Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור דרך חלש / צופר / הגה כח - יאריס 2004

zvrdvd
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכם, לא רציתי לפתוח שרשור נפרד על כל אחד מהריג'קטים ברכבי,

אז צירפתי כאן כמה נושאים שלא קשורים במישרין אחד לשני [למעט זה שכולם באותו הרכב....].

הגה - מאז שקניתי את היאריס [לפני כשנתיים] אני לא מרגיש 100% עם ההגה - בעיקר במהירות נמוכה. מכירים את זה שכשלוקחים פנייה לאחר הסיבוב מרפים מהאחיזה בהגה והוא חוזר 'בעצמו' למקומו הטבעי ומתיישר? אז ביאריס שלי ההגה מבקש ממני לעזור לו לחזור...

לפעמים במהירות נמוכה הרכב לא מגיב להטיות קלות של ההגה, וכו'. העניין הוא שבבדיקה אצל זיסו הוא טען שאינו מרגיש שום דבר חריג.

עכשיו... אני לא מחפש הוצאות מיותרות, אבל אשמח לשמוע חוות דעתכם - נוזל הגה ? מסרק? משהו אחר?

נורה קדמית - בטסט האחרון נפסלתי על 'פיזור אור' - זו הפעם הראשונה בחיי שנפסלתי על סעיף כזה, ובכלל התוודעתי אליו. שאלתי את הבוחן מה עושים עם זה, הוא בעצמו לא ידע מה לומר לי. במקום החלפתי נורה [למרות שהיא עבדה] - והוא העביר אותי. העניין הוא, שאני באמת לא רואה טוב בחושך עם אורות קדמיים לא גבוהים. יש לציין שהפנסים עצמם במצב טוב ולא דהויים. האם החלפת המנורות למנורות חזקות יפתור את הבעייה? אם כן, אשמח להמלצה על סוג ספציפי אותו כדאי לקנות. המנורות הקדמיות ברכב, אם איני טועה, הן H4.

צופר - מה עושים עם צופר צרוד וחלש ? זה ברמה של מגע/נתיך או החלפת הצופר עצמו? וכמה דבר כזה אמור לעלות? [אשמח לא לקבל תגובות ציניות לסעיף זה, למרות שאני מבין שזה ממש מתבקש].

תודה מראש לכולם, ושנה טובה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אם ההגה מרגיש תקין בהתנהגות שלו והוא אינו קשה לסיבוב, יש לחץ אוויר תקין בצמיגים, אין נזילות, חוסר בנוזל הידראולי וכו' - הייתי ניגש למכון פרונט שיבדקו את הפרמטרים. לחילופין אולי הכל באמת תקין ואתה פשוט רגיל להתנהגות של רכב אחר.

2. יש לגשת לחשמלאי עם מכשיר כיוון אורות (תקין!) ולראות איפה הבעייה. האם זה בנורות, מתח נמוך מדי, בעייה ברפלקטור או שהאורות לא מכוונים. מנסיוני עם פנסים דומים ביאריס גם עכירות קלה באה לידי ביטוי באיבוד עוצמת תאורה ניכרת. כמו כן מומלץ להתקין נורות מבית טוב, HELLA, PHILIPS, OSRAM ולא ג'אנק סיני שעולה 7 שקלים ומתפקד בהתאם.

3. אני מאמין שהצופר עשה את שלו ויש להחליפו. גם כאן חשמלאי רכב / מוסך הוא הכתובת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...