Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מנת לשמור על המנוע בצורה הטובה ביותר - האם בסיום הנהיגה יש להשאיר את המנוע פועל למשך זמן של דקה (נניח) בעמדיה, לפני שמכבים את הרכב או שזה שווה ערך לכיבוי מיידי של הרכב בתום נהיגה?

אני זוכר שפעם קראתי המלצה, נדמה לי במנועי טורבו, שלפני תחילת נסיעה ובסיום נסיעה יש להמתין לאחר ההנעה / לפני כיבוי כדקה בעמידה כאשר כל מערכות הרכב כבויות פרט למנוע.

האם זה נכון? האם זה נחוץ?

אני שואל על מנועי בנזין רגילים.

פורסם

היום אפילו בחלק מהמנועי טורבו לא צריך,במנועי בנזין גם אין צורך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין צורך. אם גם המנוע מאוד חם - ברכבים חדשים יחסית הוונטה תכנס לפעולה גם אחרי דימום מנוע.

בטורבו כן יש המלצה כזאת - אבל רק אם הדקות האחרונות לפני הנסיעה היו בסל"ד גבוה. אם לא (ובדרך כלל זה ככה בכניסה לעיר ולחניה. ואם זה כן אז תשנה את ההרגל וככה תחסוך קצת דלק) אז לא צריך.

פורסם

אני תאמתי,אולי נשמע שטותי אבל לפני כיבוי , אם הוונטה עובדת אני נותן לה להפסיק ואז

מכבה את הרכב.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

רוצא לשמור על המנוע?

תעשה טיפולים בזמן או לפני הזמן.

תשתמש בשמנים לפי מפרט הרכב ושל יצרנים מובילים בתחום.

תשתמש במתכלים (פילטרים, מצתים וכו') מקוריים או שווי ערך למקוריים של יצנים מובילים.

נוזל קירור כנ"ל.

אל תמלא ועל תרכיב חלקים/נוזלים זבלה כדי לחסוך כמה שקלים.

תן רק למוסך מקצועי מתמחה בדגם שלך לטפל ברכב.

אל תקיים טקסים כמו המתנה לפני/אחרי הקשורים לרכב.

תמלא אחרי הוראות בספר נהג.

תשתמש ברכב בתבונה, סע לאן שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.

זו הדרך הכי טובה לדעתי.

פורסם
אני תאמתי,אולי נשמע שטותי אבל לפני כיבוי , אם הוונטה עובדת אני נותן לה להפסיק ואז

מכבה את הרכב.

אומנם זה לא חובה, אבל זה גם בכלל לא שטותי ויש הגיון מאחורי זה.

לאחר דימום הרכב קיימת עלייה בטמפרטורת נוזל הקירור עקב הפסקת הסירקולציה של משאבת המים. המתנה לכיבוי המאווררים תורמת לקירור המערכת וחזרה לטמפרטורת עבודה סדירה.

שוב, לא חובה אבל לבטח לא מזיק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש מכוניות עם פונקציית postcooling במחשב ניהול מנוע.

פירוש הדבר הוא שאם בעת כיבוי מנוע טמפ' נוזל קירור מעל ערך מסויים - מחשב מנוע יפעיל את המאורר/ים למשך כמה דקות לאחר כיבוי.

בחלק ממכוניות ישנות יותר, בהן מאוורר היה מופעל ישירות על ידי יוניט מאוורר ולא על ידי מחשב - המעגל הזה היה מחובר למתח קבוע ולא דרך הסוויץ'.

כלומר לאחר כיבוי מנוע מאוורר היה ממשיך לעבוד אם הטמפ' ברדיאטור הייתה מעל טמפ' הפעלה של היוניט.

• תוכן חדש...