Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעה 8 בעל הבית שלי שלח אותי למוסך מורשה טויוטה בעכו האחים פרטוש. האוטו עבר חיים לא קלים ויש לו חצי מיליון קילומטר על השעון. היה קצר באוטו וקופסת הפיוזים שרופה למחצה. מגיע למוסך, מנהל העבודה פותח מכסה מנוע, מגיע למסקנה שחשמלאי אחר התעסק עם מערכת החשמל (אני לא פוסל, יכול להיות שהוא צודק) ואמר שהם לא עובדים אחרי אנשים אחרים ותודה ולהתראות. מצידי יש לי הוראה מבעל הבית להחליף מה שצריך לא משנה כמה יעלה, בטויוטה סירבו לי.

מה אתם אומרים?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תרים טלפון למוסך אחר, דבר עם יועץ שירות בטלפון, תסביר לו את הבעיה, ותבקש להגיע. מוסך נורמלי לא ינפנף אותך גם אם מישהו החליף את הצמה של האוטו. מוסך שמתכוון לחיות רק מהחלפת שמנים וזהו לא צריך שתהיה לו עבודה בכלל.

פורסם

על פניו הם צודקים בכך שהם מסרבים לקחת אחריות על נזק שיכול להיות שמוסך אחר ביצע.

יחד עם זאת, בתור מוסך מורשה יבואן הם אמורים להכיר את הרכב על בוריו ולהתמודד עם נזק שכזה, מה גם שבעל הרכב התעקש (אם הבנתי נכון) שהוא מוכן לשלם את עלות התיקון, יעלה כמה שיעלה.

פנה למוסך מורשה טויוטה אחר, הסבר את הסיטואציה. במידה והוא גם יסרב, כתוב מכתב לשירות הלקוחות של טויוטה עם העתק לארגון המוסכים.

פורסם

למה אני יתעקש כלכך לשים את הכסף "שלי" במקום שלא רוצים אותי? כבר שיכנעתי את בעל הבית ללכת לחשמלאי פרטי ומומלץ

פורסם

מוסך אחד של טויוטה שלא מתנהל כראוי זו לא החברה כולה. גם במוסכים עצמם יש לעיתים באותו מוסך גם יועצי שירות טובים ואדיבים וגם אהבלים שרק רוצים שתכניס אוטו ולא תבלבל את המוח. מהניסיון שלי בטויוטה (לא במוסך המדובר) - היחס טוב גם כשהאוטו לא בשנותיו הראשונות.

שים לב שלא רמזתי אפילו שתלך שוב למוסך הספציפי הזה, אבל באיזור חיפה בלבד יש עוד 3 או 4 מורשים.

בכל אופן, אם יש מוסך/חשמלאי מקצועי שאתה מכיר אותו לטובה בהחלט אפשר ללכת לתקן אצלו. זה היילקס, לא מעבורת חלל היברידית...

פורסם

אם לראות לרגע גם את הצד השני בסיפור (ולמען הסר ספק-אני מזמן לא חשמלאי, לא מעכו, ולא מורשה לשום דבר :D) :

נניח שהוא היה לוקח על עצמו את הסיפור הזה.

מתחיל להחליף חלקים, להשקיע (יכול להיות שעשרות) שעות עבודה.

אתה יוצא מהמוסך עם חשבון של ארבע ספרות (כשהראשונה היא לא 2 או 3 :)), והתקלה חוזרת.

לא תחזור אליו בצעקות? אני מניח שכן.

ואני גם מניח שיש סיכוי סביר שזה מה שיקרה, במידה ובאמת מישהו עשה שם חאפריי שלם מכל מע' החשמל.

קשה להכנס לראש שלו ולדעת מה הוא בדיוק אלתר שם. ומשהו מתוך זה גורם לתקלה.

בגלל זה, אני תמיד ממליץ (גם בפורום, כשאנשים מעלים תמונות ב"עזרה בהתקנה", ואני רואה צמות מלאות שאריות ישנות ואלתורים) להפטר מכל מה שמיותר. בעצם- לנתק הכל, להחזיר את המערכת למצב מקורי, ורק אז להתקין בצורה מסודרת, רק את מה שצריך.

זה חוסך אח"כ תקלות רציניות עקב קצרים.

זה חוסך זמן באיתור תקלות חשמל חדשות.

זה מבטל זליגות זרם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

natco, שמח שהעלית את הנקודה - אני כאחד שאובססיבי לסדר ולתקינות האוטו משתגע ממצב הברדק בחשמל של האוטו שלי, אבל פוחד להתחיל אפילו לגעת במה שהאהבלים שטיפלו באוטו לפני שקניתי אותו עשו והשאירו מאחוריהם... מה גם שכל זמן שזה עובד (שנים כבר) כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי לא לגעת שם בכלום.

על איזה סדר גודל של עלות מדובר כאשר אתה אומר להחזיר חיווטים וחשמל למצב מקורי?

פורסם

אני לא מבין את ההצדקות של בעל המוסך, אני בא אליו עם תקלה מה זה משנה מי עשה או לא עשה.

הוא לא ביקש מהמוסך לקחת אחריות הוא ביקש מהמוסך לטפל לו בתקלה.

התשובה של המוסך פשוט מגעילה ומתסכלת.

פורסם

פריג'י, אני מניח שעלות אצל חשמלאי תהיה גבוהה. לא יודע להעריך. זה משהו שצריך לעשות לבד. עם הרבה סבלנות ואהבה.

אני חושש שהרבה מאד חשמלאים בכלל לא ירצו "להתעסק עם זה". זה לעולם לא יהיה כלכלי.

