Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק של מנועי dsg 1.2 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבעלים ללאון 1.2 ידנית 2012 אני יכול להגיד שבנסיעה משולבת של 70/30 לטובת הבינעירוני הצריכה שלי בנסיעה רגועה יחסית(100-110) עומדת כבר הרבה זמן על 1:15. בנסיעה משולבת רגועה עם לחיצות פה ושם הצריכה עומדת על כ- 1:13.85. בנסיעה שכולה לחיצה אחת גדולה הצריכה עומדת על 1:11.

היום כשאני עם תוכנה שהוסיפה 25 כ"ס , 4 קג"מ ומתדלק 98 הצריכה השתפרה דווקא בכ- 0.5 ק"מ לליטר.

אגב הנתון שאומר 1:20.8 מדבר רק על נסיעות בינעירוניות בתנאי מעבדה... ככה שלדעתי צריכה משולבת של 1:15 למנועים האלה היא די טובה.

פורסם
לכן ירדתי בכוונה ל-1.2 אפילו טורבו, כי ציפיתי ל-1:15 גג...וממוצע יותר טוב מהסניק, אבל בעצם היא עושה לי 1:11 בממוצע וזה מאוד מאוד מאכזב.

יש לי ייטי כמו שלך שעלתה על הכביש בתחילת מרץ והיום מד המרחק סגר 8000 ק"מ, הממוצע המשולב שלי (70% בין-עירוני, 30% עירוני, בד"כ ללא פקקים, באזור המרכז) עד היום עומד על 13.9 ק"מ/ל'. המכונית הקודמת שלי הייתה רומסטר 1.2 TSI ידנית (5 הילוכים להבדיל מהייטי לה 6) שהייתה קלה מהייטי בקרוב ל-100 ק"ג, ובאותו תמהיל של נסיעה השגתי ממוצע משולב של 15 ק"מ/ל' (מדוד, לא מבוסס על מחשב הדרך).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בפולו שלי (שנת 2013, 16,000 קילומטר) בנסיעה משולבת אני מוציא במקרה הטוב 1:14. עם קצת לחיצות, לא יותר מדי.

כשנסעתי לצפון לא מזמן, בשיוט על 100-110 כמעט כל הדרך, הצריכה היתה 1:17.

הצריכה הכי גרועה שהיתה לי על מיכל מלא היתה 1:12.

**אני מתדלק באותה תחנת דלק ואותה משאבה כמעט כל פעם ובודק נתוני צריכה רק לאחר התדלוק.

פורסם

מנוע הטורבו הקטנים האלו הם כמו מיסטר ג'קיל וד"ר הייד.

הם מאוד חסכוניים בנהיגה מאוד עדינה, החלפות הילוכים מוקדמות ככל הניתן ובאופן כללי השמרות רוב הזמן בתחום שבו הטורבו לא פועל או פועל בעדינות (מתחת ל-2500 סל"ד).

זאת ההתנהגות של כל המכוניות האלו, לא משנה אם הטכנולוגיה נקראת TSI, T-JET, Blue Efficiency או סתם טורבו.

אני נוהג ברכב עם טכנולוגיה דומה (פיאט 1.4 טורבו) וההבדלים בין סגנונות נהיגה פשוט מדהימים. לאחרונה סחטתי מהרכב 19 קילומטרים לליטר בנהיגה מאוד-מאוד מתונה לנהריה (צריכה אמיתית). לעומת זאת - ברגע שלוחצים יותר הצריכה מזנקת ואשתי, בנהיגה עירונית עמוסה עם הרבה נסיעות קצרות וסגנון אגרסיבי משלי, גם ירדה ל-9 ק"מ לליטר.

פורסם
מנוע הטורבו הקטנים האלו הם כמו מיסטר ג'קיל וד"ר הייד.

הם מאוד חסכוניים בנהיגה מאוד עדינה, החלפות הילוכים מוקדמות ככל הניתן ובאופן כללי השמרות רוב הזמן בתחום שבו הטורבו לא פועל או פועל בעדינות (מתחת ל-2500 סל"ד).

זאת ההתנהגות של כל המכוניות האלו, לא משנה אם הטכנולוגיה נקראת TSI, T-JET, Blue Efficiency או סתם טורבו.

אני נוהג ברכב עם טכנולוגיה דומה (פיאט 1.4 טורבו) וההבדלים בין סגנונות נהיגה פשוט מדהימים. לאחרונה סחטתי מהרכב 19 קילומטרים לליטר בנהיגה מאוד-מאוד מתונה לנהריה (צריכה אמיתית). לעומת זאת - ברגע שלוחצים יותר הצריכה מזנקת ואשתי, בנהיגה עירונית עמוסה עם הרבה נסיעות קצרות וסגנון אגרסיבי משלי, גם ירדה ל-9 ק"מ לליטר.

זה ד"ר ג'קל ומיסטר הייד :) אבל אני מסכים עם כל מילה, זה בדיוק ככה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

^

הקטע בסקודה יטי (לא יודע לגבי רכבים אחרים...) זה שהטורבו נכנס מאוד מוקדם לפעולה (וזה טוב מאוד מבחינת סחיבה) בערך ב-1800 סל"ד.

אבל כל עוד אתה נוסע בלי טורבו, הרכב לא זז, הרכב כבד מדי בשביל 1.2 ללא טורבו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
זה ד"ר ג'קל ומיסטר הייד :) אבל אני מסכים עם כל מילה, זה בדיוק ככה.

טל"ח

באמת לא הצטלצל לי טוב שכתבתי את זה...

זה שהטורבו נכנס מאוד מוקדם לפעולה (וזה טוב מאוד מבחינת סחיבה) בערך ב-1800 סל"ד.

פעולה מאוד מוקדמת של הטורבו גם מאפיינת את כל המנועים האלו. היתרון הוא גמישות רבה מאוד החל מסל"ד מאוד נמוך, אולם עדיין שיוט רגוע, גם בתחום זה, יהיה חסכוני מאוד.

פורסם

אני אוסיף את הצריכה שלי - סיאט לאון 1.2TSI משנת 2014 עם 6000 ק"מ על השעון.

לא מבצע רישום אבל מקפיד לתדלק 50 ליטר בכל תידלוק.

המצב הגרוע ביותר - 740 קילומטר על טנק של 50 ליטר - שזה נותן 14.8 ק"מ לליטר.

המצב הטוב ביותר - 870 קילומטר על טנק של 50 ליטר - שזה נותן 17.4 ק"מ לליטר.

ביומיום שזה 70% בינעירוני ו 30% עירוני מגיע ל 810-830 ק"מ לטנק של 50 ליטר שזה בערך 16.4 ק"מ לליטר

מזגן תמיד עובד ומשתדל לנסוע בצורה חסכונית.

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

• תוכן חדש...