Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית מקלט AM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לדעת קודם כל האם זה חוקי.

אם כן - אשמח לקבל פרטים היכן יש הוראות הרכבה/בנייה ברשת, כמו גם אתרים או חנויות כאן בארץ לרכישת המכלולים/רכיבים.

האם מדובר בהוצאה יקרה? אני בור מוחלט בנושא, אבל יש לי תפיסה טובה, ראש וידיים טכניים.

אני מבקש להדגיש - אני רק מעונין לסרוק ולשמוע, לא לשדר.

תודה ושבת שלום.

פורסם

החוקיות נגזרת ממה שאתה מבקש לקלוט. תתחיל בקליטת קול ישראל וגל"צ בפס ה-MW.

מבחינת רכיבים - אתה יכול להתחיל במקלט גביש שיש בו 4 רכיבים (סליל, קבל משתנה, דיודה ואוזניה), ולהתקדם למכשירים עם מכוון (tuner) ומגבר.

אני מציע לך להתחיל בקיטים בסיסיים ובהמשך להתקדם לפי מידת העניין שתהיה לך והיכולת שתפתח.

מבחינת עלויות - להערכתי ערכת רכיבים בסיסית תעלה לא יותר מכמה עשרות ש"ח, הוסף לכך ציוד להלחמה ואולי כלים לבנית קופסא, עדיין מדובר בעניין בעל משמעות כלכלית קטנה מאד.

מתוך סקרנות הרצתי חיפוש באיביי - המחרוזת היתה AM RADIO KIT - קיבלתי תוצאות מעניינות - החל בקיטים מלפני 30 שנה, דרך קיטים המיועדים ללימוד ועד איזה קיט הזוי שכולל בתוכו אפילו איזו למפה שלא ברור לי אם תפקידה הוא אמיתי או שמדובר רק בקישוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשמח לדעת קודם כל האם זה חוקי.

אם כן - אשמח לקבל פרטים היכן יש הוראות הרכבה/בנייה ברשת, כמו גם אתרים או חנויות כאן בארץ לרכישת המכלולים/רכיבים.

האם מדובר בהוצאה יקרה? אני בור מוחלט בנושא, אבל יש לי תפיסה טובה, ראש וידיים טכניים.

אני מבקש להדגיש - אני רק מעונין לסרוק ולשמוע, לא לשדר.

תודה ושבת שלום.

במידה ואתה רוצה לבנות מקלט 'אמיתי' לתחום ה-AM לא תמצא רכיבי RF בארץ אלא רק רכיבים קונבציונלים קרי נגדים/קבלים/טרנזיסטורים.

איזה תחום תדרים אתה מעוניין לקלוט ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק - עד כמה נותרה פעילות AM מחוץ ל-broadcast בגל בינוני? האם עוד נותרו תחנות פעילות בגלים קצרים, או שמא כולן עברו לרשת? האם מישהועוד אוסף QSL'ים של תחנות לאומיות ומסחריות?

מנסה להזכר במספר ה-SWL שלי מלפני ארבעים ומשהו שנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קצת קשה לי עם המונח AM לכן אשמח עם תוכל להגדיר את אורכי גל או תדרים רלוונטים עבור חובבי רדיו.

אולי הבחור רוצה לאזין לתחום האווירי האזרחי 108-137 מגה-הרץ שעדיין משתמשים באפנון AM ?

פורסם

שמת לב שזו היתה שאלתי הראשונה?

בכל מקרה - כמתחיל, עדיף להתרכז בדברים בסיסיים, וציוד לקליטת שידורי broadcast יהיה הקל ביותר להשגה. בהמשך אפשר להתעסק בדברים פחות נפוצים בשוק.

פורסם (נערך)

לי יש מקלט לתחום ה-20 מטר (SSB) וגם מקלט לתחום ה-6 מטר (50 מגה-הרץ).

כרגע אני בונה אנטנת דיפול פשוטה לתחום ה-6 מטר.

הפעילות בכול התחומים דלילה.

הלמפה=שפורפרת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני לא פעיל כבר הרבה שנים. נדמה לי שבמפגשים השבועיים של החובבים בחיפה משתתפים איזה 4 אנשים, תחמות המועדון שהכרתי לא קיימות כבר הרבה שנים. מצד שני - באתר האגודה מדווחים על לא מעט בעלי רשיונות חדשים. אולי התחביב מציג איזו התאוששות.

מכל מקום - למרות שיש לי היום בדירה עליית גג שנראית כמו shack אידיאלי אני לא רואה את עצמי משקיע אלפי דולרים בצציוד, ובעיקר לא תעסק עם בניית אנטנות, עם כל הבעיות הרגולטוריות ובעקר הבטיחותיות הכרורות בכך. במקום שבו אני גר אלמנט שעוף ברוח יכול בקלות לשפד רכב שנוסע 20-25 מ' מתחת, ואני לא רוצה להתעסק עם דברים כאלה אפילו אם יהיה לי מתקין מקצועי שעובד לפי כל הכללים.

פורסם
קצת קשה לי עם המונח AM לכן אשמח עם תוכל להגדיר את אורכי גל או תדרים רלוונטים עבור חובבי רדיו.

אולי הבחור רוצה לאזין לתחום האווירי האזרחי 108-137 מגה-הרץ שעדיין משתמשים באפנון AM ?

