Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הרכב המדובר הוא טויוטה אוונסיס מודל 2002 , כמובן גיר אוטומתי , והרכב עבר 140K קילומטר .

ברכב דולקת מנורת "צ'ק אינג'יין" בצבע צהוב , היא דולקת קרוב ל 4 שנים ואין הרגשה של התנהגות שונה של הרכב בגלל זה , ניתן לעשות איפוס ומחיקה , המנורה תיעלם ותידלק אחרי כשבועיים שלוש .

והבעיה השנייה היא : כאשר הרכב על ניוטרל אין הרגשה של משהו שונה והכל בסדר , אך כאשר נשים הילוך D/R אז יורגשו רעידות כאשר אנחנו עומדים ברמזור למשל . חוץ מזה הגיר מתנהג מעולה (לא מחליק , ולא נותן מכות בהעברה)

מה יכולות להיות פשר התקלות האלו?

ומה עלויות התיקון הצפויות במידה ויהייה צריך?

פורסם

לא מסוגל להבין איך אפשר לנסוע עם תקלה 4 שנים. ההזנחה עולה הרבה יותר כסף :?

גש למוסך לשליפת תקלות, אף אחד לא יכול לנבא מדוע ולמה דולקת הנורה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

העניין הוא שהרכב עומד למכירה , ואני מעוניין בוא ולכן אני שואל . ואני שואל את זה כאן כי אולי יש אנשים שיודעים מה פשר הבעיה . ואם כבר ידוע מראש שכנראה הגיר הולך למות(למשל) , אז פשוט כבר לא כדאי לי לבזבז 200 שקל דלק + לפספס יום עבודה שלם + לשלם בדיקה למוסך אם כבר ידוע מה ההשקעה.

פורסם

אם בעל הרכב "מתגאה" בכך שהנורה דולקת 4 שנים - דלג לרכב הבא. הרכב הזה סבל מהזנחה פושעת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה הרכב הכי שמור שמצאתי בקטגרויה . עברה 140 אלף , יד שנייה . היסטוריית טיפולים מלאה מ10 שנים האחרונות . צבע מקורי וללא קילופים .(וכמו שאני מרגיש המוכר מוכר בשקיפות מלאה את הרכב וסיפר לי הכל ) .

באותו היום ראיתי 4 אוונסיסים - כי הייתי באיזור המרכז , ובכולם הנורה הזאת דלקה . לכן חשבתי שאולי מדובר בתקלה מאוד נפוצה?

פורסם

איפה הוא טיפל? קשה לי להאמין שבמוסך טויוטה היו משאירים את זה ככה.

אם אכן מכל שאר הבחינות האוטו שמור ומטופל, לך איתו למוסך טויוטה שיבדקו מה הסיפור, יתנו לך הצעת מחיר לתיקון (ניחוש שלי, וזה באמת רק ניחוש - משהו שקשור לממיר קטליטי), תוריד מהמחיר מה שתוריד, ותסתדרו.

פורסם

אתה צודק לגמרי , הוא לא טיפל בטיוטה - אלא במוסך כל שהוא שמתחמה בין היתר גם בטויוטה באיזור יפו (הוא נתן לי כתובת ושם מדוייק) וגם הציג היסטוריית טיפולים של 10 שנים .

יכול להיות שהתקלה גם קשורה לחיישנים כלשהם?

פורסם

נורת צ'ק אנג'ין בצבע כתום בהחלט לא מחייבת לרוץ למוסך .. אך גם לא אומרת להזניח את התקלה למשך 4 שנים, כמו שנאמר פה תקלה מהסוג הזה יכולה ליהיות שטותית ביותר, אבל דבר זה מלמד אותך על התייחסותו של אותו אדם לרכב שלו.. תסלח לי אבל אני פשוט מתעצבן, אחרי זה שואלים למה שוק הרכב נראה ככה בישראל פשוט ביזיון, זה שהרכב רועד לדעתי, אם הרכב רועד במצב עמידה, הטורים לא מיוצבים, אני זוכר הייתה לי את הבעיה פעם ברכב של העבודה, וזה לא משהו רציני.

עוד פעם קרה לי שנדלקה לי הנורה הזאת, ברכב סיאט איביזה, ואלו היו הפנסים האחרויים שנשרפו. אך לפי המצב שאתה מתאר. אם אתה עוד מתכנן לקנות את הרכב אפילו שבהערכה גסה ממש לא מומלץ, תשאל את הבנאדם על כמה טוריפ הרכב נמצא המצב עמידה.

פורסם

hellcat, השאלות לא מקדמות אותך לשום מקום. בוודאי שיכול להיות שזה חיישן. ומה אז? תתחשבן איתו על סמך "יכול להיות"?

לך למוסך טויוטה, יחברו מחשב, ימצאו תקלה (כמובן שהמוכר צריך לשאת בעלויות הבדיקה כי מדובר בהזנחה שלו), יתנו הצעת מחיר ותמשיך משם.

