Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ה-מ-ו-ן הבדל בין להרוג לשם ההריגה ולא לשם האכילה.

יש ה-מ-ו-ן הבדל בין לאכול מה שהרגו ובין להרוג לבד, במיוחד שההריגה היא לא לשם מאכל.

כן, אני רחמן על עכבר, יש לך בעיה עם זה?

אתה מעדיף להיות אכזר על עכבר?

בגלל זה החברה שלנו כ"כ מכוערת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה היא לא הריגה בשביל אכילה, היא הצורה שמתייחסים לחיות עד שהורגים אותן.

רחמנות על בעלי חיים זה דבר טוב ומבורך שכל אדם צריך ליישם, התאכזרות זו כמובן תופעה מכוערת מאד אבל זה לא מה שגורם לחברה שלנו להיות כ"כ מכוערת - זו האכזריות אחד לשני כבני אדם שהורסת את החברה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא שאמרתי בתחילת השרשור, בחברה שעכבר זה בדל סיגריה שמכבים עם הנעל, בן אדם זה אבטיח שדוגמים אותו "על הסכין".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
יש ה-מ-ו-ן הבדל בין להרוג לשם ההריגה ולא לשם האכילה.

יש ה-מ-ו-ן הבדל בין לאכול מה שהרגו ובין להרוג לבד, במיוחד שההריגה היא לא לשם מאכל.

כן, אני רחמן על עכבר, יש לך בעיה עם זה?

אתה מעדיף להיות אכזר על עכבר?

בגלל זה החברה שלנו כ"כ מכוערת!

הבנתי אותך, הריגת בעל חיים לצורך הנאה אישית זה בסדר, אבל הריגה מסיבה היגיינית ובריאותית זה לא בסדר? ואם הבחור היה אוכל את העכבר, זה היה בסדר?

ד"א, בסין היה איזה פסטיבל לפני שבוע שהרגו בו 10,000 כלבים לצורך מאכל, ע"פ התיאוריה שלך זאת גם הריגה מוצדקת, תקן אותי אם אני טועה.

עריכה אחרונה על ידי Acejin
פורסם

לעניות דעתי יש לרחם על עכבר ולשחרר אותו רחוק מהבית,

הטבע יעשה את שלו,

בבית יש לנו חתולה שעושה את העבודה.

אני בכלל לא מאמין בשום הרג גם לא הומני,מצחיק

לפעמים אני תופס חרקים ושם אותם מחוץ לבית בלי לפגוע בהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הוא שאמרתי בתחילת השרשור, בחברה שעכבר זה בדל סיגריה שמכבים עם הנעל, בן אדם זה אבטיח שדוגמים אותו "על הסכין".

לדעתי אין קשר בגלל שחיי אדם לא שווים לחיי בע"ח. זה לא שחיי בע"ח חסרי ערך, פשוט הערך שלהם פחות מחיי אדם. חברה שמתאכזרת לחיות לשם הנאה, באמת שידגמו מישהו על הסכין יום אחד. אבל כשאתה רואה עכבר סובל וגוסס מה עדיף? לתת לו להמשיך לסבול או לגמור עם זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראשית, דין עכבר אינו כדין בן אדם (ניראה לי ברור לכולם).

שנית, הויכוח שעלה פה הוא בעצם על רקע עיניין של נורמות ותרבות.

אותנו מזעזע לחלוטין שהסינים הרגו 10,000 כלבים לצורך אכילה בפסטיבל אבל בשבילם זוהי דרך החיים וכך הם חונכו שזה בסדר.

לחילופין, עבור אדם שגדל לפי ערכים טיבעוניים עשויי להיות מזעזע לחלוטין זה שבצלחת שלך על השולחן מונחת רגל של תרנגולת ואתה

חותך אותה עם סכין ואוכל אותה בהנאה מרובה - זה ניראה לאותו אדם ברברי לחלוטין.

בתרבות המקובלת, כלב הינה חיית מחמד ועכבר הינה חייה שמהווה בעיה תברואתית שבה יש לטפל.

אינני מצדיק את הריגת החייה בצורה שנעשתה, ההיפטרות ממנה צריכה להיעשות בצורה המתחשבת ביותר (בין אם זה על ידי העברתה לוטרינר העירוני ובין אם שיחרורה במקום מרוחק ולא מיושב).

עם זאת, אני גם לא שופט את פותח השירשור. אני מניח שהוא באמת לא ידע מה לעשות ועשה את מה שעשה על מנת לגאול אותה מייסוריה.

הדבר הרי קרה במקום עבודתו, הוא יכל באותה מידה להתעלם לחלוטין מזה שראה שהחייה נלכדה והעכבר היה מת אחרי שעות ארוכות של סבל בתוך הדבק.

פורסם
והחולדות היו שם בגלל...?

הרגלי היגיינה לקויים כמיטב מסורת ימי הביניים, פרי ידיהם של בני האדם, אולי?

איפה שהייתה היגיינה בסיסית, לא היה דֶבֶר. דווקא פה היהודים יצאו עם ידם על העליונה,

בגלל ששמרו על נטילת ידיים ושאר מצוות המשפיעות באופן הכי פשוט בעולם על ההיגיינה.

(לא אגיד דבר לפותח השרשור מכיוון שזה מצב שנכפה עליו ואין שופטים אדם בתנאי לחץ. בפעם הבאה הוא בוודאי ינהג אחרת).

בגלל שהכנסת לכאן דת, אמונה ומצוות. למי שלא יודע, אחד התנאים שבעבורם בשר מקבל כשרות הוא שהחיה המסכנה חייבת להיות בהכרה מלאה בזמן השחיטה.

אנשי הדת יכולים לבלבל בשכל כמה שהם רוצים. לשחוט פרה בהכרה מלאה ולתת לה לפרפר בזמן שכל הדם ניקז ממנה זה האמ אמא של האכזריות.

אז אנא ממך, אל תזכיר לי דת, אמונה ויהדות כאן.

למען הסר ספק, אינני אוכל בשר מזה מעל 20 שנים ואני חי טוב מאוד עם זה. לאלה שאומרים לי: " אתה לא יודע מה אתה מפסיד" אז בהחלט אני יודע. וזה לא מזיז לי בכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...