Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות אני מרגיש שהטעם לאט לאט נעלם מהירקות (וגם הפירות למעשה), כבר לא מרגיש את העסיסיות של העגבניה או את הטעם החזק של המלפפון שהיה פעם.

האמת, שחשבתי שאולי הטעם אצלי נדפק עם השנים, אולי הזדקנתי, אולי התרגלתי, אולי אכלתי הרבה חריף...

אבל אני עדיין חד בטעמים אחרים, גם אם מדובר בטעמי בשר שונים, ויסקי או אפילו קפה שחור.

אז הבעיה לא אצלי מסתבר. איפשהו בעשור האחרון הירקות נעלמו, נשארנו עם ספוגים בצורת ירקות.

יש פיתרון?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי זה ככה.

ואפילו שאני קונה עגבניות מהרשתות הגדולות זה אותו הדבר.

אולי צריך לנסות לרכוש אורגני אולי יש הבדל לא יודע.

לעומת זאת בנסיעה האחרונה שלי לבולגריה שם הרגשתי את הטעם של העגבניה כמו שצריך ולא כמו בארץ.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

קפיצה קטנה לאיטליה (וכמעט לכל יעד אירופי) ואתה מגלה שהעם בציון לא רק אוכל חרא ברמה הכללית אלא גם אוכל חרא של פירות וירקות.

סחורה עלובה, גרועה ויקרה להחריד!

מה שממש מעצבן הוא שיש לנו פה גידולים מעולים ומשובחים, רק שהם כולם לייצוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון מאד. כל הטוב הולך לחו"ל ולנו משאירים את הבררה. (לא אלפא)

פעם אכלתי בטיול טרקטורונים אשכולית אדומה מפרדס, היה לזה טעם גן עדן. אח"כ התברר לי שזה סחורה ליצוא.

חוץ מזה, בארץ גם זורקים יבול כדי לשמור על המחירים. גועל נפש.

נסה ירקות אורגניים. זה יותר יקר אבל לפחות יש לזה טעם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תגדלו בבית.

באמת. רק בשביל לטעום את הטעם האמיתי של ירק כלשהו פעם ב.

עשיתי את זה עם עגבניות, ולמרות שמתוך 5 שיחים בסופו של דבר קיבלתי רק 3 עגבניות, זה עדיין היה שווה את זה.

פורסם

אתם באמת אוכלים את הקלישאה שאורגני טעים יותר?

שני הסוגים גדלים באותה קרקע ואותו דישון, כן דישון בקומפוסט שהוא בעצם אורגני.

ההבדל הוא בריסוס נגד מזיקים רק מה שלעיתים הריסוס האורגני רעיל יותר.

ההבדלי טעם שאתם חשים מקורם בתהליך השבחה, במקרה הזה לא משבחים את הטעם אלא את עמידות ושרידות הגידול, מהירות צמיחתו בגרותו והבשלתו ככה שכל אלו עוזרים לקבל יותר תוצר בפחות זמן וזה בא על חשבון טעם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה, מה טעים יותר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היום כל הגידולים מקבלים זרעים ממפעלים כגון הזרע גנטיקסl/

כאשר מגדל פונה למפעל לקבלת זרעים הוא יכול לאפיין את הדרישות ,

כאשר בראש יש אורך מדף, צורה , גודל, צבע

טעם לא נכנס לשיקולים היות שאתה קונה בסופר לפי צורה ועין ולא לפי טעם. אם נשים פירות / ירקות עם טעם (כאשר אורך החיים שלהם קצר ונראים מצוקמקים )

מול הירקות הרגילים , אף אחד לא יבחר את הירקות עם הטעם. (אתה לא טועם בסופר אלא בוחר לפי מראה בלבד כאמור)

וזה ממה שאמר לי מגדל של פלפלים ועגבניות במושב חצבה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מעבר לכל עניין הזנים ודרישות החקלאים, לפער הזמן בין קטיפת הפרי/ירק ועד לאכילתו הוא פקטור ע-נ-ק (זאת הסיבה שתמיד פםרי מהעץ מרגיש לנו מדהים), ככל שנכנסים יותר לתחום של מקררי ענק ושחרור סחורה מבוקר עפ"י מחירי השוק, טעם הפרי/ירק הולך לאלף אלפי אזעזל.

זה גם היתרון הענק של שווקי האיכרים.

פורסם
קפיצה קטנה לאיטליה (וכמעט לכל יעד אירופי) ואתה מגלה שהעם בציון לא רק אוכל חרא ברמה הכללית אלא גם אוכל חרא של פירות וירקות.

סחורה עלובה, גרועה ויקרה להחריד!

מה שממש מעצבן הוא שיש לנו פה גידולים מעולים ומשובחים, רק שהם כולם לייצוא.

אני מצטער אבל אין לי מושג על מה אתה מדבר.

ביקרתי בשנים האחרונות בהרבה יעדים באירופה ולא מצאתי מקום אחד שיש בו פירות וירקות יותר טעימים מאלה של הארץ.(רק ביוון האבטיח היה מטורף)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זה שאתה לא יודע על מה אני מדבר, לא הופך את זה לנכון.

סע לאיטליה, תן ביס באפרסק או אפילו מלפפון ותחזור לדווח.

פורסם

בהחלט יש בזה משהו.

אני מקפיד לקנות ירקות בלאדי בשוק. מעט יותר יקר, יותר קטן - אבל לפחות יש טעם.

כשאתה קונה מלפפון בסופר - יש לו פשוט טעם של מים. הכל מהונדס גנטית עם תוספות של סטרואידים ומה לא. העיקר שיראה טוב, ישקול מספיק וימכור. טעם כבר מזמן לא משחק כאן. אשכרה סופר מלפפון שמנופח כמו בלון.

אני מגדל כל מיני שטויות בגינה (לימונים, עשבי תיבול, צ'ילי וכו'), בהחלט הפער בטעם ניכר. מי שעושה לו את זה, שיגדל. זה לא כ"כ קשה ואפילו נחמד.

M-TECH E46

פורסם
קפיצה קטנה לאיטליה (וכמעט לכל יעד אירופי)

אז לא לקחת בחשבון את שאר היעדים האירופאים? :wink:

כי דווקא באיטליה לא הייתי.

כי אני אומר לך בשיא הרצינות הפירות והירקות בארץ הרבה יותר טובים מרוב היעדים באירופה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חשבתי שאני היחיד שמרגיש את זה בשנים האחרונות, בחיי שחשבתי שהחוש טעם / ריח שלי התקלקל תחילה, אבל כל כוס וויסקי מוכיחה ההיפך מחדש.

באמת כל הירקות שמוצעים לנו בכמויות גדולות עוברות הינדוס כלשהו?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...