למיטב ידיעתי התחום האווירי בVHF עובד באפנון AM, ובUSB (אין כאן טעות) או AM בתדרי הHF.

את התדרים של 108-137 אפשר לקלוט עם סקאנר של Radioshack, אבל אם אין לו רישיון רדיו אז יאלץ להעזר בטייס או בבעל רישיון רדיו שיוכל להזמין את המוצר באופן חוקי.

לא יודע כיצד יוכל לקלוט את תדרי הHF, אותם לעיתים מאפננים בUSB.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
למיטב ידיעתי התחום האווירי בVHF עובד באפנון AM, (בדיוק מה שרשמתי) ובUSB (אין כאן טעות) או AM בתדרי הHF.

את התדרים של 108-137 אפשר לקלוט עם סקאנר של Radioshack, אבל אם אין לו רישיון רדיו אז יאלץ להעזר בטייס או בבעל רישיון רדיו שיוכל להזמין את המוצר באופן חוקי. - כול ציוד שחובב רדיו רוכש צריך להיות רשום ברישיון התחנה ככה שאם הוא רוכש עבור מישהו זו עבירה על החוק.

לא יודע כיצד יוכל לקלוט את תדרי הHF, אותם לעיתים מאפננים בUSB.

בתחום ה-HF פשוט בונים מקלט מתאים. לדוגמא, תחום ה-20 מטר המוקצה לחובבי רדיו ניתן לשדר ב-SSB, CW=איפנון פס צד יחיד וגם שידורי טלוויזיה בקצב סריקה יחסית איטי ( SSTV).

החלוקה של תחום התדרים שבהם משדרים באיפנון AM או FM זו החלטה שרירותית שלא עומד מאחוריה היבט טכני.

אני בניתי לפני 10 שנים מקלט לתחום התדרים 108-137 מגה וגם מקלט לתחום 50-900 מגה ככה שאם הוא רוצה להאזין למשהו אני כבר הסביר לו :-o

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

בחירת שיטת האפנון היא גם היסטורית.

מרק - בתדרי החובבים אפשר לשדר גם AM רגיל, לא רק SSB, אבל החובבים עברו ל-SSB כיון שהשיטה יותר יעילה, הן מבחינה אנרגטית והן מבחינת ניצול הספקטרום, במחיר ציוד יותר מורכב. למעשה ה-AM "מת" מבחינת החובבים בסביבות שנות ה-60 של המאה הקודמת. אבל חובבי הרדיו תמיד הקדימו את כל שאר השירותים, ומסיבות היסטוריות ועניין של החלפת ציוד גורמים אחרים לא עשו את השינוי.

חובבים משדרים גם בשיטות אפנון נוספות על אלה שהוזכרו, אבל, שוב, אלה פחות נפוצות (בינינו, גם SSTV נדיר).

פורסם

הערה לדור - USB ו-LSB הן שתי וריאציות של ה-SSB - מדובר בבחירת פס הצס העליון (USB) או התחתון (LSB). המשמעות היחידה היא בבחירת הפילטרים, מכל שאר הבחינות מדובר בשוה ערך.

פורסם

בגלל השרשור הזה ניסיתי להבין מה זה בכלל חובבות רדיו והגעתי למסמך הבא: http://articles.iarc.org/iarc-club.pdf

לפני 30 שנה אני יכול להבין מה היה כל כך מסעיר בזה, אבל היום, בעידן האינטרנט, הטלפונים החכמים והטלוויזיה בלווין, אתם לא חושבים שהתחום הזה קצת איבד מהרלבנטיות שלו?

את כל מה שמפורט במסמך ההוא אפשר לעשות באמצעות סמארטפון פשוט וכמה אפליקציות חינמיות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ללא ספק. אישית אני מנותק מהתחביב כבר למעלה מ-20 שנה. מבחינתי כל שרשור כה הוא נוסטלגיה, אבל בכל זאת צרי לציין לזכות חובבי הרדיו שהם הובילו לא מעט טכנולוגיות. למשל - ה-SSB שהוטזכר בשרור (נדמה לי שהשירות היחיד משמשמש ב"-SSB "אמיתי" הוא חובבי רדיו, בשירותים אחרים מכנים בשל SSB כל מיני טכנולוגיות ביניים שבהן יש גל נושא, גם אם מוחלש, לצד פס הצד היחיד, מה שמאפשר גליטה באמצעות מקלט AM רגיל לא צורך במתנד וערבל מקומי).

החשיפה הראשונה שלי לתקשורת מחשבים היתה דרך חובבי רדיו, וכאן צריך לציין במיוחד את הישראלים, שהבינו לאחר רעידת האדמה במכסיקו ב-1985 את חשיבות תקשורת המחשבים שיעילה בהרבה מתקשורת הדיבור או המורס ששימשו להעברת אותות חיים מיהודים במכסיקו לבני משפחתם בארץ, והקימו כאן רשת תקושרת מחשבים, שלמרות מהירותה הנמוכה (1200 סל"ש ב-VHF בתוך הארץ, ותקשורת בין-לאומית ב-HF בקצב 300 סל"ש) היתה אחת מהרשתות הדיגיטליות הראשונות בארץ (במקביל לביטנט האוניברסיטאי). או, למשל, חובב רדיו חיפאי שהפעיל תחנת תקשורת לווינים הרבה לפני התחנה של משרד הדואר בעמק האלה.

• תוכן חדש...