Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כפי שכתבתי בשירשורים קודמים אני וזוגתי סטודנטים ירושלמים ל4 השנים הקרובות.

זכיתי בהורים נדיבים שהעניקו לי את רכבם-סקודה פאביה 1.6 ידני 2008 105 כ"ס עם 110,000 ק"מ.

הרכב מכנית באמת עובד יפה. למעט בלאי סביר וטיפולים לא היה כלום.

הייתי שמח להמשיך להחזיק ברכב אך החברה מתקשה מאוד לנסוע על רכב עם גיר ידני אז חשבתי להשתדרג.

המטרה היא להשיג רכב שהאחזקה שלו תהיה דומה פחות או יותר.

הסקודה שווה 43,000 ש"ח (מחירון) הקוסמטיקה דורשת שיפור ואני יוצא מנקודת הנחה שאמכור אותה ב40 אש"ח.

אני מחפש רכב ב50,000 לכל היותר שאחזקתו תהיה דומה.

שהרכב יוכל להתנהל בקצב סביר בבירתנו המאוחדת בשעותה עומס והשפל.

רכב בטוח (עם לפחות 4 כ"א וESP)

הרכב צפוי לעשות 10-12 אלף ק"מ בשנה. בנסיעות עירוניות הרריות ובסופי שבוע למרכב וחזרה.

סעיף שהיה לי יקר עד היום היה הביטוח שעלה לי כולל מקיף (הרכב כבר נגנב פעמיים... לשמחתי ע"ש אבא שלי ולכן יש לי העדר תביעות) לאחר שלל הנחות הוא 6500 ש"ח לי ולזוגתי. וזה לא כולל את עלות האיתוראן כל חודש שהוא חובה. כך שאשמח לחסוך הן בהוצאות הדלק והאחזקה השוטפת והן בביטוח.

צריכת הדלק הממוצעת עמדה על ליטר לכל 12 ק"מ ואשמח לשפר גם את זה.

אני פתוח להצעות.

החל מרכב מיני רובוטי ועד הצעות מעניינות אחרות.

בברכה,

אדיר

פורסם

לדעתי אתה מפריז במחיר אותו תקבל על הרכב. לדעתי אין הרבה סיכוי שתקבל יותר מ-35000 ש"ח בעבור הרכב. לא הייתי רץ לרכוש גיר רובוטי אם הנסועה שלכם היא במקומות הרריים זה עלול לא להתאים לחברתך בדיוק כמו שלא מתאים לה גיר ידני.

בכל מקרה נראה לי שניסן מיקרה תתאים לדרישותיכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אני וחברתי (בהמשך אשתי) גרנו בירושלים כשהיינו סטודנטים. לי הייתה מכונית קטנה וידנית. אשתי בהתחלה התקשתה לנהוג ברכב אז היא לקחה מספר שיעורי נהיגה תוך שהיא מסבירה למורה שהיא באופן ספציפי רוצה ללמוד טכניקות של שליטה בגיר ידני. היום היא מתגעגעת למכונית ההיא (שהוחלפה בסדרה של מכוניות אוטומטיות).

מחד יש לך כעת מכונית מצוינת ומאידך החלפת הרכב תעלה לך יותר כסף ממה שאתה חושב, במיוחד שאתם נכנסים לתקופה של ריבוי הוצאות ומיעוט הכנסות (סטודנטים).

תבדוק אם בת זוגתך תצליח להתגבר על הקושי שלה עם הגיר הידני, אולי בעזרת מדריך מקצועי.

כמו כן, הביטוח נראה הזוי לחלוטין, בטוח שבדקת את כל האפשרויות? אולי יש לך אפשרות להשיג הנחת עובדי מדינה או משהו בסגנון?

1:12 זאת צריכת דלק סבירה ביותר בירושלים.

פורסם

תודה על התגובות. אני דווקא חושב שסקודה פאביה ידנית היא מצרך די מבוקש בשוק המשומשות. בטח אם היא במצב טוב... אבל כנראה אני אופטימי.

הביטוח הזה הוא מכיוון שהיא בת 22.

אני בן 25, וגם אם הביטוח היה רק על שמי חובה + מקיף היה יוצא 5500 ש"ח לשנה. שוב, בלי הוצאות איתוראן...

אני אנסה שהיא תלמד נהיגה אצל מורה נהיגה שיעור או שניים לפני שאפטר מהרכב הזה. שווה לנסות.

פורסם

אני משלם בביטוח 4000 ש"ח (בן 27) בלי איתוראן או שטויות בסגנון. במקרה הספציפי שלך ואם רק הגיר מהווה בעיה, הייתי ממליץ לך לחפש פאביה כזאת רק אוטומטית, רכבים אוטומטיים בסגנון יש גם את הפולו 1.6 אוט' מאזור שנת 2008 (אותו מנוע וגיר כמו בפאביה), סוזוקי סוויפט ומאזדה 2.

