Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קורולה RUNX 2005 עם 97 אלף ק"מ, יד שנייה (שתיהן פרטיות).

יתרון: פרטי, כלום ק"מ.

חסרון: שנתון.

או קורולה 2008 רובוטית דגם SUN עם 140 אלף ק"מ, יד שנייה מליסינג.

יתרון: שנתון.

חסרון: ק"מ וליסינג.

המחיר כמעט אותו מחיר 36-38 אש"ח.

על מה הייתם ממליצים?

פורסם

הקורולוה הרובוטית זה אחד הרכבים הכי לא נעימים לנסיעה עקב הגיר,עיר התלונות זה בנסיעה עירונית שם הגיר מתבלבל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב שנת 2005 זה אוטוטו 10 שנים על הכביש, זה רכב מתיישן וכמה שהוא ייחשב לאמין זה בעייתי. בלי קשר, האם יש לה היסטוריית טיפולים מלאה?.

בתקציב שלך יש עוד אפשרויות, לא רק קורולה.

פורסם

יש לה ספר טיפולים. היא ממש שמורה (נהגת עם ילדים שנסעה רק בעיר) והמצב שלה מעולה.

אני רוצה קורולה בגלל האמינות. שאר הרכבים שיש בתקציב הם לא כאלה מי יודע מה אני חושב.

לגבי הקורולה הרובוטית - דיי הבנתי שמתרגלים לזה והיא אפילו חסכונית... לא?

פורסם (נערך)

אם כבר לרדת בשנתון בתקציב הזה הייתי קונה סיויק 2006 דור 8. משלבת יפה ביצועים וחסכון בדלק, אמינות ושקט בנסיעה.

הקורולה די אפורה, ועם כל הכבוד כל רכב שמתיישן יתחילו לו בעיות, תפנים את זה.

בולמים, גומיות, מצבר ועוד חלקים מתבלים עם השנים.

שאלה אחרת: מה הדרישות שלך מהרכב? האם אתה חייב רכב משפחתי? האם חובה סדאן? כמה ק"מ אתה נוסע בשנה?.

אגב בתקציב שלך +- אתצה יכול ללכת לחברות הליסינג הגדולות ולרכוש רכב עם אחריות משנתון מתקדם.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הירידת ערך של הטיוטה לא כזו גבוהה. היא דיי שומרת על המחיר שלה (ברמה סבירה)...

אתה אומר אפשר למצוא סיויק 2006? זו הצורה הישנה (כמו של 2004-5) או החדשות יותר?

רוצים רכב משפחתי, עם תא מטען לא קטן. עושים בערך 15 אלף בשנה.

איזו חברות ליסינג לדוג' אתה ממליץ?

פורסם

ב 2006 מכרו את 2 הדורות, אני התכוונתי לדור 8 עם מנוע 1800 וגיר 5 הילוכים, נמכרה בין השנים 2006-2012.

אני מכרתי אותה בצער רב עקב חוסר שימוש, באמת שאהבתי את הרכב מכל הבחינות אבל שוב, ברגע שרכב מתיישן מתחילות הבעיות (למרות שאצלי הכל עבד כמו שעון והרכב היה מטופל בפדנטיות).

הק"מ שאתה נוסע הוא ממוצע, לא משהו יוצא דופן. אתה יכול לרכוש בתקציב הזה מאזדה 3 2008 ואפילו 2009, אמנם היא לא חסכונית בדלק אבל אמינה מאוד ושנתון מתקדם יותר.

השוק מוצף ברכבים וגם אם הקורולה (וגם הסיויק) שומרות על המחיר על הנייר זה לא אומר שזה המחיר שהיא תימכר באמת.

מציע לך לעשות סיבוב באלדן/שלמה סיקסט/אוטו סנטר ולבדוק מה האפשרויות ויכול להיות שתוכל לרכוש רכב עם אחריות ויהיה לך שקט נפשי מבחינת אמינות (ואולי תוכל לרכוש גם רכב עם 5 כוכבי בטיחות, שזה גם ייתן לך שקט נפשי...).

פורסם

המאזדה שותות הבנתי המון... ראיתי כמה מציאות של 2008-9, אבל שוב, הן שותות...

אז באלדן/סיקסט וכאלה מוכרים גם במחירים של 36+-? ולא חבל שזה יהיה יד2 מליסינג? ואיזו בדיוק אחריות הם מביאים?

פורסם
או קורולה RUNX 2005 עם 97 אלף ק"מ, יד שנייה (שתיהן פרטיות).

יתרון: פרטי, כלום ק"מ.

חסרון: שנתון.

או קורולה 2008 רובוטית דגם SUN עם 140 אלף ק"מ, יד שנייה מליסינג.

יתרון: שנתון.

חסרון: ק"מ וליסינג.

המחיר כמעט אותו מחיר 36-38 אש"ח.

על מה הייתם ממליצים?