רועי- כי ברגע שהוא "נוגע", הוא הופך להיות אחראי. בטח שלהצלחת התיקון (שזה כשלעצמו מאד קשה להצליח כשהמערכת מלאה אילתורים), אבל, במקרה של לקוח "ישראלי", גם לתקלות עתידיות, שלא יאחרו לבוא (שוב- מערכת מלאה אילתורים, זוכר?) והלקוח ייטה "להפיל" אותן על אותו חשמלאי. (הוא הרי השאיר אצלו אילו אלפי שקלים, אז עכשיו הכל צריך לעבוד כמו מהמפעל, נכון?).

אני חושב שהמוסך קיבל החלטה סבירה כשסירב לקבל כזו עבודה. זה ממש להכניס ראש בריא למיטה חולה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כל בעל מקצוע שנוגע במשהו הופך להיות אחראי עליו, אם אתה לא סומך על עצמך ועל היכולות שלך בתור בעל מקצוע אז אתה במקצוע הלא נכון.

לפי התיאור שלך אם אני מגיע עם מנוע דפוק בעקבות ראש מנוע שעשיתי במקום אחר שלא עשו כמו שצריך, שום בעל מקצוע לא אמור לטפל בי אחרי זה.

לפי דעתי זה לא מקובל ואני לא חושב שבתור בעל מקצוע הייתי מחפף אי פעם לקוח. הייתי מסביר ללקוח ומראה לו מה עשו לו, מה אני הולך לעשות ומה הסיכונים.

פורסם

עוד נקודה שלא נגעתי בה, המוסך היה מלא עד אפס מקום, ממה שהספקתי לראות אני הייתי היחיד עם רכב שלא נקנה כחדש ב4 שנים האחרונות חוץ מבעל אוונסיס ברונזה ברמת האיבזור הכי גבוהה. אה, וניידות משטרה. כנראה שהם עושים את כספם מספיק בטיפולים שוטפים ולא צריכים את ה"כאב ראש" של הלקוח הקטן שבא לתקן תקלות

פורסם
על פניו הם צודקים בכך שהם מסרבים לקחת אחריות על נזק שיכול להיות שמוסך אחר ביצע.

הוא לא ביקש שהם יקחו אחריות על הנזק, הוא ביקש שיתקנו את מה שצריך לתקן ולשלם בעד התיקון כמו כל לקוח.

נניח שהוא היה לוקח על עצמו את הסיפור הזה.

מתחיל להחליף חלקים, להשקיע (יכול להיות שעשרות) שעות עבודה.

אתה יוצא מהמוסך עם חשבון של ארבע ספרות (כשהראשונה היא לא 2 או 3 :)), והתקלה חוזרת.

לא תחזור אליו בצעקות? אני מניח שכן.

ואני גם מניח שיש סיכוי סביר שזה מה שיקרה, במידה ובאמת מישהו עשה שם חאפריי שלם מכל מע' החשמל.

קשה להכנס לראש שלו ולדעת מה הוא בדיוק אלתר שם. ומשהו מתוך זה גורם לתקלה.

לא מקבל את הטיעון הזה.

בעל מקצוע, כל מקצוע, היודע את מקצועו אמור לפתור את התקלה וחשוב מכך- לאתר ולתקן את הגורמים לתקלה.

חשמלאי טוב יבדוק תקינות המערכות והחיווטים\מחברים שמנותבים לקופסת הפיוזים ויתקן את גורם התקלה וכמובן יחליף את רכיבי קופסת הפיוזים שניזוקו, לא צריך להיות מדען טילים בשביל זה, צריך להיות חשמלאי מקצועי.

בגלל זה, אני תמיד ממליץ (גם בפורום, כשאנשים מעלים תמונות ב"עזרה בהתקנה", ואני רואה צמות מלאות שאריות ישנות ואלתורים) להפטר מכל מה שמיותר. בעצם- לנתק הכל, להחזיר את המערכת למצב מקורי, ורק אז להתקין בצורה מסודרת, רק את מה שצריך.

זה חוסך אח"כ תקלות רציניות עקב קצרים.

זה חוסך זמן באיתור תקלות חשמל חדשות.

זה מבטל זליגות זרם.

מסכים לחלוטין,

בזמנו כשהיתה לי את הפז'ו 106 התקנתי מערכת אזעקה ביפר של רב בריח ותוך כדי ההתקנה ניגש אלי המתקין וציין שיש בתוך הדשבורד חיווטים של אזעקה ישנה ושאל מה אני רוצה שיעשה.

ביקשתי ממנו שיוציא כל חוט שאינו מקורי ושיחליף כל חוט שנראה פגום (היו חיווטים ששנחתכו וחוברו מחדש ללא הלחמה, רק נעטפו באיזולירבנד...).

אחרי שראיתי כמה חוטים הוציאו שהיו מיותרים\פגומים (מעל 10 מ'..) הבנתי שהקומבינות כנראה לא הסתיימו שם, הכנסתי את הרכב לחשמלאי רכב וביקשתי שיעבור על מערכת החשמל במנוע ויגיד לי מה המצב שם.

כצפוי, היו כל כך הרבה קומבינות וחוטים גלויים וכו' שנתתי לו הוראה פשוט להוציא את כל החיווט ולהתחיל לשחזר את הכל מחדש תוך שאני מדגיש שחיבור חוטים מתבצע אך ורק על ידי מלחם ובידוד מתבצע אך ורק על ידי שרינקים.

עלה לי לא מעט כי לצורך ביצוע העבודה היה צריך להוריד פגוש קדמי ופח חזית\פנסים וכו' אבל לא הייתי מוכן להתפשר על זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...