Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית מקלט AM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל השרשור הזה ניסיתי להבין מה זה בכלל חובבות רדיו והגעתי למסמך הבא: http://articles.iarc.org/iarc-club.pdf

לפני 30 שנה אני יכול להבין מה היה כל כך מסעיר בזה, אבל היום, בעידן האינטרנט, הטלפונים החכמים והטלוויזיה בלווין, אתם לא חושבים שהתחום הזה קצת איבד מהרלבנטיות שלו?

את כל מה שמפורט במסמך ההוא אפשר לעשות באמצעות סמארטפון פשוט וכמה אפליקציות חינמיות. - לא מדוייק. נסה לקלוט בסמרטפון תקשורת בין אמבולנסים או בין תחנות המשטרה לשוטרים או תקשורת בין מטוסים למגדל הפיקוח בישראל.

אם תמצא אפליקציה שבעזרתה ניתן לקלוט את השידורים הללו בישראל אנא שתף אותי.

המסמך שצירפת משנת 1982 אשר נכתב על-ידי אינג' משה אינגר שהיה מדריך שלי בקורס לדרגה א' קצת מיושן מכיוון שחובבי רדיו בימינו מתעסקים בעוד כמה תחומים כמו תקשורת לווינים,בניית לווינים ומקלטי SDR ועוד...

חברי אגודת חובבי הרדיו בישראל היו חלק נכבד בפיתוח הלווין דוכיפת 1 שנבנה על-ידי תלמידים בביה"ס למדעים בהרצליה. למעשה בפרסומים השונים הצניעו את תרומת חובבי הרדיו בבניית הלווין ותחנת הקרקע מסיבות שלא כאן המקום לדבר עליהם.

התחביב אינו רק יצירת קשרים עם חובבי הרדיו אלא גם התעמקות בחשמל/אלקטורניקה ובנייה.

http://www.madaim.org.il/hsl/php/ourStaff-he.php

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא פעיל כבר הרבה שנים. נדמה לי שבמפגשים השבועיים של החובבים בחיפה משתתפים איזה 4 אנשים, תחמות המועדון שהכרתי לא קיימות כבר הרבה שנים. מצד שני - באתר האגודה מדווחים על לא מעט בעלי רשיונות חדשים. אולי התחביב מציג איזו התאוששות.

מכל מקום - למרות שיש לי היום בדירה עליית גג שנראית כמו shack אידיאלי אני לא רואה את עצמי משקיע אלפי דולרים בצציוד, ובעיקר לא תעסק עם בניית אנטנות, עם כל הבעיות הרגולטוריות ובעקר הבטיחותיות הכרורות בכך. במקום שבו אני גר אלמנט שעוף ברוח יכול בקלות לשפד רכב שנוסע 20-25 מ' מתחת, ואני לא רוצה להתעסק עם דברים כאלה אפילו אם יהיה לי מתקין מקצועי שעובד לפי כל הכללים.

נכון, לאחרונה קיימת הצטרפות גדולה של חובבי רדיו וגם שידרוגים מדרגה ב' לדרגה א'.

אפשר לרכוש ציוד משומש ב-1000-2000 שקלים כולל הכול ואתה באוויר.

פורסם (נערך)
לא מדוייק. נסה לקלוט בסמרטפון תקשורת בין אמבולנסים או בין תחנות המשטרה לשוטרים או תקשורת בין מטוסים למגדל הפיקוח בישראל.

אם תמצא אפליקציה שבעזרתה ניתן לקלוט את השידורים הללו בישראל אנא שתף אותי.

כאמור, כל ההתרשמות שלי מתבססת אך ורק על החוברת ההיא. לא מוזכר בה דבר שקשור לתקשורת בין אמבולנסים, תחנות משטרה, מטוסים וכו'.

כדי ליצור קשר עם הבית כשאני בדרכים או עם מד"א, כמו גם לתקשר בחינם עם חברים ובני משפחה שנמצאים בצד השני של העולם, הנקסוס 5 שלי עושה עבודה מצויינת.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין בעיה עם ציוד VHF או UHF שמצריך אנטנות קטנות. אבל אלומה מסתובבת ל-10/15/20 מ' (שלא לדבר על כל הגלים החדשים שאני ממש לא מכיר מקרוב) או אנטנה סבירה ל-40/80/160 מ' זה כבר סיפור אחר לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כאמור, כל ההתרשמות שלי מתבססת אך ורק על החוברת ההיא. לא מוזכר בה דבר שקשור לתקשורת בין אמבולנסים, תחנות משטרה, מטוסים וכו'.

זה לא מוזכר כי אסור לחובב רדיו להאזין לתדרים של כוחות הביטחון ושרותי החירום או לטלפונים סלולרים ברשתות אנלוגיות.

כדי ליצור קשר עם הבית כשאני בדרכים או עם מד"א, כמו גם לתקשר בחינם עם חברים ובני משפחה שנמצאים בצד השני של העולם, הנקסוס 5 שלי עושה עבודה מצויינת.

תחביב זה תחביב ואין בו שיקולים של עלות מול תועלת או מה יוצא לי מזה.

פורסם (נערך)
אין בעיה עם ציוד VHF או UHF שמצריך אנטנות קטנות. אבל אלומה מסתובבת ל-10/15/20 מ' (שלא לדבר על כל הגלים החדשים שאני ממש לא מכיר מקרוב) או אנטנה סבירה ל-40/80/160 מ' זה כבר סיפור אחר לגמרי.

אתה יכול לעבוד בתחום ה-6 מטר שמצריך אנטנה קטנה.

בקישור המצורף פירסמתי אנטנה J-POLE שבניתי לשתי תחומים שעלתה לי כ-100 שקל עם חומרים שניתן לרכוש בטמבוריה הקרובה.https://www.facebook.com/groups/Israel.Ham.Radio/permalink/904790169535607/

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
הערה לדור - USB ו-LSB הן שתי וריאציות של ה-SSB - מדובר בבחירת פס הצס העליון (USB) או התחתון (LSB). המשמעות היחידה היא בבחירת הפילטרים, מכל שאר הבחינות מדובר בשוה ערך.

אם זה ככה, אני יכול לקלוט אפנון USB על מקמ"ש/מקלט SSB?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בהחלט כן. ברוב המשדרים קיים מסנן BPF שמעביר רק את החלק העליון של SSB קרי USB. סה"כ מדובר על הסטת תדר של 1.5 קילו-הרץ כלפי מעלה או מטה בעזרת מפסק.

גם הלווין הישראלי דוכיפת משדר ב-SSB בתחום ה-2 מטר ב-USB.

במילים אחרות בכול מקלט SSB ניתן לקלוט את החלק העליון USB.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...