Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים וצהריים טובים לכולכם :)

בימים אלו, סיימתי את לימודי ההנדסאי שלי מטעם חברת אינטל, היינו בפרוייקט שנקרא "פרוייקט אל"ה" אשר מה שאינטל עשתה בעצם זה לזמן אנשים אליה, ביצוע מבחני מיון, מחשבי מחשב, דינמיקה קבוצתית + ראיונות והערכות פסיכולוגיות ולאחר מכן מימנה עבורנו את הלימודים ודמי מחיה.

למדנו הנדסאי מכטרוניקה + ביצוע פרוייקט גמר ויועדנו לחדר הנקי בקרית גת.

לצערי, היינו אתמול בטקס סיום בקרית גת ונאמר לנו כי בעקבות קבלת הטכנולוגיה החדשה בפס ייצור שנקרא 1274 אינטל כרגע עושה שילוח של אנשים לחו"ל ע"מ ללמוד את הטכנולוגיה ועם חזרתם לארץ החלפת הציוד והציוד החדש לטכנולוגיה הבאה.

לכן, נאמר לנו כי נכון לעת עתה, אין גיוסים באינטל ( שמועות ששמענו קצת לפניי כן ) וכי תהליך הגיוס יכול להיות מחודש בעוד חודש, חודשיים ואולי חצי שנה - שנה, אין כרגע תאריך יעד לנושא. אבל במידה וכן, כמובן ש " אתם הראשונים וכו' וכו' " כיוון שכבר עברנו את כל מבחני המיון והראיונות.

מה שהוביל אותנו למצב של... חיפוש עבודה וצבירת נסיון או בכלל אולי להתחיל בפרק חדש בחיים ולא דווקא אצל אינטל, אי אפשר לדעת.

בגלל זה אני פונה אליכם חבריי הפורום במטרה לקבלת עזרה, הצעות עבודה, כיוונים, חברות שאולי דרושים בהם ודרך מחקר באינטרנט לא מצאתי או לא אמצא בגלל סיבות כאלו ואחרות? אני אודה לכם מאוד במידה וזה יהיה אפשרי.

כמובן שאינטל מאוד נחמדים ואף שלחו המלצות לחברות שונות עם ציון שאנו הנדסאים מצטיינים וכו', לכן לפחות יש את המייל הזה בתור אסמכתא כלשהי ושאר המסמכים הרלוונטים לנושא אמסור וכמובן שאשמח במידה ותפנו אליי בהודעה פרטית שכן איני מעוניין להשאיר פרטים או מסמכים על גבי הפורום בפומבי מכל מיני סיבות כאלו ואחרות כמובן.

אני מתגורר באשדוד וכמובן שאין לי בעיה עם כל סוגי התפקידים הרלוונטים למקצוע ( עדיפות מאוד גבוהה בתחום כמובן ) או לאיזור ספציפי אבל כמובן שלא אוכל לנייד את עצמי למשל או לעבור דירה או לשכור דירה בצפון לדוגמא כאשר אני תושב אשדוד או מקום עבודה שאאלץ לנסוע אליו שעתיים ביום ( רכב או רכבת ) שכן גם זה לא יהיה מתאים לצערי.

לדעתי עד שעה וחצי של נסיעה ברכב זה עוד סביר ומקובל, מקווה שתבינו גם כן, לא מתוך פינוק. אני מוכן להתפשר ולנסוע שעתיים למקום העבודה כל עוד זה אכן יהיה שווה את המאמץ וההשקעה בתחום הזה ללא כל ספק.

אודה לכם מאוד לפניות בהודעה פרטית בנושא ותודה רבה שוב פעם על העזרה או כל עזרה שתגיע.

אני בן 24 למען הסר הספק.

שיהיה לכולנו סופ"ש נעים ורגוע.

פורסם

יש את HP וויסוניק ממש ממול אינטל.

הבעיה מתחילה בחוסר הנסיון שיש לכם.

בהצלחה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

איפה בדיוק למדת?

מכטרוניקה = מכונות עם התמחות במכשור ובקרה. כלומר הנדסאי חשמל/אלקטרוניקה לא יסתכלו עליך. לכן כוון למשרות עבור הנדסאי מכונות.

משכנתא זה קל

פורסם

כוון לפועל ייצור/הרכבות/זיוווד אלקטרוני במפעלי אלקטרוניקה.

