Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

JL audio xr/vr/c5

yuvalg85
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למי שיצא לו לשמוע את השלושה דגמים האלה, ואולי אפילו עשה שילובים בין כולם:

לפני כ-10 שנה היה לי את הjl vr650csi

http://intl.jlaudio.com/car-audio-evolution-discontinued-vr

הסאונד היה מדהים אבל בעוצמות יחסית גבוהות הסאונד התעוות לי, בעיקר בטוויטרים נשמע כאילו הם נכנסו לקליפינג,

לאחר זמן קצר נשרף לי אחד המידים והחלפתי לxr-650csi

http://www.bootic.com/jl-audio/vehicles-and-parts/automotive-audio-and-video/car-audio/car-speakers/jl-audio-xr650-csi

הסאונד היה הרבה יותר חזק אבל הטוויטר היה מתכתי ותמיד חשבתי אם להחליף טוויטרים, התחלתי לברר על הc5,

http://intl.jlaudio.com/car-audio-evolution-c5

שאמרו שהטוויטרים שלו מדהימים, וקראתי במספר מקומות שהם כמעט זהים לvr אז חיברתי שוב רק את הטוויטרים של ה vr אבל לא שום דבר רשמי...

ואיזה פלא, שומעים מדהים ואין קליפינג בטוויטרים!

אז השאלה שלי היא כזאת, איך זה הגיוני שעם הסטאפ הקודם היה קליפינג ועכשיו לא??

(הכל נשאר זהה חוץ מהקרוס, המידים והטוויטרים:

jl audio 300/4 , alpine 9855, jl audio 10W3)

דבר שני, האם מישהו שמע את הc5? האם יכול להשוות? האם יכול להיות שזה באמת אותם טוויטרים בדיוק (vr,c5) או שיחק בין החלקים של כמה סטים של JL ועוד?

תודה!

פורסם (נערך)

אני מכיר את כל הסטים הנ"ל

ה-VR הוא סט שנחשב איכותי יותר ההבדל בטווטר הוא גדול ה-XR הוא טווטר אלומיניום בעוד

שב-VR וב C5 מדובר על טווטר משי ,כל אחד והטעם שלו אבל הטווטר משי הרבה יותר מעודן ונעים לאוזן.

לדעתי השינוי הוא בקרוס או ליתר דיוק בנקודת החיתוך

בסטים נמוכים נקודת החיתוך של הטווטר היא בדרך כלל גבוהה יותר

ולכן הגיוני שהטווטר משי של ה-VR שהיה צורם בנקודת חיתוך נמוכה על הקרוס הקודם ישמע

טוב יותר על נקודת חיתוך גבוהה יותר בקרוס הנוכחי כי הוא צריך לנגן טווח תדרים צר יותר.

אגב ה-C5 החדש הוא סט איכותי אבל המחיר לא זול בכלל גם בחו"ל

ואצל היבואן "רדיו מילאנו" בארץ המחיר פשוט חסר פרופורציה.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

אוקיי, ומה לגבי הטוויטר של vr מול הטווטר של c5? יש הבדל גדול?

ועוד שאלה, אני כרגע משתמש בטוויטרים של vr,

קרוסים של XR, וניסיתי 2 מידים: מיד של xr ומיד של MBQ סדרת רפרנס (אני אבדוק את הדגם עוד מעט ואעדכן)

השאלה עם הסטאפ הנוכחי, כמה עיוות או איבוד של תדרים יש לי במצב כזה? כי אני לא מצליח למצוא את התחום תדרים של כל אחד מהמידים\קרוסים\טוויטרים?

פורסם

קשה לי להתיחס להשוואה של טווטר מול טווטר ,אלא לסט מול סט ה-C5 הוא באותה רמת איכות של ה-VR אך עוצמתי יותר

ועם מידבאס משופר משמעותית בתחום הנמוך של התדרים.

ברגע שאתה משנה קרוס פסיבי אתה משנה נקודת חיתוך וסלופים כמובן ישנה השפעה על איכות הבניה של הקרוס.

וכאשר אתה מחבר רכיבי שונים לקרוס זה הימור נטו מתאים\ לא מתאים.

אם אתה אומר שמידבאס וקרוס של XR עם טווטר של VR נישמעים

לך מצויין אז למה לשנות.?

מעבר לכך יש לך קרוס אובר אקטיבי ב-9855 שלך

וגם על המגבר JL יש לך קרוס אקטיבי רחב.

כך שאתה יכול להוסיף מונובלוק משומש זול ולעבוד אקטיבי מלא ללא תלות בקרוסים הפסיבים.

פורסם

את האמת שעד עכשיו הסט שנשמע לי הכי יפה זה מיד באס של MBQ יש לו 2 שמות מסתבר - rwc 160 ו QM160,

טוויטר של vr, וקרוס של XR.

הסיבה שאני שואל זה שיש לי אופציה לשים למשל קרוס של ZR גם במקום XR... ורציתי לדעת עד כמה יש הבדל ביניהם...

לגבי הרעיון שלך עם קרוס האקטיבי, אני סתם מעדיף לא להוסיף עוד מגבר ולהתחיל להתעסק עם זה, ה300\4 מגביר את מה שיש לי בצורה מעולה אז אני מנסה להתחמק מלעבוד עם קרוסים אקטיביים :)

ואם כבר שמעת את הסטים הנ"ל, אז מה דעתך לגבי ההבדלים בין ה c5, XR, zr ו vr? גם מבחינת עצמה וגם מבחינת איכות?