אם הוא לא מוכן לבדוק במוסך טויוטה, לא הייתי ממשיך את ההתעניינות באוטו הזה.

פורסם

כנראה במוסך טויוטה רשומה הערה באחד הטיפולים או יותר שנורית ה"צ'ק אנג'ין" דולקת ומדוע היא דולקת. יתכן בעיית ממיר.

הנורית דולקת כי בעל הרכב בחר שלא לתקן את התקלה.

הוא בחר שלא לתקן את התקלה בגלל העלות שלה.

את העלות שלה הוא יודע כי במוסך בכניסה לאחד הטיפולים בדקו ואמרו לו מה העלות ולמה..

אז כמה הוא שקוף עמך, אני לא יודע.

דרך אגב, עשיתי חיפוש ביד 2 "טויטה אוונסיס 2002" ולא מעט מהמוכרים שם טוענים לקלומטרז' של 140-150 אלף , מה שמקובל כבר אצל רכבים חדישים הרבה יותר משנת 2008.

בכל מקרה טרם רכישת הרכב וטרם השקעות כספים בבדיקות כדאי לבדוק ספר טיפולים בפועל לאימות הנסועה ותוך כדי, לבדוק מה הטיפולים ואת ההערות של מה בעל הרכב נתן הוראה "לא לעשות".

בהצלחה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום חברים.

הרכב המדובר הוא טויוטה אוונסיס מודל 2002 , כמובן גיר אוטומתי , והרכב עבר 140K קילומטר .

ברכב דולקת מנורת "צ'ק אינג'יין" בצבע צהוב , היא דולקת קרוב ל 4 שנים ואין הרגשה של התנהגות שונה של הרכב בגלל זה , ניתן לעשות איפוס ומחיקה , המנורה תיעלם ותידלק אחרי כשבועיים שלוש .

והבעיה השנייה היא : כאשר הרכב על ניוטרל אין הרגשה של משהו שונה והכל בסדר , אך כאשר נשים הילוך D/R אז יורגשו רעידות כאשר אנחנו עומדים ברמזור למשל . חוץ מזה הגיר מתנהג מעולה (לא מחליק , ולא נותן מכות בהעברה)

מה יכולות להיות פשר התקלות האלו?

ומה עלויות התיקון הצפויות במידה ויהייה צריך?

הנורה שדולקת זה קרוב לוודאי תקלת ממיר P0420

בעיית הסלד זה רק ניקוי מצערת להערכתי

יש כמו כמה חברה שעושים איבחונים עם סורק ותיקונים חינם לחברי הפורום אולי הם יעזרו לך

פורסם

אם המוכר מאיזור יפו,תוכלו לקפוץ למוסך של חבר הפורום יוסי זיסו.הוא מוסך מורשה משרד התחבורה שמתמחה ברכבים יפניים.

אני מאמין,שיש ברשותו ציוד אבחון נדרש לאבחון כל הרכב וכדאי שתתיעץ עימו לפני הרכישה.

אם הק"מ אמיתי אני בספק גדול,אם הבעיה קשורה בכלל לגיר.

רעידות בעמידה /רמזור אם אין שינוי בסל"ד יכולות לנבוע מתושבות מנוע/גיר עייפות וזה לא משהו,שצריך לפסול את קניית הרכב על הסף.

אם יש שינוי בסל"ד- יתכן ובית המצערת/מצערת/מנוע צעדים זקוקים לניקיון וגם זה לא היה מה ששובר אותי בתור קונה פוטנציאלי לרכב.

אם מדובר בתקלת ממיר אבל בעל הרכב המשיך לנסוע ,כנראה שבכל שנה לפני הטסט כיבו את המנורה הסוררת ומשום מה בבדיקה במכון הרישוי לא היתה לזה השפעה על תוצאות בדיקת הזיהום כי אחרת,אי אפשר להסביר איך הרכב הזה עבר 10 טסטים ככה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
....כנראה שבכל שנה לפני הטסט כיבו את המנורה הסוררת ומשום מה בבדיקה במכון הרישוי לא היתה לזה השפעה על תוצאות בדיקת הזיהום כי אחרת,אי אפשר להסביר איך הרכב הזה עבר 10 טסטים ככה.

לא , לא זה מה שקרה, כיבוי הנורית לא הביא למצב שבגלל הכיבוי הרכב עבר בהצלחה את הטסט.

זו התשובה המדוייקת:

אפשר להסביר- תוכנת המחשב הזרקה מחמירה יותר מבחינת מצב הממיר מאשר הבדיקת 4 גזים של הטסט

-- תוכנת המחשב של טויוטה שמוציאה קוד תקלה של ממיר, מחמירה הרבה יותר מהדרישות של הטסט, כלומר ברוב רובם של המקרים ולמרות שנורית התקלות דולקת וקוד התקלה הינו של צורך בהחלפת ממיר, הרכב אינו מזהם ונמצא במקום בטוח בסקאלת התוצאות של בדיקת זיהום האוויר.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...