Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

לפני כשלושה שבועות רכשתי רכב מסוג סיאט טולדו.

כבר מהיום הראשון היו בעיות בקליטה של הרדיו במערכת המולטימדיה שהגיעה מקורית עם הרכב. הבעיות היו רעשי רקע ונפילות עוצמה, בעיקר בנסיעה. היום בשעה 8 בבוקר הייתי ברדיו מילאנו (המתקין של צ׳מפיון) בבני ברק לצורך סידור התקלה.

לאחר כשחצי שעה נאמר לי שהתקינו מגבר אנטנה בנוסף לאחד שכבר קיים באוטו. הקליטה השתפרה במעט, אך עדיין הייתה בעייתית.

תוך כדי נסיעה לעבודה, ניסיתי לחבר את ה-ipod למערכת המולטימדיה וראיתי שהוא לא מזוהה. חזרתי לרדיו מילאנו אחרי כ-45 דקות בפקקים ואחרי שפתחו את המערכת, ראו שהכבת של ה-ipod לא מחובר.

לאחר שראיתי שהקליטה של הרדיו עדיין בעייתית, דיברתי עם שירות הלקוחות הן של רדיו מילאנו והן של צ׳מפיון וסיפרתי להם את השתלשלות האירועים. נקבע שאגיע אליהם פעם נוספת ואפגש עם המנהל הטכני.

לאחר נסיעה קצרה ברכב עם המנהל הוא שמע שיש בעיה, אך טען שאי אפשר להשיג קליטה טובה יותר ושזה ככה בכל הרכבים של צ׳מפיון. אף אחד מהגורמים שהיו מעורבים אפילו לא התנצל על הניתוק של הכבל של ה-ipod. לטענת נציג שירות הלקוחות של צ׳פמיון ״טעויות אנוש קורות״. ו״מה ציפית שהם יעשו?״.

בשורה התחתונה, הקליטה של הרדיו עדיין לא משהו, וזאת אחרי שפתחו את מערכת המולטימדיה שלוש פעמים. אני מקווה שלא ניתקו שם עוד כבלים ושאגלה זאת בהמשך.

לא ממליץ למי שאכפת לו מאיכות העבודה להתקרב לרדיו מילאנו. עם בקרת איכות שכזו, כבר עדיף רדיו מקורי ופשוט. עדיין לא ברור לי איך בהתקנה המקורית לא הותקן המגבר השני לאנטנה אם זה אכן משפר את הקליטה. לשמחתי - לא לקחו ממני כסף על התענוג.

פורסם

למעט העובדה ששכחו לחבר לך את כבל הIPOD ושכחו גם לוודא איתך שכל הפרמטרים עובדים - לא מדובר בטעות בעלת משמעות גבוה.

באמת ניתן לאמר כי מקרים שכאלו קורים ואז פשוט מתקנים או יותר נכון מחברים חזרה - לא נעשה כאן כל נזק לרכב או למערכת, הפגיעה היחידה היא כמובן דלק, חווית שירות שלילית, זמן.

לגבי נושא הקליטה - שני מגברי אנטנה זה לא דבר נהוג עד כמה שידוע לי ובד"כ אם אחד לא עוזר אז כנראה שגם שניים לא ממש פותרים את הבעיה.

הבעיה יכולה לנבוע מכמה גורמים אפשריים:

1. מקלט רדיו מקורי לא איכותי מספיק.

2. אנטנה פגומה או מחבר כלשהוא פגום - מסלול קליטה לא תקין.

3. הפרעות שידורי FM באזור בו אתה נמצא.

4. גורמים בתוך הרכב שיכולים לפגוע ביכולת הקליטה של המקלט שלך בגלל שהם בעצמם מייצרים קרינה והודות לכך שהם קרובים יותר למקלט - הוא קולט את אותם מכשירים קודם לכן במקום את אות הרדיו. - פלאפונים למשל, מצלמות דרך לפעמים גורמות לבעיות כאלו, מטענים וכבלים בקרבת המערכת ועוד ועוד.

מכאן והלאה אתה יודע פחות או יותר איזה דברים ניתן לבדוק לעשות אבל אם להיות כנה - בשנים האחרונות יצא לי לשמוע במעט מאוד רכבים מקלט רדיו שבאמת קולט חלק. רדיו FM אנלוגי זה דבר שכבר צריך לחלוף ולצאת משימוש בעולם האזרחי בעיניי.

שידורים דיגיטליים זה הדבר הבא ללא ספק, בתקופה שבה כבר מתחילים לראות יותר ויותר סמארטפונים עם חשבון אינרנט סלולרי עם רדיו אפליקטיבי עם יכולות קליטה ברמה של CD - אני לא מבין מה הטעם להלחם כך על מקלט FM אבל זה רק אני וזה לא קשור ישירות למה שכתבת מעלה.

תיקח בחשבון שכמות ההפרעות שקיימת היום באוויר משפיעות באופן ניכר על קליטת רדיו אנלוגי, זה כבר לא שנות ה80-90

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני ממש מתנצל לומר אבל אכן , בסיפור הזה לא הייתי יוצא עם כותרת כזאת , הם ממש לא מלאכים , שלא תבין אותי לא נכון , אכן פדיחה אבל לא נזק גדול , שילמת משהו על ה״מגבר״ לרדיו שהותקן לך ?

