Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו מכיר/עבד/בעלים של חנות אופטיקה?

על פי מה הם קובעים את המחירים? לוטו?

רציתי להחליף במשקפי שמש עדשות בלבד(המספר שלי הוא מינוס 3 עם צילינדר קטן), ויצאתי באותו מתחם של חנויות, עם הצעות מחיר של בין 175 שקל ו-500 שקל(!) לעדשות הפשוטות ביותר.

ושוב אני מדגיש,הפערים הם לא בין חנות פיזית לעומת חנות אינטרנטית שממוקמת באיזשהו חור במחוז שנזן בסין, אלא על חנויות שיש בהן מרחק של 50 מטר.

האם מלבד ההנחה שהלקוח הישראלי לא משווה כלל מחירים, יש איזה סיבה נוספת לפער המחירים הזה?

פורסם

ככה עובד שוק חופשי.

עובדה שיש קונים בכל רמת מחיר. לא רק באופטיקה, בכל תחום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא חדש שיש רווחים עצומים בתחום האופטיקה, גם אחרי שמבינים שצריך לשלם לעובדים, ושיש בחנות אופטומטריסט, שכירות וכו', המרווח בין עלות המוצר לחנות ובין מחיר המכירה שלו הוא בלתי נתפס במקרים מסוימים.

גם ברוב המקרים הלקוח לא יודע להשוות בין ההצעות שקיבל וקושר את ההבדל במחיר לאיכות, אבל עלול לקבל בסופו של דבר את אותו המוצר מאותו המפעל במחיר כפול או משולש.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

שוק חופשי על בריאות זה מאוד לא תקין.

כמו רופאי שיניים שכול אחד אומר לך משהו אחר.

במוצרים אחרים יש מחיר מומלץ לצרכן, בעדשות כל מוכר עושה מה שבא לו.

רוב האופטיקאים משתמשים בעדשות של שתי חברות ישראליות בדגמים הזולים, הלפרין מייבוא משהו מהודו או גם עם הישראלים.

תבדוק מחיר בסופרפארם, אם יש לך מספר לך לקרולינה שיש להם משקפים מאוד יפים.

אייל

פורסם

מה חושבים לעצמם בעלי חנויות טלפונים סלולריים שלוקחים 450 שקל להחליף מסך לאייפון 5 שעולה להם 150?ומטען מוכרים ב40 שעולה 10 שקל?וכבל USB שעולה 40 אגורות ב25 שקל?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

האם ההצעות שקיבלת מתייחסות לאותו סוג עדשה, פירמה זהה/יצרן זהה?

אותו סוג, אבל לגבי פירמה אין לי באמת מושג(אף אחת מהאופטיקות לא "התרברבה" בפירמה שלה, כי כניראה הם כולם מזמינים מאותו ספק)

תבדוק מחיר בסופרפארם, אם יש לך מספר לך לקרולינה שיש להם משקפים מאוד יפים.

כבר הזמנתי ב-175 :)

מה חושבים לעצמם בעלי חנויות טלפונים סלולריים שלוקחים 450 שקל להחליף מסך לאייפון 5 שעולה להם 150?ומטען מוכרים ב40 שעולה 10 שקל?וכבל USB שעולה 40 אגורות ב25 שקל?

במקרה הזה, אין לי בעיה אם זה. אם כולם היו מוכרים פחות או יותר באותו מחיר זה היה מילא. אבל כשיש לך מישהו שמחליף מסך לאייפון ב-450 וחנות מולו יש מישהו שעושה את אותו דבר ב-100 שקל? לטעמי זו נאיביות גדולה מדי להאמין בתמימות של הקונה הישראלי.

פורסם

אני לא כל כך מבין לאן אתה חותר.

הקונה הישראלי הממוצע הוא בסך הכול צרכן לא חכם במיוחד, ודי תמים,

בניגוד גמור להכרזות בסגנון "אני לא פראייר". משלמים ובוכים.

מה שאמרתי לגבי רמות מחירים שונות הוא אמיתי לגמרי: יש אנשים שלא מוכנים לקנות בזול

גם אם מציעים להם אפשרות כזאת, כי זה נתפס בעיניהם כבחירה במוצר נחות (אפילו אם מדובר באותו מוצר מאחורי המדבקה).

תעשה מה שטוב לך. אתה מן הסתם שייך לקבוצה אחרת, שמתאים לה תמחור אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא חותר לכלום, סתם רוצה לשמוע חוות דעת על ההתנהגות האנושית.

ואני מסכים עם הסיבה הראשונה שהבאת, רק מעניין אותי אם יש גורמים אחרים בנוסף.

