Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחודש ו 1200 ק"מ אחרי הרכישה, מאחר והרכב נראה כאילו בילה בפודרה של עוטף עזה ועדיין לא נסגרתי על עצמי אם לעשות ציפוי נאנו\סי-קוורץ או לא, החלטתי שהגיע הזמן לשטוף בעצמי. חמוש בשאריות של חומרי הניקוי בהם השתמשתי לרכב הקודם, הזזתי את הרכב לצל מתחת לבית וניגשתי למלאכה.

1. שלב ראשון היה ניקוי פנים: שאבתי אבק ופירורים עם שואב אבק קטן שמתחבר למצת ועובד לא רע בכלל, ניגבתי את כל המשטחים עם מטלית מיקרופייבר יבשה ונקיה, ואז עם מטלית אחרת מרחתי את כל משטחי הפלסטיק עם החומר הזה.
  2. שלב שני היה הרטבה והשריה: אין לי גישה לצינור מים או גרניק, השתמשתי במתז של ריסוס (רק עם מים נקיים) כזה ובקבוק ספריי עם תערובת של שמפו לרכב ומים כדי להרטיב את כל הרכב בסבון, שירכך את הלכלוך. הורדתי לכלוכים קשים עם מטלית מיקרופייבר קטנה והרבה מהתרסיס למנוע חיכוך.
  3. שלב שלישי היה שטיפה חיצונית: השתמשתי בשמפו הזה בשיטת 2 הדליים עם כפפת מיקרופייבר (ראסטות) פשוטה, וייבוש עם סמרטוט מיקרופייבר גדול ונקי - ניסיתי לייבש בלחיצה, אבל הסמרטוט פשוט לא סופג מספיק טוב ונאלצתי לנגב.
  4. שלב רביעי היה ציפוי עם וקס נוזלי - כנראה שזה זבל, קניתי את זה לפני איזה שנתיים ומעולם לא השתמשתי. עושה רושם שהוא אכן הידרופובי (מרגיש מאוד שמנוני) אבל לא נראה שזה יחזיק לזמן רב ובאופן כללי, לא התרשמתי.

כל התהליך לקח לי 3 שעות. הרכב נקי ומבריק, אבל אם מתקרבים יש מקומות שבהם נשארו סימני מים (בעיקר מקומות שנזלו מהם מים אחרי הייבוש, כמו מתחת ללוחית הרישוי האחורית) וה"וקס" הזה השאיר גם הוא סימנים - הבדלים ברמת הברק של הצבע, שלא נעלמו לא משנה כמה buffing עשיתי - אולי הם ייעלמו עכשיו שהרכב עומד קצת בשמש, אולי לא.

אני יודע שחד משמעית אני צריך להזמין מטליות דיטיילינג וייבוש איכותיות, כי המטליות מיקרופייבר שיש לי אמנם לא שורטות אבל גם לא עושות את העבודה בניקוי רכב. הן מראש מיועדות לניקוי של מסכים וכדומה. מתאר לעצמי שגם החומרים שבהם אני משתמש הם לא בדיוק ה-דבר, ופה אתם נכנסים לתמונה:

אשמח לקבל המלצות:

1. מה מהחומרים שהשתמשתי בהם שווה להעיף לפח, ובמה עדיף להחליף אותם?
  2. עם איזה חומר כדאי לטפל במושבי העור? ולניקוי הג'אנטים?
  3. איזה מטליות וכפפה הכי כדאי לי להזמין?

דברים לקחת בחשבון הם: אין לי יותר מידי מגבלת תקציב, אבל אני לא מתכוון לעשות פלסטלינה פוליש וכו' בעצמי - הרכב כנראה יעבור ציפוי בתקופה הקרובה, אז אני צריך רק את החומרים הנחוצים לניקוי שגרתי אחרי ציפוי.

לסיום, כמה תמונות של התוצאה:

IMG_20140823_124627.jpgIMG_20140823_130354.jpgIMG_20140823_130548.jpgIMG_20140823_130815.jpg

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

1-אני הייתי מחליף רק את ווקס לאחד עמיד יותר,לגבי הסבון לא היה לי נסיון איתו,אבל כן ניסיון טוב עם חומר לצמיגים שלהם,ככה שלא הייתי מחליף את הסבון.

2-http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%A0%D7%A7%D7%94-%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D-SONAX.html

שמעתי עליו הרבה המלצות פה בפורום,רק לבדוק שהוא במלאי.

3-אני משתמש בספוג הזה כבר כמה שנים:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%92-

%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

מטלית ליבוש:

http://www.detailedclean.co.uk/washing-and-drying/drying-towels/dc-basics-blue-giant-drying-towel-118

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שכל השאלות האלה נענו כבר בפורום וחיפוש קצר יתן לך המון אינפורמציה בנושא.

