Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם אחת, השתמשתי בסילר שמגיע עם הערכה של טרטל וקס, לפנסים (מגבון מיוחד).

היה בסדר גמור אין טענות.

לא מזמן, ניסיתי גם את הסילר שאני משתמש בו לצבע הרכב (אופטי סיל) .

בינתיים, גם נראה בסדר.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזה sealer ?

לדעתי הוא יותר חשוב מהטיפול עצמו, כי הוא זה שיקבע את אורך החיים של הטיפול.

מכוון שלוח השעונים אינו חשוף לשמש או לכלוך חיצוני כמו פנסים לא חייב סילר והתיקון יחזיק מעמד בלי בעיות

פורסם (נערך)
מכוון שלוח השעונים אינו חשוף לשמש או לכלוך חיצוני כמו פנסים לא חייב סילר והתיקון יחזיק מעמד בלי בעיות

אתה טועה ומטעה.

העדשה של לוח השעונים עשוייה מחומרים כמו פרספקס או פוליקארבונט והיא עוברת תהליך מיוחד של ציפוי לשיפור התכונות האופטיות של העדשה כגון מניעת החזרת קרני האור או השתקפות.

הציפוי משפר גם את עמידות של הפלסטיק כנגד שחיקה ושריטות למרות שהמטרה העיקרית של הציפוי הוא שיפור התכונות האופטיות

פוליש/ליטוש וכול פעולה מכנית גורמת לפגיעה בציפוי לכן לעולם העדשה לא תחזור להיות בעלת תכונות אופטיות כמו עדשה המקורית אבל אם מיישמים סילר מתאים הוא יכול למנוע במידה מסויימת שחיקה ושריטות כתוצאה מפעולות ניקוי וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תשמ'ע,

זה שאני לא בעל תעודת הסמכה של מכונאי רכב או ניסיון בעבודה במוסך לא מצביע על כך שאין לי ניסיון בליטוש עדשות.

היום כול אחד יכול לכתוב שדבריו הם מניסיון לאחר צפייה בכמה סרטים ביוטיוב של ליטוש עדשות של לוח שעונים.

ליטוש עדשה של לוח שעונים בהחלט עשוי לשפר את המראה שלה במידה ועושים זאת נכון.

ההצלחה של ליטוש תלוייה במספר דברים כמו: סוג החומר שממנה עשוייה העדשה, מבנה גיאומטרי של העדשה קרי יש עדשות שהם שטוחות ללא שום צורה מיוחד ויש עדשות בעלות מבנה קעור בכדי לשפר את התכונות האופטיות, החומרים שבהם משתמשים

לשם ליטוש העדשה והניסיון.

דבר אחד נוסף כדאי שתלמד שניסיון+אקדמיה שווה יותר מאחד כמוך שמזלזל בתיאוריות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

יודע מה למדתי שכל מי שיש לו ניסיון מעשי בכל תחומשהו יודע שכל התיאוריות יפות וטובות ככל שיהיו לא תמיד מחזיקות במבחן המציאות

הדיון פה הוא לא למי יש יותר גדול ומי יותר שווה אלא לתרום מידע לנושא השרשור

אתה חושב שיש ליישם סילר כדי שהתיקון יחזיק מעמד ואתה מבסס את זה על תיאוריות בתחום הפלסטיקה

אני חושב שזה מיותר כי למרות שהתיאוריות שלך באמת נכונות בפועל לא הייתי צריך ליישם שום סילר כדי שהתיקון יהיה מספק יחזיק מעמד

לא מבין למה צריך לריב הצגנו את דעתיינו ועכשיו יחליט כל אחד מה שמתאים לו

פורסם

חבר'ה בחייאת לא לריב, אני מקשיב לכולכם ואיישם פתרונות מהקל אל הכבד.

מפאת חוסר זמן היום התחלתי בטריק של שמן גיר אדום על העדשות.

למרות שידעתי למה אני מצפה הופתעתי מהתוצאה היפה, עם זאת אני נותר סקפטי לגבי משך הזמן שבו הטריק הזה יחזיק מים, ימים יגידו (מה גם שלדעתי שמן מתוקף היותו שמן, סופח אבק ואני כבר מוכן עם סמרטוט ניקוי).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אחרי שתנקה מספר פעמים את העדשה בעזרת סמרטוט או חומר לניקוי עדשות מפלסטיק האפקט של עדשה מבריקה מתפוגג.

• ספונסר פורום
פורסם

המתן חבר המתן... יש רכבים שעברו כמה שנים והעדשות עדיין שקופות לחלוטין, זה מסוג הדברים שאני לא יכול להסביר, אבל עובדים.

כל עוד לא ירססו חומר על העדשה שוב היא תישאר שקופה.

אורן

פורסם

אורן, אני רק שאלה...

נניח ומגיע אליך למוסך בעל רכב יחסית חדש שלאחר שנה שנתיים העדשה של לוח השעונים נהפכה להיות עכורה האם אתה היית מבצע לו 'חידוש' על-ידי

מריחת שמן הידראולי ?

פורסם

מרק אני יכול לענות לך מצד הלקוח, אם זה הייתי אני והיה נאמר לי רק לא לרסס חומרים או לנקות תדיר את העדשות, הייתי חיי עם זה בהיעדר פתרון אחר.

HECK , אם זה אכן הולך להחזיק כמו שאורן אומר, אז "כוסאומו" וחסכתי לי כאב ראש.

הטריק, עם היותו טריק, פותר בדיוק את הבעיה שלי, ואם זה מחזיק מעמד זמן רב (עד כדי מריחת שמן גיר שוב אחת לחצי שנה-שנה), דייני.

תודה אורן.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

נראה לי שגם שמן תינוקות של ג'ונסון יעשה את אותו אפקט (אני אבדוק את העניין על חתיכת פוליקרבונט).

מה עם האבק שנצמד לשמן ? אם לא תנקה המצב יראה יותר גרוע.

פורסם

אני יכול לשתף אתכם בנסיוני הדל.

סיטרואן ליסינג בת חצי שנה והעדשה הפכה לחלבית תודות לשטיפת הרכבים.

שמן תינוקות על צמר גפן והעדשה כחדשה עד ליום חזרתו של הרכב ללסינג (שלוש שנים אחרי).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כמה תשפיע הצטברות האבק ימים יגידו, אם אגרר לריטואל של "ניקוי ושימון" כל שבועיים אז עוברים לשלב הבא, ליטוש.

אם ניגוב קל של אבק יספיק לנקיון והעדשה תישאר יפה אז כנראה שאחיה עם זה.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

וואיי התחלתי את השרשור הזה ב 2014, לא יאמן הזמן עף.

לעניין, פורק לוטש, עדכונים בהמשך.

190EC4CD-6463-4BBF-94FB-B9D067F49631.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...