Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה אני מבין את הטיעון שלך ואף מסכים עם חלקים ממנו אבל בוא רגע נסייג את הדברים למען ההגינות- עיסוקך המקצועי הינו בתחום הזוחלים ושאר בעלי חיים, כפועל יוצא אתה כנראה מגלה יותר רגישות וסובלנות לעניין בעלי החיים כולל מזיקים.

הסירטון של האדיוט שמתעלל בציפור והורג אותה אינו שקול למקרה של פותח השרשור, פעם ראשונה כי מלכתחילה השירשור נפתח במטרה להפטר מהמזיק במינימום סבל שיגרם עבורו.

הוא לא פתח שרשור כדי לשאול איך יהיה הכי ״מגניב״ להרוג את העכבר, עם דלק ומצית או מטווח כדורי אויר.

פעם שניה כי בניגוד לציפור העכבר היא חיה מזיקה ובניגוד לציפור שנלכדה כדי לספק את יצריו של המטומטם שמצולם בסירטון- פותח השרשור לא היה זה שהציב מלכודת, הוא פשוט נתקל במצב נתון- יש עכבר במלכודת דבק.

אפשר לדון על דרכים יותר הומניות לטיפול במטרד שהינם בגבולות הסביר לאדם מן המניין (לא לך שיש לך רגישות מיוחדת לעניין).

אדם מן המניין שלכד עכבר או כל מזיק אחר רוצה דבר אחד- להפטר ממנו וכמה שיותר מהר, לא בא לו עכשיו לשמור אותו בקופסא עד שיצא ויעשה לו רילוקיישן וכדומה.

דבר אחרון, אני חושב שהקביעה שלך שמי שהורג חיה מזיקה כמו פותח השרשור הוא הטיפוס ה״דוקר״ אינה במקומה, קצת הגזמת ידידי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אמרתי את זה על מי שהורג חולדה במחיצת רגל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יניב, הזוחלים אצלך בחנות אוכלים בפלות לימון או שוקו?

אני כבר יומים מתאפק לא לשאול את השאלה הזו...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באגירה אתה קצת נסחף, אני מסכים לגמרי שאידיוט שמבשל ציפור חיה במים רותחים עלול בשנייה אחת גם לדקור מישהו שתפס לו חניה.

אבל בן אדם שדורך על חולדה אולי מגיב כך מתוך פחד או לחץ..קשה לי להשוות אותו לאחד שכל מטרתו הראשונית הייתה התעללות נטו.

מצד שני, על אותו משקל אמר היינריך היינה את המשפט המפורסם שלו "במקום שבו שורפים ספרים ישרפו גם בני אדם" ואני בטוח שגם אז היו אנשים שאמרו שהוא מגזים..

פורסם

אז אני אשאל שוב: מה עם מי שאוכל חיה? אולי הוא גם יאכל אנשים?

המון אנשים אוכלים חיות, אבל רק מיעוט זעום אוכל אנשים. מסקנה - ההקבלה הזו אינה נכונה. וכמו שכבר העירו כאן, גם ההקבלה בין הריגת עכבר לתקיפת אדם אינה במקומה, מאותה סיבה.

דני

נ.ב. הערתי על החתול שמתעלל בעכבר לפני שאוכל אותו, ולא הייתה התיחסות. אז מה עם זה? האם נקים מחנות לחינוך מחדש לחתולים? או שאולי החתול אינו אדם ולכן מתנהג כך? אבל זה אומר שהריגת חתול אינה שקולה להריגת אדם. אז מה המסקנה?

פורסם
באגירה אתה קצת נסחף, אני מסכים לגמרי שאידיוט שמבשל ציפור חיה במים רותחים עלול בשנייה אחת גם לדקור מישהו שתפס לו חניה.

אתה יודע איך מבשלים לובסטרים?

ארז רונן

פורסם (נערך)

דני,

לא חושב שההשוואה בין חתול שמתעלל בעכבר לאדם שמתעלל בחיה רלוונטי.

בעלי חיים שונים נוהגים על פי היצר החייתי שבהם, כך האריה שצד את מזונו וכך גם בעלי חיים אחרים.

ההבדל הוא שמבני אדם מצופה להתנהג בהתאם לנורמות חברתיות ומוסריות כאלה ואחרות.

אני רואה בהחלט מקום לעונשים קבועים בחוק (כולל מאסר בפועל) לאנשים שהתעללו ו\או הרגו בעלי חיים דוגמת החלאת אדם בסרטון עם הציפור (אתה צריך להיות טינופת אנושית כדי לעשות דבר כזה).