אין הרבה מה לעשות כרגע עם לימודי הנדסאי 'כללי'.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

למדתי במכללה הטכנולוגית בבאר שבע, במימון מלא של אינטל וכו'... כרגע אין להם משרות להציע בעקבות כניסת הטכנולוגיה החדשה שזה ייקח זמן עד שישלחו את המהנדסים לחו"ל להתלמדות ולאחר מכן כשהם יחזור ללמד כאן יתחיל גיוס נרחב.

היה לנו חוזה חד צדדי של 3 שנים מראש בהתחייבות, אבל מן הסתם כשיש עצירת גיוס הם לא חייבים לנו ואנחנו לא להם )

בסופו של דבר, בעוד חצי שנה - שנה הם כן יתקשרו כי יתחיל גיוס נרחב ( מכל המקורות והאנשים אשר עובדים בפנים וגם בכירים ומי שניהל אותנו... ) הקטע זה מי יצליח לצבור יותר נסיון רלוונטי בחוץ בכדי להשיג תנאים טובים יותר וכו' או עדיפות לגיוס.

הקטע הכי מצחיק? למדנו איתנו במקביל עוד תוכניות דומות, למשל מרכבת ישראל גם כן 50 חבר'ה... לקחו את כולם ויש להם חוזים ולאחר 2-3 שנים נכנסים לקביעות.

למדו במקביל מקמ"ג וכו'... זה די פופולארי היום אבל אנחנו נפלנו בין הכסאות בגלל שזה מגה ארגון בישראל ורק לפניי חצי שנה קיבלו את הטכנולוגיה ומענקים וכו'... אבל בסדר שטויות, נחכה.

למדתי מכונות + חשמל + מערוכת בקרה + אלקטרוניקה. מן הסתם החלק הכבד הוא מכונות ואלקטרוניקה וגם מיקרו אלקטרוניקה.

מבחני מה"ט הקשורים אליי הם מכטרוניקה, מכונות, מכניקה ואלקטרוניקה בסה"כ 4 בחינות.

זה מה שהתחלתי לאחרונה לכוון לכיוון של מכונות, אחזקה, ייצור, קווי ייצור וכו' וכו' בתחום הזה. כמובן שאין לי איך להתחרות בדרג ד' למשל שיוצאים מחיל האוויר בתיקון רמת הרכיב וכו' עם נסיון שיש להם של מספר שנים זה ללא ספק אבל את הכל אפשר ללמוד.

עליינו ישבו על הראש ולחצנו וסחטו מאיתנו ציונים פנטסטיים למען האמת והיו קורסים שהינו חוזרים עליהם רק כדי להוציא מאיות בכדי לגבור אחד על השני.

פרסמתי כאן מלבד העובדה שיש 5 סוגי כוחות אדם + נרשמתי לאיזה 10 חברות שבהן בניתי פרופיל ( כל מיני חברות גדולות בארץ ) ומעבר לעובדה ששיגרתי בסופ"ש לפחות 150 קורות חיים באופן כללי מלבד כל זה. העניין היה האם למישהו כאן יש מושג או הכוונה או במקום עבודתו או דרך חברים זה הכל.

מה שכן, הכל עניין של זמן, בסופ"ש מפציצים וכעת... בתור בשר טרי נשאר רק לחכות שבוע שבועיים וכו' עד שיזרמו הטלפונים המעניינים ( כבר היום התחילו להתקשר כמה וכמה וגם במייל ).

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

א. אינטל זה לא כוורת דבש. אל תדאג.

ב. בנה לעצמך קורות חיים מסודרים, רהוטים ותואמים את המציאות.

ג. פנה לחברות השמה רציניות בתחום (נישה, ESR וכד').

ד. פנה לארגונים גדולים (אלביט, תע"א, רכבת, חברת חשמל וכד') דרך האתרים שלהם.

ה. סרוק משרות מתאימות באתר ג'ובמאסטר ושלח אליהן קורות חיים. פעם אחת למשרה. ואל תשלח לכל המשרות שמפורסמות, אלא רק לכאלה שמתאימות לך. גם ככה מחשב מפגר מסנן אותן, ואם לא כתוב לך מילות הקוד שכתובות בדרישות, הן לא יעברו הלאה.

לדעתי, אם אתה רוצה משהו עם נפח גידול, תלך לתכנון מכאני. גם הנדסאי שהוא שפיץ מוצא עבודה בקלות ומשתכר כמו מהנדס.