הסיבה השניה מעניינת, אם כי בסביבה שלי לפחות לא פגשתי באנשים כאלה

פורסם

בטוח פגשת :-)

סליחה על הדוגמה הנדושה, אבל שים לב למכירות הדבש המתקרבות לקראת ראש השנה -

בשנה שעברה מצאתי את הדבש של עמק חפר (או משהו כזה) תחת 3 שמות שונים, ב-2 סופרים שונים, ב-3 מחירים שונים.

לפעמים אתה מוצא את אותו הדבש ב-2 וריאציות שונות על אותו מדף!

יחי האותיות הקטנות. אפילו האריזה (זכוכית) הייתה זהה.

יש כאלה שלא יקנו את "מותג הבית" של הסופרים אלא יעדיפו מותג ממותג,

בלי לבדוק מי היצרן. בכלל, תתקשה למצוא אנשים שמחפשים את היצרן מאחורי המדבקה.

שים לב, היצרן המקורי של הדבש רק מרוויח: במקום מחיר אחיד שפונה רק לטווח מסוים באוכלוסיה,

הוא מוכר את אותו מוצר ב-3 דרגות מחירים שונות, והשורה התחתונה היא שיותר אנשים קונים את המוצר.

הרווח הממוצע לפריט אולי נמוך יותר, אבל הכמות מנצחת.

פורסם (נערך)

טיפ קטן אל תקנה בארץ חד וחלק שוחטים אותנו ,אנחנו עם של בכיינים על יוקר המחיה ועדיין קונים במחרים מופקעים,חמי קנה משקפיים מולטי פוקל בלמעלה מ-6500 ש"ח , עדשה עלומת שם מילא עדשה של זייס הייתי מבין .

כנס לכאן ותסוך אלפי שקלים אני לא צוחק על משקפיים אחד האתרים הגדולים למשקפיים מייצר בסין באיכות מעולה.

אפרופו משקפיים את הכתבה הזו מ 60 דקות של CBS אתם חייבים לראות אני עד היום בשוק .

ואחכ ספרו לנשים שלכם עד כמה הן תמימות.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

מצטרף להמלצה על זני למרות שלפותח השרשור זה לא משנה במצבו.

המספר שלי לא גדול (צילינדר -1.75) ונמאס לי לשלם את המחירים הגבוהים של הארץ.

השגתי את המרשם שלי והזמנתי שני זוגות משקפיים דרך זני במחיר של 280 ש"ח.

ועוד בחרתי מסגרות שהיו מהיקרות יותר באתר.

פורסם
טיפ קטן אל תקנה בארץ חד וחלק שוחטים אותנו ,אנחנו עם של בכיינים על יוקר המחיה ועדיין קונים במחרים מופקעים,חמי קנה משקפיים מולטי פוקל בלמעלה מ-6500 ש"ח , עדשה עלומת שם מילא עדשה של זייס הייתי מבין .

כנס לכאן ותסוך אלפי שקלים אני לא צוחק על משקפיים אחד האתרים הגדולים למשקפיים מייצר בסין באיכות מעולה.

אפרופו משקפיים את הכתבה הזו מ 60 דקות של CBS אתם חייבים לראות אני עד היום בשוק .

ואחכ ספרו לנשים שלכם עד כמה הן תמימות.

בכתבה מדברים על זה שארה"ב יש מונופולים של משקפיים עם מחירים מופקעים.

לנו אין מונופולים ויש לנו שוק פרוע לגמרי.

אופטיקה דורון מסוגלים לדרוש 6500 עד עדשות שמוכרים בקרולינה ב 1000, אני לא מבין מי נכנס לחנות הזאת.

אייל

פורסם
כמו רופאי שיניים שכול אחד אומר לך משהו אחר.

ממש לא כמו רופאי שיניים.

משקפיים מורכבים משני אלמנטים, עדשות ומסגרת, כאשר העלות הישירה של המוצר לא מהווה את העלות המרכזית של העסק (זה נכון בעוד מליוני עסקים).

אבל, כשצריך להחזיק מגוון כזה גדול בכל חנות, למשל, זו עלות.

לא שאני אומר שצריך לרחם עליהם, הכמות והגודל של חנויות האופטיקה זו ההוכחה שמדובר בתחום רווחי.

לעומת זאת...

אצל רופא שיניים, הוא עושה עד עשרות בחירות של חומרים וציוד שהוא בוחר להשתמש בהם, בחירות שאתה בכלל מודע אליהם (תלוי בטיפול)

אלא יוצרים הבדלי עלות ותמחור מאוד משמעותיים, גם אם הוא תמיד עושה על העלות מכפלה יפה.

כלומר, אצל רופא שיניים כדאי מאוד לנסות להבין מה יוצר הבדלי תמחור.במשקפיים - קנה זול. זה לא יידפוק לך את הבריאות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...