פורסם

ודאי שלא שילמתי על מגבר עבור מערכת באחריות בת שלושה שבועות.

נניח והיה מגיע אליך אינסטלטור הבייתה לתקן נזילה באחד הצינורות. את הנזילה הוא היה מקטין משמעותית מליטר בשעה לחצי ליטר בשעה. על הדרך, הוא גם היה מנתק לך את הגז בבית. אחרי ששרפת עוד כמה שעות בהמתנה, הוא היה מגיע ומחבר את הגז בחזרה. אבל מה אם לא היה לך זמן לחכות לו באותו היום? אז היית תקוע בלי גז עד ההדמנות הבאה שלך לתאם איתו שעה.

זה בדיוק מה שקרה לי, ההבדל היחיד הוא שאני יחסית גמיש בשעות העבודה. אבל מה אם היו משלמים לי לפי שעה?

אם נחזור לדוגמת האינסטלטור, הוא היה יכול לתאם איתך שיגיע בשעות שנוחות לך ולאו דווקא לו, על מנת שתצא בהרגשה טובה. מה לעשות ששעות העבודה של רדיו מילאנו מוכלות לחלוטין בשעות העבודה שלי. כך או כך, אני צריך להשקיע מזמני על מנת שהם יתקנו בעיה שהם יצרו. לא נבכה על חלב שנשפך, אבל מי שצריך לנגב אותו זה מי ששפך, לא מי שהחלב נשפך עליו.

תודה lanosforce על העצות בנוגע לטיפול בבעיה. מוסך מורשה של צ'מפיון מתנער לחלוטין מכל נסיון לשיפור הקליטה במערכת עקב התקנתה ע"י רדיו מילאנו. במידה והבעיה היא אנטנה שלהם, אין לי שום דרך לגלות זאת.

בעוד קצת פחות משנתיים, כשתיגמר האחריות, אלך למקום רציני, אשלם לו כמה מאות שקלים ואראה איך באורח פלא הבעיה נפתרת. כל הטיעונים שהעלית לגבי RF נכונים ואם זאת קיימים המון רכבים בשוק עם קליטה מושלמת, בטח ובטח במערכת שלטענת צ'מפיון עולה מעל לארבעת אלפים שקלים.

פורסם

תגיד המערכת אצלך בטולדו היא כמו בדיוק כמו בלאון 1.2 סטייל או כמו של FR?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

קראתי פעמיים את מה שכתב פותח השרשור. הכתרת שבחר לשרשור צורמת כניראה לא רק לי. הריצה הזאת לפורום על מנת ״לדווח״ על שרות לא מהמשובחים רצוי שתיפסק. אני לא רואה כאן סיבה לכתרת כזאת. אמנם השרות הוא לא לפי סטנדרטים ״אמריקאים״ ויש מקום לשיפור אבל זה לא מצדיק ניסוח כזה של כתרת לשרשור שעשוי מן הסתם לפגוע בעסק. אני לא אומר שלא צריך לדווח על שרות גרוע אבל כאן זה קצת יותר מידי. הייתי ממליץ למצוא לשרשור כתרת אחרת.

לעצם העניין. האם יכול להיות שמדובר במערכת אפטרמרקט סינית? אני מניח שלא התקינו מגבר כפול אלא החליפו מתאם אנטנה לא מוגבר במתאם אנטנה מוגבר.

לגבי הפרעות בקליטת הרדיו אני יכול להעיד שלא מעט אנשים מדווחים על בעיות שיש להם לאחרונה ומדובר במגוון רכבים. יש לא מעט הפרעות בקליטת הרדיו גם אצלי ברכב יש היום יותר הפרעות מבעבר.

פורסם
למעט העובדה ששכחו לחבר לך את כבל הIPOD ושכחו גם לוודא איתך שכל הפרמטרים עובדים - לא מדובר בטעות בעלת משמעות גבוה.

באמת ניתן לאמר כי מקרים שכאלו קורים ואז פשוט מתקנים או יותר נכון מחברים חזרה - לא נעשה כאן כל נזק לרכב או למערכת, הפגיעה היחידה היא כמובן דלק, חווית שירות שלילית, זמן.

לגבי נושא הקליטה - שני מגברי אנטנה זה לא דבר נהוג עד כמה שידוע לי ובד"כ אם אחד לא עוזר אז כנראה שגם שניים לא ממש פותרים את הבעיה.

הבעיה יכולה לנבוע מכמה גורמים אפשריים:

1. מקלט רדיו מקורי לא איכותי מספיק.

2. אנטנה פגומה או מחבר כלשהוא פגום - מסלול קליטה לא תקין.

3. הפרעות שידורי FM באזור בו אתה נמצא.

4. גורמים בתוך הרכב שיכולים לפגוע ביכולת הקליטה של המקלט שלך בגלל שהם בעצמם מייצרים קרינה והודות לכך שהם קרובים יותר למקלט - הוא קולט את אותם מכשירים קודם לכן במקום את אות הרדיו. - פלאפונים למשל, מצלמות דרך לפעמים גורמות לבעיות כאלו, מטענים וכבלים בקרבת המערכת ועוד ועוד.

