Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום,

אתמול עשיתי בדיקת שמן לרכב ולהפתעתי מפלס השמן במדיד הגיע אל המינימום. הוספתי בערך 700 סמ"ק עד שהגעתי קרוב ל Full (קצת מתחת) במדיד. זכור לי שלפני חודשיים בדקתי גם את המפלס והוא היה בין המינימום ל Full (באמצע בדיוק). טיפול אחרון התבצע לפני 8 חודשים והרכב עבר מאז 12 אלף קילומטר.

לא מצאתי שום נזילה והרכב לא מעשן. האם זו צריכה נורמלית של המנוע? (מנועים אמורים בכלל לצרוך שמן? למיטב ידיעתי הם לא אמורים אלא אם ישנה בעיה). ייתכן והשמן ששמו לי במוסך (היה רכב ליסינג והטיפול הראשון היה במוסך ליסינג) היה כול כך זול שהוא פשוט נעלם?

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי Bakshi
פורסם

יש מנועם שלא צורכים שמן בכלל ויש כאלה שכן. תלוי כמובן בסגנון הנהיגה ובמצב הבלאי של המנוע.

ניתן להבין שאצלך נצרך כליטר שמן על 12.000 ק"מ. זה קצת הרבה ברכב יחסית חדש אבל לא בהכרח מעיד על בעיה. למרות שיש מכוניות ללא צריכת שמן בכלל.

בטיפול הבא תוודא שמשתמשים בשמן שעונה לדרישות היצרן וממלאים בדיוק עד קו MAX.

תבדוק כל שבוע - שבועיים ותעקוב אחרי הצריכה.

פורסם

צריכה קצת גבוהה בהחתשב בנסועה.

רשמת שהרכב טופל ע"י מוסך ליסינג (לא משהו שאתה בחרת).

האם השמן בו משתכשך המנוע הוא השמן המומלץ ע"י היצרן ? (סוג + צמיגות) האם אתה יכול לוודא זאת ע"י פירוט של סיכום הטיפול ?

alfa 156 2.5.

פורסם

לא רשום איזה סוג (אם בכלל הוחלף). החשד שלי הוא אי החלפת שמן או שמן זול/לא מתאים על פי הוראות יצרן. בכול אופן הוספתי כרגע, אעקוב אחרי הצריכה בשבועות הקרובים ואקדים את הטיפול.

פורסם

צריכה של 1 ליטר ל 12K זה הרבה? זה נשמע לי סביר וממוצע לחלוטין גם ברכב חדש, לא נתקלתי ברכב מעולם שלא צרך שמן באיזור ק"מ דומה.

Opel Adam S 2017

פורסם
כמה ק,מ עבר הרכב ומתי בוצע טיפול אחרון ?

השאלה הייתה כמה מראה מד האוץ מאז עליית הרכב על הכביש.

בפעם השלישית, בשביל החברים ששאלו ולא נענו,

כמה ק"מ עבר הרכב בסך הכל ?

זה נתון דיי חשוב .

alfa 156 2.5.

פורסם

כרגע מד האוץ עומד על 69K.

אגב. לא הוספתי ליטר שמן.. יותר בכיוון של 500-600 סמק.. אולי אפילו פחות.. לא ממש מדדתי אבל אני מעריך שהמילוי לא היה מספיק אפילו לבקבוק קולה קטן.

פורסם

תבדוק בבוקר כמה שמו יש בדיוק על המדיד אם הוא בדיוק במפלס רשום מונה קילומטראז ותתחיל לעקוב בדוק בעם בשבוע בבוקר את המפלס ותראה כמה יורד

פורסם

טוב עדכון קצרצר:

ביום שישי שעבר בדקתי את השמן ובמדיד המפלס היה קצת פחות מקו המינימום. הוספתי שמן (500 סמ"ק בערך) והגעתי בערך מעט מעל האמצע של המפלס. בבוקר שלמחרת בדקתי שוב שמן והפעם המפלס היה כמעט על המקסימום (ייתכן שלקח זמן לכול השמן שהוספתי להגיע אל האגן?). במהלך השבוע עשיתי כ 850 ק"מ ( 700 מתוכם נסיעה הלוך חזור לאילת). בבדיקה קצרה היום המפלס טיפה מעל החצי.

עכשיו אני קצת מבולבל, כי כשהוספתי פעם ראשונה שמן באמת הגעתי לאמצע המפלס ורק בבוקר הופתעתי לראות שזה מקסימום, עכשיו זה חזר להיות כמו שהוספתי. אני מתכוון לבדוק שוב עוד כמה ימים בכדי להיות בטוח שתהיה ירידה.

מה שמוזר בעסק הזה, אני לא רואה שום נזילה.. ואין ריח של שמן שרוף והרכב לא מעשן.

אני די חושד בשמן ושוקל להחליף הכול.

נ.ב מישהו יכול להמליץ על שמן איכותי ללנסר 2011?

נ.ב 2: בספר היצרן מצויין כי "כול מנוע צורך כמות של שמן מסוימת במהלך פעולה רגילה, לכן חשוב מאוד לבדוק את מפלס השמן באופן תקופתי". ועוד הם אומרים שמרווח הטיפולים ה 20K... אני מרגיש כאילו אני מחזיק רכב שנת 96...

פורסם

מרחק המד בין המינימום למקסימום ברוב המכוניות מסמל ליטר אחד.

איזה שמן שמת עד עכשיו בין טיפולים ,כי לשחק עם צמיגיות שונות זה לא הכי חכם.

תאמין לי לו היה מדובר ברכב משנת 96 עם בעיות צריכת שמן היה מדובר ביותר מליטר בין טיפולים.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מה נסגר עם צריכת השמן במיצובישי לנסר ?

ראיתי סרטון שמראים החלפת שסתום pcv שמונע את שריפת השמן המוגברת . מה דעתכם ? האם צריכה של חיטר שמן ל 10000 קמ זה תקין ?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תוכן חדש...