בקצרה:

1. אם אין כל כך הגבלת תקציב, הייתי מחליפה את כולם (חוץ מהמרסס). הייתי שוקלת גם להשאיר את הכפפה אם הקפדת על כביסה נכונה(ללא אבקת כביסה וללא מרכך, אלא ג'ל כביסה בלבד) אם לא-היא תעשה יותר נזק מתועלת.

2.לגבי עור אין לי איך לעזור לך, לגבי הג'אנטים-אני אישית מאוד מרוצה מהוט רימס של מגווירס, פרימיום בלו של CG גם עושה את העבודה, הפורום מלא בהמלצות על החומר של סונקס שיולאן ציין, אישית עדיין לא ניסיתי אותו.

3.לא הייתי עושה סיפור גדול מכפפה. היום אני שוטפת עם הכפפה הלבנה של מגרוויס והיא מעולה לדעתי, לפני כן היו לי את הכפפות נודלס הרגילות של אוטודיפו-גם בסדר גמור.

מטליות-זה כבר סיפור מעניין. אני חושבת שכדאי לך להזמין סט אחד של המגבות הירוקות של הקוריאני (קישור לחנות שלו באיביי: http://stores.ebay.com/Microfiber-KOREA?_trksid=p2047675.l2563 ) נראה לי שהסט של הירוקות הכי משתלם (5 מגבות קצת פחות מ90 ש"ח) הן ישמשו אותך להסרה של הווקס, ניקיון פנים וכד'. למטרת הייבוש-אם אין אפשרות לרכוש UBER חדשה דרך מישהו מהפורום (הצצה בשוק דיטיילינג מומלצת) הייתי ממליצה על ה1100GSM שוב, של הקוריאני. הן מגיעות בסטים של ארבע יחידות (בערך 30 ש"ח ליחידה) הייתי ממליצה לך להשאיר שתיים למטרת הייבוש (אם אני לא טועה, אתה מאיזור חיפה-אין לי בעיה לרכוש ממך את השתיים האחרות אבל צור איתי קשר מראש שאדע לא להזמין בעצמי).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תגיד לי, איך הוצאת רכב חדש מהחברה לפני פחות מחודש ויש לך מסגרת לוחית רישוי קדמית של טסט בקומפיוטסט ולא של היבואן ?!

פורסם

ואללה עדי יפה ששמת לב,באמת מעניין..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אהבתי את היונדאי שמבצבצת בתמונה.

תתחדש רכב יפה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
האמת שכל השאלות האלה נענו כבר בפורום וחיפוש קצר יתן לך המון אינפורמציה בנושא.

בקצרה:

1. אם אין כל כך הגבלת תקציב, הייתי מחליפה את כולם (חוץ מהמרסס). הייתי שוקלת גם להשאיר את הכפפה אם הקפדת על כביסה נכונה(ללא אבקת כביסה וללא מרכך, אלא ג'ל כביסה בלבד) אם לא-היא תעשה יותר נזק מתועלת.

2.לגבי עור אין לי איך לעזור לך, לגבי הג'אנטים-אני אישית מאוד מרוצה מהוט רימס של מגווירס, פרימיום בלו של CG גם עושה את העבודה, הפורום מלא בהמלצות על החומר של סונקס שיולאן ציין, אישית עדיין לא ניסיתי אותו.

3.לא הייתי עושה סיפור גדול מכפפה. היום אני שוטפת עם הכפפה הלבנה של מגרוויס והיא מעולה לדעתי, לפני כן היו לי את הכפפות נודלס הרגילות של אוטודיפו-גם בסדר גמור.

מטליות-זה כבר סיפור מעניין. אני חושבת שכדאי לך להזמין סט אחד של המגבות הירוקות של הקוריאני (קישור לחנות שלו באיביי: http://stores.ebay.com/Microfiber-KOREA?_trksid=p2047675.l2563 ) נראה לי שהסט של הירוקות הכי משתלם (5 מגבות קצת פחות מ90 ש"ח) הן ישמשו אותך להסרה של הווקס, ניקיון פנים וכד'. למטרת הייבוש-אם אין אפשרות לרכוש UBER חדשה דרך מישהו מהפורום (הצצה בשוק דיטיילינג מומלצת) הייתי ממליצה על ה1100GSM שוב, של הקוריאני. הן מגיעות בסטים של ארבע יחידות (בערך 30 ש"ח ליחידה) הייתי ממליצה לך להשאיר שתיים למטרת הייבוש (אם אני לא טועה, אתה מאיזור חיפה-אין לי בעיה לרכוש ממך את השתיים האחרות אבל צור איתי קשר מראש שאדע לא להזמין בעצמי).

