Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ב-80 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקליאו מעולה,לדעתי הסופר מיני הטובה ביותר,נראית מעולה בעיקר באדום למרות שזה עניין של טעם,איבזור טוב,זריזה אני מאוד אהבתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור זוג צעיר, שסביר שבטווח החזקת הרכב יהפוך למשפחה צעירה, הייתי מכוון למה שקרוי "משפחתית קטנה" - אבל, למעשה, הוא סופרמיני עם תא מטען מוגדל (תצורת 3 קופסאות). או, לפחות, סופרמיני האצ'בק בעל תא מטען של מעל 300 ליטר.

אישית אני נוהג בסוזוקי סויפט כבת שנה, מרוצה ממנה מאוד. אבל אני נוסע רוב הזמן לבד, ותא המטען מספק את הצרכים של תיק עבודה + תיק חדר כושר, ואפילו קניה שבועית בסופר (למשפחה של חמישה מבוגרים). נכון להיום היא תספק גם את צרכיך, אבל ברגע שתזקק לעגלת תינוק, במיוחד האמבטיה של החודשים הראשונים, היא תהיה קטנה מדי. עם זאת סופרמיני עם תא מטען יותר גדול תוכל לספק אפילו שני ילדים על ציודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב אחרי עוד כמה בירורים והשוואות להלן מסקנת ביניים:

מבחינת פרמטרים ה-i10 מנוע 1250 והסוזוקי סוויפט כמעט זהות.

המנועים באותו נפח, התאוצות דומות, שני הרכבים אמינים, ה-i10 אומנם קצרה מהסוויפט אך בעלת תא מטען גדל יותר ב-40 ליטר.

נוסף לכך, ל-i10 שני יתרונות ברורים:

1. מחיר. זולה בכ-22 אלף ש"ח מהסוויפט (חדש מול חדש).

2. אפשרות פריסת תשלומים ללא ריבית והצמדה מה שמשאיר את רוב הסכום אצלי בכיס.

בשורה התחתונה אני רואה אותה כרכישה הכי משתלמת מבין כל הרכבים שאני מתלבט לגביהם.

היא אומנם לא ספורטיבית כמו שהייתי רוצה אבל משאירה לי הכי הרבה כסף בכיס ומקנה לי שקט מבחינת תקלות.

מבחינת מימדים היא אמורה להספיק לי לשנתיים-שלוש הקרובות (אפילו עגלת תינוק נכנסת בתא המטען).

אני אקבע נסיעת מבחן בקרוב ואעדכן בחוות הדעת.

תודה:)

פורסם

בדקת את הספייס סטאר?

היא מרווחת יותר,תא מטען פרקטי יותר,חסכונית יותר,לרעתה מושבים פחות תומכים מנוע רועש יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השיקול שלך צריך להיות מתי מתוכננים ילדים. אם מדובר בפחות מ-3-4 שנים השקע ברכב יותר גדול. אחרת בעוד שנה-שנתיים תגלה שה-i10 קטנה מדי, תפתח כאן שרשור על רכב למשפחה צעירה ויהיו לך הפסדי ערך רציניים במכירת הרכב.

חבל שמכרת את הסוזוקי - מדיניות נכונה היתה למשוך אותו עד שאשתך תהיה בהריון. אבל זה חלב שנשפך, אז לא כדאי לבכות.

לגבי הנאה מנהיגה - אל תצפה לה באף אחד מהרכבים שציינת.

אם אתה מתעניין ב-i10 בחן את אחותה (פיקנטו) כולל בשיטת 0 ק"מ מליסינג. לדעתי עדיף לך לעלות לסגמנט הסופרמיני הארוכות (המכונות גם משפחתיות קטנות, למרות שאינן כאלה) כמו הריו או האקסנט, או מיקרו-ואנים בסגנון ג'אז או ספייס-וורוסו, שאין לי מושג מה מחירן בשוק היד השניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הסיבה שבגללה מכרתי את האלטו היא שהרכב כבר ממש היה לי חלש.

סגנון הנהיגה של כבר ממש הכביד עליו, כל שנה הייתי צריך להחליף מייסבים (בעלות של 400 ש"ח כולל עבודה למיסב), הבלאי כבר ניכר ברכב והוא מאוד התאמץ בעליות.