יחד עם זאת, אני משער שהמחוקק יקבע מסגרת ענישה כי זה מובן שהוא לא יתחיל להעמיד לדין כל אדם שהרג ג'וק באשמת רצח.

אני חושב שהריגת\הדברת מזיקים הינה לגיטימית אך בכל מקרה ראוי לעשות זאת בצורה שמתעללת כמה שפחות.

עריכה,

ארז, לובסטרים מבשלים על ידי הכנסתם חיים לתוך סיר מים רותחים.

לא שזה לא מתעלל כי זה כן, אבל תגיד, אתה חושב שהזבל האנושי בסרטון של הציפור רצה לאכול אותה או סתם להתעלל בה?

היה עושה לאותו חייל טובה גדולה אדם שהיה לוקח את הסיר מים רותחים ושופך אותם עליו. אולי הכוויות שהיה מקבל היו עוזרות לו להבין כמה הוא טינופת.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בעלי חיים שונים נוהגים על פי היצר החייתי שבהם... ההבדל הוא שמבני אדם מצופה להתנהג בהתאם לנורמות חברתיות ומוסריות כאלה ואחרות.

זו בדיוק היתה הנקודה שלי: אי אפשר בעת ובעונה אחת להגיד שאדם שונה מחיה, אבל פגיעה בחיה שווה לפגיעה באדם. או ככה או ככה.

דני

פורסם
אתה יודע איך מבשלים לובסטרים?

לא, מעולם לא אכלתי. אני מניח כשהוא חיי במים רותחים?

אתה צודק, צריך לשמור על האיזון, אפשר להרוג את החיה ולבשל אותה בשקט בלי לתת לה לסבול.

אולי לא חידדתי מספיק- השאלה המרכזית היא מה המטרה? התעללות נטו לשם סיפוק יצר הנאה סדיסטי?

גם לסינים יש מנהג מוזר לאכול מוח של קוף כשהוא חיי וקשור, אין ספק שזה מזעזע וגם אם אין להם

כוונה תחילה להתעלל- זה מה שהם עושים וזה נורא! יש גבול וצריך לדעת מתי עוברים אותו ומתי זה בסדר.

פורסם
אז אני אשאל שוב: מה עם מי שאוכל חיה? אולי הוא גם יאכל אנשים?

המון אנשים אוכלים חיות, אבל רק מיעוט זעום אוכל אנשים. מסקנה - ההקבלה הזו אינה נכונה. וכמו שכבר העירו כאן, גם ההקבלה בין הריגת עכבר לתקיפת אדם אינה במקומה, מאותה סיבה.

דני

נ.ב. הערתי על החתול שמתעלל בעכבר לפני שאוכל אותו, ולא הייתה התיחסות. אז מה עם זה? האם נקים מחנות לחינוך מחדש לחתולים? או שאולי החתול אינו אדם ולכן מתנהג כך? אבל זה אומר שהריגת חתול אינה שקולה להריגת אדם. אז מה המסקנה?

בקשת, קיבלת 10409580_10152475502520042_5963889960865579674_n.jpg

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אפשר לדעת מי סובל יותר, עכבר במלכודת דבק או זבוב?

אי אפשר. זה הכל עניין של תחושה אישית בגלל שלעכבר יש עיניים גדולות ועגולות אף קטן ואזניים וורודות והוא פרוותי וחמוד והזבוב מכוער כמו מאיה בוסקילה עם משקפי שמש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איך אפשר לדעת מי סובל יותר, עכבר במלכודת דבק או זבוב?

אי אפשר. זה הכל עניין של תחושה אישית בגלל שלעכבר יש עיניים גדולות ועגולות אף קטן ואזניים וורודות והוא פרוותי וחמוד והזבוב מכוער כמו מאיה בוסקילה עם משקפי שמש.

יש מחקרים רבים שבהם נחקרת מערכת העצבים של בעלי חיים וחרקים וכול מיני דפוסי התנהגות שיכולים להצביע על רגשות או תבונה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני יש גם מחקרים שטוענים אותו דבר על צמחים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמה צביעות! מה עם הרג של מאות אלפי תרנגולות/פרות/כבשים/דגים ועוד מגוון רחב של חיות שונות ומשונות..?! הכתוב מתייחס לאותם מגיבים רחמנים שאוכלים בשר ועושים חשבון נפש לעכבר קטן ומסכן.

• תוכן חדש...