב-89 מעלות, אבל בגלל מזג האוויר בארצנו ממליצים לשים ת

רמוסטט שנפתח ב-83 מעלות.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

אני עם המקורי שנפתח ב-89 מעלות, עברתי את הקיץ בשלום אז כנראה זה עדיין מספיק טוב :-)

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם (נערך)

אכן גם לפי הסרוויס בוקס אתה צריך טרמוסטט של 89 מעלות.

ראה פריט מס' 5, יש לך גם מק"ט.

205.jpg

מקורי אצל היבואן יעלה לך 160 ש"ח לפני הנחה כולל הגומיות (שמגיעות בנפרד עם מק"ט בנפרד).

הנחה של 10% לפחות לא בעיה להשיג, רק בדוק שיש במלאי.

עריכה אחרונה על ידי botzek1
פורסם (נערך)

על תתקין 89 אלה 83 אחרת זה ידליק לך נורה היה לי פזו כזאת יותר מ 5 שנים אני גם עשיתי את הניסוי הזה ואחרי נסיעה מאומצת אחת חזרתי ל 83 מעלות . תמיד השמתשתי במי פרסטון . לא היתה אף לא תקלה אחת ברכב מבחינת התחממות חוץ מניסוי הטרמוסטט ופעם אחת צינור יבש שהתעצלתי להחליף.

ואני ירושלמי כך שקבוע זה עליות .

בדוק גם רדיאטור אצלי היה רדיאטור נחושת מקורי ומעולה ולא דרש שום ניקוי או פתיחה בכל התקופה שהרכב היה אצלי .

לגבי השעון אז השעון לא מקורי כנראה שיש לך סטיה בטמפ פשוט תתיחס לתווך נגיד בין 70 -80 זה תקין ושים לב שהחום לא חורג מעבר לזה

וטיפ קטן שקיבלתי מבעל מקצוע מאוד וותיק בתחום שבאמת מבין ברכבים של פעם . בטרמוסטט תקדח חור קטן כך שתהיה אולי זליגה כאשר מנוע מתחמם ממצב קר, אבל זה אולי יהיה ההבדל בין שריפה של ראש מנוע לבין התחממות הדרגתית שתתן לך זמן לעצור ולכבות במקרה שהטרמוסטט יתפס. אבל זה כבר שיקולך.

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

אם כל המערכת תקינה אין שום סיבה לעשות שינויים בתכנון המקורי.

• תוכן חדש...