פורסם

בעבר יצא לי לשמוע המון סטים של JL דווקא היום בסדרות החדשות אני בקושי ניתקל

מניסיוני ה-C5 וה-VR הם סטים בעלי גוון צליל דומה ה-XR הוא סט ביניים מעל ה-TR הבסיסי

ה-ZR הוא ספינת הדגל של JL מגיע גם טווטר אלומיניום איכותי ומפורט מאוד מידבאס מאוד דומיננטי ואגרסיבי

בהחלט סט טוב ,אבל עם זאת לאור מחירו המופרז בלשון המעטה קשה לי להגיד שהוא מציג תמורה גבוהה למחיר.

עבודה אקטיבית תשפר לך את התוצאה בוודאות

במיוחד אם אתה עובד עם רכיבים שונים ,זה הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך בנסיבות העניין.

פורסם (נערך)

ומבחינת עצמה ביןC5 , ZR ו XR?

כי לי יש המון שנים את הXR, עוד מהתקופה שהוא היה ספינת הדגל שלהם, ויש לי חבר שהיה לו את ה ZR... להגיד שיש הבדל גדול?.. ממש לא גדול, רק הZR טיפה יותר חזק ולא בהרבה והXR יותר איכותי קצת...

(אגב ה XR הוא לא סט ביניים, הוא ספינת הדגל שלהם שהוחלף בZR אך פשוט לא מיוצר יותר

פעם היה TR אחרין VR ואז XR.. מוזר אגב ש XR לא נמצא אצלהם באתר יותר)

מה שיותר מעניין אותי פשוט אם שווה להחליף לC5? (כרגע אני שואל רק מבחינת עצמה מפני שמבחינת איכות גוון צליל של VR היא הכי יפה ששמעתי)

עריכה אחרונה על ידי yuvalg85
פורסם

כן אתה צודק זו טעות שלי ,ה-XR הוא הסט הבכיר

אני יכול להגיד לך שאישית אני לא מתחבר לסטים של JL הסטים החדשים C5 וה-ZR ששמעתי

הם סטים טובים ומשופרים במעט מהדגמים הישנים אבל במחיר שלהם כיום לא פלא שהם לא נפוצים

את הדגמים הישנים עדיין ניתן להשיג פה ושם ובמחירים טובים ,לדוגמא:

http://www.autos-sound.co.il/pl_product~VR650-CSi~10~49.htm

עלות של C5 חדש תעלה לך ברדיו מילאנו מחיר כפול מה-VR הנ"ל.

כך שלדעתי ממש לא משתלם ,בתחום המחיר של ה-C5 אני יכול לתת לך רשימה של סטים ברמה מאוד גבוהה.

פורסם

פחות מעניין אותי המחיר, מפני שאם אני אחליט אני לא אקנה בארץ כמובן...

אבל אם נניח את המחיר בצד, מעניין אותי כרגע רק איך העוצמה של c5 ביחס לxr ו zr , כי vr הוא די חלש...ומבחינת איכות זה נשמע כמו משהו שבדיוק בטעם שלי

פורסם

ה-C5 הוא VR משופר אני לא יכול להגיד לך שההבדל בניהם הוא משמעותי באיכות או בעוצמה

JL לא יצאו מגדרם ויצרו חיה אחרת ,מדובר באותה גברת עם שינויים מינוריים.

לאור העובדה שיש לך כרגע את הציוד שציינתה אני לא חושב שרכישה של C5 תתן לך שיפור דרמטי בתוצאה

לעומת זאת עבודה אקטיבית כן ,אתה יכול לרכוש או מונובלוק או מגבר 2 ערוצים קטן לטווטרים

ולעבוד אקטיבי ,אתה תוכל להגיע לתוצאה טובה יותר שתוריד לך את הרעיון לרכוש סט חדש

רכישה של מגבר 2 ערוצים קטן משומש יכולה להסתכם ב-200-300 שח ,ואני מבטיח לך שזה שווה את ההשקעה.

פורסם

אוקיי, אני אשקול את הרעיון, אבל בשביל לעשות את זה אני צריך לברר את התחום תדרים של כל אלמנט אצלי ולא הצלחתי למצוא אותם...

וגם תכלס הרי יש סיכוי שיהיו לי תדרים חסרים אם אני אחתוך כמו שצריך, לא?

בנוסף, לא חבל לעשות סתם אקטיבי כשאין לי בכלל 3way אלא רק 2way?

תודה!

פורסם

אתה לא חייב לברר {למרות שזה נכון כנקודת פתיחה}

זה היופי בעבודה אקטיבית ,אתה יכול לבדוק בעצמך.

חיתוכים ,סלופים ,טיים קורקשן ,פאזות ,גיינים ,אקולייזר

יש לך רכיבים איכותיים של JL בעבודה אקטיבית עם סט 2WAY ניתן להשיג תוצאה ברמה גבוהה

אם יש לך את הידע ואת הסבלנות ,יתרה מזו יש לך ספונסר פורום "Sound Knowledge" שעשה כיוונים

למספר חברי פורום ,והביקורות בפורום עד כה מאוד חיוביות הייתי ממליץ לך לנסות גם.

• תוכן חדש...