משכנתא זה קל

פורסם

השאלה הנשאלת מה נלמד או היקף הלימוד בתיכנון מכני שהבחור למד.

חוזק חומרים/פרקי מכונות/תורת החומרים ושרטוט טכני ומקצועות נוספים כמו הידראוליקה תורת החום.

בשביל להיות מתכנן מכני לא מספיק ללמוד את חוק הוק ולדעת מה ההבדל בין פלדה SAE 4140 לבין SAE1020.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

למדנו תורת החומרים 1 ו 2 ( שכללו את המעבדות גם כן עם ניסויים ודוחות ). חוזק חומרים 1,2 ( עם כל המעבדות של חוזק גם כן כולל דוחות) חלקיי מכונות 1,2. הידראוליקה, פנאומטיקה וטכנולוגיית וואקום מטעם אינטל. בנוסף קורס כבד של פלסמה מטעם אינטל גם כן ייחודי האמת.

כמובן שגם שרטוט טכני וגרפיקה וכו' בין היתר. למדנו 45 קורסים בסה"כ שזה לא קצת. בפרק של 17 חודשים ( כולל קורס קיץ זה למה )

יחסית הלימודים אכן מעניינים לפחות מה שאנחנו עשינו ובהחלט נתן כלים רבים.

בצעתי רישום ובניית פרופיל והגשת מועמדות בחברות הרבות כגון: אלקטרה, אלביט, רפאל, רכבת, חברת חשמל, טבע וכו' וכו' שכמובן בכל אחת מהן ברובן ניתן לבנות פרופיל מורכב שעובר למשרד הגיוס שלהם שזה טוב.

כמובן שהפצצתי את כל המשרות האפשריות שרק אפשר כמובן עם ייעוד ספציפי להנדסאי ולתחומים שלי, לא לשאר הדברים שמן הסתם אין טעם כי זה פוסל אותי מראש.

תודה על הטיפים כמובן לגבי החברות הנוספות.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

ברכותיי על סיום לימודיך, גם אני בוגר המכללה הטכנולוגית ב''ש ללימודי ''תואר'' הנדסאי מכונות.

מן הסתם אני כמוך מכיר את רוב המרצים שלך וגם יודע כמה קשה יחסית היה להגיע לסוף וגם לסיים בהצלחה.

לימודי יום פשוט שוחקים ומעייפים מאוד.

סיימתי לפני שנתיים זילזתי באותה התקופה על תוכנית ''הטופ גרופ'' של אינטל ולא ניגשתי לבחינות.

עברתי בין עבודות ואל דאגה יש הרבה לגברים בלבד! אני ואשתי למדנו יחד וסיימנו בהצטיינות ואליה בכלל לא חוזרים.

אין לך ברירה וללכת לעבודות הקשורות בתחום, וכל מי שיקבל אותך ללא ניסיון (שזה מה שהכי חשוב בחוץ) תלך על זה ותצבור.

כיום אני עובד באינטל קרית גת (שנה+3 חוד'), התחלתי בתור כח-אדם ועברתי לעובד בחוזה זמני המוכנה ICE בדיוק לאחרונה גם חידשו לי את החוזה.

מה שיכול להראות לך שלפעמים דרך קבלן קיימת אפשרות להכנס למפעל.

אבל זה יחסית נדיר היום, כי כולם כבר עוברים לעובדים בחוזה זמני ואו קבלנים חיצוניים.

המצב באינטל מעולה האומנם אבל בכל זאת יש קיצוצים נרחבים בקרוב ושינויים גדולים לקראת הטכנולוגיה החדשה,

כידוע לך גם קיבלו לאחרונה 800 עובדי מיקרון שלא באמת יודעים מה לעשות איתם אם בכלל.

מה שאני יכול לעזור לך, לפני שבועיים הייתי בראיון עבודה באלתא אשדוד רוצים שם עובדים לעבודה פיזית (דרישות מכונאי) בהרכבה הסופית של מכם כיפת ברזל אחלה ג'וב לתחילת קריירה של הנדסאי - מוסיף המון לקורות החיים.

זאת חברת הכח אדם שהפנתה אותי אליהם ולעבוד דרכם להערכתי יש סיכוי טוב לכמה שנים !

http://www.albatros.co.il/ פנה אליהם אין לי ספק שייקחו אותך!

שיהיה בהצלחה!

יניב

עריכה אחרונה על ידי SpeeDevil

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

• תוכן חדש...