אני לא מאיזור חיפה, אלא מראשון לציון. כמו שאמרתי - העלות של הדברים לא מדאיגה אותי, אין לי בעיה לקנות סט של מגבות ולמצוא להן שימוש אני רק פחות יודע על מה לבזבז את הכסף. תודה על ההמלצות!

אם כבר ציינת שם הורדת ווקס - כביסה רגילה (עם ג'ל) תוריד את הווקס מהמטלית? שווה לכבס בטמפ' גבוהה כדי להמיס אותו?

תגיד לי, איך הוצאת רכב חדש מהחברה לפני פחות מחודש ויש לך מסגרת לוחית רישוי קדמית של טסט בקומפיוטסט ולא של היבואן ?!

איזה תשומת לב לפרטים, יפה! :-) הסיבה שיש לוחית של קומפיוטסט היא שביום שבו הוצאתי את הרכב מהחברה וחניתי בעבודה, מישהי מוכשרת לא הצליחה לצאת מהחניה ופגעה לי באוטו. למזלה, היא רק עקמה לי את לוחית הרישוי, בלי נזק לצבע או פח, כי הלוחית בולטת החוצה כ 2-3 ס"מ. למרות שלא ראיתי את זה קורה, היא השאירה לי פתק עם פרטים, אחרי שהחלפתי לוחית רישוי ב60 ש"ח החלטתי לוותר לה, בגלל שזה גרושים ובגלל שהיא יצאה בסדר והשאירה פרטים.

פורסם

לי מישהו מוכשרת שכזו פגעה ברכב 3 שבועות אחרי שקניתי. עקמה קצת לוחית רישוי וקצת את הפח. לא עשיתי שום תיקון בפח אז גם ויתרתי לה (לא השאירה פרטים אבל מישהו שהיה באזור וראה זיהה אותה אז השגתי את הפרטים שלה. אא, וגם נשארה לי הטבעה באבק של המספר רישוי שלה על הפגוש האחורי)

מה קשה להבין שאם נוסעים קדימה אז בסוף נתקעים במה שנמצא ישר מקדימה?

בכול אופן, שום דבר לא יוריד לך את הוקס מהמטלית, טמפ' גבוהה (מעל ל-50-60 מעלות) תהרוס את המיקרופייבר.

בגלל זה לאנשים פה יש מיצבור של מגבות לכל חומר ולכול שימוש (מטלית יבוש, מטלית לדשבורד להורדת אבק והברקת החומר הגנה, מטלית לוקס\ אוטם\ גלייז, מטלית לשימוש כללי- ניקוי אחרי פלסטלינה או פוליש\ מקומות לא נגישים, מטלית לחלונות, מטלית\ שתיים בבגאז' להורדה של קסאמים של ציפורים, מטלית לגלגלים שקצת מלוכלכת אבל לא נורא, מטלית ל APC שאם משתמשים בה על דברים אחרים יש מצב שתוריד חומרים, מטלית נקיה ליבוש IPA לפני יישום הגנה :crazyeyes שכחתי משהו?)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
אני לא מאיזור חיפה, אלא מראשון לציון. כמו שאמרתי - העלות של הדברים לא מדאיגה אותי, אין לי בעיה לקנות סט של מגבות ולמצוא להן שימוש אני רק פחות יודע על מה לבזבז את הכסף. תודה על ההמלצות!

אם כבר ציינת שם הורדת ווקס - כביסה רגילה (עם ג'ל) תוריד את הווקס מהמטלית? שווה לכבס בטמפ' גבוהה כדי להמיס אותו?

איזה תשומת לב לפרטים, יפה! :-) הסיבה שיש לוחית של קומפיוטסט היא שביום שבו הוצאתי את הרכב מהחברה וחניתי בעבודה, מישהי מוכשרת לא הצליחה לצאת מהחניה ופגעה לי באוטו. למזלה, היא רק עקמה לי את לוחית הרישוי, בלי נזק לצבע או פח, כי הלוחית בולטת החוצה כ 2-3 ס"מ. למרות שלא ראיתי את זה קורה, היא השאירה לי פתק עם פרטים, אחרי שהחלפתי לוחית רישוי ב60 ש"ח החלטתי לוותר לה, בגלל שזה גרושים ובגלל שהיא יצאה בסדר והשאירה פרטים.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

פורסם

iceco - לא הבנתי על מה פירגנת.

תגידו - מכונה לשטיפה בקיטור, מתאימה לרכב? להורים שלי יש מכונה כזו, מאוד מאוד קטנה, בערך בגודל של מגהץ. היא מכילה מעט מאוד מים ומוציאה קיטור (חם כמובן) - זה מתאים לpre wash והורדת לכלוך קשה, או שרק לחץ מים קרים?

והאם לדעתכם צריך להוריד את הIce wax שמרחתי בשטיפה הבאה? עם חומר כלשהו או רק בשפשוף עם מטלית?

• תוכן חדש...