תשמע חבוב :)

אני יעשה את זה קצר וקולע . מבלי לזלזל לתגובות שמעלי , ונאמר שאלה 2 המכוניות היחידות שקיימות אצלך בארסנל . אני ממליץ על ה RUNX .

בקשר לדגם עם הגיר הרובוטי - איכות הנסיעה היא פשוט מחפירה . לא סתם טיוטה הפסיקה את היצור של הגיר הנוראי הזה .

פורסם
תשמע חבוב :)

אני יעשה את זה קצר וקולע . מבלי לזלזל לתגובות שמעלי , ונאמר שאלה 2 המכוניות היחידות שקיימות אצלך בארסנל . אני ממליץ על ה RUNX .

בקשר לדגם עם הגיר הרובוטי - איכות הנסיעה היא פשוט מחפירה . לא סתם טיוטה הפסיקה את היצור של הגיר הנוראי הזה .

גם בשנתון נמוך לכאורה?

אתה מבין מה ההתלבטות? רכב אמין שלא שותה אבל בשנתון נמוך, או רכב ששותה אבל בשנתון גבוה יותר...

פורסם

יש כאלה שכן יש כאלה שלא,למה לקחת סיכון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תנסה לעשות חשבון בשנה כמה יצא לך דלק במאזדה 3 וכמה בקורולה.

לדעתי ההבדל לא יהיה משמעותי בין המאזדה 3 ל RUNX כי אתה לא נוסע המון ק"מ.

מה גם, שהקורולה מתיישנת ואין מה לעשות, אתה תצטרך להוציא כסף על תיקונים פה ושם כי היא תהיה ישנה יותר.

עוד דבר בנוגע לליסינג- היום כמעט אין ערך לרכב מיד פרטית, מרוב שהשוק מוצף רכבים נמכרים בעשרות אחוזים מתחת המחירון גם כאלו ללא תאונות וק"מ נמוך, את זה לא רק אני אומר אלא יש המון כתבות בנושא שיש בועה בשוק הרכב.

אז אם כבר תקנה רכב שתהנה ממנו ושיהיה נוח ויענה על הצרכים שלך, בכל מקרה מכונית היא לא השקעה אלא שקיעה.

בנוסף, בדיקה ונסיעת מבחן הן חובה- לא משנה איזה רכב תקנה.

פורסם
גם בשנתון נמוך לכאורה?

אתה מבין מה ההתלבטות? רכב אמין שלא שותה אבל בשנתון נמוך, או רכב ששותה אבל בשנתון גבוה יותר...

מבין , מבין .

ועדיין אני ממליץ על

RUNX . הדגם כל כך מוצלח והשוק שלה כל כך חזק שהוא אפילו גובר על הביקוש של הדגם הגיר הרובוטי .

פורסם
תנסה לעשות חשבון בשנה כמה יצא לך דלק במאזדה 3 וכמה בקורולה.

לדעתי ההבדל לא יהיה משמעותי בין המאזדה 3 ל RUNX כי אתה לא נוסע המון ק"מ.

מה גם, שהקורולה מתיישנת ואין מה לעשות, אתה תצטרך להוציא כסף על תיקונים פה ושם כי היא תהיה ישנה יותר.

עוד דבר בנוגע לליסינג- היום כמעט אין ערך לרכב מיד פרטית, מרוב שהשוק מוצף רכבים נמכרים בעשרות אחוזים מתחת המחירון גם כאלו ללא תאונות וק"מ נמוך, את זה לא רק אני אומר אלא יש המון כתבות בנושא שיש בועה בשוק הרכב.

אז אם כבר תקנה רכב שתהנה ממנו ושיהיה נוח ויענה על הצרכים שלך, בכל מקרה מכונית היא לא השקעה אלא שקיעה.

בנוסף, בדיקה ונסיעת מבחן הן חובה- לא משנה איזה רכב תקנה.

את האמת, יש בזה משהו עם המחירים של היד הפרטית (שכבר אין להם ערך). אבדוק אז את הקטע מהליסינג... אתה אומר אפשר לגשת גם למגרשים של חברות ליסינג ולקנות מהם רכבים במחיר של 36?

לגבי הדלק, בהנחה שאני נוהג 1250 ק"מ בחודש, והמחירים הם לפי המפורסם באינטרנט (לא יצרן, אלא אתרים של צריכת דלק):

מאזדה, לפי 0.7 ש"ח לק"מ - 875 בחודש.

טיוטה, לפי 0.6 ש"ח לק"מ - 750 ש"ח.

ההפרש הוא 125 ש"ח, כפול 12 חודשים = 1500 ש"ח בשנה.

נניח והוא יהיה אצלי שנתיים וחצי, אז זה יהיה 3750 ש"ח שאני אוציא יותר על הדלק...

זה הבדל משמעותי לא? אלא אם כן, שווה לי "להשקיע" את ה-3750 האלה ולקחת רכב שנתון גבוה יותר?

• תוכן חדש...