פרט נוסף שלא ציינתי הוא שבבעלותנו גם יונדאי אקסנט 1600 שנת 2007.

לגבי הפיקנטו- מעיון במפרט של שניהם ובמבחני השוואה ה-i10 עולה עליו בכל פרמטר.

אני לא רואה סיבה איך ה-i10 שיכולה בקלות לאכלס עגלת תינוק בתא המטען תגביל אותי עם ילד ואפילו עם שניים.

עריכה אחרונה על ידי itziks
פורסם
הסיבה שבגללה מכרתי את האלטו היא שהרכב כבר ממש היה לי חלש.

סגנון הנהיגה של כבר ממש הכביד עליו, כל שנה הייתי צריך להחליף מייסבים (בעלות של 400 ש"ח כולל עבודה למיסב), הבלאי כבר ניכר ברכב והוא מאוד התאמץ בעליות.

פרט נוסף שלא ציינתי הוא שבבעלותנו גם יונדאי אקסנט 1600 שנת 2007.

לגבי הפיקנטו- מעיון במפרט של שניהם ובמבחני השוואה ה-i10 עולה עליו בכל פרמטר.

אני לא רואה סיבה איך ה-i10 שיכולה בקלות לאכלס עגלת תינוק בתא המטען תגביל אותי עם ילד ואפילו עם שניים.

יש לנו I10 חדשה, רכב של אישתי, מאוד מרוצים ממנו. מספיק מקום גם לילד וגם לשים קניות (לא יותר מדי)

פורסם (נערך)

כפי שכתבו לך, אתה צריך לחשוב בכיוון של הגדלת המשפחה. לדעתי, I20 תפורה לכם. לא שווה לקנות I10 ולהחליף שוב בקרוב. ל I20 מנוע חזק יותר והיא בטיחותית יותר מה I10 (תוכל להיכנס לאתרים של מבחני ריסוק כמו www.euroncap.com כדי להשוות).

מה גם שאתה אומר שהסיבה שהחלפת את האלטו היא המנוע, לכן אתה צריך מנוע חזק (ל I20 יש 100 כ"ס לעומת 87 ב I10).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

היי איתמר תודה על העצה :)

כרגע ההתלבטות שלי היא האם לקחת i10 חדשה או -i20 יד שניה.

אגב מה לגבי צריכת הדלק של ה-i20? מקריאה ברשת אני רואה נתונים שונים.

והאם מנוע ה-1.4 של ה-i20 עבר שינוי כלשהו במסגרת מתיחת הפנים?

ומה לגבי ה-1.6? הוא עדיף על ה-1.4?

תודה!

פורסם

שלחתי לך לינק בהודעה פרטית.

לדעתי המנוע 1.4 לא עבר איזה שהוא שינוי, ביונדאי של אישתי צריכת דלק ממוצעת 15 ק"מ/ל' (נוסעת 100 ק"מ ליום רוב הנסיעות מחוץ לעיר וחלק מהדרך שלה לעבודה היא דרך הררית ומפותלת, כמו כן גם המזגן דלוק חלק לא מבוטל מהזמן, מה שאומר שצריכת הדלק דיי טובה יחסית לתנאים).

ה- 1.4 לדעתי מספיק, הוא זריז ולא רע בכלל אבל תבחן את ה 1.6, אין לך מה להפסיד (אני לא מכיר אותו).

פורסם

טוב בגדול אני אבדוק את ה-i10, i20 וגם את הסוזוקי סוויפט (בכל ההשוואות שקראתי ממליצים עליה יותר מאשר על ה-i20).

על הנייר הנתונים של ה-i10 והסוויפט כמעט זהים ובחלק מהפרמטים ה-i10 אפילו מתעלה עליה על אף שהיא זולה ממנה משמעותית.

כנראה שעד שלא אנהג על הסוויפט לא אבין על מה כל התשבוחות:)

פורסם (נערך)

ועכשיו סתם בשביל לפתוח קצת את הראש:

נניח וברשותכם 70-80 אלף שקלים. איזה רכב אוטומטי הייתם בוחרים?

:-D

עריכה אחרונה על ידי itziks

• תוכן חדש...