מכאן והלאה אתה יודע פחות או יותר איזה דברים ניתן לבדוק לעשות אבל אם להיות כנה - בשנים האחרונות יצא לי לשמוע במעט מאוד רכבים מקלט רדיו שבאמת קולט חלק. רדיו FM אנלוגי זה דבר שכבר צריך לחלוף ולצאת משימוש בעולם האזרחי בעיניי.

שידורים דיגיטליים זה הדבר הבא ללא ספק, בתקופה שבה כבר מתחילים לראות יותר ויותר סמארטפונים עם חשבון אינרנט סלולרי עם רדיו אפליקטיבי עם יכולות קליטה ברמה של CD - אני לא מבין מה הטעם להלחם כך על מקלט FM אבל זה רק אני וזה לא קשור ישירות למה שכתבת מעלה.

תיקח בחשבון שכמות ההפרעות שקיימת היום באוויר משפיעות באופן ניכר על קליטת רדיו אנלוגי, זה כבר לא שנות ה80-90

הבעיה של הקליטה כי בארץ משתמשים במשדרים רגילים שהייתי לפני שנתיים וחצי בפולין האזנתי לתחנת רדיו שם בכל מקום שהייתי בו שם הקליטה הייתה חלקה ללא הפרעות ועוד הייתי בתוך אוטובוס ההבדל ששם משתמשים במשדרים מודרנים (דיגיטלים) שזה הרבה יותר טוב התחנות רדיו בארץ לא יעברו כנראה למשדרים מסוג זה אלא אם כן יקח שנים

חייב להיות רכב שהקליטה בו חלקה ללא הפרעות ופעם הקליטה הייתה טובה יותר היום יש הרבה גורמים שמפריעים לקליטת שידורי רדיו בארץ

לגבי שידורים דיגיטלים דרך האינטרנט הבעיה שהחבילת גלישה לא מספיקה להאזנה כי זה דבר שזולל גם הרבה סוללה ותעבורת רשת

חוץ מסמסונג שהחליטה להסיר את הרדיו FM לא ראיתי חברה נוספת שהסירה את הרדיו FM מהסמארטפונים שלה שזה סוני LG וHTC עדיין שמים מקלט רדיו במכשירים

פורסם

מערכת ב4000 או ב 400 שקל. תשובה שלזה מהשיש לא תקף !

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ברשותכם, אני מסכים עם יוסי והכותרת כאן פוגעת בבעל עסק שכל חטאו במקרה זה היה שכחה של ביצוע בדיקת תקינות אביזרים לאחר סיום התקנה.

גם אם יש רכבים שהקליטה בהם חלקה (אין דבר כזה מושלמת בשידורים אנלוגיים) כמות ההפרעות שקיימת היום עקב ריבוי שיטות שידור דיגיטליות שמציפות את גלי האתר - איננה אותו הדבר כפי שהיה פעם בעולם בו מיסוך וכמות ההפרעות היו קטנים יותר.

דוגמא רהוטה לכך היא כמות גורדי השחקים שהוקמו בשני העשורים בארץ הזו - הם מהווים מיסוך אדיר לשידורי רדיו בשביל מי שנמצא על הקרקע וזו רק דוגמא אחת בודדה מתוך ים של פיתוחים אין סופיים כמעט שהתרחשו בשני העשורים האחרונים.

שידורי FM זה פאסה!

DAB+, רדיו לוויני XM או SERIOUS זה משהו היום שנמצא כמעט בכל רכב בארה"ב למשל

מקלטי DVBT שיכולים גם לקלוט רדיו דיגיטלי

רדיו אפליקטיבי אינטרנטי - כמה כבר עולה היום חבילת "ללא הגבלה" לאנשים שיש להם סמארטפונים?

עברתי את אותו הסרט ברכבים של אבא שלי - מערכת דאבל דין שסה"כ קליטת הרדיו FM שלה לא רעה בכלל - ברגע שחיברנו למערכת הזו חוטי RCA למגברים - הפרעות מוחשיות לקליטת הרדיו.

ואותו הסרט בדיוק ברכב הקודם של אשתי - לפני המכירה של הרנו שהיתה לה - ניתקתי את המגברים ופתאום קליטת הרדיו השתפרה פלאים.

ברכב החדש שלה (יד 2) בכלל לא טרחתי לחבר לה מערכת מוגברת - דאבל דין של קנווד - ארבעה רמקולים, קליטת FM סבירה ביותר אבל ממש לא קרוב לחלקה והיא מבסוטה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני גם מסכים עם יוסי וגם אני יודע בוודאות שבתואמת מקור שהם מתקינים המגבר אנטנה מובנה ומולחם מהיצרן.

בטולדו ספציפית אפשר לחבר כפול רק צריך לנתק את המחבר של האנטנה של אחד מהם מהרדיו כדי להכניס את שתיים ביחד מה שעושים רק במקרה של חוסר קליטה.

• תוכן חדש...