צא מנקודת הנחה שאתם לא תמיד תתחילו באותו יום ושעה - אלא אם כן אתם לומדים באותו מוסד הלימוד ובאותו החוג, וגם אז אני מניח שיש קורסי בחירה על בסיס מקום פנוי, ולכן קח בחשבון שיהיו ימים שיכול להיות תישאר בלי רכב כי היא תיקח אותו וההפך. רכב אחד לזוג סטודנטים זאת בעיה.

פורסם
רכב אחד לזוג סטודנטים זאת בעיה.

ושני רכבים זה חור בוער בכיס.

בירושלים סטודנט יכול להסתדר יופי גם בלי מכונית. בגלל שהעיר מלאה באוכלוסיה נטולת מכוניות, יש בסך הכל כיסוי לא רע של אוטובוסים (ולאחרונה גם נוספה הרכבת הקלה).

במשך 3 שנים נסעתי באוטובוסים מקרית היובל ללימודים בהדסה או לסידורים ובילויים במרכז העיר ולא זוכר שנתקלתי בקשיים (חוץ מלחץ נפשי בכל פעם שמישהו עלה לאוטובוס עטוי מעיל גדול - מדובר היה בתקופה לא נעימה).

פורסם
אני משלם בביטוח 4000 ש"ח (בן 27) בלי איתוראן או שטויות בסגנון.

אם כך תן לי את הטלפון של סוכן הביטוח שלך בפרטי. תודה

דיברתי עם 9 מיליון אמרו לי שהכי נמוך זה 5900 חובה ומקיף (אל תשכח שיש כאן נהגת בת 22 זה לא 27 שכח אותי..)

וכמו כולם דורשים את האיתוראן המשדורג (זה שעולה 70 ש"ח לחודש ומותקן על הרכב)

מעצבן אותי לשלם לאיתוראן לרכב שלא שווה כלום.

אבא שלי קנה קליאו חדשה ולא ביקשו ממנו את זה!

אנו נישאר עם רכב אחד. רכב אחד לזוג סטודנטים זה גם כך יפה. רוב הזוגות ללא רכב...

פורסם

אני מבטח גם אצל 9 מיליון, ההצעה היא 2300 ש"ח מקיף, 1700 ש"ח חובה. אין לי איתוראן.

אם היא נהגת בת 22 המחיר גבוה בגלל זה, לא חושב שתוריד יותר מידי. זאת נהגת צעירה.

איתוראן מונע גניבות רכב ברוכב המקרים, הבעיה שהפאביה כבר לא רכב גניב ולא יודע בשביל מה מבקשים אותו. הרכב לא מופיע ברשימת הרכבים הגניבים.

בקשר לסטודנטים זה יפה מאוד, רק ציינתי שאחד מכם עלול להישאר בלי רכב בכל מקרה. מניסיון.

פורסם

זה בסדר גמור. לא נעלבתי או משהו בסגנון.

התקשרתי שוב ל9 מיליון אמרו שאיתרואן/פוינטר חובה.

נראה אם AIG יעשו הנחה. יש להם הסדר עם מועדון "בהצדעה"

פורסם

לי יש פאביה 2010 אוטומטית.

הסכום לחובה הוא מוגזם לטעמי.

אני משלם איתוראן + צד ג.

שחברות הביטוח יחפשו.

לגבי רכב אוטומטי.

לדעתי למצוא מיקרה אוטומטית (לפני הקטנת המנוע) זה הכי טוב או קיה פיקנטו משומשת (תקנו אותי אם אני טועה אבל יש הרבה ביד 2)

Kia Niro 2017

פורסם

על מה איתוראן או פוינטר? על פאביה מסכנה ששווה 45 אלף?! זה לא רכב יוקרה של 250 אלף ש"ח.

אני צריך לחדש את הביטוח עוד חודשיים, אם דורשים ממני איתוראן אני בורח מהם.

פורסם
לי יש פאביה 2010 אוטומטית.

הסכום לחובה הוא מוגזם לטעמי.

אני משלם איתוראן + צד ג.

שחברות הביטוח יחפשו.

לגבי רכב אוטומטי.

לדעתי למצוא מיקרה אוטומטית (לפני הקטנת המנוע) זה הכי טוב או קיה פיקנטו משומשת (תקנו אותי אם אני טועה אבל יש הרבה ביד 2)

לגמרי שחברות הביטוח יחפשו, יש מקומות שסכום החובה הוא גבוה , אפילו גבוה מידי.

בכל מה שקשור לרכב אוטומטי אז בהחלט יש הרבה מאד דגמים של הפינקטו בשוק, והיא יחסית גם שומרת יפה על הערך שלה..

פורסם (נערך)

תשלח לי ה"פ שאתה מוכר את הפאביה.

ולידיעתי לא חייב איתוראן, יש לי פאביה 12׳ ולא שמתי עליה איתוראן.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
האיתוראן כנראה קשור למקום המגורים ולא לרכב,

זה + נהג צעיר = "סיבה" לביטוח לגבות תשלום גבוה\וגם את ההתקן איתוראן,לצערנו.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...